03-31-2011, 02:12 PM
چیزایی که شما گفتی درسته فقط کرمچاله از دو تا سیاهچاله بوجود اومده و یه سیاهچاله با دو تا سر نیست.
اطلاعات نجومی ***سری جدید***
|
03-31-2011, 02:12 PM
چیزایی که شما گفتی درسته فقط کرمچاله از دو تا سیاهچاله بوجود اومده و یه سیاهچاله با دو تا سر نیست.
04-03-2011, 12:19 AM
اطلاعات نجومی 12 (دنباله دارها)
دنباله دارها دنباله دارها اجرام سماوی هستند که گه گاه ظاهر می شوند. هر دنباله دار از یک مسیر نورانی و دنباله طویلی تشکیل شده است. سر آن ممکن است به بزرگی خود خورشید و دم آن نیز در حدود چندین صد میلیون کیلومتر بوده باشد. هر دنباله دار با وجود اینکه صدها کیلومتر در ثانیه سرعت دارد برای یک چشم غیر مسطح همچون ما، بی حرکت به نظر می رسد. سرعت آنها را می توان از تغییر مکانش نسبت به ستارگان زمینه ثابت آسمان تعین کرد. تا کنون نزدیک به هشتصد دنباله دار کشف و نامگذاری گردیده است. اکثر دنباله دارها از یک مدار بسته ای در حال حرکت هستند. چنین دنباله دارهایی اهمیت زیادی داشته و بعد از یک پریود به نزدیکی زمین آمده و مشاهده شده اند، که مشهورترین آنها دنباله دار هالی است. مدارهای دنباله دارها سهمی یا هذلولی است و به احتمال زیاد اینها فقط یک بار در مجاورت زمین ظاهر و رویت گردیده ، دور می زنند و سپس رفته و دیگر به نزدیکی زمین بر نمی گردند.
04-10-2011, 11:10 PM
با توجه به خواسته نویسنده تاپیک مطالب اضافه به زودی پاک یا منتقل خواهند شد .
در صورتی که تمایل دارید تاپیکی با همین مضمون ایچاد کنید اما اطلاعات خاص دیگه ای رو درونش بنویسید . و هم چنین به خواسته نویسنده تاپیک احترام بگذارید و مطلب دیگری اینجا ننویسید . با تشکر لطفا مطالب مرتبط خودتان را اینجا بنویسید viewtopic.php?f=22&t=2826
04-11-2011, 12:14 AM
سلام
باتشکر از این همه توجه به این تاپیک. متاسفانه مشکلی برای من پیش اومده بود که نتونستم تاپیک رو بروز کنم. سعی میکنم دوباره در بروز کردن تلاشم رو بیشتر کنم. ضمنا من حس میکنم تاپیک یه کم شلوغ شده و من نفهمیدم چه جوری نوشته های نظرات رو پاک کنم. از هر کدوم از دوستان که میتونه این کار رو بکنه خواهش میکنم نوشته های نظرات رو که خارج از موضوعات بحث علمی هست رو پاک کنه تا دوباره نوشتن موضوعات رو از سر بگیرم. اگه میشه یه راهنمایی در مورد پاک کردن هم بدید. از دوستان پیگیر صمیمانه متشکرم و ممنونم.
04-11-2011, 03:13 PM
اطلاعات نجومی 13 (احساس فضانوردان)
احساس فضانوردان دیدن ستارگان از فضای خارج متفاوت است. هنگامی که سفینه فضایی به ارتفاع بالاتری می رسد، لایه های ضخیم جو را ترک می کند و آسمان به تدریج تاریک می گردد. در ارتفاع ۲۰۰ ـ ۳۰۰ کیلومتری ، یعنی محلی که مسیر سفینه های سرنشیندار در آن واقع می باشد، آسمان کاملا سیاه به نظر می رسد و حتی هنگامی که خورشید در آن قابل رؤیت باشد. باز هم سیاه است. یوری گاگارین ، نخستین فضانورد دنیا ، احساس خود را درباره فضا چنین توضیح داده: «آسمان کاملا سیاه است. ستارگان در برابر چنین زمینه ای درخشانتر به نظر می آیند و به وضوح نمایان هستند.» با این وجود از میان تمام ستارگان فقط درخشانترین آنها از داخل سفینه فضایی قابل رؤیت هستند. نور خیره کننده خورشید و نور زمین دید را مبهم می کند. به یاد یوری گاگارین و روز بزرگداشت او.
