اخبار مریخ
#31
سازمان تحقیقات فضایی هند (isro) تصویری از توفان گرد و غبار بر سطح سیاره سرخ را که توسط مدارگرد مریخ mom تهیه شده است، منتشر کرد.

مدارگرد مریخ هند پس از یک سفر 10 ماهه، به تازگی در مدار سیاره سرخ قرار گرفته و در گام نخست، مشغول تهیه تصاویر از سطح این سیاره است.

در تصویری که توسط سازمان تحقیقات فضایی هند (isro) منتشر شده است، علاوه بر نمایش ویژگی*های کلی سیاره مریخ، آغاز یک توفان گرد و غبار بر سطح سیاره نیز قابل مشاهده است.

این تصویر توسط دوربین رنگی مریخ (mcc) نصب شده بر روی مدارگرد mom از ارتفاع 74 هزار کیلومتری سطح مریخ تهیه شده است؛ چرخش ابرهای گرد و غبار در نیمکره شمالی (سمت چپ بالای تصویر) قابل مشاهده است.

مدار حرکت این فضاپیما بیضی شکل است که در دورترین نقطه 75 هزار کیلومتر و در نزدیک*ترین منطقه تنها 421 کیلومتر با سطح سیاره فاصله دارد که امکان بررسی دقیق جو نازک مریخ را فراهم می*کند.

[attach=config]2113[/attach]


فایل‌های پیوست
.jpg   mars.JPG (اندازه 13.58 KB / تعداد دانلود: 4)
پاسخ
#32
روش جدید برای کشف آب در مریخ

روش جدید برای تعیین بافت سنگ*های آتشفشانی با استفاده از شاخصی به نام «تبلور توده زمینی»، به کشف آب در سیاره سرخ کمک می*کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (*ایسنا)، سنگ*های آتشفشانی مایع در صورتیکه با آب برخورد کنند، بسرعت سرد می*شوند، اما در صورت عدم وجود آب، زمان بیشتری طول می*کشد تا سنگ*ها سرد شده و بلورهایی درون توده زمینی ایجاد شوند.

محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن، نمونه سنگ*های آتشفشانی از نیوزلند و کوه اتنا ایتالیا را مورد بررسی قرار داده و سپس این نتایج را با تجزیه و تحلیل سنگ*ها توسط ابزار پراش*سنج اشعه ایکس مریخ نورد کنجکاوی مقایسه کردند.

تجزیه و تحلیلی که بر روی نمونه خاک*های مریخ صورت گرفت، در طیف فوران* نوع ماگمایی است که در تعامل با آب قرار ندارند.

«کلی وال» سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید کرد: تعیین بافت سنگ*های آتشفشانی، شیوه جدیدی برای کشف منابع ناشناخته آب در مریخ محسوب می*شود، چراکه آب شاخص کلیدی برای کشف حیات میکروبی در مریخ است.

سنگ*هایی که در تعامل با آب قرار داشته و اصطلاحا phreatomagmatic نامیده می*شوند، در کمترین حالت دارای هشت و در بیشترین حالت دارای 35 درصد تبلور توده زمینی (groundmass crystallinity) هستند؛ اما سنگ*هایی که در تعامل با آب قرار ندارند، دارای تبلور تا 45 درصد هستند.

در شرایطی که شواهد آب در دو سایت نیوزلند و ایتالیا بدست نیامد، روش ابداعی جدید می*تواند برای کشف آب در هر مکانی مورد استفاده قرار گیرد.
پاسخ
#33
قاعدتا باید بازالت بوجود بیاد.
پاسخ
#34
زیادم فکر نکنم که جواب بده در هر حال ممنون از پستت استفاده کردیم
پاسخ
#35
دنباله*دار C/2013 A1 که Siding Spring نیز نامیده می*شود، فردا (یکشنبه) از فاصله 139 هزار و 500 کیلومتری از کنار مریخ عبور خواهد کرد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این فاصله، نصف مسافت بین زمین و ماه و همچنین یک دهم فاصله هر دنباله*دار شناخته*شده*ای است که تاکنون از کنار زمین عبور کرده است. محققان بر این باورند این پدیده، فرصتی بی*سابقه را برای جمع*آوری* داده*هایی درباره دنباله*دار و اثر آن بر جو مریخ ارائه می*دهد.

هسته Siding Spring ساعت 18:27 بعد از ظهر به وقت گرینویچ (21:57 دقیقه به وقت تهران)، نزدیک*ترین فاصله را به مریخ خواهد داشت و با سرعت 56 کیلومتر در ثانیه از کنار آن عبور می*کند. این دنباله*دار منبعی تازه از سرنخ*های ابتدایی*ترین روزهای منظومه شمسی را در اختیار می*گذارد.

