رویداد های مهم نجومی
#1
سلام هر وقت در دنیای ستاره شناشی رویدادی مهم پیش آمد کاربران میتوانند در این تاپیک خبر را بنویسند و در باره ی آن توضیح بدهند .
پاسخ
#2
عبور نزدیک یک سیارک از کنار زمین
سیارکی به اندازه سه برابر زمین فوتبال که با سرعت 43 هزار کیلومتر در ساعت حرکت می کرد، صبح روز سه شنبه 29/11/1392 از نزدیکی زمین عبور کرد.

به گذارش ايسنا این جسم که 2000 EM26 نام گرفته، ساعت دو بامداد به وقت گرینویچ (پنج و نیم صبح به وقت تهران)، به فاصله 2.6 میلیون کیلومتری زمین رسید.

دانشمندان اعلام کردند سیارک مزبور که قطر آن حدود 270 متر گزارش شده، هیچ تهدیدی برای زمینیان ایجاد نکرد و دوربین فضایی آنلاین Slooh آن را به هنگام عبورش از کنار زمین رهگیری می کرد.

عبور این صخره آسمانی یک سال پس از انفجار غیرمنتظره شهاب سنگ روسی رخ داد که سال گذشته موجب خسارات و آسیب به تعدادی از شهروندان این کشور شد.
[ATTACH=CONFIG]1930[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   asteroidflyby_1392672250222_2936210_ver1.0_640_480.jpg (اندازه 47.05 KB / تعداد دانلود: 2)
پاسخ
#3
هاوکینگ منکر سیاه چاله ها شد!
مشهورترین دانشمند زنده جهان، در نظریه جدیدی که منکر وجود سیاه*چاله*ها شده، فیزیکدانان جهان را حیرت*زده کرده است.

به گزارش ايسنا استفن هاوکینگ، فیزیکدان نظری انگلیسی در مقاله ای که بطور آنلاین منتشر کرده، اینچنین گفته که بجای سیاه چاله در حقیقت «خاکستری چاله» وجود دارد.

هاوکینگ در این مقاله با عنوان «حفظ اطلاعات و پیش بینی وضعیت آب وهوا برای سیاه چاله ها» تاکید کرده است: نبود افقهای رویداد بدین معنی است که سیاه چاله با این توضیح که نور نمی تواند تا بینهایت از آنها فرار کند، وجود ندارد.

وی گفته که ایده یک افق رویداد، که نور از آن قادر به فرار نیست، بی محتواست.

به گفته این دانشمند انگلیسی، بجای آن، «افقهای آشکار» می تواند وجود داشته باشد؛ به این معنی که نور به لحاظ فنی می تواند از کشش عمیق گرانشی یک سیاه چاله فرار کند. به عبارت ساده تر، یک افق آشکار تنها به طور موقت نور را نگه داشته و در نهایت آن را در فضا آزاد می کند.

هاوکینگ در گفتگو با مجله نیچر گفت: در نظریه کلاسیک، نور نمی تواند از سیاه چاله فرار کند، اما نظریه کوانتومی به انرژی و اطلاعات اجازه می دهد تا از این جسم مرموز فضایی بگریزند.

اگرچه وی اذعان کرده که توضیح کامل این فرآیند نیازمند نظریه ای است که با موفقیت، جاذبه را با دیگر نیروهای بنیادی طبیعت ترکیب کند.

کار اخیر این دانشمند در پی گفتگوی وی در ماه اوت 2013 انجام شده که از طریق نرم افزار اسکایپ در موسسه فیزیک نظری کاویل در سانتاباربارا، کالیفرنیا صحبت کرده بود.

در این بحث سعی شده تا آنچه به «تناقض دیوار آتش سیاه چاله» مشهور است و دانشمندان را برای حدود دو سال سردرگم کرده است، مورد بررسی قرار دهد.

