آلودگی نوری
#11
آلودگی نوری در کوچه ما

[عکس: 1262309452.jpg]
پاسخ
#12
من خودم این مضرات الودگی نوری رو قبول دارم اما ما باید این رو با امار و ارقام علمی بگیم تا بتونیم به دیگران ارایه کنیم و یک کار پژوهشی انجام بدیم
قلمروی حکومت من در اسمان است "بتهوون"
پاسخ
#13
خدا میدونه این 1 ماه که شب ها این چراغ های مزاحم روشن هستند چقدر حسرت دیدن جبار رو می خورم در حالی که مریخ با رنگ سرخش ادم رو مست می کنه !

____________________________________________________________

[عکس: bullersshearwaterjp4687l.jpg]

آلودگی‌های نوری سبب سردرگمی حیوانات

محققان علوم زیستی و جانورشناسان معتقدند كه بروز آلودگی‌های نوری و منابع نوری ساخت دست بشر و ورود آن‌ها به طبیعت، سبب می‌شود تا حیوانات و جانداران به راحتی دچار سردرگمی ‌شوند.
به نقل از مجله «دروازه‌های طبیعت و اكولوژی»، گروهی از بوم‌شناسان، بیولوژیست‌ها و جانورشناسان معتقدند كه با ورود نورهایی كه ساخته دست بشر هستند به داخل طبیعت و محیط زیست موجب می‌شود تا جانداران از مسیر اصلی خود منحرف شده و سردرگم شوند و این عامل به نوبه خود به زندگانی آن‌ها لطمات و صدمات جبران‌ناپذیری وارد می‌كند.
بر این اساس، نورهای مصنوعی كه در زمان یا مكان غیر‌طبیعی ظاهر می‌شود كه تعریفی از آلودگی نوری نیز به شمار می‌رود، می‌تواند باعث جذب حیوانات یا انحراف مسیر آن‌ها شده و اگر این روند در طبیعت كه دست نخورده است، ادامه یابد و باقی‌ بماند، باعث از میان رفتن حس طبیعی حیوانات و حشرات می‌شود.
«بروس رابرتسون»، یكی از محققان بوم شناسی دانشگاه ایالتی میشیگان، می‌گوید: نشانه‌های طبیعی كه در محیط زیست وجود دارند، مانند نورها و تابش‌های طبیعی، باعث می‌شود تا حیوان و یا یك حشره به راحتی مسیر و جهت خود را در محیط و در سطوح سخت، دشوار و یا راحت و آسان بیابد، اما اگر این نشانگان، غیر‌طبیعی و یا به عبارتی مصنوعی باشند، حیوانات و جانداران در محیط زیست سردرگم می‌شوند؛ چرا‌كه این انسان‌ها هستند كه باعث تغییر در نشانه‌های طبیعی و انحراف جانداران شده‌اند.
وی افزود: به عنوان مثال، یكی از ساده‌ترین منابع نورهای افقی در طبیعت، آب‌های موجود در طبیعت مانند دریاها و اقیانوسهاست؛ بطوری كه جانداران، زمان طلوع و غروب خورشید را از روی آن به راحتی تشخیص می‌دهند. حال آن‌كه اگر این نور طبیعی را با یك منبع نوری ساخت دست بشر مبادله و تعویض كنیم، خواهیم فهمید كه چه اثر مخرب و برگشت‌ناپذیر بر جانداران در طبیعت می‌گذارد؛ چون چرخه زندگانی جانداران را دچار تداخل می‌كند.
نورهای ساخت دست بشر، برای عنكبوت‌ها، سنجاقك‌ها و بسیاری از حشرات كه در ساقه‌های گیاهان آبی تخم‌گذاری می‌كنند، بسیار خطرناك هستند؛ چرا‌كه اگر قادر نباشند سطح آب و زمان دقیق را بیابند، می‌میرند و موفق به تخم‌گذاری نمی‌شوند.
محققان علوم زیستی، این نوع از گرفتاری و درگیری حیوانات و حشرات در نورهای ساخت دست بشر را «تله اكولوژیكی» نامیده و اعلام كردند كه سالانه چندین ۱۰ هزار جاندار به علت جذب این نورها می‌میرند.
«رابرتسون» در ادامه یادآور شد: ما انسان‌ها هنوز نمی دانیم و نمی‌توانیم تشخیص دهیم كه چه عاملی باعث می‌شود تا ما حیات وحش و طبیعت پیرامون خود را از انقراض حفظ كنیم و تنوع‌زیستی محیط زیست كشورهایمان را به بهترین شكل ممكن از خطر برهانیم.

