اعتدال
#1
سلام*
یه سوال نجومی دارم خودم در خیلی از سایتهای داخلی و خارجی جستو کردم اما نتونستم جوابش رو پیدا کنم،خیلی ممنون میشم اگر پاسخ بدین.
در روز اعتدال بهاری یا 21 مارس، خطی که از مرکز زمین به مرکز خورشید وصل شده است، از مرکز زمین که خارج میشود و از سطح کره ی زمین عبور می کند، از چه مکانی با چه طول جغرافیایی عبور میکند؟ بدیهی است که این شهر در خط استوا قرار دارد زیرا محورهایx , yدستگاه مختصات
geocentric equatorialدر صفحه ی استوای زمین است،ولی با چه طول جغرافیایی؟

یا طور دیگه اگه بخوام سوالم روبپرسم:
طول جغرافیایی یا بعد نقطه ی اعتدال بهاری(یعنی محل تلاقی دایره البروج و استوای سماوی در روز اول بهار) چه قدر است؟
از یک تصویری به ادرس زیر اینطور برمیاد (البته قابل اعتماد نیست)که این نقطه ی اعتدال، شهری است در امریکای جنوبی-برزیل با عرض جغرافیایی صفر و طول جغرافیایی تقریبا 48درجه و 42 دقیقه ی غربی است (یا تقریبا 49 درجه ی غربی) در همسایگی شهرهای زیر در برزیل
soure , para , chaves
ادرس تصاویر=
http://img.tfd.com/hm/JPG/A4equinx.jpg
در تصویر بالا من میخوام طول جغرافیایی نقاط قرمز رنگ که همون نقاط اعتدال بهاری و پاییزی هستن رو پیداکنم*
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co...lt.svg.png


ضمنا این رو هم بگم که در کتاب نجوم خوندم هر258000سال این نقطه ی اعتدال یک دور کامل می پیماید*


فایل‌های پیوست
.jpg   A4equinx.jpg (اندازه 23.1 KB / تعداد دانلود: 1)
.jpg   mmm.jpg (اندازه 11.29 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#2
درود بر شما

این مبحث مربوط به نجوم کروی است و نیازمند این است که شما بتوانید در ذهن خود فضای سه بعدی از حرکتها داشته باشید.
در مورد اعتدالها و انقلابها :
خورشید در مسیر فرضی از دید ما زمینها در چهار نقطه مهم به نامهای اعتدال بهاری، انقلاب تابستانه، اعتدال پاییزه و انقلاب زمستانه قرار می گیرد که هر کدام شروع فصلی برای زمین است.
به طور نمونه، در زمانی که خورشید به اعتدال بهاری می رسد دارای مختصات میل 0 درجه و بعد صفر ساعت می شود و دقیقاً در روی استوای آسمان قرار می گیرید. در این روز خورشید در تمامی نقاط زمین دقیقاً از سمت 90 درجه که برابر با شرق است طلوع و در سمت 270 درجه که برابر با غرب است غروب می کند. اما مسیر خورشید در آسمان بر اساس عرض جغرافیایی شهرها تغییر و قوس آن متغیر است.

در سوال شما ذکر شده بود که : طول جغرافیایی یا بعد نقطه ی اعتدال بهاری(یعنی محل تلاقی دایره البروج و استوای سماوی در روز اول بهار) چه قدر است؟" این سوال درست نیست، طول جغرافیایی اثری بر این موضوع ندارد. طول و عرض بر روی زمین است و مختصات اجرام سماوی در آسمان بر اساس میل و بعد است. سوال شما شاید این باشد که خورشید در کجای آسمان است که جواب آن در بالا داده شده.

در مورد " ضمنا این رو هم بگم که در کتاب نجوم خوندم هر258000سال این نقطه ی اعتدال یک دور کامل می پیماید* " در این مورد عدد 26 هزار یا 28 هزار سال است.

با تشکر
پاسخ
#3
[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2]سلام مدیر محترم و متشکر که به سوالم توجه کردین*
این درست که طول جغرافیایی در سطح کره ی زمین تعریف می شود و بعد در کره ی سماوی) شما نوشتین که
(در زمانی که خورشید به اعتدال بهاری می رسد دارای مختصات میل 0 درجه و بعد صفر ساعت می شود و دقیقاً در روی استوای آسمان قرار می گیرید) خوب من میخوام بدونم تصویر این نقطه ی اعتدال که دارای بعد صفر ساعت است بر روی کره ی زمین کجاست یعنی اگر از نقطه ی اعتدال به مرکز زمین وصل کنیم کدام طول جغرافیایی زمین را قطع میکند؟ یا به عبارتی:
اگر در این زمان اعتدال بهاری، از مرکز زمین به مرکز خورشید خطی وصل کنیم خوب ابتدای این خط در مرکز زمین ست و امتدادش از سطح کره ی زمین میگذرد تا به مرکز کره ی خورشید برسد، این خط از چه طول جغرافیایی روی کره ی زمین عبور میکند؟ در تصویر بالا محلی در برزیل ست که من نمیتونم به آن عکس اطمینان داشته باشم البته*

متشکر از پاسخگوییتون
[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE][/SIZE]
پاسخ
#4
مثلا شاید در سال 2011 خط واصل مرکز زمین و مرکز خورشید (یا محور ایکس دستگاه مختصات زمین مرکز استوایی Geocentric Equatorial ) (و یا محور ایکس سیستم مختصات Heliocentric)

از شهری در برزیل(یا عرض جغرافیایی صفر و طول جعرافیایی49 درجه ی غربی) بگذرد و

حدود350 سال بعد از خلیج گینه(با طول و عرض جغرافیایی صفر) بگذرد و حدود26000 سال بعد (بعد از 2011) دوباره از همان شهر در برزیل بگذرد!:confused:

