چند تا سوال؟
#1
۱.ایا ممکنه جهان در ابعاد کوچک و بزرگ تا بینهایت امتداد داشته باشد؟!!
مثلا الکترونهای ریز وسریع مثل یه کهکشان در ابعاد ریز جهان باشن و یا برعکس کهکشانهای ما مثل یه الکترون در ابعاد بزرگ جهان باشن که در این صورت تمامی واکنشها و انفجارات بیش از چیزی که هستند خواهند بود.
(البته این رو هم در نظر بگیرید که اگر جسمی ابعاد بزرگ و سرعت بالایی داشته باشد ما این سرعت زیاد رو به طور کامل درک نمیکنیم مثل زمین اما اگر همین جسم ابعاد کوچکی داشته باشد حتی سرعت بیشتر از چیزی که هست به نظر میاد که البته این موضوع بیشتر به زمان مربوط میشه)
۲.ایا میتونیم بیگ بنگ رو مرگ یک ابر سیاه چاله بدونیم یا اصلا این مساله با نظریه ی بیگ بنگ هماهنگی نداره؟!!
۳.ایا مرکز کهکشانها سیاه چاله وجود دارد؟!!
واگر جواب بله است میتونیم بگیم تمامی کهکشانها از یک نوعند و فقط تفاوت در عمر کهکشانها و میزان نزدیکی انها به مرکزشان است؟
۴.ایا سیارات هم مانند ماه که از زمین دور میشود از خورشید دور میشوند؟ واگر جواب بله است این موضوع میتونه عامل احتمالی وجود حیات احتمالی در برخی سیارات باشد؟!!
ممنون!
پاسخ
#2
موضوعی در مورد پرسش شماره 2 شما به ذهنم آمد
قبلا این تفکر به ذهنم رسید که شاید جهان شامل چندین بیگ بنگ همزمان در مناطق مختلف باشه که حتی به مرکز کهکشان ها بشه بسطش داد
اما به نظرم نظریه فعلی بیگ بنگ بهتر و دقیق تره .
پاسخ
#3
در مورد ابعاد باید بگم تعدادی از دانشمندان به این نتیجه رسیدن که باقیه ابعادی که سرو کله شون از فرمول های ریاضی پیداشده احتمالا" بسیار ریز هستند ولی در مورد اینکه باقیه ابعاد بسیار بزرگتر باشن من که تا حالا با مطلبی از این دست مواجه نشدم. اما جایی این مطلب رو خوندم که:

بر طبق نظريه اينشتين اگر مقدار کافي‌ ماده و انرژي وجود داشته باشد، جهان مي‌ تواند هم محدود باشد و هم بدون مرز. شواهد به دست آمده از ستاره هاي دور دست و گرماي به جا مانده از انفجار بزرگ يا بيگ بنگ نشان مي‌ دهد که جهان از نظر بعد نامحدود است و ما تنها بخش کوچکي‌ از اين دنياي بي‌ کران و با عظمت را ميبينيم يعني‌ بخشي‌ که نور آن پس از گذشت 13 ميليارد سال نوري يا کمي‌ بيشتر از زمان انفجار بزرگ به چشم ما مي‌ رسد.(دانستنیها)

ولی به نظرم به جای کار ایراد داره! از این جهت که نوری که بعد از 13 میلیارد به ما می رسه فقط نمایانگر اجرام هست نه ابعاد!؟؟؟؟؟
درضمن اینکه کهکشانهای ما مثل یه الکترون در ابعاد بزرگ جهان باشن به نظر محتمل تره تا حالت اولش! ...؟

اما در مورد ابرسیاه چاله ای که گفتی موجب بیگ بنگ شده باشه... قبلا" یکی از دوستان مقاله ای در این مورد نوشته بود( سرنوشت جهان) که روش هم بحث هایی شد =>
viewtopic.php?f=62&t=763

اما در مرکز کهکشان ها سیاه چاله هایی وجود دارند که باعث انسجام اجراام در یک کهکشان می شن. سوال شما همین بود اگه اشتباه نکنم! ولی میزان نزدیکیه اون ها به مرکزشون؟ دقیقا" منظورتون چیه؟
همینطور سوال 4 من نفهمیدم منظور شما رو! منظورتون از اینکه ماه از زمین دور می شه چیه؟ ماه که از زمین دور نمی شه!!!
شجاعت همیشه فریاد زدن نیست، گاهی صدای آرامی است در انتهای روز که فردا دوباره تلاش خواهم کرد.
پاسخ
#4
به نظر من که مدرکی هم براش ندارم جهان بینهایته وما قسمتی از اون رو که برای ما قابل درک و فهمه میبینیم وهر چقدر به جلو بریم ابعاد وقسمتهای دیگرش برای مامشهود میشه یادمون باشه. تا همین چند قرن پیش درک ما از دنیای اطرافمون خیلی با امروز متفاوت بود.
در مورد سوال دوم باید بگم همیشه در فکر خودم این بوده که سیاه چاله ها منشاء ومبداء دنیای جدیدی هستند به این صورت که دنیای پیرامون خود را میبلعند و پس از یک پروسه زمانی بار دیگر منفجر شده دنیای جدید با خصوصیات جدید متولد میشود.(البته نظر خودم رو گفتم)پس به نظر خودم به غیر از بیگ بنگ که شامل کل کهکشانهایی است که ما میبینیم بعضی از این کهکشانها نیز به مانند مادرشان این کار را میکنند که میشه بهش بگیم کوچک بنگ.و به نظرم این حرف دانشمندان که سیاه چاله ها راهی به دنیای جدید هستند درسته ولی چند میلیارد سال طول میکشه تادنیای جدید به وجود بیاد.
در مورد سوال اخرتون باید بگم طبق نظریه بیگ بنگ جهان در حال انبساطه واین اجزاش هم صدق میکنه یعنی اینکه ماه بر اثر جاذبه باید به زمین برخورد کنه ولی به خاطر نیروی گریز از مرکز( مثل چرخ وفلک) یه جور حالت تعادل ایجاد میشه.ولی این نیروی دوم باعث میشه ماه به مرور از زمین فاصله بگیره.در هر صورت اینکه اگر سیاره ای مثلا زهره بخواد در کمربند حیات مثل زمین قرار بگیره به ستاره مادرش بستگی داره که چه نیروی گرانشی داره.
بیشتر نوشته هام نظر شخصی واستنباط خودم بوده ممنون.
ما جهان را چون طوماری باز کردیم وبه وقتش خواهیم بست.
پاسخ
#5
سلام.
سوال اولتون به نظریه فراکتال ها اشاره داره . می تونید سرچ کنید و در موردش مطالعه کنید.
سوال دومتون از پایه مشکل داره چون اگر اسم بیگ بنگ رو میارید باید این اصل رو قبول کنین که قبل از بیگ بنگ جهان تهی بوده و چیزی وجود نداشته. از اونجایی که سیاهچاله جرم داره پس این سوال مسکل داره و با بیگ بنگ در نقیضه.
سوال سومتون جوابش مثبته ولی نمی دونم چرا این نتیجه گیری رو کردید.
سیاههچاله ها در وسط کهکشان های پر جرم قرار دارن ( بصورت نظریه و دریافت امواج بسیار قوی ایکس از مرکز کهکشان های پر جرم) و در مورد کهکشان های کم جرم ممکنه این موضوع صادق نباشه.
سوال آخرتون رو هم نظری ندارم ، گرچه که این سوال برای خودم خیلی جالب بود.
موفق باشید
عضو هیئت سرپرستی انجمن نجوم افلاک
http://www.kiarash.aminus3.com