این بحث از نظریه ای ریشه گرفته که دانشمندان در آن تلاش کرده اند آنچه ممکن است بر سر یک فضانورد بدشانس که در سیاه چاله افتاده، بیاید، تصور کنند.

دون پیج، کارشناس سیاه چاله از دانشگاه آلبرتا در کانادا اذعان کرد: تصویری که هاوکینگ ارائه کرده، منطقی بنظر می رسد.

اما جوزف پولچینسکی، فیزیکدان نظری موسسه کاویل تردید داشته و اصرار دارد: در گرانش اینشتین، افق سیاه چاله آنچنان با دیگر بخشهای فضا متفاوت نیست. ما هیچگاه نوسان فضا-زمان را در نزدیکی خود ندیده ایم چرا که در مقیاسهای بزرگ بسیار نادر است.
[ATTACH=CONFIG]1931[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   steve_hawking_blackhole.jpg (اندازه 49.22 KB / تعداد دانلود: 3)
پاسخ
#4
کشف بخار آب در سیاره ی tau boo b
محققان موسسه فناوری کالیفرنیا (کالتک) با استفاده از داده های جمع آوری شده در رصدخانه دبلیو. ام. کک هاوایی، موفق به کشف بخار آب در جو سیاره ای موسوم به «مشتری داغ» (سیاره ای که بیش از حد معمول به ستاره میزبانش نزدیک است) شدند.

به گزارش ايسنا تکنیک طراحی شده در این مطالعه دیدگاه جدیدی را درباره تعداد سیارات آبی مانند زمین، در جهان ارائه می دهد.

دانشمندان پیش تر بخار آب را روی سیارات دیگر کشف کرده اند اما این موفقیت ها تحت شرایط بسیار خاص و پیچیده عملی شده بودند.

با این حال، محققان حاضر در این پروژه با الهام از کشف اخیر منوکسیدکربن در سیاره فراخورشیدی tau Boo b (موسوم به مشتری داغ) به دنبال شناسایی آب به شیوه ای مشابه بودند. جرم این سیاره، چهار برابر مشتری است و این امر آن را به یک غول گازی تبدیل کرده است.

شیوه به کار رفته در کشف منوکسیدکربن از تکنیک «سرعت شعاعی» (RV) برای شناسایی سیارات فراخورشیدی غیرانتقالی (non-transiting) استفاده می کند. این تکینک عموما درباره ناحیه مرئی منشور که چشم انسان به آن حساس است، به کار می رود. با استفاده از «اثر داپلر»، تکنیک RV حرکت یک ستاره را به دلیل کشش گرانشی سیاره همراه تعیین می کند. این ستاره مخالف حرکت مداری سیاره و تغییر ویژگی های ستاره ای موجود در طول موج حرکت می کند.

تیم علمی تکنیک RV را به مادون قرمز با هدف تعیین مدار خود tau Boo حول ستاره اش بسط داد و تحلیل بیشتر شیفت های نوری را از طریق طیف سنجی (تحلیل منشور نور) به آن افزود. چون هر مولکولی طول موج مختلفی از نور را ارسال می کند، این اثرانگشت نوری منحصر به فرد به محققان امکان تحلیل مولکول هایی را می دهد که جو سیاره را تشکیل می دهند.

با استفاده از داده هایی که با ابزار NIRSPEC در رصدخانه دبلیو. ام کک جمع آوری شده بود، محققان توانستند اثرانگشت مولکولی آب را با منشور نوری گسیل شده توسط سیاره مورد مطالعه مقایسه کنند و دریافتند که این جو حاوی بخار آب است.

جزئیات این مطالعه در The Astrophysical Journal Letters منتشر شد.
پاسخ
#5
علت تغییر دیدگاه انیشتین در باره ی ایستایی جهان چه بود ؟
تحقیقات جدید نشان می دهد، تغییر دیدگاه «انيشتین» در خصوص ایستایی جهان از روند تفکر غیرمستقیم و تأثیرگذاری جمعی از اخترفیزیکدانان هم نسل وی نشأت گرفته است.