با تشکر
پاسخ
#5
در زمانی که خورشید به نقطه اعتدال بهاری می رسد، میل و بعد آن در آسمان صفر می شود. خوب میل صفر درجه دقیقاً بالای استوای زمین است و بعد صفر در مکان خاصی نسیت و هر لحظه در حال تغییر است به دلیل چرخش زمین. اما در این روز خورشید بر استوای زمین عمود می تابد.
پاسخ
#6
mah نوشته: حدود350 سال بعد از خلیج گینه(با طول و عرض جغرافیایی صفر) بگذرد و حدود26000 سال بعد (بعد از 2011) دوباره از همان شهر در برزیل بگذرد!:confused:

در این مورد برداشت شما اشتباه است. زمان رسیدن خورشید به نقطه اعتدال بهاری در هر ساعتی از روز یا شب که باشد، تنها این مهم است که بر روی استوای آسمان قرار گرفته و بر روی استوای زمین نیز عمود می تابد.
پاسخ
#7
سلام
برای اینکه شما بهتر متوجه ی سوالم بشین، تعریف خودم رو از نقطه ی اعتدال واستون مینویسم که اگرهم تعریف من اشتباه ست تذکر بدین لطفا*
از تقاطع صفحه ی استوای زمین (یا صفحه ی حاصل از گردش زمین حول محور زمین (که محور زمین هم همان خطی ست که قطبین را بهم وصل می کند) ) " و " "صفحه ی حاصل از گردش زمین حول خورشید (یا صفحه ی مداری) "
خطی بوجود می آید که این خط در هر لحظه یا روزی موقعیت خاصی دارد و در این تعریف، d1 می نامیم، حال اگر از مرکز زمین به مرکز خورشید هم خطی وصل کنیم و d2 نامگذاری کنیم این خط d2 هم در هر لحظه یا روزی موقعیت خاصی دارد تا اینکه در 2 روز خاص که اول بهار و اول پاییز هستند، این دو خط d1 و d2 روی هم می افتند، و (از آنجاکه این d2 از مرکز کره ی زمین شروع شده و سطح کره ی زمین را قطع میکند و امتدادش به خورشید میرسد بنابر تعاریف ریاضی و هندسی(تصویر شعاع کره روی سطح کره یک نقطه است) تصویر این خط روی سطح زمین یک نقطه است) که این نقطه همان نقطه ی اعتدال ست با طول جغرافیایی که میخواهم بدانم و تصویر این نقطه در کره ی هستی یا کره ی سماوی نقطه ی گاما با بعد صفر ساعت ست*
که شما نوشتین"بعد صفر در مکان خاصی نسیت و هر لحظه در حال تغییر است به دلیل چرخش زمین اما برای من در لحظه ی اعتدال مهم ست که بدانم چه طول جغرافیایی در زمین است که تصویر خط d2 روی سطح کره ی زمین ست* این درست که زمین میچرخد و همین هم سبب میشود که پس از اینکه زمین360درجه یا 24ساعت پس از لحظه ی اعتدال حول خودش چرخید دیگر20 مارس یا اول فروردین تبدیل میشود به 21مارس یا دوم فروردین ودیگر روز اعتدال بهاری نیست ) پس سوالم رو دوباره مینویسم که لحظه ی اعتدال تصویر خط d2 بر سطح زمین چه طول جغرافیایی ست و درست ست که مدتی یا حتی یک ثانیه بعد از لحظه ی اعتدال، هم تقریبا خط d1 و d2 روی هم می افتند اما این دقیق نیست و دیگر نمیتوانیم بگوییم تصویر خط d1 و d2 روی سطح کره ی زمین یک نقطه ی واحد به نام اعتدال ست*
بازهم ازتون تشکر میکنم***
پاسخ
#8
در ضمن مدیر محترم، یه برنامه به زبان متلب نوشتم که پاسخ بالایم را تایید می کند و اینکه دیر هم پاسخ دادم برای این بود که مطمین بشم تا وقت شما رو با سوال هام بیشتر نگیرم،
طی یک سال یعنی بازه ی زمانی صفر ثانیه تا (3600*24*365) ثانیه با دقت یک ثانیه، معادلات حرکت زمین حول محورش و همچنین زمین حول خورشید و خط d1 و خط d2 در برنامه است و زمانی که این خطوط d1 و d2 دقیقا روی هم قرار می گیرند را برنامه محاسبه می کند و در طول یک سال(یا حتی بیش از یک سال) فقط دو جواب که یکی در لحظه ی شروع و صفر ثانیه است و جواب دیگر بعد از گذشت شش ماه که همان اعتدال پاییزی است، خروجی برنامه هستند نتیجه اینکه نقاط اعتدال در هر سال تنها دو نقطه است و تصویرشان روی زمین دو طول جغرافیایی است نه بیشتر و فقط در دو لحظه اتفاق می افتند.
پاسخ
#9
سلام
به نظر جوابها شما رو مجاب نکرده
من هم هنوز جواب این سوال رو نفهمیدم
شما چطور
پاسخ
#10
fayaz نوشته: سلام
به نظر جوابها شما رو مجاب نکرده
من هم هنوز جواب این سوال رو نفهمیدم
شما چطور

جواب میشه جایی که در لحظه اعتدال، خورشید دقیقا در سمت الراس (بالای سر) قرار داشته باشد.
الان دقیقشو نمیتونم بگم، اما با دونستن زمان اعتدال، با برنامه هایی مثل starry night میتونید نسبتا راحت این مکانو پیدا کنید.

6
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 4 مهمان