ارسالها: 317
موضوعها: 9
تاریخ عضویت: May 2012
ممنون هستم از شما دوست عزیز ( Parnia Shokri ) که این کلیپ زیبای ویدیویی را در اختیار من قرار دادید . اما یک سوال مهم مطرح میشود اینکه در برنامه ( GEO Graphic Farsi ) برنامه ای به نام جهان آشکار که شنبه ها ساعت هشت شب از این شبکه پخش میشه . یکی از قسمتهای آن در مورد برخورد اجرام فضایی بود و فیلمی که در اون برنامه دیدم خیلی تفاوت داشت نسبت به این کلیپ ویدیویی . در این برنامه نشان داده شد که وقتی دو کهکشان با هم برخورد میکنند ستاره ها از هم پاشیده میشوند و در اثر برخورد دو هسته ستاره های آنها با هم برخورد میکنند در نتیجه کل کهکشان متلاشی میشود :confused:
ارسالها: 154
موضوعها: 15
تاریخ عضویت: Aug 2011
NARUTO نوشته: ممنون هستم از شما دوست عزیز ( Parnia Shokri ) که این کلیپ زیبای ویدیویی را در اختیار من قرار دادید . اما یک سوال مهم مطرح میشود اینکه در برنامه ( GEO Graphic Farsi ) برنامه ای به نام جهان آشکار که شنبه ها ساعت هشت شب از این شبکه پخش میشه . یکی از قسمتهای آن در مورد برخورد اجرام فضایی بود و فیلمی که در اون برنامه دیدم خیلی تفاوت داشت نسبت به این کلیپ ویدیویی . در این برنامه نشان داده شد که وقتی دو کهکشان با هم برخورد میکنند ستاره ها از هم پاشیده میشوند و در اثر برخورد دو هسته ستاره های آنها با هم برخورد میکنند در نتیجه کل کهکشان متلاشی میشود :confused:
سپاس گزارم که این سوال رو پرسیدین.تازه فهمیدم من چیز زیادی از چگونگی تشکیل ستاره ها(به موضوع ربط داره) نمیدونم. الان حدود 2 ساعته که دارم درموردش تحقیق و فکر میکنم. چیزای جالبی فهمیدم! البته هنوز چتا مشکل اساسی دارم. درصورتی که تا یه حد قابل قبول بهممش, مطرحش میکنم. بازم ممنون.
[COLOR="#0066ff"]The truth is that the best ideas sound crazy at first. And then there comes a time when we can't imagine a world without them
[/COLOR]
[COLOR="#00cc00"]The 100 Year Starship organization
[/COLOR]
ارسالها: 2,698
موضوعها: 26
تاریخ عضویت: Aug 2010
منظور من از برخورد، برخورد واقعيه نه مخلوط شدن. كهكشان ها جسم جامد نيستن كه با هم برخورد كنن. اونا فقط با هم مخلوط ميشن و اصطلاحا به اين فرايند برخورد ميگن. در برخورد كهكشان ها هم اتفاقات مختلفى رخ ميده ولى مطمئنا كهكشان ها متلاشى نميشن. و همينطور اكثر ستاره ها سالم ميمونن و قط جاشون عوض ميشه. البته ستاره هاى بسيار زيادى بوجود ميان ولى تقريبا از بين نميرن.
در مورد برخورد هاى بزرگهم بگم، اين اتفاقات ميفتن ولى وقتى به زمان بين دو اتفاق نگاه كنيد، ميبينيد كه خيلى معمول نيستن و هر چند چند هزار سال يكبار اتفاق ميفتن. برخورد ها در ابعاد بزرگ خيلى اتفاق نميفتن.
ارسالها: 317
موضوعها: 9
تاریخ عضویت: May 2012
سلام به دوستداران نجوم:o میخواستم بدونم کوتوله قهوه ای چیست ؟ چگونه به این جرم تبدیل شده است ؟ آیا قبلا ستاره ای مثل خورشید بوده یا بزرگتر یا کوچکتر ؟
آیا اصلا کوتوله قهوه ای بنا بر ادعای اخترشناسان وجود دارد ؟ ( البته نمیدونم کشف شده است یا خیر اما وقتی نظریه ای داده میشه حتما توضیحی برای اثبات وجودش داده میشه ).
