03-18-2009, 03:56 PM
Belder نوشته: ممنون که عکس ها رو میزارید آقای اسماعیل پور
اینم یه کتاب دیگه:
نام کتاب:نجوم و اختر فیزیک مقدماتی
نویسنده /مترجم/ویراستار :زیلیک و اسمیت/ دکتر جمشید قنبری و دکتر تقی عدالتی/دکتر محسن سر بیشه ای
مشخصات: 552 صفحه_ کتابی دانشگاهی و دارای مطالب فیزیکی خوب به زبان ساده_ دو جلدی_ این کتاب برای علاقه مندان به شرکت در المپیاد توصیه میشه_چاپ دانشگاه شهر خودمون(دانشگاه امام رضا (ع))_ قیمت: 2500 تومان
که البته عکس اسکن شده این یکی رو هم ندارم
باید بعدا تمام کتابامو عکساشو بعدا اسکن کنم
این کتاب رو من به چند دلیل توصیه میکنم: نخست اینکه سرفصلها و فرمولبندیهایی که در کتاب آمده، بسیار هدفمند بوده و کسانی که میخواهند حتی ستارهشناسی آماتوری را دنبال کنند و فقط پی خواندن کتابهای تعریفی بدون محتوی نباشند، این کتاب عالی است. دو اینکه، کتاب براساس درک مخاطب و با برنامهی دقیق آموزشی نوشته شده. به همین دلیل علاقهمندان ستارهشناس آماتور باید تمام پایههای لازم فیزیک و ریاضیات رو بدونه. و این نکته رو هم تأکید میکنم که فیزیک و ریاضیات پایهی لازم برای این کتاب و کار آماتور به هیچ وجهی سخت و پیچیده نیست.
جلوتر کتابهای پایهی لازم رو حتماً معرفی میکنم تا هر کسی که علاقه داشت بتونه با چند کتاب به سطح لازم برسه.
و نکتهی دوم اینکه در تمامی کشورها ستارهشناسان آماتور دورههای مختلفی رو میبینند تا ریاضیات و فیزیک پایه رو بدونند. ولی در ایران متأسفانه کتابهای مرجع ما که دوستان آماتور و نه همه، میشناسند و یا کار میکنند در بهترین حالت به کتاب نجوم دینامیکی یا نجوم به زبان ساده ختم میشه.
مایکل زیلیک این کتاب رو برای هر دو قشر آماتور و دانشجویانی که میخواهند با ستارهشناسی آشنا بشن، نوشته و مینویسه.
و نقد منفی: ترجمهی به عهدهی دانشجویان متعددی بوده و بسیار ناهماهنگه. و ویراستاری اصلاً صورت نگرفته. بسیاری از جملات در کل دو جلد اصلاً فعل ندارند!!؟ یا پس و پیش شدند و مفهوم رو شخصی که اول بار میخواد با این کتاب با ستارهشناسی آشنا بشه (بخصوص دانشجویان) نمِتونه درست درک کنه. منتهی بچههای آماتور از این لحاظ زیاد مشکلی نخواهند داشت. چون از قبل با بخضی از مفاهیم و اصطلاحات آشنایی دارند.
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool. Richard Feynman