کیارش مشعوفی
پاسخ
#6
doctorp30 نوشته: سوال دومتون از پایه مشکل داره چون اگر اسم بیگ بنگ رو میارید باید این اصل رو قبول کنین که قبل از بیگ بنگ جهان تهی بوده و چیزی وجود نداشته. از اونجایی که سیاهچاله جرم داره پس این سوال مسکل داره و با بیگ بنگ در نقیضه.
سلام
من خیلی از کیهان شناسی و این جور بحث ها اطلاعی ندارم ولی نا جایی که میدونم قبل از بیگ بنگ کل جرم جهان در یک نقطه ی بی نهایت کوچک وجود داشته.یعنی نقطه ای با چگالی بی نهایت.اگه اشتباه نکنم بهش میگن نقطه ی تکینگی.خوب سیاهچاله هم تقریبا همین وضعیت رو داره.جرم زیاد در حجم کم.پس چرا سوال ایشون مشکل داره؟
گل نیلوفر در مرداب می روید تا همه بدانند در سختی ها باید زیبایی آفرید!
http://astrophoto.aminus3.com
پاسخ
#7
فکر کنم اون نقطه دقیقا شروع جهان بوده و منظر کیارش قبل از همین نقطه چگال هستش .
اما بحث جالبی راه افتاده که خیلی بهتر از بحث های یوفو هاست
امیدوارم ادامه داشته باشه .
من خیلی با این نظریه موافقم که بیگ بنگ آغاز جهان بوده اما در نهایت بعد از انبساط فعلی یه زمانی این انبساط متوقف میشه و انقباض شروع میشه و همه چی در همون نقطه جمع میشه ولی اینکه بعدش دوباره بیگ بنگ تکرار میشه یا دنیا تمام میشه رو میتونیم روش بحث کنیم .
پاسخ
#8
از همگی ممنون!
در مورد سوال اول باید بگم خیلی دوست دارم ادامش بدیم.
در مورد سوال دوم هم اگه میشه یه کم توضیح بیشتر بدید چون من به این سوال از قبل هم یه مقدار شک داشتم ولی دقیقا نفهمیدم چرا این سوال مشکل داره چون من این طور خوندم یا این طور متوجه شدم که در بیگ بنگ هیچ چیز نبود جز ماده ای بسیار چگال.(همون سوال دوستمون)
در مورد سوال سوم هم منظورم این بود که سیاه چاه ی مرکز هر کهکشان اجرام درون خودش رو به سمت خودش میکشه و درنتیجه تنها دلیلی که باعث میشه چند نوع کهکشان داشته باشیم عمر اونهاست یعنی کهکشان پیر با کهکشان جوان از نظر ظاهر با هم تفاوت دارن که البته من به این نتیجه رسیدم که اطلاعات من تو این زمینه زیادی ناقصه وشاید سوالم بدون فکر بوده درنتیجه اگه میشه در مورد نوع کهکشانها ‍و دلیل تفاوت هاشون و دلیل به وجود اومدنشون و . . .راهنماییم کنید.
در مورد سوال اخر هم تقریبا جوابم رو گرفتم ولی مایلم در موردش جواب کامل بگیرم.
بازم ممنون!
پاسخ
#9
سلام

در مورد اینکه آیا بیگ بنگ نقطه شروع هستی است باید گفت که این اصل در تناقض آشکار با اصل عدم قطعیت در مکانیک کوانتوم است.

ببنید دوستان، عدم قطعیت وقتی به ابعاد اون نقطه چگال فوق العاده کوچک ( ابعاد نزدیک صفر می‌رسه) بشدت خودش رو نشون میده:

ΔE.Δt > h/4π

در این رابطه h ثابت پلانک، ΔE عدم قطعیت در اندازه‌گیری انرژی و Δt عدم قطعیت در اندازه‌گیری زمان است. (π هم عدد پی، 3.14 است).

