ارسالها: 11
موضوعها: 4
تاریخ عضویت: Nov 2024
سلام دوستان
چرا از دید ما آسمان به شکل کروی ( گنبدی) دیده می شود؟
می دانم که این سوال کمی ابتدایی به نظر میاید . اما تا آنجایی که یادم میاد وقتی از بزرگتری این سوال رو می پرسیدم جواب این بود که به این دلیل که زمین گرد است باعث می شود که این خطای باصره بوجود آید . آیا این جواب درست است ؟ اگر بله کرویت زمین چطور باعث می شود که آسمان هم کروی به نظر آید ؟ از دید فضانوردی که مثلا از ایستگاه فضایی بین المللی به آسمان نگاه می کند آسمان چگونه به نظر می آید؟
ارسالها: 129
موضوعها: 13
تاریخ عضویت: Feb 2006
این سوال ساده یه جواب علمی و درست داره.
مغز انسان وقتی فاصله خیلی زیاد بشه دیگه نمی تونه اون رو تحلیل کنه و مثلا فاصله تا ماه 385000 کیلومتر رو از چند سال نوری تشخیص نمیده
فاصله های برابر هم یعنی کره دیگه نه؟
پس از دید ما تمام اجرام روی آسمون مثل کره چسبیدن. امیدوارم بهتون کمک کرده باشم.
ارغنون ساز فلک رهزن اهل هنر است . . .
biyusa.blogfa.com
ارسالها: 11
موضوعها: 4
تاریخ عضویت: Nov 2024
سلام
از توجه شما خیلی ممنونم
راستش خودم هم تو این مدت به این مساله خیلی فکر کردم و تقریبا به همین نتیجه رسیدم. یعنی بهترین توجیهی که به ذهنم رسید این بود که چون نور اجسام آسمانی به دلیل فاصله بسیار دور از ما به صورت تقریبا موازی به چشم می رسند پس چشم همه اونها رو در فاصله یکسان یعنی بینهایت میبینه.
اما هنوز کاملا قانع نشدم آخه خود آسمان ( بدون در نظر گرفتن ستاره ها) هم کروی به نظر می آید مثلا آسمون روز رو در نظر بگیرید . وقتی در آسمون ( و به خصوص آسمون شب ) چیزی نباشه که به نورش به چشم برسه پس ما چه چیز رو به صورت کروی می بینیم ؟
آیا هیچ منبعی هست که مثلا فضانوردها هم آسمون رو کروی دیدن یا اینکه به هر شکلی این موضوع اثبات شده باشه؟
ارسالها: 129
موضوعها: 13
تاریخ عضویت: Feb 2006
اونو نمی دونم ولی شاید حد اون فاصله برا چشم در حد چند کیلو متر باشه. یعنی به همون دلیلی که افق رو دایره می بینیم آسمون رو هم کره می بینیم و آسمون هم دقیقا همون جاییه که معلوم نیست کجاست در روز هم که ما جو رو می بینیم . . .
ارغنون ساز فلک رهزن اهل هنر است . . .
biyusa.blogfa.com