جامعه ي آماتوري
#11
در كُل تقريباً درسته. ولي ريشه‌ي اينها چيزي جز پيگيري و البته توجه مسئولين مربوطه بدون در نظر گرفتن منافع نهادها نيست. بسياري از دوستان در نجوم آماتوري نقش مهمي داشتند به دليل نوع فعاليتشون و نداشتن رسانه همچنان جزو كساني هستند كه به ظاهر نقشي ندارند. وارد جزييات نميشم. ولي بهتره كه اسامي رو نام نبريد. اگر نام مي‌بريد بايد بسياري از دوستان رو نام ببريد اگر مي‌شناسيد.
در مورد همت منجمان آماتور الان تعدادي هستند كه فعاليت جدي دارند. به دو دليل عمده بسياري كنار مي‌كشند: حذف نامها توسط عده‌ي كمي و بدون نتيجه ماندن فعاليت ايشان. و عدم حمايت دولتي و خصوصي كه البته بخشي از اون به پيگيري اين دوستان برمي‌گرده. در هر عرصه‌ي نجوم اماتوري افراد مشخصي كار مي‌كنند. بردن نام به معني تسلط ايشان در نجوم است كه بنده به شخصه با اين نظر مشكل دارم. هر شخص در محدوده‌ي مشخصي كار مي‌كند و با هدفي معين.
حوزه‌ي ترويج: كتاب-مجله-اينترنت. كه اين وبسايت يكي از آن نمونه‌هاست.
حوزه‌ي تحقيق: شما مسلم بسياري را نمي‌شناسيد. دليل آن هم واضح است. ايشان در حيطه‌ي دانسته‌هاي دانشگاهي فعاليت علمي دارند ولي نه در نجوم حرفه‌اي. و فعاليتهاي كارگاهي و نمونه گيري و امسال اينها كه موافقم تعداد اينگونه افراد بسيار كم است و بيشتر اين اشخاص بعد از مدتي دست از تحقيق خود مي كشند چون جايي براي ارائه ندارند (اينجا به حذف نامها و علاقه‌ي برخي به مطرح شدن مي‌رسيم كه اين نوع افراد حذف شده به حساب ميان). ولي تلاش مضاعف و بررسي راه‌هاي ارائه‌ي تحقيقات اين روزها ساده‌تر شده و از دست عده ي كمي كه قبلاً بودند خارج شده.
حوزه‌ي رصدي و تجربي: بخش اصلي نجوم آماتوري كه بدرستي اشاره كردي. ولي نياز به آموزش مدرسين هست! متأسفانه مدرسين با روش آموزش آشنا نيستند. مشكل ما دقيقاً در نجوم آماتوري اينجاست. مدرس بايد خودش مصداق يك منجم فعال و اهل تحقيق و يادگيري مضاعف باشد. كه به غرور بسياري برمي‌خورد. اينجا هم وارد جزييات هم نخواهم شد.
توصيه‌ي من به عنوان يك دوست تمامي دوستان گرامي در اينجا و كساني كه اين نوشته‌ها رو مي‌خوانند اين است كه هرگز تصور نكنند با مطالعه ي چند مقاله‌ي عامه فهم يا كتاب كه توسط دوستاني تبليغ ميشه و محتواي آموزشي ندارند مثل هاوكينگ دچار توهم فهم كامل و تسلط بر نجوم آن را ياد گرفته‌اند. حتي بزرگترين اساتيد در حيطه ي حرفه اي هم بايد هر روز ساعتها مطالعه كنند. تحقيق كنند،‌محاسبه انحام دهند و همواره از ديگران ياد بگيرند و غرور كاذب را كنار بگذارند.
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool. Richard Feynman
پاسخ
#12
ما در ايران به قول اين دوست بالايي هيچ رسانه ي خوبي براي بيان كار هاي خود نه داريم و فقط يك بر نامه ي آسمان شب است و آن هم با چهره گرايي و آوردن مهمانان خاص به برنامه ي خود به مشهور كردن روز افزون آن ها مي پردازد و همچنين بابرنامه ها و بخش هاي كليشه اي هر هفته را به قولي از سر باز مي كنند بدون اين كه بگويند ((از آماتور ها چه خبر ؟؟؟؟)) ودليل اين ماجرا به نظر من چيزي نيست جز دوري انجمن ها و منجمان آماتور در سطح كشور و آشنا نبودن با يكديگر انجمن نجوم ايران هم عملا منجمان آماتور را در سطح كشور بعد از سخنراني رئيس انجمن نجوم ايران در كارگاه twan دست تنها گذاشتند ((رئيس انجمن نجوم ايران:در سال جهاني نجوم ما كاري عملا نتوانستيم بكنيم حالا در ماه نجوم ببينيم كه چگونه انجمن ها در سطح كشور با پتانسيل بالا و ادعا هاي بالاتر چگونه كار خواهند كرد )) و حرفه اي ها هم كه از آن طرف.... خوب با اين اوضاع به نظر شما چه كاري بايد كرد تا نجوم آماتوري بتواند پيشرفت كند البته نه در تعداد علاقه مند بلكه در انجام پرژه هاي علمي؟؟؟؟؟ چرا جلسه ي آخر انجمن نجوم ايران در سال جهاني نجوم در ميان آماتور ها اما در پشت در هاي بسته برگزار شد؟؟؟؟؟  
تا مرهم زخم کهنه ما نمک است
هر سو که نگاه می*کنم قاصدک است
من ماندم و یک درد به نام*ِ پرواز
این درد میان مَردها مشترک است
پاسخ
#13
چند هفته است یه طرح جدید به فکرم زده که شاید بتونیم بصورت سراسری در همه ی شهر ها بر پاش کرد .
