M101 نوشته: سلام
۱.ایا جهت حرکت منظومه ی شمسی با جهت حرکت سیارات یکیه؟یا مثل یکی از قمرهای زحل استثنا هم داریم و اصلا دلیله این استثنا چیه؟
۲.اگه یه هلیکوپتر به یه اندازه ای از زمین فاصله بگیره و به مدت 24 ساعت ثابت بمونه(حرکت در هیچ جهتی وجود نداشته باشه)و بعد فرود میاد ایا در همون محل پرواز میشینه؟من فکر میکنم همون جای قبلی فرود میاد !جواب چیه؟
۳.سیاه چاله ی مرکز کهکشان چه طور به وجود اومده؟
۴.بعد از از بین رفتن همه ی ستاره ها چی میشه؟ منظورم تا کوچکترین ستاره هاست.(اصلا همچین چیزی اتفاق میفته واگه میفته کیهان در اون زمان به چه صورته؟)
۵.ایا توی علم مطلبی در مورد برگشت زمان مطرح شده؟چه طور؟(یا اینکه همچین چیزی محال و خلاف تعریف زمانه؟)
۶.ایا میشه الکترونها رو از اتمی جدا کرد؟البته بدون بار دار کردن اتمی دیگر.منظورم اینه که میتونیم الکترون تنها داشته باشیم؟چه طور؟اتفاقی میفته؟
۷.ماده ی به وجود اورنده ی میدان مغناطیسی زمین کجاهاست و دقیقا چیه و چه ویژگیهایی داره واین ویژگیها از کجا اومدن؟
در مورد سوال یک : من نمی دونم جهت چرخش منظومه در راه شیری دقیقا" به کدام طرفه!!! از طرفی معمولا" میل به چرخش پادساعتگرد وجود داره ( به جز همون استثناها) . ولی سوال دیگه ای برای من اینجا پیش اومد: از کتاب نجوم به زبان ساده می دونیم که قطر بزرگ مدار بیضوی عطارد به کندی در فضا پادساعتگرد تغیر می کند. .... آیا باقی سیارات هم اینگونه اند؟ البته ن خودم هیچ جا در مورد باقی سیارات همچین چیزی نخوندم و عطارد همیشه یه استثنا هست. ولی می خوام به این سوال برسم که آیا منظومه ی شمسی می تونه حرکتی به دور خودش داشته باشه؟ ( به جز حرکتش به دور کهکشان)
سوال2: بیاین مرحله به مرحله جلو بریم؛ هلیکوپتر روی زمین نشسته و از دید ناظر روی زمین ساکن هست ولی در اصل از دید ناظریکه توی منظومه است داره به همراه زمین با همون سرعت v معادل زمین می چرخه! در این لحظه هلیکوپتر از زمین بلند می شه و در ارتفاعی ساکن می مونه ( از دید ناظر زمینی) وقتی ساکن در همون ارتفاع می مونه یعنی اگر ما سرعت هلیکوپتر رو به سرعت خطی و قائم تجزیه کنیم، سرعت قائم را صفر گرفته ایم. فراموش نکنیم به دلیل اینکه هیلیکوپتر از ابتدا روی زمین قرار داشت و همه ی زمین هم به عنوان جسم صلب با سرعت زاویه ای یکسانی حول محور چرخش خود می چرخه؛ بنابراین هلیکوپتر هم به عنوان جسم صلب دور زمین در حال گردش است و وقتی هم از زمین بلند می شه کماکان همون سرعت رو دارا هست. که سرعت خطی و زاویه ای با فرمول ωr=v با هم مرتبط اند..... پس به نظر می رسه مادامی که زمین در حال چرخشه تا 24 ساعت بعد که دوباره در همون نقطه ی اول برگرده هلیکوپتر از بالاسر جایی که بلندشده تکون نمی خوره! نه اینکه صبر کنه تا زمین یه دور بچرخه تا دوباره سر جای اولش بشینه!!!!! و البته حتی اگه سرعت زمین به دور خورشید رو هم وارد قضیه کنیم بازم روی سرعت نسبی ما تایری نمی ذاره! ( یعنی بازم سرعت هر دو یکیه!)