04-21-2011, 02:42 PM
اطلاعات نجومی 14(مرکز و سطح خورشید)
مرکز و سطح خورشید مواد تشکیل دهنده خورشید حالت گازی دارند، بنابراین خورشید محدوده دقیق و معینی نداشته و مواد اطراف آن بتدریج در فضا منتشر می شوند. اما چنین به نظر می رسد که خورشید لبه تیزی داشته باشد، چرا که بیشتر نوری که به زمین می رسد از یک لایه که چند صد کیلومتر ضخامت دارد ساطع می شود. این لایه فوتوسفر نام داشته و به عنوان سطح خورشید شناخته شده است. بالای سطح خورشید، کروموسفر یا رنگین کره و هاله خورشیدی قرار دارند که با همدیگر جو خورشید را تشکیل می دهند. مرکز خورشید مانند کوره ای هسته ای است با دمای ۱۵ میلیون درجه سانتیگراد (۲۷ میلیون درجه فارنهایت) که چگالی اش ۱۶۰ برابر آب می باشد. تحت چنین شرایطی هسته های اتم هیدروژن باهم ترکیب شده و تبدیل به هسته های هلیووم می شوند. در این حین، ۰.۷ درصد جرم ترکیب شده ، تبدیل به انرژی می شود. از ۵۹۰ میلیون تن هیدروژنی که در هر ثانیه در مرکز خورشید ترکیب می شوند، ۳.۹ میلیون تن به انرژی تبدیل می شود. این سوخت هیدروژنی ، تا ۵ میلیارد سال دیگر دوام خواهد داشت. مسیر نامنظم ۲ میلیون سال طول می کشد تا انرژی تولید شده در مرکز خورشید به سطح آن رسیده و بصورت نور و گرما تابش کند، سپس بعد از فقط ۸ دقیقه ، این انرژی به زمین می رسد. هنگامی که خورشید منبسط می شود تا تبدیل به یک غول سرخ شود، قطرش حدود ۱۵۰برابر بزرگتر خواهد شد. گازهای منبسط شده و داغ، رنگ زرد و حرارت خود را از دست داده و قرمز رنگ و سرد خواهند شد. اما بخاطر بزرگتر شدن سطح خورشید،درخشندگی آن ۱۰۰۰برابر افزایش یافته و نور بیشتری ساطع خواهد کرد.
04-26-2011, 11:48 AM
اطلاعات نجومی 15(تلسکوپ)
تلسکوپ تلسکوپ یا اختربین وسیله ای است برای دیدن اجرام فضایی دور. پیشینه: اغلب گالیله را نخستین کسی می دانند که از تلسکوپ برای مشاهدات نجومی بهره گرفت. تا آن زمان شناخت بشر از آسمان محدود به قوه بینایی بود و ابزاری برای مشاهده آسمان وجود نداشت. اخترشناسانی چون گالیله و کپلر به کمک تلسکوپ دامنه آگاهی بشر از هستی را وسعت بخشیدند. این منجمان با بهره گیری از تلسکوپ، بر باورهای باطل بشر درباره مرکزیت زمین در کائنات، خط بطلان کشیدند. تلسکوپ در سده ۱۸ برای ستاره شناسان به ابزاری غیر قابل چشمپوشی بدل شده بود. با پیشرفت فن تراش عدسی ها و دانش اپتیک، تلسکوپهای بزرگتر و بهتر در رصد خانه ها نصب شد. حال آدمی سیارات و ستارگانی را می دید که پیش از اختراع تلسکوپ از وجود آنها بی خبر بود. او به یاری تلسکوپ پی برد جهان بزرگتر از پندارهایش است. با افزایش بزرگنمایی و وضوح تصاویر تلسکوپها، دامنه شناخت بشر از دنیای پیرامونش، بزرگ و بزرگتر شد. با این حال در آغاز سده بیستم، اغلب ستاره شناسان اعتقاد داشتند که، جهان فقط از یک کهکشان تشکیل شده است!!! که همان راه شیری است که منظومه