اطلاعات نجومی ***سری جدید***
#31
اطلاعات نجومی 18 (دوربین شکاری)
دوربین شکاری
دوربین شکاری (نام های دیگر: دوربین دوچشمی، دوربین ارتشی، دوربین صحرایی) وسیله ای دستی است برای بزرگ نمایی اجسام دور. عمل بزرگ نمایی بوسیله عبور تصاویر از دو سری لنز مجاور و یک منشور ایستاده صورت می گیرد. دوربین های شکاری تصویر را ایستاده نشان می دهند برعکس تلسکوپ ها که تصاویر را وارونه می نمایانند.
پاسخ
#32
اطلاعات نجومی 19(اهمیت خطوط طیفی)
اهمیت خطوط طیفی
اهمیت خطوط طیفی بسیار زیاد است، زیرا از تعداد و مکان آنها می توان فهمید که چه گازهایی در ستارگان وجود دارند. هنگامی که نور از ستاره گسیل می شود، گازهای مختلف ، رنگهای مختلفی را جذب می کنند. هر نوع گاز اثر انگشت خود را به صورت خطهای باریکی در طیف نقش می زند و در نتیجه تشخیص نوع گاز میسر می شود. از مطالعه خطوط جذبی معلوم شده است که ستارگان اساسا از هیدروژن تشکیل یافته اند. عناصر دیگری مانند اکسیژن ، سیلیسیم ، آهن و نیکل تنها یک درصد از ماده ستاره های معمولی را تشکیل می دهند
پاسخ
#33
اطلاعات نجومی 20(عمر ستارگان)
عمر ستارگان
ستاره ها همیشه باقی نمی مانند.آنها پس از بیلیونها سال منفجر شده و گازهای تشکیل دهنده آنها در فضا پخش می شوند که سحابی ها را بوجود میاورند. با گذشت زمان گازها بیشتر دور هم جمع وفشرده تر و داغتر شده و پس از صدها سال این گازها به قدری داغ می شوند که واکنشهای هسته ای در آن آغاز می شود .در این موقع است که ستاره جدید متولد می شود. اگر مقدار ماده ستاره جدید کم باشد کم نور و ضعیف می شود ولی اگر مقدار ماده ی تشکیل دهنده آن زیاد باشد داغ و درخشان می شود. پس از بیلیونها سال یک ستاره داغ سردشده (به کوتوله های سیاه تبدیل می شود)و ممکن است منفجر شود و گازهای آن در فضا پراکنده شده و جزئی از ستاره جدید شود و یا ممکن است به یک سیاه چاله تبدیل شود.
[عکس: 49ef6419512b.jpg]
پاسخ
#34
اطلاعات نجومی 21(تئوری جدید بیگ بنگ)

تئوری جدید بیگ بنگ
یک ستاره شناس تایوانی تئوری جدیدی را مطرح کرد که با به چالش کشیدن تئوری بیگ بنگ نشان می دهد که انفجار بزرگ وجود نداشته است.


"وون- یی شو" از دانشگاه ملی سینگ هوا در تایوان تئوری جدیدی را ارائه و در آن شرح داده است که هیچ بیگ بنگی برای ایجاد جهان وجود نداشته است.

این تئوری با به چالش کشیدن نظریه بیگ بنگ توضیح می دهد که چهار عنصر حاضر در جهان در تضاد با تئوری فعلی تکامل کیهان بوده و به شرح زیر قرار دارند:

اول- سرعت نور و "ثابت گرانشی" ثابت نیستند بلکه با زمان تغییر می کنند.

دوم- زمان نه آغاز دارد و نه پایان بنابراین هیچ بیگ بنگی وجود نداشته است.

سوم- بخش فضایی جهان قابل قیاس با کره ای است که بیش از سه بعد دارد یعنی تصوری که با تخیل انسان قابل درک نیست و تنها از طریق ریاضی قابل توضیح است.

چهار- جهان در طول گسترش خود لحظاتی را در حالت شتاب و زمانی را در حالت شتاب منفی (شتاب کاهنده) گذرانده است.

این فرضیه وون- یی شو چشم انداز جدیدی در خصوص پایه های تشکیل جهان ارائه می دهد که برپایه آن، زمان و فضا می توانند به یکدیگر تبدیل شوند و در این میان، سرعت نور به عنوان یک فاکتور تبدیل عمل می کند.

جرم و فاصله نیز قابل تبدیل هستند که این تبدیل به "ثابت گرانشی" بستگی دارد و در زمان و توسط سرعت نور قابل تغییرند.
براساس گزارش وایرد، برپایه این دیدگاه پیچیده، زمانی که جهان در حال گسترش است، زمان به فضا و جرم به فاصله تبدیل می شود.