ارسالها: 2,698
موضوعها: 26
تاریخ عضویت: Aug 2010
کوتوله های قهوه ای وجود دارن و دیده شدن و اجرامی هستن که به جرم لازم برای ایجاد گرمای لازم در هسته برای هیدروژن سوزی نمیرسن و چیزی بین سیاره و ستاره میمونن. انواع عجیب و غریبی هم دارن. مثلا یکی از کوتوله های قهوه ای دیده شده, دمای سطحی حدود 30 درجه سانتیگراد داره که میشه به راحتی دستتو داخلش ببری.
ارسالها: 317
موضوعها: 9
تاریخ عضویت: May 2012
آیا علت آشکاری داره که کوتوله های سفید گرمای لازم در هسته برای هیدروژن سوزی ندارند ؟ آیا کوتوله های سفید با این دمای کم مثلا 30 درجه میتوانند روزی به سیاره تبدیل شوند یا برای سیاره شدن هم به دمای زیادی لازم دارند :confused:
ارسالها: 2,698
موضوعها: 26
تاریخ عضویت: Aug 2010
سیاره شدن که به دمای خاصی نیاز نداره. در ضمن کوتوله های قهوه ای اینطورین, نه کوتوله های سفید.
کوتوله های سفید هسته ی سرد شده (به نسبت ستاره اولیشون) ستاره ها هستن و از اول به همین صورت نبودن.
در مورد دمای کوتوله های قهوه ای هم دلیلشو دقیق نمی دونم ولی احتمالا به این خاطره که به جرم مورد نیاز برای ستاره شدن نرسیدن.
در واقع مقدار ماده تشکیل دهنده ستاره باعث ایجاد فشار تو مناطق مرکزی تر ستاره میشه که به صورت گرما نمود پیدا میکنه و باعث ایجاد همجوشی هسته ای بین هیدروژن ها میشه. انرژی اضافی این پیوند به صورت فوتون ها ازاد میشه که ما اونو بصورت نور و گرما حس می کنیم.
ولی این دما که ما حس میکنیم دمای مرکزی ستاره نیست و دمای سطحیشه. حتی کوتوله های قهوه ای هم دما مرکزیشون حدود چند هزار درجست.
ارسالها: 317
موضوعها: 9
تاریخ عضویت: May 2012
سلام
آیا وسیله ای که در اروپا ساخته شده به وسیله فرایند همجوشی میتواند انرژی در سطح و اندازه انرژی خورشیدی ایجاد کند که اگر روزی خورشید سرد شد حیات در زمین از بین نرود و همین انرژی برای بقاء کافی باشد؟
ارسالها: 34
موضوعها: 3
تاریخ عضویت: May 2011
06-07-2012, 12:28 PM
(آخرین تغییر در ارسال: 06-07-2012, 12:31 PM توسط danteppc.)
NARUTO نوشته: سلام آیا وسیله ای که در اروپا ساخته شده به وسیله فرایند همجوشی میتواند انرژی در سطح و اندازه انرژی خورشیدی ایجاد کند که اگر روزی خورشید سرد شد حیات در زمین از بین نرود و همین انرژی برای بقاء کافی باشد؟
ایشالا سال ۲۲۰۰ :d
خورشید قرار نیست سرد بشه یدفه ای اما با این فرض هم دمای سطح زمین طی چند روز احتمالا همسان با ماه خواهد شد (تازه بدون خورشید پایین تر) و همه موجودات زنده از بین میرن.
ارسالها: 2,698
موضوعها: 26
تاریخ عضویت: Aug 2010
با این فرایند همجوشی فقط میشه انرژی (احتمالا) برق تولید کرد و اگه بخوایم از گرماش استفاده کنیم باید تو فاصله دوری از زمین قرارش بدیم تا بتونه زمینو گرم کنه. ولی با این وجود هیدروژن مورد نیازشو نمی تونیم تامین کنیم. خورشید هر روز چند میلیون تن هیدروژن میسوزونه که تامین این مقدار هیدروژن حتی در طی چند سال هم برای بشر مقدور نخواهد بود. در ضمن خورشید یه دفعه سرد نمیشه که بخوایم مثلا از فلان روز این دستگاهو روشن کنیم. همینطور زمانی که خورشید سرد میشه هیچ موجود زنده ای در زمین زندگی نمیکنه, چون قبلش خورشید شروع به باد کردن میکنه و عطارد و زهره رو داخل خودش میبره و ذوب میکنه و اگه این کارو با زمین نکنه, حداقل با گرماش سطحشو ذوب می کنه.