خورشیدی از اجزای آن است. در سال ۱۹۲۴ ادوین هابل، ستاره شناس امریکایی با استفاده از تلسکوپ ۱۰۰ اینچی خود کهکشانهای بسیاری، خارج از کهکشان راه شیری، رصد کرد. وی مشاهده کرد که کهشکانها در حال دور شدن از یکدیگر هستند. پس جهان در حال گسترش است. کشف وی بار دیگر مرزهای شناخت هستی را فروریخت و در پی آن نظریه انفجار بزرگ مطرح شد که تاکنون بهترین پاسخ به دورشدن کهکشانهاست. اخترشناسان برای مشاهده بهتر آسمان، تلسکوپها را در کوهستانها و نواحی عاری از گرد و غبار و نور شهرها، نصب می کنند با این وجود برای رصد آسمان، در بند شرایط جوی هستند. تصویری از تلسکوپ گالیله
04-29-2011, 05:32 PM
اطلاعات نجومی 16(حیات در مریخ)
حیات در مریخ كشف تركیبات غنی از كربن در شكاف های یك شهاب سنگ مریخی كه سال ها پیش بر روی زمین فرو افتاده، سبب بازگشایی پرونده «حیات مریخی» شده و به بحث و جدال در این زمینه دامن زده است. به گزارش خبرگزاری بی بی سی، این شهاب سنگ مریخی كه در سال ۱۹۱۱ در كشور مصر به زمین افتاده، دارای تركیبات كربن داری است كه می تواند نشانه ای از وجود نوعی حیات در گذشته های دور سیاره مریخ باشد. بر پایه این گزارش، تركیبات یافت شده در این سنگ آسمانی، بسیار شبیه به آثار به جا مانده از میكروب های فعال در سنگ های آتشفشانی موجود در بستر اقیانوس های زمین است و این شباهت می تواند دستاویز ارائه نظریه های جدیدی درباره وجود حیات در دوره هایی از زندگی سیاره سرخ منظومه خورشیدی باشد. جزئیات این كشف در ماه میلادی آینده (۱۳ تا ۱۷ مارس)، در یك كنفرانس اخترشناسی در تگزاس آمریكا ارائه خواهد شد.
04-29-2011, 07:18 PM
دستت درد نکنه
این موضوعات آخرت خیلی جالب بود.
این همه نقش عجب بر در و دیوار وجود هر که فکرت نکند ، نقش بُوَد بر دیوار
«بوستان سعدی» حسین ابراهیمی
05-03-2011, 12:34 AM
اطلاعات نجومی 17(علت چشمک زدن ستارگان )
علت چشمک زدن ستارگان ما در آسمان ستاره های زیادی میبینیم که برخی از آنها چشمک میزنند. علت این امر که این ستاره ها چشمک میزنند چیست؟ نور ستاره ها هنگام گذر از درون جو زمین دچار اعوجاج می شود. همین اعوجاج است که باعث می شود تا ستاره ها از دید ما چشمک زن به نظر آیند. زمانی که پرتوهای نوری ستاره ها وارد تلسکوپ می شود این اعوجاج تشدید می شود. سیستم اپتیک سازگار با کمک آینه ای قابل حرکت به تصحیح این اعوجاجات می پردازد. البته نظریه دیگری هم هست كه میگوید این امر به علت وجود گازهای در فضا و اطراف ستارگان و مسیر نوری و همچنین فاصله نجومی آنهاست. |
|
موضوعات مشابه ... | |||||
موضوع | نویسنده | پاسخ | بازدید | آخرین ارسال | |
وبلاگ جدید منننننننننننننننننننننن | sinohe_srs | 5 | 3,367 |
04-01-2010, 11:53 AM آخرین ارسال: kashan astronomer |
|
اخبار نجومی | Belder | 12 | 5,588 |
09-19-2009, 12:51 PM آخرین ارسال: iya2009 |