[ATTACH=CONFIG]2118[/ATTACH]

دنباله*دار مزبور از «ابر اورت» می*آید که ناحیه*ای کروی از فضای احاطه*کننده خورشید است و فضایی حدود 5000 تا 100 هزار واحد نجومی را اشغال می*کند. گفته می*شود این دنباله*دار مجموعه*ای از اشیای یخی است و از شکل*گیری منظومه شمسی به جا مانده* است.

جرم کیهانی Siding Spring نخستین دنباله*دار از ابر اورت است که توسط فضاپیما و از نزدیک بررسی می*شود و به دانشمندان فرصتی ارزشمند را برای یادگیری بیشتر درباره موادی مانند ترکیبات آبی و کربن ارائه می*دهد که در طول شکل*گیری منظومه شمسی و حدود 4.6 میلیارد سال پیش وجود داشتند.

ناسا مدارگرد*های ادیسه مریخ، مدارگرد شناسایی مریخ و جدیدترین عضو ناوگانش یعنی سامانه MAVEN را به حالت آماده*باش در آورده است. خطرناک*ترین بازه زمانی برای این فضاپیماهای مدارگرد حدود 90 دقیقه پس از نزدیک*ترین فاصله هسته دنباله*دار شروع می*شود و 20 دقیقه طول خواهد کشید. در این هنگام مریخ با مرکز زنجیره غبار در حال گسترش که از هسته دنباله*دار ناشی می*شود، نزدیک*ترین فاصله را خواهد داشت و گفته می*شود خطر احتمالی نه از برخورد خود هسته دنباله*دار بلکه از پسماندی حاصل می*شود که از آن به وجود خواهد آمد.

به گفته ریچ زورک، دانشمند ارشد «برنامه تفحص مریخ» در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، نتایج مدلبندی محققان نشان می*دهد مریخ در این پدیده آن طور که پیش*بینی می*شد در معرض خطر نیست و در لبه ابر پسماند ناشی از عبور قرار می*گیرد، بنابراین با تعدادی از ذرات برخورد می*کند یا شاید هم چنین برخوردی اصلا صورت نگیرد.

جو مریخ با این که از جو زمین بسیار نازک*تر است، سپری محافظتی از کاوشگرهای فرصت و کنجکاوی ناسا در مقابل گرد و غبار دنباله*دار خواهد بود. هر دوی این کاوشگرها مشاهداتی از این دنباله*دار خواهند داشت.


فایل‌های پیوست
.jpg   mars--.jpg (اندازه 9.22 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#36
مسافران مریخ از گرسنگی خواهند مرد؟

محققان موسسه فناوری ماساچوست(mit) بر این باورند که برنامه*های کنونی شرکت «مارس وان» برای ارسال انسان به سیاره مریخ تا سال 2025 ممکن است مستعمره*های انسانی را در خطر گرسنگی تا حد مرگ قرار دهد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دانشجویان مقطع دکترای موسسه ام*آی*تی از اطلاعات عمومی برای شبیه*سازی ماموریت استفاده کرده و دریافتند، با برنامه*های کنونی که پرورش گیاه در داخل مستعمرات از جمله آنهاست، تولید غذای کافی برای مستعمرات در کنار تامین سطوح ایمن اکسیژن بسیار دشوار خواهد بود.

شبیه*سازی*های محل سکونت انسانها در مریخ نشان دادند، رشد گیاهان در صورت ارائه 100 درصدی غذا به مستعمرات، می*تواند سطوح غیرایمن اکسیژن را در داخل سکونتگاهها تولید کند. در نتیجه، نوعی سیستم حذف اکسیژن نیاز بوده که در حال حاضر هنوز برای سفرهای فضایی ساخته نشده است.

بیش از 200 هزار انسان برای سفر یک طرفه به مریخ ثبت*نام کرده*اند اما تنها 25 تا 40 نفر برای این ماموریت انتخاب خواهند شد. سازمان مارس وان قصد دارد یک برنامه تلویزیونی مستند تولید کند که زندگی اولین مسافران به سیاره مریخ را ثبت می*کند. این شرکت همچنین قصد دارد با همکاری شرکت لاک*هید مارتین یک ماموریت غیرسرنشین*دار را تا سال 2017 به مریخ بفرستد.
پاسخ
#37
در مورد این خبر اخری یک چیزی خوندم.خیلی جالب بود
نمیدونم چقدر در مورد چاپگر 3 بعدی دوستان اطلاع دارند.این دستگاه فعلا همه کار داره انجام میده از چاپ اعضای بدن انسان.ساخت ماشین و ساخت اسلحه و.....
یکی از استفاده جدید این دستگاه اینه که باهاش غذا درست کنند.به این صورت که غذا به صورت کاملا فشرده در کپسول قرار میدن و هر موقع که فضانورد غذا مورد نظر خودشو میخواد چاپ میکنه.
الینجوری هم جای کمتر و لذت بیشتری از ظاهر غذا میبرند
پاسخ
#38
mohammad_reza نوشته: در مورد این خبر اخری یک چیزی خوندم.خیلی جالب بود
نمیدونم چقدر در مورد چاپگر 3 بعدی دوستان اطلاع دارند.این دستگاه فعلا همه کار داره انجام میده از چاپ اعضای بدن انسان.ساخت ماشین و ساخت اسلحه و.....
یکی از استفاده جدید این دستگاه اینه که باهاش غذا درست کنند.به این صورت که غذا به صورت کاملا فشرده در کپسول قرار میدن و هر موقع که فضانورد غذا مورد نظر خودشو میخواد چاپ میکنه.
الینجوری هم جای کمتر و لذت بیشتری از ظاهر غذا میبرند