منبع : www.lightpollution.ir
منبع : www.aftab.ir
پاسخ
#14
ببینید بلا هایی که تاحالا سر زمین اومده توسط استفاده ی بی رویه انسان از منابع طبیعیه.مثل استفاده ی بی رویه از سوخت که موجب ایجاد گاز های گلخانه ای شده.آلودگی نوری رو هم میشه پیامد استفاده ی بی رویه ی انسان از محیط (در اینجا نور)دونست.وقتی امار هایی رو بررسی کردم بر خلاف تصور، کشور های پیشرفته بیشترین نقش رو در الوده کردن محیط داشتن.برای مثال نمودار میزان مصرف سوخت که در کتاب جغرافی دوم وجود داره همین رو نشون میده.در این امار امریکا بیشترین مصرف (قاره ی امریکا)و افریقا کمترین مصرف رو در سوخت داشته و به همین ترتیب کمترین و بیشترین تاثیر رو در ایجاد الودگی داشتند.این دقیقا با نقشه ی الودگی نوری که در چند پست پیش گذاشتم هم خوانی داره.یعنی امریکا بیشترین و افریقا کمترین الودگی نوری.
یا مثلا این لینک رو بخونید:
http://jahannews.com/vdcao6na.49n6u15kk4.html
این که حاصل نشست سران کشور ها در کپنهاگ در رابطه با محیط زیسته نشون می ده چین و امریکا به ترتیب بیشترین الودگی هوا و گاز گلخانه ای رو ایجاد می کنند .دوباره به عکس پست قبلی من دقت کنید .چین با این که هنوز افتاب غروب نکرده ولی چراغ ها روشنند اون هم به این شکل و امریکا هم...
اینها نشون می دن بر خلاف تصور کشور های پیشرفته بیشترین تاثیر رو در الودگی ها از جمله الودگی نوری دارند اما دلیلش رو خودم هم نمی دونم.
قلمروی حکومت من در اسمان است "بتهوون"
پاسخ
#15
و یک سوالی که بسیار می پرسند:
چطور خورشید که نورش به حدیه که اسمون رو کاملا روشن می کنه و از مشاهده ی ماه هم جلوگیری می مکنه به عنوان الودگی نوری یاد نمی کنند؟چه چیز باعث میشه خورشید هیچ کدوم از مشکلات الودگی نوری رو نداشته باشه؟
قلمروی حکومت من در اسمان است "بتهوون"
پاسخ
#16
شاید به این دلیل که خورشید یک امر حیاتی برای ماست ! خورشید رو نمیشه آلودگی دونست چون تمام موجودات از وجودش بهره می برند و تمام اثرات بد آلودگی نوری رو باید جدا از خورشید بدونیم .
آلودگی نوری در ستاره شناسی هم همینطور ، ما نمی تونیم خورشید رو که حیات ما به اون بستگی داره رو بد و مضر بدونیم
ولی اگه خورشید نبود شاید آسمون توی روز هم خیلی خوب دیده می شد اما وجود خورشید مهمتر از نبود اون برای دیدن آسمونه
پاسخ
#17
من نمی گم که خورشید مضره.من فکر میکنم یک دلیلی داره که خورشید هیچ وقت الودگی نوری محسوب نشده.یک دلیل که نورش به کسی اسیب نرسونه و برای ستاره شناسان هم مشکلی ایجاد نکنه.مثلااگه الان در یک لحظه تمام چراغ های دنیا خاموش بشن و شما به اسمان نگاه کنی باز هم ستاره های کمی مثلا در تهران می بینی.این یعنی این که اثر الودگی نوری تا مدتی بعد از رفع الودگی وجود داره. اما در مورد خورشید ما این رو نمی بینیم . هرشب که خورشید غروب می کنه ما دوباره شب پر ستاره رو(در کویر)شاهدیم و انگار نه انگار که یک نور قوی تا دو ساعت پیش در آسمان بود.چرا نور خورشید به این شکله؟
قلمروی حکومت من در اسمان است "بتهوون"
پاسخ
#18
Castor va Pollux نوشته: من نمی گم که خورشید مضره.من فکر میکنم یک دلیلی داره که خورشید هیچ وقت الودگی نوری محسوب نشده.یک دلیل که نورش به کسی اسیب نرسونه و برای ستاره شناسان هم مشکلی ایجاد نکنه.مثلااگه الان در یک لحظه تمام چراغ های دنیا خاموش بشن و شما به اسمان نگاه کنی باز هم ستاره های کمی مثلا در تهران می بینی.این یعنی این که اثر الودگی نوری تا مدتی بعد از رفع الودگی وجود داره. اما در مورد خورشید ما این رو نمی بینیم . هرشب که خورشید غروب می کنه ما دوباره شب پر ستاره رو(در کویر)شاهدیم و انگار نه انگار که یک نور قوی تا دو ساعت پیش در آسمان بود.چرا نور خورشید به این شکله؟