به بیان ساده اگر بخواهیم اندازه‌گیری زمان شروع عالم کاملاً دقیق باشه و ما بخواهیم بگیم شروع عالم دقیقاً در یک زمان خاص بوده (Δt=0)، در عوض اندازه عدم قطعیت در اندازه‌گیری انرژی به بینهایت میرسه (∞ →ΔE). برای اینکه رابطه بالا باید همیشه برقرار باشه (بینهایت از صفر شدن رابطه جلوگیری میکنه).

مفهوم ∞ →ΔE اینه که اگر فرض کنیم زمان آغاز بیگ بنگ رو دقیقاً محاسبه کردیم، این نقطه میتونه همه جای عالم باشه!!!

لذا هیچ مکان ثابتی یا زمان دقیقی برای نقطه آغاز نمیشه تصور کرد. فقط بصورت نسبی میشه یک محدوده زمان و یک محدوده مکان را آغاز هستی در این دوره بیگ بنگ در نظر گرفت.

بنابراین بر اساس این اصل، عده‌ای از دانشمندان بناچار بر این باور شدند که قبل از بیگ بنگ حتماً باید عالم دیگری نیز وجود داشته باشد.

گویا نقطه دقیق شروع هستی ناشناختنی است.
[SIZE=1][SIZE=1]...And, it was man's job to understand how it worked[/SIZE][/SIZE]
پاسخ
#10
دوست من ، فکر می کنم رابطه ی بالا برای بعد از زمان پلانک کاربرد داشته باشه ، درسته؟
این گوی چگالی که به برای تعریف بیگ بنگ به کار برده می شه در واقع فقط برای فهم آسان مطلبه و در نظریه ها و مدل سازی های پیشرفته ی کیهان شناسیی این گوی اصلا در نظر گرفته نمی شه چون وجود نداشته ..
برای بیگ بنگ نه می شه مکان در نظر گرفت و نه زمان چون هر دوی اینها بعد از بیگ بنگ به وجود اومده و تمام اطلاعاتی که ما از بیگ بنگ و شروع کائنات داریم بعد زمان پلانکه و قبل از اون همه ی اطلاعات با مدل سازی و فرضیه به دست اومدن.
در ضمن نظریه جهان نوسان کننده هنوز به اثبات نرسیده و با داده های رصدی مطابقت نداره.
هرجا به نظرتون مشکلی هست بگید تا بحث کنیم
عضو هیئت سرپرستی انجمن نجوم افلاک
http://www.kiarash.aminus3.com

کیارش مشعوفی
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
سوال درموردشهاب سنگها جوینده 1 2,864 08-25-2016, 10:31 PM
آخرین ارسال: irantrn
سوال: شناسایی جرم صبح گاهی betelgos 244 81,393 06-29-2016, 10:02 AM
آخرین ارسال: Shahab
چند تا سوال؟ ( سوال های نجوم و فیزیک ) M101 63 24,908 05-12-2014, 03:11 PM
آخرین ارسال: الفا جبار
سوال هفته mohammad_reza 88 33,641 12-10-2013, 02:34 AM
آخرین ارسال: shabaviz
3 سوال شاید احمقانه apicks 24 10,075 11-12-2012, 09:31 PM
آخرین ارسال: mohammad_reza
سوال در مورد علم هیئت ... Galaxy 2 3,253 07-17-2012, 08:38 PM
آخرین ارسال: alimohamadi74
چندین سوال یک مبتدی برای شروع alisc 6 3,930 06-02-2012, 05:57 PM
آخرین ارسال: alisc
یک سوال! : سیاره ها نورشان را از کجا می آورند؟ ناسا 4 4,091 01-25-2012, 01:58 PM
آخرین ارسال: ama1372
سوال:تحویل سال،کسوف های بزرگ و... hjavaneh 5 3,453 12-06-2011, 11:43 AM
آخرین ارسال: astronomy
یه سوال در مورد اعداد مثل 3ر4 دارم. majix 4 3,211 08-26-2011, 10:34 AM
آخرین ارسال: Astronomer169

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 3 مهمان