درسته حجمش کم میشه، ولی جرمش که تغییر نمیکنه.
40 نفر در یک سال، مقدار بسیار بسیار زیادی غذا مصرف میکنن.
پاسخ
#39
احتمال برخورد ستاره دنباله دار با مریخ

یک سال پس از کشف ستاره دنباله*دار سایدینگ اسپرینگ حالا کیهان*شناسان از احتمال برخورد آن با مریخ در تاریخ ۱۹ اکتبر برابر با ۲۷مهر*ماه امسال خبر می*دهند.

البته جديدترين طرح مداري كه از برخورد اين ستاره با مريخ ترسيم*شده نشان مي*دهد كه ممكن است اين ستاره دنباله*دار با فاصله از كنار مريخ عبور كند. با وجود اين دنباله غبارآلود ستاره دنباله*دار مي*تواند سياره مريخ را درنوردد.كارشناسان ناسا مي*گويند كه اين اتفاق ممكن است باعث مختل شدن فعاليت كاوشگرها و سفينه*هاي فضايي كه در نزديكي اين مدار قرار گرفته*اند شود. البته اگر اتفاق ناخوشايندي براي كاوشگرها رخ ندهد آنها مي*توانند تصاوير منحصر به فردي را از برخورد يا احتمال برخورد و يا حتي ورود سياره مريخ به*دنباله غبارآلود اين ستاره دنباله*دار به زمين ارسال كنند كه راهگشاي تحقيقات كارشناسان ناسا و ستاره شناسان باشد.


[ATTACH=CONFIG]2123[/ATTACH]
عبور اين ستاره دنباله*دار از مريخ و درصورت فلكي مارآفساي با تلسكوپ*هاي حساس از روي زمين قابل رويت خواهد بود. درصورت وقوع هرگونه برخوردي، پيش*بيني مي*شود كه منابع عظيمي از انرژي، گردوغبار، آب و ساير گازها وارد جو مريخ شوند كه مي*توانند مطالعات دانشمندان را تحت*تأثير قرار دهند.اين ستاره دنباله*دار سال ميلادي گذشته توسط رابرت مك ناوت ستاره*شناس مشهور كشف شد. كارشناسان ناسا پس از كشف اين ستاره دنباله*دار اعلام كردند كه احتمال برخورد آن با مريخ در تاريخ 27مهر برابر با 19اكتبر سال 2014ميلادي وجود دارد.


فایل‌های پیوست
.jpg   Ù…ریخ.jpg (اندازه 8.72 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#40
از سال گذشته تقریبا مشخص شده بود که برخورد نمیکنه.
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
اخبار زحل Regulus 24 14,619 06-20-2015, 10:58 AM
آخرین ارسال: Mostafa United
اخبار سیارات فراخورشیدی Regulus 7 5,708 12-30-2013, 05:18 PM
آخرین ارسال: amir adib
اخبار مشتری Regulus 2 4,032 10-13-2013, 12:57 PM
آخرین ارسال: N.Sayah
اخبار اورانوس و نپتون Regulus 1 3,188 07-16-2013, 03:05 PM
آخرین ارسال: amir adib
مریخ در اینده هلیا 58 27,765 08-05-2012, 02:48 PM
آخرین ارسال: هلیا
صورت در مریخ امیر 3 4,354 03-02-2012, 11:07 AM
آخرین ارسال: khosro777
سوالی در مورد مریخ rezash 4 3,664 07-16-2010, 11:02 AM
آخرین ارسال: Sagittarius
کشف حیات میکروبی در مریخ Sun girl 0 2,301 10-14-2009, 08:56 AM
آخرین ارسال: Sun girl
سرعت چرخش مریخ به دور خورشید چنده؟ Sun girl 4 3,468 10-03-2009, 12:29 AM
آخرین ارسال: Sun girl

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 3 مهمان