این نظریه پرداز تایوانی در این خصوص اظهار داشت: "در نگاه من به جهان، سرعت نور یک فاکتور تبدیل میان زمان و فضا است. از آنجا که جهان رو به گسترش است می توان فرض کرد که سرعت نور با زمان کیهانی تغییر می کند."

این تئوری جدید با انتقادات بسیاری از سوی جامعه جهانی نجوم مواجه شده است. برای مثال، مایکل درینک واتر ستاره شناس دانشگاه کویین آیلند تاکید کرد که تاکنون آزمایشات متعددی انجام شده که نشان می دهند سرعت نور ثابت است و با زمان تغییر نمی کند.

همچنین این دانشمند توضیح داد که میزان هیدروژن، هلیم و سایر عناصر حاضر در جهان با تولد کیهان در بیگ بنگ همسان است.

مسئله دیگر به پرتوهای عمق کیهانی مربوط می شود که در مدل بیگ بنگ با پرتوهای باقیمانده از فازهای آغازین خلقت جهان منطبقند و این یک تایید کلیدی برای وجود بیگ بنگ است.

[عکس: j3pqf02fxzbp4ld8bmmh.jpeg]
پاسخ
#35
اطلاعات نجومی 22 (مرگ خورشید)
مرگ خورشید
بیشتر هیدروژن موجود در هسته خورشید گداخته شده و صرف تهیه هلیوم خواهد شد. در آن زمان ، جاذبه باعث انقباض هسته شده و فشار ، دمای آنرا افزایش خواهد داد. هیدروژن شروع به سوختن در پوسته اطراف هسته خواهد کرد. انرژی حاصل از این گداخت هسته ای در پوسته ، باعث انبساط لایه های خارجی خواهد شد و سیارات عطارد و زهره را ذوب می کند و آنها را در بر می گیرد. انبساط خورشید تا مدار زمین متوقف شده و حرارتش تمام موجودات زنده را از بین می برد. بعد از آن خورشید تبدیل به یک غول سرخ می شود. سپس ، لایه های خارجی در فضا پخش شده و یک سحابی سیاره ای تشکیل خواهند داد. هسته نیز بصورت یک ستاره کوتوله سفید باقی مانده و بتدریج از بین خواهد رفت. پس می توان گفت که با فرا رسیدن مرگ خورشید ، مرگ زمین و تمام موجودات این سیاره فرا می رسد

[عکس: u1ys8l6i5k4mdbx1o4.jpeg]
پاسخ
#36
اطلاعات نجومی 23 (استراق سمع از فاصله ۸۲ میلیارد کیلومتری)
استراق سمع از فاصله ۸۲ میلیارد کیلومتری
استفاده از نیروی گرانشی خورشید برای ارسال پیام های زمینی و تقویت پیام های ارسالی موجودات هوشمند فرازمینی، تازه ترین ابتکاری است که فرانک درک، بنیان گذار پروژه جستجوی هوش فرازمینی مطرح کرده است.
فرانک دِرِک، بنیان گذار جستجوی هوش فرازمینی، قصد دارد برای گسترش جستجوی موجودات هوشمند فضایی به ۸۲ میلیارد کیلومتر دورتر از زمین سفر کند! در این نقطه از فضا، سیگنال های الکترومغناطیسی ارسالی از سیاراتی که در حال گردش به دور ستارگان خود هستند، تحت تاثیر نیروی گرانشی خورشید، تقویت می شوند و از این رو، آسان تر می توان آن ها را کشف کرد. به این شیوه، عدسی گرانشی گفته می شود.
درک پیشنهاد داده که فضاپیماهایی به قصد شنود مکالمات موجودات فضایی به این مکان ارسال شوند، زیرا عملکرد تلسکوپ های روی زمین در این زمینه بسیار ضعیف است.
البته این ایده ای جدید یا بکری نیست؛ ولی به علت وجود فاصله زیاد هرگز عملی نشده است. مقصد مورد نظر درک، ۵۵۰ برابر فاصله زمین تا خورشید است و با فناوری های امروزی، چند صد سال طول می کشد تا فضاپیمایی بتواند به این فاصله برسد. فضاپیمای ویجر که بیش از سی سال پیش به فضا پرتاب شدند، تازه به فاصله ۱۰۰ واحد نجومی (هر واحد نجومی معادل فاصله زمین تا خورشید است) رسیده اند.
از عدسی های گرانشی هم چنین می توان برای ارسال علائم نیز استفاده کرد. بنابراین علائم می توانند تا فاصله های دورتری سفر کنند و تمدن های دوردست در کهکشان، شانس یافتن ما را بدست آورند!. به گفته درک، ممکن است تمدن های هوشمند با استفاده از این شیوه ها، شبکه اینترنتی میان کهکشانی تولید کرده و تنها در انتظار برقراری ارتباط ما باشند.

