انفجار اشعه ی گاما
#1
سلام دوستان یه سوال دارم :
انفجار اشعه ی گاما دقیقا چیه دلیلش چیه میشه توضیح بدین ?
پاسخ
#2
انفجار پرتو گاما یا فوران پرتو گاما(Gamma Ray burst GRB) به فوران ناگهانی و شدید اشعه در اعماق کیهان گفته می*شود. این پدیده ده *ها سال به عنوان یکی از پدیده*های مرموز اخترشناسی شناخته می*شد. امروزه معلوم شده*است که برخی از این انفجارها مربوط به ابرنواختر*ها، و برخی دیگر مربوط به مگنتار*ها یا ستاره های تپنده هستند.

چگونه به وجود می آید؟ وقتی یک ستاره بسیار پر جرم و سنگین در مراحل آخر عمر خود قرار دارد ناگهان منفجر می شود و قسمت زیادی از ماده به درون آن سقوط میکند. تفاوت اساسی این انفجار با انفجار ستاره های معمولی این است که ماده به جای حرکت به بیرون، به سمت درون می*رود. عامل سقوط یا رمبش ستاره نیروی جاذبه است که اشیاء را به سمت هم می*کشد. در ستاره*ها فشار ناشی از گرمای تولید شده توسط واکنش هسته*ای درون ستاره عامل مقابله با سقوط یا رمبش می*باشد.به این حالت تعادل هیدرواستاتیک می*گویند.در هنگام اتمام واکنش گرمازا در ستاره در انتهای عمر آن فشار که عامل مقابله با رمبش است برداشته می*شود وستاره دچار رمبش می*شود.

هیچ رویداد ی در جهان از نظر انرژی و شدت قابل مقایسه با انفجار ستاره ای و انفجار پرتو های گاما* (GRB) نیست. در تنها یک ثانیه انفجار پرتو گاما می تواند مقدار انرژی صدها ستاره مانند خورشید را در طول زندگی یک میلیارد ساله شان ساطع کند. ستاره شناسان می گویند این انفجارها در ستاره هایی پرجرم تر و صدها برابر بزرگتر از خورشید رخ می دهند.

از آنجایی که این ستاره ها پرجرم هستند و مانند ستاره های عادی منفجر نمی شوند با سرعت بسیار مانند توپی خالی و منفجر می شوند. این انفجار داخلی ستاره ها توسط مدل های تئوریک بسط داده شده و مشابه یک چرخش بزرگ است که مانند راه آبی که به چاه حوض کشیده می شود. در نهایت یک سیاهچاله از پس این انفجار متولد می شود. این انرژی با انفجارهای کیهانی بیرون داده می شود و توسط دو جت های سیاهچاله ساطع می شود، که با محور چرخش ستاره های در حال مرگ هم ردیف است.

همه این ستاره ها دارای میدان مغناطیسی هستند و به چرخش سریع آنها شدت می دهد. در مورد سقوط این ستاره ها به داخل سیاهچاله مرکزی، میدان های مغناطیسی به دور محور چرخش ستاره ها می چرخد و در طول سقوط ستاره با یک چشمه مغنایسی قدرتمند و یک دافعه در محیط سیاهچاله روبرو می شود که تاثیرات آن می تواند در فاصله میلیاردها کیلومتری حس شود. این سناریو پیچیده پیش بینی نور ساطع شده در طول انفجار ستاره ای برای اولین بار مشاهده شد، یک نور مدور قطبی شده که بطور مستقیم اخیرا از ایجاد یک سیاهچاله در برد بیرونی کائنات ایجاد شده و توسط مدل های نظری تایید شده است و قطبش دایره ای نور در چنین سطح بالایی تاکنون تشخیص داده نشده بود و شناسایی این توسط چند منبع نشان می دهد یک رویداد فوق العاده است.

حیف شد دیشب شبکه من و تو درباره انفجارهای کیهانی مستند پخش میکرد .
پاسخ
#3
وای واقعا ممنون خیلی ممنون .
دیشب اتفاقا اون مستند رو دیدم ولی چیزی ازش نفهمیدم برای همین اینجا پرسیدم
دستتون خیلی درد نکنه :d
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
برخورداشعه گاما ali17 1 2,222 03-05-2011, 07:21 PM
آخرین ارسال: Regulus

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 3 مهمان