اخبار مربوط به کاوشگر کنجکاوی
#71

آخرین خبر از کنجکاوی
آخرین خبری که درباره کنجکاوی در سایت ناسا امروز خواندم این بود که ظاهرا برای اولین بار کنجکاوی از ملاقه یا همان بیلچه مخصوص آزمایش خاکش استفاده کرده و دانشمندان ذرات درخشانی رو در شنهای سطح مریخ ملاحظه کردند که اعتقاد دارند ممکن است مربوط به زمین های خود مریخ نباشد و ذراتی باشند که از دیگر نقاط فضا به این سیاره آمده باشند .

[ATTACH=CONFIG]1646[/ATTACH]


فایل‌های پیوست
.jpg   mars.jpg (اندازه 94.87 KB / تعداد دانلود: 2)
پاسخ
#72
[COLOR="#FF0000"]کشف تازه مریخ نورد کنجکاوی: سنگ مریخی با ساختار زمینی!
[/COLOR]
تکه سنگی که توسط مریخ نورد «کنجاوی» مورد بررسی قرار گرفته است، شباهتی به سنگ های کشف شده در سیاره سرخ نداشته و بطور شگفت انگیزی ساختاری شبیه یک سنگ غیر معمول، اما شناخته شده زمینی دارد.
مریخ نورد «کنجکاوی» ناسا در ادامه اکتشافات خود بر روی سیاره سرخ، یک سنگ هرم مانند را مورد بررسی قرار داده است که نخستین نمونه از سنگ های آذرین در نوع خود محسوب می شود.

این سنگ که برای گرامیداشت یکی از مهندسان فقید ناسا به نام «جیک ماتیجویک» نامگذاری شده است، حدود 40 سانتی متر ارتفاع داشته و در نزدیکی محل فرود مریخ نورد در دهانه گیل شناسایی شده است و می تواند به دانشمندان برای درک بهتر نحوه شکل گیری سنگ های آذرین کمک کند.
به گفته «راجر وینز» از محققان ابزار شیمی و دوربین کنجکاوی (ChemCam) در آزمایشگاه ملی لس آلاموس، سنگ «جیک» یک هدف آزمایشی مناسب برای بررسی عملکرد 10 ابزار علمی تعبیه شده بر روی مریخ نورد محسوب می شود.
اواخر ماه سپتامبر مریخ نورد «کنجکاوی» با استفاده از ابزار ChemCam* و طیف سنج اشعه ایکس ذره آلفا (APXS)* کار بررسی ساختار این سنگ هرم مانند را آغاز کرد.
«رالف گلرت» از محققان دانشگاه گوئلف کانادا تأکید می کند: طیف های مشاهده شده از این سنگ بسیار شگفت انگیز هستند و به نظر می*رسد که نمونه جدیدی از سنگ های مریخ که پیش از این توسط دو مریخ نورد «فرصت» و «روح» مشاهده نشده بودند، شناسایی شده است.
به نظر می رسد بر خلاف سایر سنگ های آذرین مریخ، این سنگ از غلظت بالای عناصر سدیم، آلومینیوم و پتاسیم و غلظت پایین تر منیزیم، آهن و نیکل برخوردار باشد.
این نوع از ترکیبات شیمیایی در یک کلاس از سنگ های نادر، اما شناخته شده زمین در جزایر اقیانوسی مانند هاوایی مشاهده شده است. این سنگ ها زمانی شکل می گیرند که سنگ های داخلی برای تشکیل ماگما ذوب شده و به سطح می آیند و سرد می شوند؛ بخشی از مواد متبلور شده و عناصر خاصی را بر می گزینند.

به گفته دانشمندان، تحقیقات بیشتری برای کشف نحوه شکل گیری این سنگ های آذرین و مشابهت آنها با سنگ های روی زمین باید انجام شود

[ATTACH=CONFIG]1652[/ATTACH]
-


فایل‌های پیوست
.jpg   3.jpg (اندازه 6.58 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#73
[B][COLOR="#FF0000"]
عاقبت مریخ نورد کنجکاوی چه می*شود؟[/COLOR]


مدیر برنامه اکتشافات مریخ ناسا امیدوار است که مریخ*نورد کنجکاوی پس از سفر فضانوردان به سیاره سرخ، بار دیگر به زمین باز گردد
مریخ نورد کنجکاوی ناسا ماه آگوست 2012 بر سطح سیاره سرخ فرود آمد و تحقیقات خود را برای یافتن نشانه*های احتمالی حیات در این سیاره آغاز کرد.

طول مأموریت مریخ نورد، دو سال برنامه*ریزی شده است، اما کنجکاوی از قدرت کافی برای فعالیت به مدت 20 سال برخوردار است.

ژنراتورهای پلوتونیوم که گرما و الکتریسیته لازم را برای مریخ نورد تولید می*کنند، می*توانند تا مدت*ها پس از پایان مأموریت مریخ نورد کنجکاوی همچنان به کار خود ادامه دهند؛ اما ساییدگی و پارگی بخش*هایی از مریخ نورد باعث پایان حیات کاوشگر ناسا خواهد شد.

همچنین سیاره مریخ با برخوردهای متعدد شهاب*سنگ*ها مواجه است که می*تواند تهدید جدی برای کنجکاوی باشد.

داگ مک کوئیسشن، مدیر برنامه اکتشافات مریخ ناسا امیدوار است که انسان بتواند در دهه 2030 یا 2040 میلادی پا بر سیاره سرخ گذاشته و بار دیگر با کنجکاوی دیدار کرده و مریخ نورد را به زمین باز گرداند.

بانی دانبار، از فضاوردان بازنشسته برنامه شاتل فضایی ناسا نیز معتقد است که در شرایط فعلی تردیدی در سفر انسان به سیاره مریخ وجود ندارد و موضوع اصلی زمان و نحوه انجام این سفر است.
[ATTACH=CONFIG]1681[/ATTACH]
[/B]


فایل‌های پیوست
.jpg   curiosity.jpg (اندازه 27.02 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#74
ممنون. خیلی وقت بود از کنجکاوی خبر نداشتیم.امیدوارم مثل روح و فرصت بتونه بیشتر از حد انتظار به ماموریتش ادامه بده.
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاکSmile
پاسخ
#75
خواهش میکنم
من هر روز خبرهای کنجکاوی رو از ناسا دنبال میکنم اگر خبر خیلی مهمی ببینم حتما توی همین تاپیک میزارم .
پاسخ
#76
گاز متان در سیاره مریخ
[ATTACH=CONFIG]1686[/ATTACH]
اکتشافات تازه مریخ نورد کنجکاوی در سیاره سرخ جنب و جوشی در جامعه علمی ایجاد کرده، چرا که کشف کرده است که در مریخ گاز متان یا همان گاز مربوط به موجودات زنده وجود دارد


به گزارش مهر، مریخ نورد کنجکاوی ناسا با استفاده از ابزارهای تحلیل نمونه خود به این کشف رسیده است که در سیاره مریخ گاز بیوتیک متان وجود دارد.

اگرچه متان می*تواند توسط مکانیسم*های زمین شناسی هم تولید شود، اما اغلب وجود آن را به ارگانیسم*های زنده نسبت می*دهند. این کشف توجه بسیاری از دانشمندان را که فکر می*کنند یافتن متان در مریخ به این معنا است که در این سیاره حیات وجود دارد به خود جلب کرده است.

ممکن است این نوع حیات الزاماً به معنای موجودات فرازمینی نباشد اما واقع بینانه*تر می*توان این شکل از حیات را مربوط به میکروب*های کوچک دانست که شبیه باکتری*های زمین است که این نوع گاز را از خود آزاد کنند.

مهم*ترین علمکرد ابزار تجزیه و تحلیل نمونه مریخ نورد کنجکاوی تحلیل گازهایی است که درحال حاضر به عنوان نمونه توسط این مریخ نورد گرفته شده است. این ابزار نیمی از وزن یک تنی مریخ نورد را دربرگرفته است.

این ابزار توسطه مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا طراحی و تولید شده است و گازهای اتمسفر و نمونه*هایی از خاک مریخ را گرفته و بررسی می*کند. هدف اصلی این ابزار یافتن نمونه*هایی است که در آنها عنصر کربن وجود دارد که متان هم یکی از آنها است. از آنجا که کربن یکی از سنگ بناهای وجود حیات ارگانیک است، یافتن آن در مریخ می*تواند نشان دهنده این مسئله باشد که نوعی از حیات در مریخ وجود دارد.

این ابزار نمونه گیری مریخ نورد ناسا دارای یک وب سایت اینترنتی است که توسط مرکز پرواز فضایی گودارد اداره می*شود. در این وب سایت آمده است که تعیین میزان کربن راه خوبی برای شناخت زمینی است که کنجکاوی روی آن فرود آمده، یعنی دهانه برخوردی گیل را با این روش می*توان بهتر شناخت. اگر این مریخ نورد در سطح مریخ به مواد ارگانیک برخورد کند، باید تحقیقات بیشتری درباره ماهیت این ماده و یا مواد ارگانیک صورت گیرد.

این درحالی است که اگر کنجکاوی در مریخ کربن پیدا نکند قرار است زمین را حفر کرده تا ملکول ارگانیک بیابد.

براساس اظهارات کریس مک کی به عنوان کارشناس مریخ که در مرکز تحقیقات آمس ناسا کار می*کند، بزرگ*ترین پرسش درباره گاز متان مریخ وجود آن نیست بلکه میزان تغییرات آن است. دانشمندان از سال*های پیش می*دانستند که ارگانیک*های که روی سطح مریخ قرار می*گیرند به علت اشعه ماورا بنفش خورشید به متان تبدیل می*شوند.

مک کی اظهار داشت که این امر بدان معنا است که دانشمندان انتظار داشتند که متان را در برخی از سطوح مریخ پیدا کنند، اما کنجکاوی تاکنون تغییرپذیری متان در مریخ را پیدا نکرده است.

وی افزود: گاز متان در مریخ دارای عمر 300 ساله است و نباید چندان متغیر باشد. اگر این تغییر پذیری مشاهده شود، بسیار دشوار است که بتوانیم این نظریه را توضیح دهیم.

دانشمندان پروژه کنجکاوی در آینده این متان را مورد بررسی*های بیشتر قرار می*دهد.

مریخ نورد کنجکاوی در هفته*های اخیر درحال تجزیه و تحلیل نمونه*های خاک مریخ بوده است.

طی یک مأموریت 2 ساله، محققان از 10 ابزار کنجکاوی برای بررسی شرایط زیست محیطی مناسب در مریخ برای زندگی میکروبی استفاده خواهند کرد.


فایل‌های پیوست
.jpg   mars .jpg (اندازه 24.93 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ
#77

پایان نخستین آنالیز خاک مریخ توسط «کنجکاوی»

ناسا از پایان یافتن نخستین مرحله تجزیه و تحلیل خاک سیاره سرخ پس از چندین مرحله نمونه برداری توسط مریخ نورد «کنجکاوی» و شناسایی مواد معدنی در این سیاره خبر داد.[ATTACH=CONFIG]1687[/ATTACH]

نخستین مرحله نمونه برداری از خاک مریخ طی سه مرحله با استفاده از ابزار مخصوص خاکبرداری در نزدیکی محل فرود «کنجکاوی» در منطقه «راکنست» انجام شد.

«کنجکاوی» با استفاده از ابزار شیمی و کانی شناسی (CheMin)، نمونه های خاک و سنگ پودر شده مریخ را با استفاده از روشی به نام پراش (تفرق) اشعه ایکس مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.
[ATTACH=CONFIG]1688[/ATTACH]


«دیوید بیش» از محققان دانشگاه ایندیانا تأکید می کند: بخش عمده سیاره مریخ از خاک پوشیده شده است و پیش از این درک محدودی از کانی شناسی این سیاره در اختیار داشتیم، اما یافته های جدید «کنجکاوی» مقادیر قابل توجهی از فلدسپار، پیروکسن و اولیوین را در مریخ نشان می دهد.
[ATTACH=CONFIG]1689[/ATTACH]
«بیش» خاطر نشان می کند: مواد معدنی شناسایی شده در نخستین آنالیز پراش اشعه ایکس، مشابهت زیادی با خاک های بازالتی در منطقه آتشفشانی «مائونا کئا» در جزیره هاوایی دارد.
محققان ناسا از نتایج به دست آمده توسط ابزار شیمی و کانی شناسی (CheMin) کنجکاوی ابراز رضایت کرده و به کسب نتایج بهتر در آینده امیدوار شده اند.
[ATTACH=CONFIG]1690[/ATTACH]
ابراز CheMin یکی از 10 ابزار علمی «کنجکاوی» برای یافتن حیات احتمالی میکروبی در دهانه گیل مریخ محسوب می شود.


فایل‌های پیوست
.jpg   4.jpg (اندازه 17.61 KB / تعداد دانلود: 0)
.jpg   5.jpg (اندازه 9.83 KB / تعداد دانلود: 0)
.jpg   6.jpg (اندازه 20.17 KB / تعداد دانلود: 1)
.jpg   8.jpg (اندازه 20.47 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#78

پرتره کاوشگر کنجکاوی در برابر مناظر مریخی

مانند گردشگری که از خود در برابر مناطق زیبا عکس می*گیرد، کاوشگر کنجکاوی نیز با کشیدن یکی از بازوهای روباتیک خود پرتره*ای با وضوح بالا را در برابر مناظر مریخی به ثبت رسانده است.

این روبات یک تنی با استفاده از دوربین MAHLI خود 55 تصویر وضوح بالا را به ثبت رسانده که دانشمندان سپس آنها را در کنار یکدیگر قرار داده و یک تصویر موزائیکی تمام رنگی را از کنجکاوی و محل فرود آن در دهانه گیل ایجاد کرده*اند.
کنجکاوی در روز پنج اوت (15 مرداد) طی یک فرود منحصربفرد در دهانه گیل ماموریت دو ساله خود را برای تعیین امکان وجود حیات میکروبی در گذشته یا حال سیاره مریخ آغاز کرد.

این تصویر ترکیبی جدید به نمایش روبات شش چرخ در موضعی موسوم به «Rocknest» پرداخته که در آن برای اولین بار سیستمهای حفاری و نمونه*بردار خاک خود را آزمایش کرده است. در این تصویر می*توان چهار بیل کنجکاوی را در خاک مریخ مشاهده کرد.

[ATTACH=CONFIG]1695[/ATTACH]

در سمت راست این تصویر کوه شارپ قابل مشاهده بوده که با ارتفاع پنج کیلومتر در مرکز دهانه گیل قرار گرفته است. دامنه*های این کوه مقصد علمی اصلی کاوشگر کنجکاوی است چرا که در تصاویر قبلی نشانه*هایی از مواجهه آن با آب مایع در دوره*های پیشین در آن دیده شده بود.

به گفته محققان دیگر کوههای قابل مشاهده در پیش زمینه در حقیقت دیواره شمالی این دهانه هستند.
پرتره*های شخصی مانند این فقط از لحاظ زیبایی برای تیم کنجکاوی ارزشمند نبوده بلکه مهندسان از این تصاویر برای بررسی سلامت این کاوشگر 2.5 میلیارد دلاری و پیگیری تغییرات در مرور زمان مانند سایش چرخها یا تجمع گرد و غبار استفاده می*کنند.

مریخ*نورد کنجکاوی به همراه خود 17 دوربین و 10 ابزار علمی را داشته اما دوربین MAHLI تنها ابزاری است که می*تواند از بخشهای خاص این کاوشگر مانند چرخهای کناری آن تصویربرداری کند از این رو در انتهای بازوی روباتیک 2.1 متری دارای پنج مفصل آن قرار گرفته است.


این بازو همچنین از یک مته با قابلیت حفر تا 2.5 سانتیمتر درون سنگ برخوردار بوده که محققان قصد دارند آنرا در مناطق اطراف Rocknest آزمایش کنند.

پس از پایان این فعالیت، کنجکاوی به سوی پایگاه کوه شارپ تا پایان سال جاری ادامه مسیر خواهد داد.


فایل‌های پیوست
.jpg   nasa . curiosity.jpg (اندازه 84.11 KB / تعداد دانلود: 2)
پاسخ
#79
ساعت مریخی «کنجکاوی» ، زمینی شد

پس از سه ماه کار بر روی سیاره سرخ با زمان مریخی، تیم اجرایی کاوشگر کنجکاوی، زمان آن را طبق برنامه به ساعت زمینی تغییر دادند.

یک روز مریخی حدود 40 دقیقه طولانی*تر از روز زمینی است و از این رو آغاز زمان تیم اجرایی این پروژه برای برنامه*ریزی روز هر هفته با تغییرات چند ساعته همراه بود که باعث می*شد برخی موارد در نیمه شب کار انجام شود.

از این هفته بیشتر کار این دانشمندان با فشرده کردن فرآیند برنامه*ریزی روزانه برای فعالیتهای این مریخ*نورد در ساعت هشت صبح تا بیست به وقت شرق آمریکا انجام خواهد شد.

به گفته محققان، این زمان از 16 ساعت به 12 ساعت کاهش پیدا کرده است.

یک تغییر همزمان نیز منجر به اجرای عملیات*های پراکنده*تر برای دانشمندان حاضر در این تیم شده است. این تیم شامل بیش از 200 مهندس و 400 دانشمند بوده که اکثرا از موسسات دیگر به ناسا پیوسته*اند. بیش از 200 دانشمند دیگر نیز از موسسات خود بطور دورادور با ناسا در این پروژه همکاری دارند و اکنون از مشارکت*های پرداکنده تله*کنفرانسی و ارتباطات اینترنتی برای همکاری با تیم استفاده می*کنند.
پاسخ
#80
[COLOR="#0000FF"]نخستین جاروکشی «کنجکاوی» در مریخ + تصویر

جدیدترین تصویر «کنجکاوی» نشان*دهنده یک تکه سنگ مریخی تمیز شده است که برای اولین بار توسط برس سیمی این کاوشگر در روز شش ژانویه (17 دی) انجام شده است.

[ATTACH=CONFIG]1751[/ATTACH]

کنجکاوی از این برس در انتهای بازوی روباتیک دو متری خود برای اولین بار جهت پاک کردن غبار از روی یک قطعه سنگ با عرض کافی و قرار دادن یک بطری آب بر روی آن استفاده کرده است.

استفاده از ابزار موتوری پاکسازی غبار(DRT) نشانگر یکی دیگر از اولین دستاوردها برای ماموریت 2.5 میلیارد دلاری آزمایشگاه علمی مریخ بوده که با فرود کاوشگر کنجکاوی در سطح سیاره مریخ در تابستان گذشته آغاز شده است.
تیم ماموریت از یک هدف آسان برای آزمایش این ابزار استفاده کردند که یک سنگ مسطح موسوم به «Ekwir_1» در ناحیه خلیج «یلونایف» دهانه گیل بوده است.
محدود پاکسازی شده توسط این ابزار به اندازه 47 در 62 میلیمتر بوده است. علاوه بر این برس سیمی، انتهای بازوی روباتیک کنجکاوی با یک دریل کوبه*ای، یک دوربین نمای نزدیک موسوم به لنز تصویربردار دستی مریخ، طیف*سنج پرتو ایکس ذره آلفا و یک بیل مجهز است.
تیم کنجکاوی در هفته*های آینده به ارزیابی سنگهای مختلف در این ناحیه به عنوان یکی از اهداف احتمالی برای اولین استفاده دریل این کاوشگر خواهند پرداخت. پاکسازی اهداف احتمالی یکی از بخشهای آماده*سازی برای عملیات حفاری است.
هدف ابتدایی ماموریت دو ساله کنجکاوی، نمونه*برداری از سنگها، خاک و جو دهانه گیل برای تعیین امکان وجود الزامات شیمیایی حیات در گذشته یا حال این سیاره است.[/COLOR]


فایل‌های پیوست
.jpg   nasa.jpg (اندازه 13.69 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
اخبار نجومی جدید mahdad_haghighi 0 2,949 12-06-2011, 05:48 PM
آخرین ارسال: mahdad_haghighi
پایگاه خبری اخبار نجوم Shirmardi 4 2,296 06-24-2009, 03:16 PM
آخرین ارسال: Shirmardi
اخبار نجوم akhtar shenas 10 5,002 06-10-2009, 03:03 PM
آخرین ارسال: Castor va Pollux

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 2 مهمان