02-02-2009, 10:08 PM
Owl نوشته: نه سنگین نبود: رابطهی تبدیل لورنتس همون رابطهایه که دوستمون نوشتند و در نسبیت برای کمیتهایی که با سرعت نزدیک نور حرکت میکنند باید به کار ببریم. منابع رو هم معرفی کردم. دونستنش برای کسانی که میخوان در نجوم اصطلاحات رو بدونن الزامیه. نه لزوما خیلی تخصصی. اینکه از جا اومده و چه ریاضیاتی داره. همین رابطه کفایت میکنه.من فقط اسم علمی این رابطه رو نمی دونستم و همین باعث شد تا گیج بشم ....
اثر فوتو الکتریک هم در گوگل جستجو کنی می تونی مطالب کافی رو در این باره ببینی. یک آزمایش با پرتو ایکسه که به سطح یک ماده مثلا آهن برخورد میکنه و الکترونها رو میکنه. در کلاسیک هر قدر انرژی بالاتر باشه استدلال می کردند که الکترون با انرژی بیشتری از سطح فلز جدا میشد. در کوانتم میگیم نه این اتفاق نمیافته چون در همین آزمایش دیدیم که به جای انرژی بیشتر الکترونهای بیشتری کنده میشه.
آزمایشهای متعدد و معروفی دراین باره هست. کتاب سرگذشت فیزیک نوشتهی گاموف که به زبان ساده است رو بخونی همهی اینها رو استاد فقید فیزیک نظری توضیح داده. ترجمهی قدیمی هم داره.نشر علمی و فرهنگی جلد آبی.
فرض کن این اصطلاحات رو نمیدونی. از رابطهای که نوشته شده و بود به عنوان مثال، و من روش توضیح دادم، میتونی توضیح من رو دنبال کنی. البته پیش زمینه لازمه که در همون کتاب هست.
من همچنان نکته رونمینویسم تا ببینم بقیه چه نظری دارند.