مبدا سیارات فرا خورشیدی
#1
[COLOR="#0000FF"]
[B] مبدا سیارات فراخورشیدی

[COLOR="#0000FF"]
امروزه جستجو برای حیات در سیارات فراخورشیدی و یافتن زندگی در خارج از کره زمین به یکی از داغ ترین و مهمترین مباحث اخترشناسی تبدیل شده است. ما حقیقتاً در محدوده زمانیه بسیار مهمی برای تحقیق پیرامون سیارات فراخورشیدی قرار گرفته ایم. تنها 18 سال قبل بود که اولین سیاره در خارج از منظومه شمسی ما کشف شد و 15 سال قبل وجود یکی از آنها در اطراف ستاره میزبان به اثبات رسید.

علاوه بر این هر روزه نشانه های جدیدی از وجود اتمسفر و شرایط حیات در بسیاری از این سیارات بدست می آید که این نشانه ها با سرعت چشمگیری در حال افزایش می باشند. حجم این داده ها به اندازه ای زیاد است که اخترشناسان را قادر ساخته تا حتی درباره چگونگی تشکیل و پیدایش این سیارات نیز نظریات قابل قبول و استنتاج هایی را ارائه دهند. بطور کلی ، دو روش برای تشکیل سیارات وجود دارد. اولین روش از طریق بهم پیوستگی است که در آن ستاره و سیاره از فروپاشی گرانشی مستقل از یکدیگر تشکیل می شوند اما بحدی نزدیک هم هستند که نیروی جاذبه متقابل آنها را در مدار به هم می پیوندد.

[ATTACH=CONFIG]1090[/ATTACH]
[/COLOR]
دومین روش که منظومه شمسی ما نیز از همان طریق بوجود آمده است ، روش دایره ای (دیسک) است. در این روش ماده از یک دیسک باریک اطراف پیش ستاره متلاشی می شود تا سیاره را تشکیل دهد. هر یک از این فرایند ها مجموعه متفاوتی از پارامترها را دارند که اخترشناسان را قادر می سازد تا با برسی اثرات بجا مانده از آنها، به آن پی ببرند.

با اینحال بر اساس مقاله جدیدی که از 'هلموت ابت' از رصدخانه ملی 'کت پیک' به چاپ رسیده، چنین اظهار می نماید که با توجه به نمونه برداری های اولیه ما از پیدایش سیارات فراخورشیدی، پیدایش منظومه شمسی نمونه کمی عجیب و غریبی به نظر می رسد.

[ATTACH=CONFIG]1091[/ATTACH]

با توجه به میلیاردها میلیارد ستاره ای که در کهکشان های همسایه و در خارج از کهکشان راه شیری وجود دارند و سیارات و قمرهایی فراوانی که در اطراف هر یک از این ستارگان در چرخشند، جهان محیطی سرشار از حیات به نظر می رسد. اینجا تنها مسئله زمان مطرح است. چه زمانی ما قادر به پیدا نمودن حیات فرازمینی خواهیم شد؟

در میان سیاره*های فراخورشیدی نمونه*های شگرفی دیده می*شوند، برای نمونه سیاره*ای مشابه به سیاره کوروت-۷بی (COROT-7b) در ۲۶۰ سال نوری از زمین وجود دارد که سرعت گردش آن به*دور ستاره مادرش چنان بالاست که هر سال در این سیاره تنها سه روز به*درازا می*کشد.

دانشمندان بر این باورند که سیاره*های بیشماری بوده یا هستند که توسط ستارهٔ خود فروبلعیده شده یا از مدار و منظومه خود به بیرون پرت شده و در فضا سرگردان گشته*اند.

[ATTACH=CONFIG]1092[/ATTACH]

[/COLOR][/B]


فایل‌های پیوست
.jpg   acidrn1.jpg (اندازه 30.98 KB / تعداد دانلود: 1)
.jpg   exo-planet3.jpg (اندازه 45.38 KB / تعداد دانلود: 1)
.jpg   exo-planet4.jpg (اندازه 47.19 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
کشف سیارات جدید در خارج از منظومه شمسی N.Sayah 5 4,836 04-19-2014, 03:36 PM
آخرین ارسال: N.Sayah
اخبار سیارات فراخورشیدی Regulus 7 5,704 12-30-2013, 05:18 PM
آخرین ارسال: amir adib
نام پیشنهادی شما برای سیارات جدید چیست ؟ amir adib 11 7,870 08-27-2013, 12:38 AM
آخرین ارسال: kamy
سیارات فرا خورشیدی ORION-M42 6 3,863 09-18-2010, 09:59 PM
آخرین ارسال: yperseusy

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان