06-05-2009, 05:23 PM
major-physics نوشته: سلام .
بحث جالبی هست .
نگاهی اجمالی به بحث ها داشتم .
لازم دانستم به چند نکته اشاره کنم :
نقل قول:در فیزیک نسبیتی میگیم که هر پدیده ای اتفاق میافته باید زمان در اون دخیل باسه چون انتقال یا جابهجایی داده ها به ما یا اصلاً خود رویداد مستلزم گذشت زمانه.
در فیزیک کلاسیک هم به همین گونه است پس این موضوع ربط چندانی به نسبیت ندارد . :wink:
[quote:b41rkgi4]چرا گرانش با وجودیکه ضعیفترین نیروی طبیعته و بلند برد به حساب میاد تقریبا بهصورت آنی عمل میکنه! این سؤال جالبیه که در گرانش دانشمندان به دنبال اون هستند.
متوجه سوال شما نشدم !
شما صحبت از نسبیت می کنید اما نظرات نیوتون را بیان می کنید !؟
همه می دانیم که طبق نظریه نسبیت ، گرانش به صورت آنی عمل نمی کند بلکه در بهترین حالت ( فضای تهی ) با سرعت حدی C عمل می کند .
ربطی هم به ضعیف ترین نیرو و یا بلند برد بودن ندارد .
نیروی الکترومغناطیس هم دور برد است اما باز هم آنی عمل نمی کند .
شاید هم من متوجه منظور شما نشدم !!!
نقل قول:سرعت عمل گرانش برابر سرعت نوره تقریبا.
اگر برابر است پس تقریبا نمی تواند باشد . :wink:
به هر حال خوشحال می شوم بحث ادامه یابد . . . .
با تشکر[/quote:b41rkgi4]
در مورد اثر آني گرانش و سرعت و اينها درست اشارهي شما. اينجا من يك سوتي دادم كه در اصل برعكسش رو ميخواستم بگم. ولي اشتباه از من بود. منتهي در مورد چه ارتباطي به نوع نيرو داشت. در ظاهر هيچ ربطي نداره. ولي ما هنوز گرانش رو دقيق نميشناسيم! اين رو ميدونستيد. ملموسترين نيروي طبيعت رو ما نميشناسيم. هنوز معادلاتي كه نوشته ميشه معلوم نيست كدومش درسته.
و اين معادلات بايد اثرات كوانتمي و موج الكترومغناطيس رو هم در نظر بگيرند. پل ديراك در اين مورد مقالهاي داره كه اشاره به برقرار نبودن ضروري اصل اول نسبيت خاص داره. كمي من مشكل پراكنده نويسي دارم. اگر با نظريهي ميدانهاي كوانتمي آشنا باشيد ما هنوز در فيزيك درگير مسائل بسيار بنيادي هستيم. من با اون ذهنيت گاهاً مطالبم رو پالسي مي نويسم. اين هم باز ايراد از منه. بله در اين ابعاد اگر بخواهيم بگيم در مورد گرانش نظري كه نوشتيد درسته.
نكته اي گفتيد من براي بچه ها كمي باز ميكنم و برميگردم به اشارهام در نشريهي ميدان هاي كوانتمي:
گفتيد نظرات من نيوتني است. نيوتن و فيزيك كلاسيك تا دورهي قبل از ماكسول سرعت نور رو نامحدود در نظر ميگيرفتند در حالي كه مي دانيم نيست. آزمايشهاي مختلفي انجام ميشد كه به نتيجهي اشتباه كلاسيك ميرسيد و آزمايشهايي كه بالاخره ادعاي فيزو-ماكسول-لورنتس و سپس نسبيت خاص رو تأييد ميكرد. سرعت نور نامحدود نيست. حتي در عليت دچار مشكل ميشيم بااين فرض. نمونهي سادهي اون رو در جلد دوم هاليدي در نظريهي موج فكر كنم مي بينيد. يك انتگرال كه حد انتگرال از 0 تا بينهايت است. و اين از نظر فيزيك نوين پذيرفته نيست.
ولي اينكه آيا الزاماً عدد كنوني است. خير! نظريهي ميدانهاي كوانتمي و ذرات بنيادي هنو زدنبال اين جواب هستند. من وارد اصول اين كار نمي شم. چون خارج از حيطهايه كهبشه توضيح داد اينجا. اگر علاقهمند باشيد مي تونم بگم دقيقاً چه مباحثي رو مطالعه كنيد.
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool. Richard Feynman