در مورد سوال 4: توی تاپیک زمان 0 تا 3 من متنی از سخنرانیه دکتر کبشر گذاشتم که بد نیست اگه بخونی! از بین رفتن همه ی ستاره از طریق انفجار یا مرگ همه ی اونها صورت نمی گیره! چرا که همون طور که دوستان گفتن؛ یک سری می میرن و یک سری دیگه متولد می شن و این تا زمانی که انبساط کیهان موجب متلاشی شدن همه ی ذرات نشه ادامه پیدا می کنه! اما زمانی می رسه که قدرت انرژیه تاریک تا به حدی می رسه که باعث تلاشی حتی سیارات می شه و بعد از اون تا تلاشیه اتمها و همه ی ذرات پیش می ره! و این تا زمان 1 هزارم ثانیه قبل از انتهای عالم اتفاق نمی افته!
سوال5: طبق نسبیت ما می تونیم با افزایش سرعت گذر زمان رو کند کنیم اما حتی قادر به توقف اون نیستیم، چرا که در اون صورت باید به سرعت نور رسیده باشیم که نمی تونیم! وبرای اینکه زمان رو به عقب برگردونیم نیاز هست که از اول اون رو نگه داریم و بعد اگه راهی بود به گذشته بریم! پس علم تا حالا نتونسته برای این موضوع راهی پیدا کنه!
سوال6: بله می شه. ولی به دلیل اینکه الکترون تنها بسیار ناپایداره باید شرایطی خاص و آزمایشگاهی حاکم باشه تا از واکنش مجدد اونها جلوگیری کنه. مثل شتابدار کردن اونها در شتابدهنده ها! مثلا" برای مطالعه روی پوزیترون (پادالکترون)...
و اما سوال 7: ماده ی به وجود آورنده ی میدان مغناطیسی رو که دوستان توضیح دادند... مواد مغناطیسی که ذاتا" مغناطیس هستند و حتی در کوچترین حالاتشون هم دوقطبی اند وهمین باعث ایجاد میدان مغناطیسی می شه که هر چه مقدار این ماده بیش تر باشه شدت میدان مغناطیسی هم بیش تره! اما اینکه دقیقا" ویژگیه مغناطیسی ماده از کجا می آد رو هیچ کس نی دونه! اما در یکی از جلسات باشگاه فیزیک دکتر لنگری این طور عنوان کردند که:
خاصیت مغناطیسی به طور کلی به الکترون ها بستگی دارد. خاصیت مغناطیسی به دو دسته مواد مغناطیسی و مغناطیس ناشی از جریان الکتریکی تقسیم می شود. در مغناطش با الکتریسیته میدانیم که حرکت الکترون ها در سیم تنها اتفاقی است که رخ میدهد و این حرکت الکترون ها خاصیت مغناطیسی را ایجاد میکند. در مورد مواد مغناطیسی نیز وجود اسپین الکترون های درون ماده خاصیت مغناطیسی را ایجاد می کند. شکل قرار گیری الکترون ها و اسپینشان در ماده ، انواع مواد مغناطیسی را ایجاد میکند. مثلا همسو بودن اسپین ها با هم میدانی قوی ایجاد میکند.
پس میشه اینجور نتیجه گرفت که وجود اسپین در الکترون ها که یک خاصیت صرفا کوانتومی است باعث ایجاد مغناطیس می شود. در مورد مغناطش در اثر الکتریسته هم میشه گفت حرکت الکترون ها در سیم و به تبع آنها حرکت اسپین هایشان در اطراف سیم خاصیت مغناطیسی ایجاد می کند....
شجاعت همیشه فریاد زدن نیست، گاهی صدای آرامی است در انتهای روز که فردا دوباره تلاش خواهم کرد.