یه نمایشگاه کاملا آموزشی
اگر کسی علاقه داشت می تونم بیشتر توضیح بدم
شاید این طرح یه پروژه ی علمی چند منظوره باشه
پاسخ
#14
اگه ميشه توضيح بديد شايد گرهي از گره هاي نجوم آماتوري باز بشه Idea
تا مرهم زخم کهنه ما نمک است
هر سو که نگاه می*کنم قاصدک است
من ماندم و یک درد به نام*ِ پرواز
این درد میان مَردها مشترک است
پاسخ
#15
طرح یک نمایشگاه جامع نجومی با بیش از 15 غرفه که توی هر کدم بنر ها و پوستر های مخصوص نصب میشه به همراه رایانه و پخش فیلم های آموزشی ، هر غرفه به یک موضوع می پردازه مثلا : ساعت آفتابی - خورشید - تلسکوپ ها - فضا - صور فلکی - سیارات سنگی و گازی - شهابواره ها و دنباله دارها و ... - در وسط این نمایشگاه که معمولا همه جا خالیه یه غرفه گرد سر پوشیده در نظر می گیریم که خورشید مرکز اون قرار گرفته و در دیواره این غرفه 12 سوراخ قرار میدیم تا بازدید کننده ها از هر سوراخ مخصوص یک برج را ببینند خب معلوم شد این غرفه دایره البروجه و داخل این غرفه که باید به شکل سرپوشیده باشه یک آسمان نمای کوچک قرار میدیم .
در کنار این نمایشگاه یک غرفه فروشگاه در نظر می گیریم . و خلاصه کلی موارد جذاب دیگه و باید کیفیت رو در نظر بگیریم
فکر کنم برای راه اندازی همچین نمایشگاهی نیاز به 3 میلیون تومن بودجه باشه .
در هر صورت اگه طرح خوبی بود می تونیم برای چند شهر در نظر بگیریمش و پوستر ها و بنر ها رو به شکل گروهی طراحی کنیم و کاتالوگ ها آموزشی هر غرفه رو آماده کنیم .
پاسخ
#16
خوب پروژهي خوبي اما خرجش يكمي زياده با اين اوضاع كه انجمن ها در سطح كشور دارند به نظرم اگر اين مقدار پول رو خرج يك پر‍وژهي علمي بكنند بيشتر به نفع جامعه ي آماتوري كشور باشه
تا مرهم زخم کهنه ما نمک است
هر سو که نگاه می*کنم قاصدک است
من ماندم و یک درد به نام*ِ پرواز
این درد میان مَردها مشترک است
پاسخ
#17
هر چقدر بیشتر هزینه کنی بهتر نتیجه میگیری ، صلواتی که قرار نیست کار کنیم :lol:
پاسخ
#18
خوب ،من هم ميدونم اما ميگم اگر پروژه هايي كه ميخوان در سطح كشور برگزار شن خرجشون كم تر باشه انجمن ها در سطح كشور راحت تر ميتونند اون رو اجرا كنند و عملي تره
تا مرهم زخم کهنه ما نمک است
هر سو که نگاه می*کنم قاصدک است
من ماندم و یک درد به نام*ِ پرواز
این درد میان مَردها مشترک است
پاسخ
#19
پروژه ی خیلی خوبی هست.اما این یک پروژه ی ترویجی هست.به پروژه های ترویجی به اندازه ی کافی در ایران توجه میشه اما پروژه های علمی هستند که تقریبا دست نخورده باقی موندند.به نظر من این بحث ها بی فایده هستند.اگر میخوایم کار درست و علمی انجام بدیم باید پروژه رو تعریف کنیم و هرچه سریع تر کار رو شروع کنیم.مثلا میتونیم بگیم در یک شب هر کی دوست داره از m81 و m82 یا m42 اسکچ بکشه و اسکن بگیره و بذاره تو سایت.مشخصات آسمونش رو هم بگه.بحث باید اینجوری باشه نه اینکه بیایم مشکلات رو بگیم و هیچ کاری برای رفعش نکنیم.این کار رو همین امشب هم میشه انجام داد.البته اگر هوا خوب باشه.پس بسم الله.
گل نیلوفر در مرداب می روید تا همه بدانند در سختی ها باید زیبایی آفرید!
http://astrophoto.aminus3.com
پاسخ
#20
حق با شماست اما به نظر من اول باید با پروژه های ترویجی شروع کنیم تا بتونیم به یه جایی برسیم .
هوا هم اینجا اصلا خوب نیست متاسفانه
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 15 مهمان