اخبار مریخ
#11
لکه*های سیاه مریخ
ذوب و سپس تبخیر آب شور منجمد می*تواند منشأ لکه*های تیره جذاب بر روی مریخ باشد

مطالعات جدید نشان می*دهد جریانات فصلی بر روی مریخ ممکن است ناشی از وجود آب شور مایع باشند.

این رگه*ها که سال گذشته توسط مدارگرد Mars Reconnaissance متعلق به ناسا رصد شدند، طی ماه*های گرم از دامنه*های این سیاره جاری می*شوند و با فرا رسیدن زمستان ناپدید می*شوند.

دانشمندان دانشگاه آرکانزاس در بررسی*های خود رفتار مخلوطی از آب و نمک موسوم به شوراب را مدل*بندی کردند. طبق ادعای آنها، نمک موجب پایین آوردن نقطه ذوب آب می*شود و این امر توضیح*دهنده این موضوع است که چرا شوراب*ها بر روی سطح منجمد مریخ جاری می*شوند.

این محققان در تلاش برای یافتن نمکی که رفتار مورد نظر آن*ها را از خود نشان دهد از شکل*های مختلف این ماده در مدل خود استفاده کردند و به این نتیجه رسیدند که کلرید کلسیم همان شکل مطلوب است.

آن*ها در مدل خود مقدار کافی شوراب کلرید کلسیم را که فوراً تبخیر نمی*شود ذوب کردند. این شوراب مقداری مایع را جهت خلق ویژگی*های جریان بر جا می*گذارد.

این محققان مدعی*اند مدل پیشنهادی آن*ها به خوبی تشریح*کننده پدیده مشاهده شده بر روی مریخ است. برای نمونه این مدل توضیح می*دهد که چرا جریانات موسوم به Recurring Slope Lineae به طور فصلی بر روی دامنه*های رو به استوای این سیاره به وقوع می*پیوندند و این که چرا طیف*نگار تصویربرداری*کننده بر روی مریخ تاکنون نشانه*های آب در چنین مکان*هایی را شناسایی نکرده است زیرا این مایع سریع تبخیر نمی*شود.

این مشاهدات با این واقعیت همخوانی دارد که میلیاردها سال قبل در بسیاری از نقاط مریخ آب وجود داشته است.

دانشمندان پیش*تر مریخ را سیاره*ای خشک و غبارآلود توصیف می*کردند و کشف جریانات فصلی بر روی این سیاره در سال گذشته میلادی دستاوردی بزرگ به شمار می*رفت.

[ATTACH=CONFIG]1680[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   mars 111.jpg (اندازه 30.91 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#12

شاید کمی طولانی باشه اما ارزش خواندن را دارد .


دو کارآفرین برجسته قصد دارند یک دستگاه تعیین توالی دی*ان*ای را در تلاش برای اثبات وجود حیات فرازمینی در سطح مریخ مستقر کنند

به گزارش ایسنا، در تلاشی که می*تواند آغازگر رقابت برای اولین ژنوم فرازمینی باشد، کریگ ونتر اعلام کرده که شرکت وی موسوم به Synthetic Genomics به ساخت دستگاهی با قابلیت تعیین توالی و ارسال اطلاعات دی*ان*ای به زمین خواهد پرداخت.[ATTACH=CONFIG]1685[/ATTACH]

همچنین جاناتان روتبرگ، موسس شرکت توالی ژنتیکی دی*ان*ای Ion Torrent نیز در تلاش برای تجهیز دستگاه ژنوم شخصی شرکت خود برای یک کار مشابه است.

هیچ یک از این دو تیم هنوز جایی را در یک موشک مریخ تعیین نکرده*اند، اما برنامه*های آنها بازتابنده این باور است که ساده*ترین راه برای اثبات حیات در سیاره مریخ، ارسال یک دستگاه تعیین توالی دی*ان*ای است.

در حال حاضر محققان، آزمایشاتی را بر روی یک محل شبیه به سیاره مریخ در صحرای موجاوه آغاز کرده*اند و به گفته ونتر، هدف آنها نمایش دستگاهی با قابلیت جداسازی خودکار میکروب*ها از خاک، تعیین توالی دی*ان*ای آنها و انتقال اطلاعات به یک رایانه کنترل از راه دور است.