به گزارش ايسنا «آلبرت انيشتین» فیزیکدان برجسته آلمانی در سال 1917 نظریه «نسبیت عام» (general relativity) را ارائه کرد که بر اساس آن جهان یکپارچه و کاملا ایستا بوده و مشخصات کلی آن با گذشت زمان تغییر نمی کند؛ اما «انيشتین» سرانجام در سال 1931 به دلیل وجود تناقض های آشکار، مجبور به پذیرفتن جهان در حال گسترش و انبساط شد.

برخی معتقدند که تغییر نظر «انيشتین» در خصوص ایستایی جهان ناشی از تحقیقات «ادوین هابل»، اخترشناس برجسته آمریکایی است.

«هابل» در تحقیقات خود ثابت کرد، سحابی های بیضوی شکلی که در آسمان دیده می شوند، کهکشان هایی در فاصله بسیار دور از کهکشان راه شیری هستند و انتقال سرخ در نور ساطع شده از سحابی ها در واقع از ستارگان نزدیک آنها ناشی می شود اما تحقیقات صورت گرفته توسط محققان موسسه نجوم زوریخ نشان می دهد، تغییر دیدگاه «انشتین» در خصوص ایستایی جهان ناشی از روند تفکر غیرمستقیم و تأثیرپذیری از برخی محققان برجسته هم نسل وی است.

«هری نوسباومر» از محققان انستیتو فناوری فدرال زوریخ (Eth) تأکید می کند: این تغییر دیدگاه در پی دیدارها و ملاقات «انيشتین» با شماری از اخترفیزیکدانان برجسته و تأثیرگذار هم نسل وی صورت گرفت که سرانجام منجر به پذیرش یک مدل از جهان در حال گسترش در سال 1931 میلادی شد.

این نتایج در مجله European Physical منتشر شده است.
پاسخ
#6
رصد سیاره ی عطارد را از دست ندهید!!
کمی پس از غروب خورشید، بر بالای افق غربی جسم نورانی همچون ستاره ای با درخشندگی -0.4 خودنمایی می کند که همان سیاره تیر یا عطارد است. این روزها فرصت مناسبی برای رصد این سیاره تیزپا و گریزان است، بنابراین فرصت را از دست ندهید.
[ATTACH=CONFIG]1932[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   1008_mercury_feb_2.jpg (اندازه 21.48 KB / تعداد دانلود: 2)
پاسخ
#7
کشف یک سیاه چاله ی بسیار قوی
تیمی از منجمان استرالیایی و امریکایی حین مطالعه کهکشان مجاور به نام M83 در فاصله ۱۵ میلیون سال نوری از زمین، سیاهچاله کوچک و فوق قدرتمندی موسوم به MQ1 را کشف کردند.


این جرم آسمانی نخستین سیاهچاله در نوع خود به شمار می آید که تا این اندازه دقیق مطالعه شده و تیم علمی با بررسی آن بوسیله چند تلسکوپ دریافت که این شی یک سیاهچاله کوچک با اندازه استاندارد است.
دکتر روبرتو سوریا از دانشگاه کورتین استرالیا و رهبر ارشد تیم تحقیقاتی، معتقد است MQ1 یک میکروکوازار (سیاهچاله ای که توسط حبابی از گاز داغ احاطه شده) است که توسط دو جت و درست در خارج از سیاهچاله داغ می شود. این دو جت، انرژی را در جهت های مخالف شلیک می کنند.
اهمیت قدرت جت عظیم اندازه گیری شده MQ1 به دانشمندان در درک و تعیین کیفیت اثر قوی جت های سیاهچاله بر گاز داغ احاطه کنندآنها کمک می کند, این مولفه، عاملی مهم در مراحل آغازین تکامل کهکشان M83 در ۱۲ میلیارد سال پیش است، زیرا شواهدی در دست است مبنی بر این که وجود سیاهچاله های قدرتمند نادری مانند MQ1، در آن زمان بسیار معمول تر بوده است.
هابل و تلسکوپ های ماژلان، رصدخانه اشعه ایکس چاندرا، تلسکوپ استرالیا، آرایه فشرده تلسکوپ استرالیا و «آرایه بسیار بزرگ» در این پروژه مشارکت داشتند.
منبع:ایسنا

http://i.space.com/images/i/000/037/246/...1393619599
http://sarisky.ir/wp-content/uploads/201...-holes.jpg
پاسخ
#8
آمادگی چین برای اکتشاف در مریخ
پس از فرود موفق نخستین ماهنورد چین بر سطح قمر زمین، محققان از آمادگی این کشور برای آغاز اکتشافات بر سطح مریخ خبر می دهند، در فاز نخست برنامه اکتشاف در ماه چین، کاوشگرهای چانگه-۱ و چانگه-۲ به ترتیب در سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ به فضا پرتاب شدند که کاوشگر چانگه-۲ در حال حاضر در فاصله ۷۰ میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد.


فرودگر چانگه-۳ به همراه ماهنورد یوتو در قالب فاز دوم از برنامه اکتشاف در روز ۱۴ دسامبر ۲۰۱۳ (۲۳ آذر ۹۲) فرود نرم و کنترل شده ای را بر سطح ماه تجربه کرد و با این موفقیت، نام چین در کنار شوروی سابق و آمریکا قرار گرفت.
یه پایجین محقق ارشد مأموریت کاوشگر ماه چانگه-۳ تأکید کرد: چین درحال حاضر از توانایی لازم برای آغاز مأموریت اکتشاف بر سطح مریخ برخوردار است، اما زمان دقیق آغاز این مأموریت بستگی به تصمیم مقامات دولت و بودجه فضایی کشور دارد.
با وجود بروز نقص فنی در نخستین ماهنورد چین، محققان این کشور از ارتقاء عملکرد ایستگاه*های زمینی و فناوری های کنترل رهگیری و ارتباطی در فاز دوم، با هدف آغاز اکتشاف بر سطح سیاره سرخ خبر می دهند.
یه هایلین از محققان آکادمی علوم چین نیز با اشاره به موفقیت هند در پرتاب مدارگرد مریخ Mangalyaan خاطر نشان کرد: هند نیز مانند چین علاقه مند به توسعه برنامه فضایی خود است؛ قصد داریم علاوه بر پیگیری برنامه اکتشاف ماه طی سال های آینده، اکتشاف در مریخ را نیز پیگیری کنیم.
فاز سوم برنامه اکتشاف در ماه شامل پرتاب کاوشگر چانگه-۵، برای سال ۲۰۱۷ برنامه ریزی شده است که در این مأموریت، نمونه هایی از سطح ماه جمع آوری و به زمین بازگردانده می شوند, به گفته هایلین، مأموریت چانگه-۳ به محققان در درک بهتر محیط ماه و رفع ایرادات در مأموریت های بعدی کمک شایانی کرد.
تاکنون ۴۰ تلاش برای انجام مطالعه در مریخ صورت گرفته است که بیش از نیمی از آنها ناکام ماندند و از ۱۳ مأموریت موفق نیز تنها هفت کاوشگر موفق به ارسال سیگنال به زمین شدند.
منبع:ایسنا
[ATTACH=CONFIG]1933[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   Exploration-of-Mars.jpg (اندازه 27.7 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#9
کشف یک دنباله دار جدید در مدار پس رونده
محققان ناسا با استفاده از فضاپیمای NEOWISE دنباله دار جدیدی را در فاصله ۲۳۰ میلیون کیلومتری زمین شناسایی کردند، فضاپیمای WISE که سال ۲۰۱۱ پس از تکمیل مأموریت اولیه خاموش شده بود، در سپتامبر ۲۰۱۳ (شهریور ۹۲) بار دیگر فعال شده و مأموریت خود را با نام جدید کاوشگر نقشه بردار فروسرخ میدان وسیع اجرام نزدیک به زمین (NEOWISE) آغاز کرد.

کشف یک دنباله دار جدید در مدار پس رونده
بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا، کاوشگر NEOWISE به تازگی موفق به کشف یک دنباله دار جدید در فاصله ۲۳۰ میلیون کیلومتری از زمین شده است, دنباله دار جدید بطور رسمی «(C/2014C3(NEOWISE» نامگذاری شده و طول دنباله آن ۴۰ هزار کیلومتر است.
دنباله دار C/2014C3 در یک مدار پس رونده قرار دارد، یعنی در خلاف جهت زمین و دیگر سیارت در حال چرخش در اطراف خورشید است, با توجه به فاصله بیش از ۱٫۳ واحد نجومی (AU)، این دنباله دار در گروه اجرام نزدیک به زمین (NEOs) جای نمی گیرد, نتایج کشف دنباله دار C/2014C3 توسط مرکز ماینور پلنت (MPC) در کمبریج در ایالت ماساچوست تأیید شده است.
منبع:ایسنا

http://sarisky.ir/wp-content/uploads/201...-trail.jpg
پاسخ
#10
رضا باجلان نوشته: کشف یک دنباله دار جدید در مدار پس رونده
محققان ناسا با استفاده از فضاپیمای NEOWISE دنباله دار جدیدی را در فاصله ۲۳۰ میلیون کیلومتری زمین شناسایی کردند، فضاپیمای WISE که سال ۲۰۱۱ پس از تکمیل مأموریت اولیه خاموش شده بود، در سپتامبر ۲۰۱۳ (شهریور ۹۲) بار دیگر فعال شده و مأموریت خود را با نام جدید کاوشگر نقشه بردار فروسرخ میدان وسیع اجرام نزدیک به زمین (NEOWISE) آغاز کرد.

کشف یک دنباله دار جدید در مدار پس رونده
بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا، کاوشگر NEOWISE به تازگی موفق به کشف یک دنباله دار جدید در فاصله ۲۳۰ میلیون کیلومتری از زمین شده است, دنباله دار جدید بطور رسمی «(C/2014C3(NEOWISE» نامگذاری شده و طول دنباله آن ۴۰ هزار کیلومتر است.
دنباله دار C/2014C3 در یک مدار پس رونده قرار دارد، یعنی در خلاف جهت زمین و دیگر سیارت در حال چرخش در اطراف خورشید است, با توجه به فاصله بیش از ۱٫۳ واحد نجومی (AU)، این دنباله دار در گروه اجرام نزدیک به زمین (NEOs) جای نمی گیرد, نتایج کشف دنباله دار C/2014C3 توسط مرکز ماینور پلنت (MPC) در کمبریج در ایالت ماساچوست تأیید شده است.
منبع:ایسنا

http://sarisky.ir/wp-content/uploads/201...-trail.jpg

سلام آقا رضا دیگه داشت باورم میشد که این سایت تبدیل به یک سایت متروکه شده تا اینکه شما اومدید و یک پیام با حال گذاشتیدBig Grin

اما یک سوال درمورد تصویر:confused: چرا این عکس از لحاظ کیفی انقدر عجیب و قریبه؟؟؟
جهان های حبابی
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
تقویم نجومی mars 6 6,140 08-25-2016, 10:29 PM
آخرین ارسال: irantrn
رویدادهای داغ نجومی hanieirvani 0 2,911 12-28-2015, 08:40 PM
آخرین ارسال: hanieirvani
مسابقات نجومی هلیا 20 11,317 08-21-2013, 01:32 PM
آخرین ارسال: kamy

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 3 مهمان