پارادوکس های فیزیک و ریاضی
#12
سلام
ممنونم از تمامی دوستان که به بخش اعظمی از پاسخ رسیدند.(و با عذر خواهی از جناب ابراهیمی که من منظورشون رو درست متوجه نشدم)

اما پاسخ پارادوکس :
برای پاسخ به این مسئله دو راه وجود دارد. ابتدا همان طور که دوستان فرمودند می توان به این نکته اشاره کرد که حرکت وضعی ماه با حرکت انتقالی آن برابر است. یعنی همان طور که در صورت مسئله هم ذکر شد ، ماه هر بار که یک دور کامل گرد زمین می چرخد ، یک دور کامل هم دور خود می چرخد.

برای درک بهتر این موضوع بنده مثالی را عرض می کنم:
تصور کنید در جاده با یک اتوموبیل در حال حرکت هستید که ناگهان به یک پیچ بسیار تند 360درجه ای می رسید . شما ناچاراً فرمان را می چرخانید تا جهت ماشین متناسب با پیچ تغییر کند ( به این معنا که آرام آرام و با زاویه ای ملایم خودرو را از مسیر مستقیمش به سمت پیچ می گردانید.)
درست است که این مثال همانند کشیدنِ ناگهانیِ دستیِ اتوموبیل و چرخشِ خودرو به دور خودش به نظر نمی رسد ، اما در پایان مسیر اتوموبیل یک دور نیز به دور خود گردیده است.
حال در مثال فوق ، خود را درست در مرکز پیچ دایره مانند تصور کنید. در این صورت فقط نظاره گر یک سوی اتوموبیل هستید و می پندارید که خودرو گردشی به دور خود ندارد.
شیوه ی دوم توضیح این پارادوکس به نظریه ی نسبیت خاص انیشتین بر می گردد. ما که روی زمین هستیم و ماه را مشاهده می کنیم تصور می کنیم که ماه تنها به دور زمین می چرخد . در صورتی که اگر از سیاره ای دیگر مثلاً مریخ به ماه و زمین بنگریم ، کاملاً گردش ماه به دور خود را طی یک گردش گرد زمین احساس خواهیم کرد.این پاسخ نسبی بودن همه چیز را نسبت به یکدیگر بیان می کند.(ماه از دید ناظر زمینی ثابت و از نظر ناظر مریخی گردان است)
ممنون از توجه و همکاری همگی.
نامفهوم ترین جمله ی دنیا این است که انسان بداند دنیا قابل فهم است
آلبرت انیشتین
غیر ممکن هیچ گاه غیر ممکن باقی نمی ماند...
http://persiansky2010.blogfa.com
پاسخ


پیام‌های این موضوع
پارادوکس های فیزیک و ریاضی - توسط supr nova - 07-28-2011, 01:10 AM

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 2 مهمان