[عکس: yevyymdnx341wr0uj4rb.jpg]
پاسخ
#37
سلام دوست عزیز
واقعا از اطلاعاتی که دادید ممنونم..... Smile
پاسخ
#38
اطلاعات نجومی 24 (انبساط جهان )
انبساط جهان
جهان بزرگترین معمای اخترشناسی است. آیا جهان آغاز و پایانی دارد؟ اگر چنین است کی و چگونه؟ انسان همواره در برابر جهان و تخمین اندازه و سن آن ناتوان بوده است. اخترشناسی نوین ، بر مبنای یافته ها و تئوریهای جدید در پی حل این معما است. برای یافتن پاسخ سوالهایی که به کل جهان مربوط می شود، باید به دور دستها نظر افکند. باید جهان را چنان تجسم کرد که کهکشانها و خوشه کهکشانها ، اجرام بسیار کوچکی به نظر رسند. آنگاه همانند ماکتی که از یک کارخانه یا شهر بزرگ می سازند، ماکت جهان را می توان ساخت.


● تاریخچه

هنگامی که از اوایل قرن بیستم تلسکوپهای پرتوان به مشاهده آسمانها پرداختند، یافته های جدید ، انسان را در تجسم جهان تواناتر ساخت. ادوین هابل کشف کرد که همه کهکشانها در حال گریز از همدیگر هستند و جهان منبسط می شود. از انبساط جهان شاید بتوان به گذشته آن نیز پی برد.



● انفجار بزرگ
میلیاردها سال پیش همه کهکشانها به هم نزدیکتر بوده اند. زمانی همه آنها با هم تماس داشته و پیش از آن دیگر کهکشان جداگانه ای وجود نداشته است. اگر باز هم به عقب برگردیم، جهان به صورت توده ای از گاز با چگالی و دمای بسیار بسیار زیاد بوده است. این گوی آتشین منفجر شده و جهان کنونی ما را پدید آورده است. اخترشناسان این نقطه آغاز را انفجار بزرگ می نامند.


[b]● تاریخ انفجار بزرگ
اساسا تعیین تاریخ انفجار بزرگ ساده است. این کار را می توان با ردیابی حرکت کهکشانهای زمانهای قبل انجام داد. برای مثال خوشه کهکشانهای صورت فلکی گیسو را در نظر می گیریم که ۳۵۰ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. مطالعه طیف آن نشان می دهد که این خوشه با سرعت ۷۰۰۰ کیلومتر در ثانیه از کهکشان ما دور می شود. به عبارت دیگر فاصله آن در هر ۴۳ سال ، یک سال نوری افزایش می یابد.b]



● محاسبه کهکشانهای گیسو
پانزده هزار میلیون سال پیش ، خوشه کهکشانهای گیسو درست در بالای سر ما قرار داشته است. با انجام چنین محاسبه ای برای تمام خوشه های دیگر نیز به این عدد می رسیم. خوشه هایی که در فاصله بیشتری قرار دارند، با سرعت بیشتری می گریزند. پس اگر خوشه گیسو در فاصله ۳۵۰ میلیون سال نوری با سرعت ۷۰۰۰ کیلومتر در ثانیه دور می شود، می توان گفت که به ازای هر یک میلیون سال نوری ، سرعت گریز ۲۰ کیلومتر در ثانیه افزایش می یابد. مثلا خوشه ای که ۱۰۰ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد، با سرعت ۲۰۰۰ کیلومتر در ثانیه دور می شود. البته این رابطه در فاصله های دور دست اندکی تغییر می کند. زیرا سرعت هیچ جسمی نمی تواند بیشتر از سرعت نور باشد.


[عکس: nu10nr0eggkdpygmirft.jpg]
پاسخ
#39
اطلاعات نجومی 25 (بدفهمی های نجوم)

بدفهمی ها نجوم

حیات چگونه تعریف می شود؟
می دانیم که بشر همواره به دنبال موجوداتی هوشمند در فضا بوده است. این فکر آنقدر بشر را به خود مشغول کرده که گاه نمود آن را با نام بشقاب پرنده از مردم وحتی رسانه ها می شنویم. اصولا باید گفت نوع بشر هر آنچه را که فراتر از محدوده اندیشه خود بیابد، آن را از ماورا می داند، حال آنکه اگر این پدیده مربوط به آسمان باشد، آشفتگی های بدفهمی بارزتر خواهند بود.
اغلب آن بشقاب پرنده های پدیده هایی کاملا شناخته شده اند، گاهی شهاب، گاهی ماهواره ها، گاه سیارات مشتری و ناهید و ... پدیده های مذکور در نظر اهل علم کاملا جا افتاده اند اما اغلب برای مردمان عادی بدفهمی به بار خواهند آورد.
در این مقاله می خواهم این پرسش را بررسی کنم که آیا ما واقعا تنها هستیم یا خیر؟ به نظر کلارک تنها بودن یا نبودن ما در عالم جالب است، اگر تنها باشیم می دانیم که عالم در اختیار ماست و اگر تنها نباشیم دست کم جنگ ها را تمام خواهیم کرد و با اتحادی جهانی برای مقابله با دیگر هوشمندان فضایی آماده می شویم.
اما قبل از هرگونه تصمیمی باید به مطالعه بپردازیم تا بدانیم در این عالم بی کران باید به دنبال چه باشیم، حیات گونه های بسیاری دارد، همچنین تعریف هر شخص می تواند با دیگری متفاوت باشد، این تعاریف آنقدر طولانی است که گاه تا ابد نیز پایان نخواهد یافت. ما در اینجا تعریف علمی حیات را مورد بررسی قرار می دهیم، این تعریف علمی نیز در گرو زیست شناسانی است که خود در گروه های مختلف تقسیم می شوند، مانند زیست شناسان سلولی، بوم شناسان و ...
با توجه به برآیند بررسی های انجام شده توسط متخصصان حیات را می توان اینگونه توضیح داد:" حیات آن است که مشخصات و ویژگی های مشترک در میان تمام گونه ها وجود داشته باشد." برخی از این ویژگی ها عبارتند از: خود کفا بودن، همتا سازی، تکامل از طریق کنش و واکنش با محیط، سوخت و ساز و رشد، دارای دستگاه های فرایند شیمیایی در بدن و ...
مشخص ترین لازمه وجود و تکامل حیات، منبع مناسب انرژی است، خورشید و دیگر ستاره ها را منبع انرژی می دانیم. این در حالی است که برخی موارد خاص نیز در طبیعت وجود دارند، مانند باکتری های اکسترموفیل، آنها موجودات ریزی اند که در شرایط بسیار دشوار مانند راکتورهای هسته ای زندگی و رشد می کنند. آنها نیز می توانند نشانه ای از گونه های گسترده حیات باشند. به بحث شرایط مورد نیاز باز می گردیم، علاوه بر انرژی شرایط محیطی مناسب که سازگار با نیازهای حیات باشند نیز شرط دیگری برای وجود حیات است.
بدون وجود محیطی پایدار ومحافظ، خرگونه حیاتی پیش از اینکه خود را تثبیت کند، از بین خواهد رفت. لایه ازن نمونه ای از همین موارد است، این لایه موجودات زمین را از گزند پرتوهای فرابنفش خورشید حفظ می کند. هرچند که اکسترموفیل ها ثابت کرده اند که این عامل ممکن است به اندازه عوامل دیگر، همچون وجود عناصر لازم برای انجام سوخت و ساز درونی بدن، رشد و تولید مثل، برای زندگی آنها لازم نباشد

[عکس: vqhj3psm5ylbpwrw74bj.jpg]
پاسخ
#40
اطلاعات نجومی 26 (پیدایش منظومه شمسی)
پیدایش منظومه شمسی
اکنون عقیده عمومی بر این است که اعضای منظومه شمسی از سه نسل اند. خورشید تنها عضو نسل اول است و در حدود ۵ بیلیون سال پیش زاده شده است. سیارات، سیارک ها و بیشتر اجزای دیگر این منظومه، که اندکی دیرتر به وجود آمده اند، نسل دوم را تشکیل می دهند. قمرها نسل سوم فرزندان سیارات ومتعلق به زمانی جدیدترند. همچنین عموما فرض می شود که همه این اجرام از توده ماده ای به وجود آمده اند که در آغاز متعلق به خورشید بوده است.
در طول تاریخ نجوم کوشش شده است که نحوه پیدایش سیارات، به کمک فرضیه های گوناگون توضیح داده شود. مهم ترین این فرضیه ها عبارت اند از:
۱) فرضیه سحابی یا فرضیه نیروی گریز از مرکز
۲) فرضیه کشندی
۳) فرضیه تصادم
۴) فرضیه برخورد ستاره دوگانه
۵) فرضیه تلاطم
۶) فرضیه پیش سیاره

[عکس: cctpy46yw4ky3xndpcma.jpg]
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
وبلاگ جدید منننننننننننننننننننننن sinohe_srs 5 3,354 04-01-2010, 11:53 AM
آخرین ارسال: kashan astronomer
اخبار نجومی Belder 12 5,588 09-19-2009, 12:51 PM
آخرین ارسال: iya2009

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 4 مهمان