تاریخ نجوم در کشور های قدیم دنیا
#21
تاریخ علم ستاره شناسی در مصر - ادامه
در محاسبات نجومی امروز تقویم سالیانه با پذیرفتن سال کبیسه که ۳۶۶ روز است و هر چهار سال یک بار اتفاق می افتد، این نقیصه برطرف شده ست. قبطیان خود نتوانسته بودند این اشکال را برطرف نمایند، از این رو این تقویم طی قرن ها بیش از پیش با گردش خورشید ناهماهنگ بود واختلاف پیدامیکرد و تنها هر ۱۴۶۰سال یک بار این اختلاف برطرف می شد. این گردش ۱۴۶۰سال وسیلۀ اخترشناسان مصری کشف و شناختهشد و آن را دوران سوتیس که واژهقبطی برای ستارۀ زهره است نام گذاشتند. تقسیم سال به چهار فصل که هر کدام به مدت سه ماه به طول انجامد ابداع شرقیان است، نه مصریان، منجمان یونانی که خود دانش آموختگان وپرورش یافتگانی درنزد استادان بابلی وتاحدودی مصری بوده اند،این تقسیم سالیانه به چهارفصل راجهانگیردانسته اند،ولی این بدان معنا نیست که در فصل بهار یا تابستان و پاییز و زمستان اقالیم (آب و هوا) و بهتر است بگوئیم شرایط اقلیمی و آب و هوایی کرۀ زمین یکسان است،زیرا ممکن است در بخشی از کرۀ زمین تابستان همراه با زمستان در بخش دیگری از این کره باشد.
مصریان الهۀ ایزیس را در ستاره اب ثابت می شناخته اند که همان سوتیس در فرهنگ نجومی آنهاست. ایزیس الهۀ نعمت و باران و باروری مصریان بود وسوتیس نیز تبلوری از این ستاره است. ایرانیان قدیم نیز ستارۀ زهره را مظهر باران می دانسته اند که «ناهید = اناهیتا» عنوان نجومی – دینی آن می باشد. مصریان سوتیس را مظهر پاکی و پاکدامنی و طراوت می دانسته اند، ایرانیان نیز اناهیتا را که خود به معنای پاک و نیالوده (بدون لکه) است، همین گونه تصور می کرده اند. ستارۀ ناهید در نزد ایرانیان آفریننده باران وطراوت است که گرمای آتشین خشکسالی آفریده شده از سوی اهریمن را خنثی کرده وبه بهار و نعمت مبدل می سازد. شماری از فراعنۀ مصر علاقۀ فرائانی به دانش هیئت ونجوم داشته وبرخی از آنان درنزد کاهنان معابد با شگفتی های خلقت آشنا شده اند.
و هنوز ادامه دارد...............
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#22
هلیا جان منظورم با این حجم از مطالبه.
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاکSmile
پاسخ
#23
تاریخ علم ستاره شناسی در مصر-ادامه
کاهنان منجم مصری شماری از ستارگان را شناخته وبه ویزگی های آنها پی برده اند و به این نتیجه رسیده اند که پیوندی مستقیم و ناگسستنی میان زمین و آسمان برقرار است. به سخن دیگر آنچه بر روی زمین اتفاق می افتد در آسمان طراحی شده وحرکت ستارگان و طلوع و غروب خورشید، یعنی پیدایش شب و روز و بروز گرما و آمدن فصل زمستان انعکاسی از همین پیوند است. منجمان مصری حرکت ستارگان را نقل و انتقال پیام هایی برای انسان های وی زمین به شمار می آورده اند و از روی این حرکات و سایر فعل و انفعالاتی که در زمان های مختلف ، بانداد، شامگاه، نیمه شب و.. در آسمان ها مشاهده می کرده اند، پیشگویی های خود را به مراحل اطمینان بخشی رسانده وآن را به مردم انتقال می داده اند. این پیشگویان همانند کسانی بوده اند که از اسرار آسمانی آگاهی داشته و به آسانی به کسی منتقل نمی کرده اند. شماری از فراعنۀ مصر و امپراطوران یونان از جمله اسکندر مقدونی سخت به این گونه یافته ها و بررسی ها اعتقاد داشته اند.
شماری از منجمان همواره در دربار فراعنه به سر می برده اند و آغازو پایان جنگ ها را پیشگویی می کرده و یا پیروزی یا شکست فراعنه را پیش از آغاز جنگ و حتی چگونگی روند پیکار فراعنه با دشمنانشان را از پیش خاطرنشان می کرده اند. البته این تفکر تا مدت ها در جهان و حتی تا به امروز حفظ شده و پیشگویان ، معیران و خوابگزاران هنوز هم در آمریکای جنوبی، هندوستان، ایران، یونان ودیگر کشورهای اروپایی، قارۀ آفریقا و آسیا به این کار مشغول می باشند. از جمله پیشگویی های این منجمان و کاهنان وقوع طوفان، طغیان ناگهانی رود نیل و بروز قحطی و خشکسالی بوده است.
گفتنی است که مصریان به طغیان و فروکش کردن آب رود نیل شدیداً وابسته بوده و کشت و زرع آنها وابسته به آن بوده است. اگر رود نیل به گونه ای ناگهانی و غیر منتظره و خارج از زمان متعارف طغیان می کرده است، منجمان و معیران مصری این طغیان ناگهانی را که موجب از بین رفتن محصولات و بروز قحطی و گرسنگی می شده است، ناشی از خشم خدایان از جمله نازضایتی الهۀ نیل از مردم مصر می دانسته اند. باز هم اتفاق افتاده است که رود نیل به موقع طغیان نکند و یا طغیان رودخانه به گونه معمول نباشد که مصریان بتوانند از گل و لای حاصل از آن بذرافشانی کنند، این نیز همان تعبیر بالا را داشته است. عدم طغیان سالیانۀ رود نیل که به ندرت اتفتق افتاده است در تاریخ مصریان به عنوان هراس انگیز ترین و فاجعه بارترین رویداد به شمار آمده است. چنین رویدادی بروز قحطی را بی هیچ تردیدی در میان مصریان تأیید می کرده است. بررسی ادیان مصریان و رابطه دیانت آنان با دانش های نجومی آنان در مبحثی جداگانه در همین تألیف مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ناگفته نماند که بابلیان، ایرانیان و یونانیان نیز اندیشه های همانندی در این زمینه داشته اند. با به کار انداختن رصدخانه ها و رصد کردن ستاره ها، منجمان برخی از رموز فعالیت کهکشان ها و تأثیرات آن ها را بر جهان هستی پیوسته مورد پژوهش قرار داده و آن را به صورت محاسبات ریاضی- نجومی در آثار خود گنجانده اند که امروز نیز در شمار پیچیده ترین دانش ها است.
پایان
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#24
Parastoo نوشته:
هلیا جان منظورم با این حجم از مطالبه.
عزیزم درسش کردم
تاریخ نجوم در مصر باستان سه قسمت شد
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#25
ممنون مطالب خیلی جالبی بود اما یک سوال :
آیا مصریان باستان البته اخترشناسان _ کیمیاگران و ساحران کل جهانی رو که میشناختند در صورتهای فلکی خلاصه میکردند یا جای میدادند و قدرتشون رو از این روش بدست می آوردند :confused::confused::confused:
پاسخ
#26
اونها بر اساس عقاید و البته منفعت خودشون صحبت میکردن.جز ذات مقدس الهی هیچ کسی از کل کائنات خبر نداره.
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاکSmile
پاسخ
#27
بودایی از جنس شهاب*سنگ


مجسمه ۱۱۰۰ ساله*ای که قیمتش یک*شبه سر به فلک کشید [عکس: 1.png]

تندیس باستانی بودا که 70 سال پیش به خاطر صلیب شکسته حکاکی*شده روی آن به آلمان منتقل شده بود، اکنون قابل ارزش*گذاری نیست؛ چراکه مشخص شده از یک شهاب*سنگ نادر 15هزارساله تراشیده شده است.


تحقیق جدید پژوهشگران آلمانی دانشگاه اشتوتگارت نشان داده که یک تندیس باستانی از بودا که در خلال جنگ جهانی دوم کشف شده بود، از یک شهاب*سنگ نادر تراشیده شده است.
این تندیس توسط نازی*ها در سال 1938/1317 کشف شد و به تازگی توسط گروهی از دانشمندان آلمانی به سرپرستی المار بوشنر از گروه باستان*شناسی دانشگاه اشتوتگارت مورد بررسی مجدد قرار گرفته است. این مجسمه که حدود 1100 سال قدمت دارد، مرد آهنی نامیده می*شود و حدود 10 کیلوگرم وزن دارد. چهره آن نیز یادآور ویسروانا الهه بودایی است که در فارسی بیشامنتن نامیده می*شود و در مذهب شینتو الهه رزم*جویان و مجازات*گر بدکاران است .
به گزارش ساینس*دیلی، بررسی*های ژئوشیمیایی روی این مجسمه نشان داده که تندیس بیشامنتن از یک گونه آتاکسیت تراشیده شده که گونه کمیابی از شهاب*سنگ*های آهنی است. با این کشف، دیگر نمی*توان قیمتی برای این مجسمه در نظر گرفت.
در سال 1938/1317، گروهی از دانشمندان آلمانی به رهبری ارنست شافنر که یک جانورشناس بود، این مجسمه را یافتند. البته مشخص نیست که آن*ها چطور این مجسمه را پیدا کردند، اما حدس زده می*شود که نماد صلیب شکسته حک*شده روی شکم این مجسمه باعث شد این مجسمه سر از آلمان دربیاورد. سپس، یک مجموعه*دار خصوصی در مونیخ این مجسمه را خرید و تا سال 2009/1388 که در یک حراج از آن رونمایی شد، کسی از سرنوشت مجسمه خبر نداشت.
[عکس: La-estatua-El-hombre-de-hierro_543512048...60_639.jpg]
گروه دکتر بوشنر، سنگ این مجسمه را آتاکسیت رده*بندی کرده*اند که رده*ای کم*یاب از شهاب*سنگ با نیکل فراوان است. دکتر بوشنر می*گوید: «این تندیس از یک شهاب*سنگ چینکا که حدود 15هزار سال پیش در مناطق مرزی روسیه و مغولستان به زمین افتاده بود، تراشیده شده است. تا پیش از این تصور می*شد اولین تکه*های این شهاب*سنگ توسط جویندگان طلا در دهه 1930/1310 کشف شده، اما اکنون مشخص است تکه*های اصلی آن قرن*ها قبل پیدا شده است.»
تقدیس شهاب*سنگ*ها در بسیاری از فرهنگ*ها وجود داشته است؛ مثلا در میان اینویت*ها در گرینلند و بومیان استرالیا. حتی به باور بسیاری از محققان، حجرالاسود، سنگ مقدسی که در قبله*گاه مسلمانان نصب شده، شهاب*سنگی از نوع سنگی است.

منبع خبرآنلاین
این همه عکس می و نقش نگارین که نمود / یک فروغ رخ ساقی است که در جام افتاد
حافظ
پاسخ
#28
نجوم در 12 تا 20000 هزار سال قبل چگونه بوده:confused: به گقته بعضی از مورخان اصلا نبوده و انسانها در قار زندگی میکردند _ به گفته برخی دیگر ستارگان رو به صورت ابتدایی میشناختند :confused: یعنی فقط برای پیدا کردن راه در مواقع ضروری بوده _ اما گروهی دیگر که به آنها عقاید افلاطونی میگن ادعا میکنند که بین این دو زمان مردمانی پیشرفته وجود داشتند با تمدنی بسیار عظیم به طوری که حتی قدرتمند تر از این تمدن امروزی بشری و آنها به طور ناباورانه ای به خیلی از علوم کیهانی تسلط داشتند:mrgreen:

اما این ادعا چیست و چرا به اون عقیده افلاطونی میگن... ( در پست بعدی )
پاسخ
#29
رابطه ی اهرام و ستارگان
نجوم یا بطور کلی بحث ستارگان در نظر انسانهای باستان دارای اهمیت بسیار و از نظر قومی و گروهی مقدس و قابل پرستش و در نظر عده ای نیز بی ارزش و بدیومن بوده است.
بطور مثال نظر مصریان باستان در مورد صور فلکی بسیار عمیق و متفکرانه می باشد در مورد ساخت اهرام ثلاثه مصر دانشمندان باستان شناس در قبل از دهه 80 تصور های گمراهانه ای داشتند اما اینک دانشمندان فرانسوی به نحوه و دلیل ساخت آن پی برده اند.صورت فلکی جبار در بین مصریان باستان بسیار مقدس بوده به حدی که ساخت اهرام دقیقاً به آن مربوط بوده و از آن پیروی شده است.
طبق کشف دانشمندان 3 هرم اصلی از 8 هرم مصر طبق 3 ستاره کمربند صورت فلکی شکارچی یا جبار ساخته شده است.این امر در ظاهر هم کاملاً مشهود است .اگر با چشم غیر مسلح نیز به این صورت فلکی نگاه کنید خواهید دید که در کمربند آن دو ستاره پرنورتردریک خط قرار دارند و ستاره سوم کم نور تر است ودر انحراف کمی از دو تای قبلی قرار گرفته است. در ساخت اهرام مصر نیز دو هرم متعلق به فرعون و بزرگتر و هرم سوم متعلق به ملکه مصر و کمی کوچکتر می باشد که با انحراف نیز ساخته شده است. در دیواره اهرام(هر سه هرم) سوراخهایی به عنوان دودکش و یا هواکش تعبیه شده که به اتاق قبر متصل می باشد.
دانشمندان با استفاده از دستگاههای لیزری پی بردند که این سوراخها دقیقاً مطابق با ستاره خاص آن هرم در آسمان می باشد .مطابقت 4 هرم دیگر در سایر نقاط مصر،با همین صورت فلکی (صورت فلکی جبار) نیز این امررا ثابت می کند که هواکش های هر هرم رو بسوی ستاره مخصوص آن هرم دارد
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#30
جالب بود. خیلی دوست دارم این اهرام رو از نزدیک ببینم.
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاکSmile
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
تاریخ نجوم ( قوم آریا ) abadanastro 30 18,684 05-25-2014, 10:17 PM
آخرین ارسال: M_Saturn
نجوم در قرآن kamy 3 4,130 11-02-2012, 12:29 AM
آخرین ارسال: kamy
تاریخچه علم نجوم mars 4 4,643 02-29-2012, 04:12 PM
آخرین ارسال: amir adib
منجمان تاریخ ایران abadanastro 2 4,171 08-07-2007, 02:08 PM
آخرین ارسال: abadanastro

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 4 مهمان