من یک فرضیه میدم که شاید اشتباه باشه
اما این به دلیل این میتونه باشه که نور خورشید از محیطی بیرون زمین ایجاد میشه اما آلودگی نوری توی محیط خود زمین ایجاد میشه !
در واقع این سوال مهمی میتونه باشه !
اما مطمئن هستید که اگه همی نورهای مثلا یه شهر بزرگ بدون آلودگی هوا رو خاموش کنیم باز هم ستارگان کمتری نسبت به بیرون شهر می بینیم !؟
پاسخ
#19
این که نور از بیرون بیاد یا از زمین چه فرقی می کنه؟مشکل ما با وجود فوتون هاست و چرا باید نوری که از بیرون میاد با نور داخل جو فرق کنه؟
در مورد اون هم بله مطمئنم.
البته یک فرضیه دیگه:ممکنه اگه خورشید نبود اسمان خیلی پر ستاره تر از صاف ترین اسمان های کویر می شد.مثلا شاید به قدر 10-12 می رسید و با این حالت خورشید هم الودگی نوری محسوب میشه
قلمروی حکومت من در اسمان است "بتهوون"
پاسخ
#20
چرا منجمان لامپهاي سديم كم فشار را دوست دارند؟

عوض كردن لامپ ها كوچه ها وخيابان ها وتاريك نگه داشتن آسمان كار بسيار دشواري است.ومنجمان احتاج دارند به لامپ هاي شبيه به لامپ هاي سديم كم فشاربراي كوچه و...نور اين لامپ ها مناسب است براي منجمان به خاطر اينكه پرتوي نور اين لامپ ها در طيف محدودي تابش ميكند.منجمان ميتوانند طيف نوري اين نوع لامپ را بوسيله فيلتر هاي مخصوص كنترل كرده تا در نهايت باعث مشكلي در كارشان نگردد...
در اينجا عكسي وجود دارد كه بيان كننده اين موضوع است.در عكس زير شما دو لامپ را مي بينيد كه لامپ سمت چپ در يك طيف وسيعي تابش ميكند ونور آن سفيد رنگ است.درلامپ سمت راست شما لامپ سديم كم فشار را
مشاهده ميكنيد كه در يك طيف محدود تابش مي كند.

[عکس: 1263805822.jpg]

اگر شما نور لامپ را از درون يك نرده پراش عبور دهيد ياچيزي شبيه به منشور نور تجزيه شده به رنگهاي مختلفي كه شما مي توانيد آنرا ببينيد.طيف بالا براي لامپ نور سفيد است وطيف پايين براي يك لامپlps .در اصل اين طيف ها رنگ هاي كاملي از يك رنگين كمان هستند كه لامپ سديم كم فشار داراي رنگ هاي كمتري است وبسيار مناسب است براي منجمان ومشكلات كمتري براي آنها ايجاد خواهد كرد.اما اين نوع لامپ راه حل مناسبي براي از بين بردن آلودگي نوري در شهر ها نيست بلكه يك از را ه ها است.راه هاي ديگري مانند استفاده ازسر پوش ها مناسب واستفاده از تايمر ها وحسگر هاي حركتي وحتي استفاده از لامپ هاي مناسب ديگر از راه حل هاي اساسي تر است.از جمله مهمترين مسائل براي تعويض لامپ ها:طيف تابشي-كم مصرف بودن،گرمايش وآلودگي كمتر،بازده انرژي بالاو طول عمر آنها است.لامپ سديم كم فشارشايد بهترين گزينه براي منجمان باشد اما نور اين لامپ داراي مشكل اساسي تري است آن هم نور زرد آن است كه قرار گرفتن در زير آن مانع از تفكيك رنگ ها ي اجسام اطراف خواهد شد.وبراي بسياري نا پسند خواهد بود.اما بهترين گزينه لامپ هاي جديد با تكنولوژي جديد خواهد بود كه بهLEDمعروف هستند بهترين گزينه همين نوع لامپ است اما نور آنها بسيار سفيد وپر نور خواهد بود كه به همين سبب استفاده از سنسور هاي حركتي بهترين گزينه است.با سر پوش مناسب وارتفاع خوب واستفاده ازلامپ هاي جديد وبا تكنولوژي جديد مي توان آلودگي شهر هاي بزرگ را به كمترين حد ممكن رساند.


ترجمه :محمود زارعی، مسئول گروه کاهش آلودگی نوری انجمن ستاره شناسی اراک با پست الکترونیک زیر در دسترس می باشد: : lightpollution@arakastronomy.ir
http://arakastronomy.ir/

منبع: http://www.lightpollution.ir
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
ستاره پر نوری که نزدیک ماه هست اسمش چیه؟ Hillo 3 5,006 10-14-2011, 12:39 PM
آخرین ارسال: Hillo
آلودگی نوری elyas 13 4,284 11-14-2010, 07:23 PM
آخرین ارسال: mars_mhg
سوال نوری hesam89 6 2,794 11-08-2010, 08:04 PM
آخرین ارسال: hesam89
سال نوری Saturn 2 1,993 01-09-2009, 08:21 PM
آخرین ارسال: Saturn

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان