نظرسنجی: آیا رصدگری تجربه مشابهی داشته است؟
بله من از چنین تجربه ای خبر دارم
16.67%
3 16.67%
خیر من از تجربه مشابهی خبری نشنیده ام
22.22%
4 22.22%
موضوع شایسته توجه منجمان حرفه ای تر می باشد
16.67%
3 16.67%
موضوع، رخدادی عادی در میان تلسکوپها است
5.56%
1 5.56%
خیر چنین چیزی امکان ندارد
38.89%
7 38.89%
مجموع 18 رای 100%
* چنانچه به گزینه‌ای رای داده اید، با علامت ستاره مشخص گردیده است. [نمایش نتایج]

خاطرات و گزارش های رصدی
سلام من هم یکی از عضو های جدید سایت هستم
برای ماه گرفتگی من و پدرم هم به 70 کیلومتری شهرمان ( همدان ) رفتیم تا ماه گرفتگی را از آسمان پر ستاره نظاره کنیم ، این سفر همراه با شروع عکاسی من بود که من یکی از آنها را به www.apod.irفرستادم اما خوب فوکوس مطلوبی نداشت امیدوارم بتوانم عکس های بهتری بگیرم.
--------------------------------------------------
تنها وسیله برای لذت بردن از آسمان دو چشم استو بس
كاش میمردم و دوباره زنده میشدم و میدیدم كه هیچ كس دور خانه اش دیوار نكشیده است. (فروغ فرخزاد)
http://www.beyondsky.ir
پاسخ
سلام...من هم عضو جدید هستم. از سبزوار Big Grin .چند تا عکس دارم از ماه گرفتگی که خودم با تلسکوپم گرفتم...می تونم به apod.ir بفرستم؟؟ :?:
پاسخ
سلام منم اونجا بودم اما این نوشته رو تازه دیدم پس برای حمایت از رصد خونه هم شده نظر میدم
یه خورشید گرفتگی خیلی خوب بود اما به خاطر ابری شدن هوا پایان اونو نتونستیم ببینیم
كاش میمردم و دوباره زنده میشدم و میدیدم كه هیچ كس دور خانه اش دیوار نكشیده است. (فروغ فرخزاد)
http://www.beyondsky.ir
پاسخ
همه می تونن برای www.apod.ir تصویر ارسال کنن
پاسخ
خوش اومدی.همیشه آسمانی باشی
پاسخ
سلام،می خواستم از یک تجربه رصدی جالب که برایم اتفاق افتاده برای همه بگم و از افراد حرفه ای تر درخواست کنم پیرامون آن اظهار نظر کنند؛ سال گذشته هنگام رصد با یک تلسکوپ بازتابی Ret 114 در حال کار بودم که تصادفا آنرا<STRONG> بدون هیچ چشمی</STRONG> روی شانه ام گذاشتم (مانند حالت نشانه روی با سلاح آر پی جی! ) و دهانه آنرا به سمت سیاره مشتری گرفتم و با نگاه از دریچه جایگذاری چشمی ، ناگهان بخش بزرگی از آسمان را نورانی یافتم ( شبیه وقتی با دوربین دو چشمی در آسمان به دنبال ماه کامل می گردید) و بعد از *یافتن مرکز نور به ناگاه خارق العاده ترین تصویر زندگیم را مشاهده کردم! (اگر چه به شدت لرزان به خاطر تکانهای دست و شانه ام)، سیاره مشتری با تمامی جزئیات و نوارهای سطح و حتی سایه قمرهای در حال عبور از مقابل آن در حد کیفیت تصاویر تلسکوپ فضائی هابل و یا تصاویر فضا پیمای کاسینی ( ولی به شکل تصاویر سیاه و سفید) ! ! !. جالب است که سیاره مریخ هم به همان بزرگی بود ولی با سطحی کاملا مات و جالبتر اینکه بعدها این تجربه را نتوانستم با هیچ تلسکوپ دیگری ( مثل Meade LX200 *اشمیت کاسگرین هشت اینچ ) *تکرار کنم. البته موضوع را با چند رصدگر نیمه حرفه ای در میان گذاشتم لکن اگر چه تعجب کردند ولی توجه آنچنانی نشان ندادند. یادتان باشد که ناسا برای تهیه چنین عکسی از مشتری تا چه حد هزینه کرده است! به نظر شما آیا این پدیده ای عادی است و یا آن تلسکوپ خاص ( متعلق به پژوهشسرای دانش آموزی شهرستان نجف آباد اصفهان) تصادفا اپتیک ویژه ای پیدا کرده است؟ منتظر اظهار نظرهای شما هستم.
پاسخ
درود بر شما
دوست عزیز این چیزی که می گویید از نظر علمی و عقلی در زمینه*ی رصد آسمان صحت ندارد و شاید تصورات ذهنی شما در این رابطه بوده. دلایل :

1. هیچ آینه*ی مقعری بدون چشمی نمی تواند تصویر تشکیل دهد.
2. تلسکوپ ret 114 بسیار قدیمی و آینه آن قابلیت تفکیک بسیار پایینی دارد. با این تلکسوپ حتی سیاره مشتری بزور دیده می شود ( با کیفیت )
3. شما تلسکوپ را بدون سه پایه بر روی دستان خود گرفته اید. برای دیدن اجرام آسمانی حتی ماه باید سه پایه باشد، چه برسد به سیاره مشتری که قطر ظاهری آن در حدود 43 ثانیه قوسی است ( ماه 30 دقیقه قوسی برابر با نیم درجه )


حال پاسخ قطعی به شما :
این مسئله ساخته*ی ذهن شما در زمان دیدن این سیاره است و امیدوارم که در دفعه*ی بعدی این موضوع را بار دیگر با دقتی چند برابر مورد بررسی قرار دهید. برای آگاهی بیشتر از این ابزار رصدی تصویری تهیه کنید و در این بخس قرار دهید.

با تشکر
پاسخ
سلام، خیلی ممنون از پاسخ نسبتا سریع جنابعالی، در قدم اول باید بگویم که خوشحالم از آن که مسئله آنقدر باور نا پذیر است که شما را به انکار سریع آن وا داشته است ولی اگر به من اجازه بدهید به شما بگویم فکر کنم در ایراد پاسخ، اندکی عجله کرده اید چون اولا به لحاظ تجربی سابقه به نسبت طولانی ( از سال 1372) در خصوص نجوم رصدی دارم، ثانیا چنانچه می دانید نتایج هر آزمایش علمی باید تکرار پذیر باشد و من هم چندین مرتبه آنرا در چند شبی که تلسکوپ نزد من امانت بود و در دفعات متعدد تکرار کردم و نتایج به خصوص در مورد اشیاء پر نور آسمانی یکسان بود، همچنین سطح مشتری به اندازه ای که دهانه ظاهری ورود تصویر تلسکوپ را می پوشاند بزرگ و واضح بود و نور آن آنقدر شدید بود که احساس می کردید برای مشاهده ایمن ، احتیاج به فیلتر ماه دارید، ضمنا اعضای خانه نجوم و نیز ستاد استهلال نجف آباد به مدیریت آقای حسن قضاوی از همان ابتدا در جریان این رخداد بودند بنابراین حتی با فرض یک در هزار درست بودن ماجرا به همین شکل که گفتم، به نظرم شایسته است بزرگان نجومی توجه عمیقتری به آن بکنند. یادآور می شوم تلسکوپ مذکور احتمالا همچنان در واحد نجوم پژوهشسرا موجود بوده و مشاهدات آن نیز ، به لحاظ نظری برای همه قابل تکرار است! باز هم ممنون از توجه شما.
پاسخ
سلام. من هم حق رو آقای جعفری زاده میدم. از نظر منطقی و عقلی همچین چیزی امکان پذیر نیست. ولی در عین حال این مسئله ارزش تست کردن رو داره. و من در اولین فرصتی که به گشت رصدی رفتم این رو تست میکنم.
پاسخ
اقای مهندس شما عینکی نیستید؟ برداشت غلط نشه منظورم این نیست که چشمتون مشکل داره. منظورم اینه که در زمان رصد عینک به چشم نداشتید؟
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
پند های رصدی Sun girl 2 2,874 09-26-2009, 12:11 AM
آخرین ارسال: iya2009
گشت رصدی nasa-k 0 3,088 11-20-2006, 12:53 AM
آخرین ارسال: nasa-k
گزارش رصذ هلال رجب aryas86 0 3,789 08-08-2005, 01:12 PM
آخرین ارسال: aryas86
گزارش رصد مرکز آموزش ستاره شناسی 1 3,805 06-23-2005, 12:34 AM
آخرین ارسال: shahriard

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 10 مهمان