در همین حال، دستگاه ژنوم شخصی روتبرگ به عنوان بخشی از یک پروژه با بودجه ناسا در دانشگاه هاروارد و ماساچوست موسوم به " SET-G(بررسی ژنوم*های فرازمینی)" با شرایط مریخی سازگار شده است.

محققان دانشگاه ماساچوست در تلاش هستند که حجم 30 کیلوگرمی این دستگاه را به سه کیلوگرم کاهش دهند تا بتوان آن را بر روی یک کاوشگر ناسا قرار داد. آزمایشات دیگر، میزان مقاومت این دستگاه را در برابر تابش*های سنگین در مسیر سیاره مریخ تعیین کرده*اند.

البته ناسا که کاوشگر کنجکاوی آن به تازگی بر روی مریخ فرود آمده، تا پیش از سال 2018 برنامه*ای برای ارسال یک مریخ*نورد دیگر نداشته و همچنین هیچ ضمانتی وجود ندارد که که یک دستگاه تعیین توالی دی*ان*ای بر روی آن قرار گیرد.

تاکنون دانشمندان زیادی در حال اعمال نفوذ برای ایجاد یک ماموریت بازگردادن نمونه برای بازگردادندن خاک و سنگ سیاره مریخ برای بررسی بیشتر در زمین هستند اما ارسال دستگاهی مانند توالی دی*ان*ای به این سیاره می*تواند راه بهتری برای بررسی حیات در آن باشد.

البته بررسی دی*ان*ای بر روی مریخ کار آسانی نخواهد بود. یک روبات باید خاک را برای نمونه*برداری خودکار آماده کند. دستگاه تعیین توالی باید در دمای بسیار سرد و جو رقیق تشکیل شده از دی*اکسید کربن کار کند. همچنین ژن*های مریخی ممکن است کاملا با ژن*های زمینی متفاوت بوده و از مواد شیمیایی گوناگونی ساخته شده باشند.

حیات شاید نتواند در برابر تابش*های مریخی مقاومت کند و ممکن است در اعماق خاک*های آن وجود داشته باشد. برای مثال بر روی زمین ریز موجودات زنده در چندین کیلومتر در اعماق زمین زندگی می*کنند.

به گفته محققان در صورت استفاده از این فناوری در مریخ حتی می*توان امید داشت که در آینده موجودات مریخی را در یک آزمایشگاه فوق ایمن بر روی زمین با استفاده از توالی دی*ان*ای آنها بازسازی کرد. این ایده موسوم به "دوربر زیستی" می*تواند به شکل استفاده از داده*های دی*ان*ای برای بازسازی ژنوم آنها و سپس تزریق این سازه در یک سلول مصنوعی باشد.


[COLOR="#A52A2A"]میدونید به چی فکر میکردم کاش این عمل یک سال زودتر انجام میشد تا به عنوان جزئی از دستگاههای کنجکاوی قرار میگرفت.هر چند ممکن بود پرتاب کنجکاوی را به سیاره مریخ به تعویق بیاندازد.
باور کنیم علم به سرعت در حال پیشرفت است.[/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   mars dna.jpg (اندازه 32.92 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#13
تی سینت چه پیامدهایی برای زمینیان آورد؟

یک گروه از دانشمندان با بررسی یک شهاب سنگ،به رازهای نهفته درآن پی بردند.

در ساعت 2بامداد 8جولای 2011 (27/04/1390)درحالیکه یک شهاب سنگ توجه مردم را به خود جلب می کرد به زمین فرود آمد.محل فرود این شهاب سنگ در کشور مراکش در نزدیکی شهر تی سینت بود.به همین دلیل این شهاب سنگ را تی سینت نامگذاری کردند و پس از بررسیها معلوم شد که این شهاب سنگ از سیاره سرخ فام است.درحال حاضر پژوهشگران دانشگاه کازابلانکای مراکش گزارش کردند که شواهد حاکی از آن است که تی سینت از خاک مریخ می باشد وبه نظر می رسد روزگاری در تعامل با آب بوده است.
شهاب سنگهای مریخی چیز جدیدی نیستند.بیش از 4 میلیارد سال پیش،شهاب سنگی غول پیکر به مریخ اصابت کرد ودر نتیجه این برخورد سنگها وصخره های مریخ درفضا پخش شدند.به همین دلیل سنگهای بسیار زیادی به زمین برخورد کردند و براثر حبابهای اتمسفری بدام افتاده در این سنگها، دانشمندان هویت آنها را می توانند تشخیص دهند.جویندگان شهاب سنگها حدود 100سنگ مریخی را از این طریق پیدا کرده اند.

[عکس: 31909649MarsMeteorite.jpg]
تی سینت یک شهاب سنگ خاص است.خاص،به این دلیل که اکثر شهاب سنگهایی که به زمین فرود می آیندممکن است در اثر رطوبت و بارش باران ودیگر عوامل طبیعی دانشمندان را گمراه کنند،اما تی سینت تازه ترین شهاب سنگ است وچون محل فرود آن در کشور خشک وبیابانی است پس می توان آن را کم آلوده ترین نمونه مریخی بنامیم. بنابراین تی سینت حامل آب مریخی –نه زمینی- می باشد.علائم شیمیایی در این سنگ نشان می دهد که در برخی از نقاط سنگ،آب وخاک با هم در تعامل بوده اند.نکته جالب توجه در این بررسی این است که این آب شبیه آبهای زمینی نبوده و درصد بالایی از اسید را دارا می باشد.محققان با وجود این علائم به این نتیجه رسیده اند که در گذشته حداقل برای یک مقطع زمانی آب مریخ اسیدی شده.اینکه چرا و در چه زمانی این اتفاق افتاده هنوز هم ناشناخته مانده است.
منبع:http://asemaneamol.blogfa.com
این همه عکس می و نقش نگارین که نمود / یک فروغ رخ ساقی است که در جام افتاد
حافظ
پاسخ
#14
این همون شهاب سنگیه که وقتی درصد برخوردشو حساب کردن، 100 درصد شد؟
پاسخ
#15
[COLOR="#FF0000"][B]
تصاویر جدید گوگل از مریخ
[/COLOR]

با کمک تصاویر موزائیکی دوربین*های «های رایز» و «کانتکس» مدارگردهای اکتشافی ناسا می*توانید سفر مجازی به مناطق مختلف سیاره سرخ را تجربه کنید.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تصاویر سطح سیاره سرخ بخشی از برنامه «گوگل ارث» محسوب می*شود که از سال 2009 میلادی در اختیار کاربران قرار گرفته است.
[ATTACH=CONFIG]1706[/ATTACH]

وضوح تصاویر زمینی گوگل 15 متر در پیکسل و در برخی مکان*های خاص تا 30 سانتی*متر در پیکسل نیز می رسد.
مجموعه قبلی «گوگل مارس» شامل چند تصویر تهیه شده توسط دوربین «های رایز» (HiRISE) مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا با وضوح تصویری 30 سانتی متر در پیکسل بود.

در بروز رسانی این بخش، مجموعه تصاویر جدید و با کیفیتی از بخش های مختلف سطح مریخ از جمله چهار سایت احتمالی فرود پیشنهادی مریخ نورد «کنجکاوی» قابل مشاهده است.
در مجموعه جدید از تصاویر تهیه شده توسط دوربین «کانتکس» (CTX) مدارگرد ناسا با وضوح تصویری شش متر در پیکسل در کنار تصاویر دوربین «های رایز» استفاده شده است که نمای وسیع تری از سطح مریخ را با جزئیات بسیار دقیق تر نمایش می دهد.



همچنین امکان مشاهده سه بعدی دهانه گیل و محل حضور مریخ نورد «کنجکاوی» برای کاربران «گوگل مارس» فراهم شده است.[/B]


فایل‌های پیوست
.jpg   mars 001.JPG (اندازه 15.95 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#16
گوگل مارس نسخه اندروید نداره؟
پاسخ
#17
ظاهرا نه چون هر چی سرچ کردم موفق نشدم پیدا کنم .
پاسخ
#18
فضانوردان در مریخ زنده می*مانند
دانش > فضا- همشهری آنلاین:
اطلاعات به دست آمده توسط مریخ نورد کنجکاوی نشان می*دهد که سطح تشعشع مریخ شبیه همان تشعشعی است که فضانوردان در مدار زمین با آن رو به رو هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، اندازه گیری*های اولیه این مریخ*نورد که برای اولین بار روی یک سیاره انجام شده ممکن است بارقه*های امید را برای کاوش*های انسانی در مریخ روشن کند و از این پس فضانوردان بتوانند برای دوره*های کوتاهی از زمان در سیاره مریخ به عملیات بررسی و کاوش بپردازند.

دان هاسلر از موسسه تحلیل و پژوهش در بالدر کلورادو اظهار داشت: بی تردید فضانوردان می*توانند در این فضا زندگی کنند.

هاسلر محقق اصلی ابزار تشخیص و ارزیابی تشعشع کنجکاوی یا rad است، این دستگاه با هدف تعیین ویژگی*های تشعشع محیط مریخ کار می*کند تا هم به ارزیابی دانشمندان درباره گذشته این سیاره کمک کند، پتانسیل کنونی آن را برای حمایت از حیات بررسی کرده و همچنین کمک به کاوش*های انسانی آینده سیاره سرخ را میسر کند.

از آنجا که مریخ*نورد کنجکاوی در ماه آگوست در مریخ فرود آمد، rad سطوح تشعشع را به طور گسترده در مقایسه با آنچه که خدمه ایستگاه فضایی بین المللی تجربه می*کنند اندازه گیری کرده است. تشعشع در سطح مریخ، نیمی از تشعشعی است که کنجکاوی هنگام سفر 9 ماهه خود در اعماق فضا تجربه کرده است.

این نتایج نشان می*دهد علی رغم این که اتمسفر مریخ یک درصد از زمین ضخیم*تر است، اما تا حد قابل توجهی از تشعشع*های مخاطره آمیز و ذرات کیهانی که سریع حرکت می*کنند جلوگیری می*کند. مریخ فاقد میدان مغناطیسی است، وضعیتی که برای سیاره ما یک لایه دیگر از محافظت به همراه دارد.

کنجکاوی 2.5 میلیارد دلاری درحال حاضر بررسی ماهیت این محافظ را هدف گرفته است. ابزار rad سطح افزایش تشعشع و کاهش آن را از 3 تا 5 درصد طی هر روز اندازه گرفته که این امر همزمان با افزایش و یا کاهش ضخامت اتمسفر مریخ بوده است.

هاسلر تأکید کرد که نتایج rad درحال حاضر در مرحله اولیه است چرا که کنجکاوی تنها سه ماه است که در مریخ حضور داشته و این نتایج اولیه برای یک مأموریت دوساله تلقی می*شود.

قرار است نتیجه سطح تشعشع مریخ طی همایشی در ماه دسامبر به صورت ارقام منتشر شود.

درحال حاضر براساس اظهارات کارشناسان مسئله اصلی برای کاوش*های انسانی تعیین میزان تشعشع است و این امر طی زمان به دست می*آید.
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ
#19
Regulus نوشته: گوگل مارس نسخه اندروید نداره؟

https://play.google.com/store/apps/detai...marsimages شاید بدرد بخوره
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ
#20
amir adib نوشته: https://play.google.com/store/apps/detai...marsimages شاید بدرد بخوره

اگه از play میتونستم دانلود کنم که خوب بود.
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
اخبار زحل Regulus 24 14,701 06-20-2015, 10:58 AM
آخرین ارسال: Mostafa United
اخبار سیارات فراخورشیدی Regulus 7 5,752 12-30-2013, 05:18 PM
آخرین ارسال: amir adib
اخبار مشتری Regulus 2 4,034 10-13-2013, 12:57 PM
آخرین ارسال: N.Sayah
اخبار اورانوس و نپتون Regulus 1 3,196 07-16-2013, 03:05 PM
آخرین ارسال: amir adib
مریخ در اینده هلیا 58 27,889 08-05-2012, 02:48 PM
آخرین ارسال: هلیا
صورت در مریخ امیر 3 4,358 03-02-2012, 11:07 AM
آخرین ارسال: khosro777
سوالی در مورد مریخ rezash 4 3,681 07-16-2010, 11:02 AM
آخرین ارسال: Sagittarius
کشف حیات میکروبی در مریخ Sun girl 0 2,308 10-14-2009, 08:56 AM
آخرین ارسال: Sun girl
سرعت چرخش مریخ به دور خورشید چنده؟ Sun girl 4 3,490 10-03-2009, 12:29 AM
آخرین ارسال: Sun girl

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان