یک درخواست، یک خواهش، دوستان منجم، دوستان علاقه مند به نجوم لطفا...
#1
ماهنامه نجوم
سلام عزیزان. راستش من برای تکمیل مطالعات پایان نامه ام به مشکل برخورده ام. مطلب در مورد موضوعم خیلی کم پیدا میشه و اگرم پیدا بشه در دسترسم نیست. مثل شماره های پیشین ماهنامه نجوم که واقعا نمیدونم چطور این همه شماره رو پیدا کنم.
برای همین از دوستانی که آرشیو ماهنامه نجوم رو دارند خواهش میکنم اگه این شماره ها رو دارند و براشون مقدوره از مطالب صفحاتی که از هر شماره نوشته ام عکس بگیرن و برام تو سایت قرار بدن. اگر این کار رو انجام بدین لطف بزرگی در حقم کرده اید. ازتون ممنونم
1 - شماره 205، اسفند 89 و فروردین 90، مطلب: (رصدخانه ای بی رقیب در منطقه: گفتگوی بابک تفرشی با دکتر منصوری و دکتر خسروشاهی صفحه) و مطلب: (برفراز قله رصدخانه ی ملی)
2 - شماره 185 خرداد 88، صفحه 14، مطلب: (رصد عالم سرد با رصدخانه فضایی هرشل)
3 – شماره 165، آذر 1385، صفحه 36، مطلب: (رصدخانه ملی، شروعی دوباره)
4 – شماره 149، مرداد 1384، صفحه 41، مطلب: (رصدخانه ملی ایران، رصدخانه ای در دامنه کوه های قفقاز)
5 – شماره 144، بهمن و اسفند 1383، صفحه 38، مطلب: (رصدخانه ملی ایران: گزارشی از مراحل کار مکان یابی)
6 – شماره 141، آذر 1383 صغحه 34، مطلب: (رصدخانه ملی ایران)
7 – شماره 140، مهر و آبان 1383، صفحه 29، مطلب: (رصدخانه ملی ایران)
8 – شماره 131، دی 1382، صفحه 23، مطلب: (رصدخانه ملی ایران)
9 – شماره 130، آبان 1382 صفحه 33، مطلب: (صفحه رصدخانه ملی ایران)
10 – شماره129، شهریور 1382، صفحه 30، مطلب: (از رصدخانه مراغه تا رصدخانه ملی)
11 - شماره 115، شهریور 1380، صفحه 14، مطلب: (گام اول جستجوی رصدخانه ملی)
پاسخ
#2
سلام اگه اشتباه نکنم قبلا هم به این مسئله اشاره کرده بودید که در زمینه رصد خانه ها سوالاتی دارید . فکر کنم آقای جعفری زاده بتونن کمکتون کنن . مشکلتون رو نمیشه به صورت واضح تر عنوان کنید تا در حد توان براتون مطلب بزاریم . شاید دیگه نیازی به اسکن و یا ارسال صفحات نجوم نباشه .
پاسخ
#3
سلام. راستش من برای تکمیل مطالعات پایان نامه ام باید نمونه های موردی داخل و خارج کشور رو بررسی کنم. برای بررسی رصدخانه های داخل کشور به مشکل برخورده ام چون پلان معماری یا بقیه مدارکشون رو پیدا نمی کنم و تقریبا توضیحاتی که از رصدخانه ها تو اینترنت است کافی نیست. این مطالبم تو ماهنامه نجوم فکر می کنم بیشتر در مورد رصدخانه ملی ایران و اینکه چطور مکان یابی شده و توضیحاتی در مورد خود رصدخانه هست که فکر کردم شاید بتونه بهم کمک کنه.
در هر صورت ممنون از راهنماییتون. تصمیم دارم به زودی با ایشون تماس بگیرم ولی اول باید یه خورده مطالبی که می خوام از ایشون بپرسم رو دسته بندی و تکمیل کنم. مرسی
پاسخ
#4
[COLOR="#0000FF"]با سلام و عرض پوزش
شاید متناسب با نیاز های شما باشه . در این راستا اگه به موضوعات قابل توجهی بر خورد شد حتما میفرستم .

امیدوارم یه ذره به دردتون بخوره .

ایده اولیه من برای طراحی کجاست و یا چیست ؟

نوع بنای من چگونه باشد ؟ مونومنتال ( بنای شاخص ) و یا یک بنای کاربردی و کارکردی ؟

با توجه به نزدیکی به کاشان ، سنتی طراحی کنم و یا مدرن و یا میان این دو ؟

با توجه به قرارگیری بنای من بالای یک کوه ، آیا دید از پایین برای من اهمیت دارد و یا دید در تراز خود رصدخانه ؟ ( منظور دید از حیاط و سایت بالای کوه است )

کاربردها و ریزفضاهایی که این رصدخانه میخواهد چیست ؟ ( منظور اینست که علاوه بر رصد حرفه ای ، آیا در رصدخانه ملی ایران گروه های نجوم آماتوری برای رصد و همچنین مسابقات نجومی و یا حتی استهلال میتوانند به اینجا آمده و دو سه روزی میهمان آنجا باشند و یا حتی کلاسهای درس و فضاهای آموزشی میتوان در بخشهایی از آنجا برقرار کرد )

این سوالات سر آخر مرا به آنجا رسانید که در اول کار ، کارکرد و یا کارکردهای پروژه را برای خود مشخص کرده و مقدار بار تاثیری آنها را بر پروژه مشخص کنم ، سطوح مورد نیاز برای هر کارکرد را تخمین زده ، روابط و دسترسی آنها را به هم تا حدی مشخص کرده و همچنین در آخر جایگذاری فضاها را در طبقات مشخص کنم .

(( قبل از آنکه بخواهم قدم اول را بگویم این نکته ضروریست که من قبل از تمامی محاسبات و پلان و ... در ذهنم طرح و کانسپتی بود که دوست داشتم سر آخر به آن برسم ، از همین رو بود که در بادی امر از آن ایده اسکیسی ساده و در حد نما و المان های دوست داشتنی خود که میخواستم در طرح داشته باشم ( مثل ربع جداری + نیمکره و استوانه برش خورده + بادگیر + اسطرلاب و ... ) به روی کاغذ آورده و کار را با تاثیر پذیری از آن شروع کردم ))



- قدم اول : مشخص کردن فضا های مورد نیاز و همچنین تخمین سطوح مورد نیاز ( که به تبع آن مقدار و شکل حجم آن نیز به دست می آید )

فضاهای مورد نیاز :
1) پارکینگ : برای 200 ماشین
2) اقامتگاه : سوئیت + اطاق چند نفره
3) فضای آموزشی
4) سلف و سرویس ( برای 50 الی 100 نفر )
5) مرکز همایش ها ( برای 200 الی 300 نفر )
6) سالن آسمان نما
7) مجموعه رصدخانه ( نیمکره تلسکوپ ( قطر 15 الی 20 متر ) + اطاق اپراتور + ... )
8) عرشه ( سطحی رو باز و بدون مانع برای دید به آسمان و یا افق )
9) کتابخانه
10) سالن مانیتورینگ
11) فضای اداری
12) موزه
13) حیاط



-قدم دوم : نحوه ارتباط این فضاها به یکدیگر

فضا های مختلف از قبل لابی + زون اقامتی + زون آموزشی و ... را به وسیله دیاگرام حبابی جایگذاری و به یکدیگر مرتبط کردم ، در این روند سعی داشتم که دسترسی به فضاهایی نظیر لابی و سالن همایش در صدر قرار گرفته و فضاهای دیگری چون بخش رصد حرفه ای ، موزه ، کتابخانه و زون آموزشی در دسترسی ثانویه و فرعی تری قرار گیرد .

سپس محل قرارگیری فضاهای مختلف در طبقات را برای خود مشخص کرده و بر طبق اسکیس و طرحی اولیه که در ذهنم داشتم و البته آنرا به روی کاغذ هم آورده بودم ، فضا ها را جایگذاری کردم .

- Free Image Hosting At site

قدم سوم : حجم سازی

در ابتدا لازم میدانم متود و روش حجم سازی خود را بگویم و آن اینست که در حجم سازی سعی زیاد من بر اینست که (( از حجم ساختمان بتوان کارکرد آنرا متوجه شد و یا لااقل تخمین زد )) سعی من بر اینست که این حجم و این بنا آن هم در این سایت خاص به گونه ای بر اساس اقلیم ، کارکرد ، توپوگرافی ، زمان ساخت و ... طراحی شود که قابلیت جابجایی به زمانی دیگر و یا اقلیمی دیگر و یا کارکردی دیگر نباشد .

من دوست داشتم در حجمم یک ربع جداری ( یک آلت رصدی مربوط به رصد خانه های تاریخی ، به شکل یک چهارم یک دایره ) داشته باشم و همچنین لزوما یک نیمکره در بالاترین جای حجم ، ضمنا از بازی سطوح و همچنین یک VOID افقی هم بدم نمی آمد .

دست به کار شده و پس از زدن چند نما تقریبا به آن چیزی که میخواستم رسیدم .

سعی کردم حجم کارم را هم بزنم و پس از اتمام ، سعی کردم مطابق این حجم یک پلان طراحی کنم .

در روند طراحی پلان دوست داشتم از فرم صور فلکی استفاده کنم ولی آنقدر دست و پا گیر بود که بی خیالش شدم ، همان موقع ها بود که با واژه ای به عنوان (( هندسه مقدس )) آشنا شدم ، چند تا مقاله از اینترنت گرفتم و خوندم ولی چیز زیادی دستگیرم نشد تا اینکه کتاب هندسه مقدس را استاد کامیار گرفته و اجمالا مطالعه کردم ، من معمولا تاثیر دفعی و آنی از چیزهایی که میخونم و یا یاد میگیرم ندارم ولی مطمئنم که اون چیزها در ضمیر نا خودآگاهم رسوب کرده و یک جایی تاثیر خودشون را میگذارند .

این ادعا که بگم رصدخانه را با توجه به یک هندسه ناب و مقدس و حتی مخفی طراحی کردم یک حرف دروغه اما لا اقل میتونم بگم که قرار گیری گنبد رصدخانه به عنوان محور کار ، و ترسیم حیاط و رواق های آن به مرکز گنبدخانه ، و همچنین قرارگیری احجام مختلف در کنار این حجم اصلی و محوری ، با توجه به ارتفاع و اشل آن موید تاثیر پذیری از یک هندسه پنهان میباشد .

من در حجم سازی سعی داشتم یک حجم محوری ( استوانه و نیمکره رصدخانه ) داشته باشم و باقی احجام در ارتباط با آن جایگذاری شود ، تا اندازه ای که یک حجم مونومنتال و شاخص داشته باشم .

در اینجا لازم میدانم به این نکته مهم و درد آور اشاره کنم که ما دانشجویان در بهترین حالت معمارانی هستیم که درک حجمی داریم ( یعنی حجم بیرونی را خوب تحلیل کرده و طراحی میکنیم ) اما متاسفانه درک فضایی بسیار بسیار ضعیفی داریم ، به این معنی که فضای داخلی و حجم از درون را خوب نشناخته و بسیار بدون توجه به اشل انسانی و کاربردی طراحی میکنیم .

پس از شروع پلانینگ به این مرحله از کار رسیدم که در سمت راست سایت یک فضای گودال باغچه قرار داده و آنجا را زون اقامتی قرار دهم تا دانشجویان و گروه های نجوم آماتوری و یا حتی برخی از اساتید که میبایست در مدت مدیدی در رصدخانه به سر ببرند بتوانند در آن اقامت کنند .

در وحله اول با 7 پله وارد یک لابی اصلی در طبقه همکف میشویم و در آن به لابی اختصاصی رصدخانه + سالن همایش + فضای تقسیم برای ورود به زون اداری و اقامتی + موزه دسترسی پیدا میکنیم .

من زون آموزشی و کتابخانه را در طبقه اول قرار دادم تا از قیل و قال طبقه همکف به دور باشد ، در کرکسیون های بعدی و با نظر استاد و با توجه به اینکه موزه نور طبیعی نمیخواهد آنرا به زیرزمین انتقال دادم .

با توجه به اینکه اسطوانه رصدخانه از لحاظ سازه ای و همچنین حجم سازی به عنوان یک شخصیت مستقل نمود داشت ، در پلانینگ هم سعی کردم آنرا صرفا به زون نجوم و فعالیت های اختصاصی نجوم نظیر : سالن مونیتورینگ + سالن اپراتور + وب روم اساتید و همچنین دسترسی به زون اقامتی ویژه قرار دادم .

در میانه طراحی بودم که متوجه شدم برای رصدخانه مسجدی در نظر نگرفته ام ، ابتدا به نظرم رسید تا فضایی به حجم اصلی اضافه کنم ولی با نظر یکی از دوستان ( آقای اسدی ) حجم نمازخانه را با تاسی از کارهای تادئو آندو از حجم کلی ساختمان جدا کرده و مکعب مسجد را در راستای قبله چرخاندم که این کار پختگی زیادی به طرحم داد .

در ضمن برای ایجاد آن VOID افقی که قبلا خدمتتان عرض کردم نیاز به یک سازه مجزا در سمت چپ داشتم که آنرا برای کتابخانه در نظر گرفتم .

روش من برای حجم سازی به این صورت است که پس از اسکیس های اولیه در زمینه نما و حجم و همچنین پلانینگ بر اساس آن احجام ، در نرم افزار اتوکد پلان ها را با توجه به عرض و طول و همچنین کارکردی که دارند ارتفاع میدهم و در پایان یک سری احجام افلاطونی و یا حتی غیر افلاطونی دارم ، که در ابتدا به نظر بسیار ساده و خام به نظر میرسند . ولی بعدا پس از اضافه کردن مقداری دیتیل و المانهای دیگر به پختگی و تکامل نزدیکتر میشوند .

پس از آنکه حجمم کامل شده بود تازه مشغول ستون گذاری بودم که متوجه شدم چه کار اشتباهی کرده ام و آن قرار دادن کتابخانه ( در طبقه اول ) به روی سالن همایش ( در طبقه همکف ) بود . کتابخانه با آن عرض به یقین نیازمند ستون بود ، ولی سالن همایش به دلیل آن مسائلی که شماها بهتر میدانید نیازی به ستون ندارد بلکه سقف آن میبایست بدون ستون در میانه و به صورت خرپا اجرا گردد ؛ اینجا بود که به حجم رجوع کرده و ایندو را از هم فاصله دادم .

در پایان برای لنداسکیپ ، دور حیاط را که به مرکز گنبدخانه ترسیم شده بود رواقهایی قرار دادم که جهت آنها گنبدخانه بود ، برای ورودی نیز یک چهارطاقی ساده قرار دادم تا مراجعان در ابتدای ورود از یک المان سنتی که البته کارکرد نجومی هم داشته گذر کنند .
Free Image Hosting At site

ورودی من یک استوانه با سقف شیبدار بود ، که شخص با وارد شدن در آن به فضایی تاریک - که فقط از سقف و آنهم از شمسه 8 پر بالای بام نور میگیرد – عبور میکند ، عبور از روی پلی که به روی یک گودال است صورت میگیرد ، این فضا سعی میکند حس تعلیق و تنها بودن در فضای بیکران هستی را به تازه واردین القا کند .
[/COLOR]
پاسخ
#5
mars نوشته: [COLOR="#0000FF"]با سلام و عرض پوزش
شاید متناسب با نیاز های شما باشه . در این راستا اگه به موضوعات قابل توجهی بر خورد شد حتما میفرستم .

امیدوارم یه ذره به دردتون بخوره .

ایده اولیه من برای طراحی کجاست و یا چیست ؟

نوع بنای من چگونه باشد ؟ مونومنتال ( بنای شاخص ) و یا یک بنای کاربردی و کارکردی ؟

با توجه به نزدیکی به کاشان ، سنتی طراحی کنم و یا مدرن و یا میان این دو ؟

با توجه به قرارگیری بنای من بالای یک کوه ، آیا دید از پایین برای من اهمیت دارد و یا دید در تراز خود رصدخانه ؟ ( منظور دید از حیاط و سایت بالای کوه است )

کاربردها و ریزفضاهایی که این رصدخانه میخواهد چیست ؟ ( منظور اینست که علاوه بر رصد حرفه ای ، آیا در رصدخانه ملی ایران گروه های نجوم آماتوری برای رصد و همچنین مسابقات نجومی و یا حتی استهلال میتوانند به اینجا آمده و دو سه روزی میهمان آنجا باشند و یا حتی کلاسهای درس و فضاهای آموزشی میتوان در بخشهایی از آنجا برقرار کرد )

این سوالات سر آخر مرا به آنجا رسانید که در اول کار ، کارکرد و یا کارکردهای پروژه را برای خود مشخص کرده و مقدار بار تاثیری آنها را بر پروژه مشخص کنم ، سطوح مورد نیاز برای هر کارکرد را تخمین زده ، روابط و دسترسی آنها را به هم تا حدی مشخص کرده و همچنین در آخر جایگذاری فضاها را در طبقات مشخص کنم .

(( قبل از آنکه بخواهم قدم اول را بگویم این نکته ضروریست که من قبل از تمامی محاسبات و پلان و ... در ذهنم طرح و کانسپتی بود که دوست داشتم سر آخر به آن برسم ، از همین رو بود که در بادی امر از آن ایده اسکیسی ساده و در حد نما و المان های دوست داشتنی خود که میخواستم در طرح داشته باشم ( مثل ربع جداری + نیمکره و استوانه برش خورده + بادگیر + اسطرلاب و ... ) به روی کاغذ آورده و کار را با تاثیر پذیری از آن شروع کردم ))



- قدم اول : مشخص کردن فضا های مورد نیاز و همچنین تخمین سطوح مورد نیاز ( که به تبع آن مقدار و شکل حجم آن نیز به دست می آید )

فضاهای مورد نیاز :
1) پارکینگ : برای 200 ماشین
2) اقامتگاه : سوئیت + اطاق چند نفره
3) فضای آموزشی
4) سلف و سرویس ( برای 50 الی 100 نفر )
5) مرکز همایش ها ( برای 200 الی 300 نفر )
6) سالن آسمان نما
7) مجموعه رصدخانه ( نیمکره تلسکوپ ( قطر 15 الی 20 متر ) + اطاق اپراتور + ... )
8) عرشه ( سطحی رو باز و بدون مانع برای دید به آسمان و یا افق )
9) کتابخانه
10) سالن مانیتورینگ
11) فضای اداری
12) موزه
13) حیاط



-قدم دوم : نحوه ارتباط این فضاها به یکدیگر

فضا های مختلف از قبل لابی + زون اقامتی + زون آموزشی و ... را به وسیله دیاگرام حبابی جایگذاری و به یکدیگر مرتبط کردم ، در این روند سعی داشتم که دسترسی به فضاهایی نظیر لابی و سالن همایش در صدر قرار گرفته و فضاهای دیگری چون بخش رصد حرفه ای ، موزه ، کتابخانه و زون آموزشی در دسترسی ثانویه و فرعی تری قرار گیرد .

سپس محل قرارگیری فضاهای مختلف در طبقات را برای خود مشخص کرده و بر طبق اسکیس و طرحی اولیه که در ذهنم داشتم و البته آنرا به روی کاغذ هم آورده بودم ، فضا ها را جایگذاری کردم .

- Free Image Hosting At site

قدم سوم : حجم سازی

در ابتدا لازم میدانم متود و روش حجم سازی خود را بگویم و آن اینست که در حجم سازی سعی زیاد من بر اینست که (( از حجم ساختمان بتوان کارکرد آنرا متوجه شد و یا لااقل تخمین زد )) سعی من بر اینست که این حجم و این بنا آن هم در این سایت خاص به گونه ای بر اساس اقلیم ، کارکرد ، توپوگرافی ، زمان ساخت و ... طراحی شود که قابلیت جابجایی به زمانی دیگر و یا اقلیمی دیگر و یا کارکردی دیگر نباشد .

من دوست داشتم در حجمم یک ربع جداری ( یک آلت رصدی مربوط به رصد خانه های تاریخی ، به شکل یک چهارم یک دایره ) داشته باشم و همچنین لزوما یک نیمکره در بالاترین جای حجم ، ضمنا از بازی سطوح و همچنین یک VOID افقی هم بدم نمی آمد .

دست به کار شده و پس از زدن چند نما تقریبا به آن چیزی که میخواستم رسیدم .

سعی کردم حجم کارم را هم بزنم و پس از اتمام ، سعی کردم مطابق این حجم یک پلان طراحی کنم .

در روند طراحی پلان دوست داشتم از فرم صور فلکی استفاده کنم ولی آنقدر دست و پا گیر بود که بی خیالش شدم ، همان موقع ها بود که با واژه ای به عنوان (( هندسه مقدس )) آشنا شدم ، چند تا مقاله از اینترنت گرفتم و خوندم ولی چیز زیادی دستگیرم نشد تا اینکه کتاب هندسه مقدس را استاد کامیار گرفته و اجمالا مطالعه کردم ، من معمولا تاثیر دفعی و آنی از چیزهایی که میخونم و یا یاد میگیرم ندارم ولی مطمئنم که اون چیزها در ضمیر نا خودآگاهم رسوب کرده و یک جایی تاثیر خودشون را میگذارند .

این ادعا که بگم رصدخانه را با توجه به یک هندسه ناب و مقدس و حتی مخفی طراحی کردم یک حرف دروغه اما لا اقل میتونم بگم که قرار گیری گنبد رصدخانه به عنوان محور کار ، و ترسیم حیاط و رواق های آن به مرکز گنبدخانه ، و همچنین قرارگیری احجام مختلف در کنار این حجم اصلی و محوری ، با توجه به ارتفاع و اشل آن موید تاثیر پذیری از یک هندسه پنهان میباشد .

من در حجم سازی سعی داشتم یک حجم محوری ( استوانه و نیمکره رصدخانه ) داشته باشم و باقی احجام در ارتباط با آن جایگذاری شود ، تا اندازه ای که یک حجم مونومنتال و شاخص داشته باشم .

در اینجا لازم میدانم به این نکته مهم و درد آور اشاره کنم که ما دانشجویان در بهترین حالت معمارانی هستیم که درک حجمی داریم ( یعنی حجم بیرونی را خوب تحلیل کرده و طراحی میکنیم ) اما متاسفانه درک فضایی بسیار بسیار ضعیفی داریم ، به این معنی که فضای داخلی و حجم از درون را خوب نشناخته و بسیار بدون توجه به اشل انسانی و کاربردی طراحی میکنیم .

پس از شروع پلانینگ به این مرحله از کار رسیدم که در سمت راست سایت یک فضای گودال باغچه قرار داده و آنجا را زون اقامتی قرار دهم تا دانشجویان و گروه های نجوم آماتوری و یا حتی برخی از اساتید که میبایست در مدت مدیدی در رصدخانه به سر ببرند بتوانند در آن اقامت کنند .

در وحله اول با 7 پله وارد یک لابی اصلی در طبقه همکف میشویم و در آن به لابی اختصاصی رصدخانه + سالن همایش + فضای تقسیم برای ورود به زون اداری و اقامتی + موزه دسترسی پیدا میکنیم .

من زون آموزشی و کتابخانه را در طبقه اول قرار دادم تا از قیل و قال طبقه همکف به دور باشد ، در کرکسیون های بعدی و با نظر استاد و با توجه به اینکه موزه نور طبیعی نمیخواهد آنرا به زیرزمین انتقال دادم .

با توجه به اینکه اسطوانه رصدخانه از لحاظ سازه ای و همچنین حجم سازی به عنوان یک شخصیت مستقل نمود داشت ، در پلانینگ هم سعی کردم آنرا صرفا به زون نجوم و فعالیت های اختصاصی نجوم نظیر : سالن مونیتورینگ + سالن اپراتور + وب روم اساتید و همچنین دسترسی به زون اقامتی ویژه قرار دادم .

در میانه طراحی بودم که متوجه شدم برای رصدخانه مسجدی در نظر نگرفته ام ، ابتدا به نظرم رسید تا فضایی به حجم اصلی اضافه کنم ولی با نظر یکی از دوستان ( آقای اسدی ) حجم نمازخانه را با تاسی از کارهای تادئو آندو از حجم کلی ساختمان جدا کرده و مکعب مسجد را در راستای قبله چرخاندم که این کار پختگی زیادی به طرحم داد .

در ضمن برای ایجاد آن VOID افقی که قبلا خدمتتان عرض کردم نیاز به یک سازه مجزا در سمت چپ داشتم که آنرا برای کتابخانه در نظر گرفتم .

روش من برای حجم سازی به این صورت است که پس از اسکیس های اولیه در زمینه نما و حجم و همچنین پلانینگ بر اساس آن احجام ، در نرم افزار اتوکد پلان ها را با توجه به عرض و طول و همچنین کارکردی که دارند ارتفاع میدهم و در پایان یک سری احجام افلاطونی و یا حتی غیر افلاطونی دارم ، که در ابتدا به نظر بسیار ساده و خام به نظر میرسند . ولی بعدا پس از اضافه کردن مقداری دیتیل و المانهای دیگر به پختگی و تکامل نزدیکتر میشوند .

پس از آنکه حجمم کامل شده بود تازه مشغول ستون گذاری بودم که متوجه شدم چه کار اشتباهی کرده ام و آن قرار دادن کتابخانه ( در طبقه اول ) به روی سالن همایش ( در طبقه همکف ) بود . کتابخانه با آن عرض به یقین نیازمند ستون بود ، ولی سالن همایش به دلیل آن مسائلی که شماها بهتر میدانید نیازی به ستون ندارد بلکه سقف آن میبایست بدون ستون در میانه و به صورت خرپا اجرا گردد ؛ اینجا بود که به حجم رجوع کرده و ایندو را از هم فاصله دادم .

در پایان برای لنداسکیپ ، دور حیاط را که به مرکز گنبدخانه ترسیم شده بود رواقهایی قرار دادم که جهت آنها گنبدخانه بود ، برای ورودی نیز یک چهارطاقی ساده قرار دادم تا مراجعان در ابتدای ورود از یک المان سنتی که البته کارکرد نجومی هم داشته گذر کنند .
Free Image Hosting At site

ورودی من یک استوانه با سقف شیبدار بود ، که شخص با وارد شدن در آن به فضایی تاریک - که فقط از سقف و آنهم از شمسه 8 پر بالای بام نور میگیرد – عبور میکند ، عبور از روی پلی که به روی یک گودال است صورت میگیرد ، این فضا سعی میکند حس تعلیق و تنها بودن در فضای بیکران هستی را به تازه واردین القا کند .
[/COLOR]

ممنون خیلی جالب بود. درباره رصدخانه ملی بود که تو کاشانه؟
پاسخ
#6
[COLOR="#0000FF"]درست فرمودید .
شرایط قرارگیری رصدخانه :

محل قرارگیری رصدخانه ها با توجه به حساسیت و کاربری خاصی که دارند به شرایط ویژه ای بستگی دارد .
1) داشتن ارتفاع از سطح زمین
2) قرار گیری در محلی که چشم انداز زیادی به دشت داشته باشد .
3) دوری از شهر و محل هایی که نور زیادی از خود متصاعد میکند ( آلودگی نوری دارند ) .
4)دوری از محل هایی که دود و غبار از خود متصاعد میکنند .
5) با توجه به هزینه زیادی که صورت میگیرد و همچنین حساسیت بالای تجهیزات رصدخانه , میبایست محل انتخاب رصدخانه زلزله خیز نباشد .



با توجه به مطالب گفته شده و همچنین حساسیت بالای موقعیت رصدخانه ، پس از 7 سال تلاش مداوم تیم موقعیت یابی رصدخانه ( که البته موقعیت یابی مکان رصد خانه جزو تکنولوژی و علوم منحصر به فرد میباشد ) دکتر نصرالله قیداری اعلام کردند که دو موقعیت - کوه دینوا در قم و همچنین قله کلاه برفی در کاشان - برای این امر بهتری شرایط را دارا میباشند .

بنده با توجه به دسترسی بیشتری که به نقشه سایت کلاه برفی داشتم ، سایت خود را برای رصدخانه ملی ایران قله کلاه برفی کاشان انتخاب کردم .

مشخصات سایت :
- 45 کیلومتری جنوب کاشان
- بر فراز قله کلاه برفی ( 500 متر از سطح زمین و 3150 متر از سطح دریا )
- اقلیم گرم و خشک
- عبور جاده قمصر به میمه از غرب سایت
- باد شمال غربی [/COLOR]
پاسخ
#7
یه دنیا تشکر. این مطالب خیلی برام جالب بود.
ببخشید اگه لطف کنید و منبعش رو هم بفرمایید خیلی ممنون میشم ازتون.
پاسخ
#8
[COLOR="#0000FF"]ممنونم دوست عزیز شرمنده که بیشتر نتونستم کمک کنم .منبعش را پائین واستون میزارم .

پیمون[/COLOR]
پاسخ
#9
اوه شرمنده یه چیزی رو یادم رفت بگم امیدوارم به بقیه موارد نجوم هم علاقه داشته باشید . معماری رشته قشنگ و ظریفیه و معماری رصد خانه ها هم باید اینجور باشه اما یادمون نره این رصد خانه ها واسه چی درست شده و میشوند . ممنون
پاسخ
#10
خیلی ممنون. واقعا لطف کردین. ممنون از اینکه وقت گذاشتید.
درسته ما تو کارهامون باید هم به فرم توجه کنیم هم به عملکرد و هیچ وقت تو طراحی بناهای مهمی مثل رصدخانه نباید عملکرد فدای فرم بشه.
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
نجوم به چه درد می خوره ؟ abadanastro 27 12,342 06-06-2014, 01:24 PM
آخرین ارسال: Regulus
چند تا سوال؟ ( سوال های نجوم و فیزیک ) M101 63 24,986 05-12-2014, 03:11 PM
آخرین ارسال: الفا جبار
رشته ی ارشد نجوم biochemistry.virology 2 3,230 07-06-2013, 11:25 AM
آخرین ارسال: M_Saturn
سوالاتی در مورد گالیه.(لطفا کمک کنید) roojan 5 5,218 04-29-2012, 01:13 PM
آخرین ارسال: rasool_power
سوالاتی در مورد تاریخ و روایات در نجوم nibiru 42 18,689 03-19-2012, 01:26 PM
آخرین ارسال: Regulus
چه چیزی شما را برای اولین بار شیفته نجوم کرد ؟ over sky 5 2,993 11-09-2011, 11:57 PM
آخرین ارسال: Regulus
طراحی مرکز تحقیقات ومطالعات نجوم sonia 4 3,512 10-09-2011, 06:42 PM
آخرین ارسال: sonia
وضعیت نجوم در ایران چه جوریه؟ Parnia Shokri 20 8,338 10-01-2011, 08:56 PM
آخرین ارسال: ali_solo_ejay
تفاوت بین اصطلاحات نجوم Parnia Shokri 14 6,254 09-26-2011, 09:28 AM
آخرین ارسال: mars
روی موج نجوم پایان یافت!!! mahdad_haghighi 1 2,692 09-14-2011, 10:20 AM
آخرین ارسال: only orion

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان