اخبار مربوط به کاوشگر کنجکاوی
#81
اولین حفاری کنجکاوی بر روی مریخ

کاوشگر کنجکاوی قصد دارد اولین حفاری خود را در مریخ بر روی سنگی از جنس سولفات کلسیم انجام دهد تا شاید بتواند نشانه*هایی از وجود آب در گذشته مریخ به دست بیاورد.

به گزارش دیسکاوری، هدف حفاری کنجکاوی تکه ای سنگی و مسطح در میان رگه*هایی به رنگ روشن است که گمان می*رود این رگه*ها از جنس سولفات کلسیم باشند، عاملی که می*تواند نشان از گذشته پر*آب مریخ درخود داشته باشد. به گفته دانشمندان، رگه*های مشابه بر روی زمین زمانی به وجود آمده*اند که آب در میان شکست*ها و ترک*های سنگ*ها جریان یافته*است.
[ATTACH=CONFIG]1759[/ATTACH]

بررسی*های بیشتر بر روی این سنگ که به احترام معاونت فقید پروژه کنجکاوی، جان کلین نام گرفته*است، زمانی انجام خواهد شد که کاوشگر به آن نزدیک*تر شود. درصورتی که آزمایش*های مهندسی و بررسی*ها تکمیل شوند، کنجکاوی تا دو هفته آینده برای اولین بار از دریل قدرتمند خود استفاده خواهد کرد.

کنجکاوی که در تاریخ 6 آگوست 2012 درون بر روی منطقه*ای در نزدیکی خط استوای مریخ فرود آمد، پنج ماه از ماموریت دو ساله خود برای یافتن نشانه*هایی که بتواند از حیات میکروبی پشتیبانی کند را پشت سر گذاشته است. به گفته ریچارد کوک،*مدیر پروژه کنجکاوی، حفاری کردن در میان یک سنگ برای نمونه*برداری از آن یکی از دشوار*ترین فعالیت*های این پروژه پس از فرود آمدن کنجکاوی به شمار می*رود و از این رو ممکن است چند مرحله از آن مطابق برنامه پیش نرود.

کنجکاوی ابتدا از مته حفاری خود که در انتهای بازوی روباتیک هفت فوتی*اش قرار گرفته، برای حفر چند حفره آزمایشی استفاده خواهد کرد که به این ترتیب، هرگونه ماده* و آلودگی که از زمین بر روی مته باقی*مانده باشد، از روی مته زدوده خواهد شد. سپس نمونه*های مورد نظر از میان سنگ و رگه*های آن برداشته شده و به آزمایشگاه داخلی کنجکاوی منتقل خواند شد تا ترکیب معدنی و شیمیایی آنها مشخص شود.

تصاویر نشان می*دهد محیطی که سنگ را احاطه کرده مملو از ویژگی*های غیرعادی از قبیل رگه*ها، کلوخه*ها، سنگ*ریزه**هایی که درون ماسه*سنگ قرار گرفته و چندین حفره بر روی زمین است. دیگر اطلاعات به دست آمده از این منطقه نشان می*دهد درجه حرارت آن طی شب آرام*تر از دیگر مناطق کاسته می*شود اما هنوز دلیل این رویداد مشخص نشده*است.


فایل‌های پیوست
.jpg   mars nasa.jpg (اندازه 58.01 KB / تعداد دانلود: 3)
پاسخ
#82
[COLOR="#FF0000"]نمای جدید از مریخ نورد کنجکاوی از فضا[/COLOR]

مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا تصویر جدیدی از مریخ نورد «کنجکاوی» و مسیر حرکت آن بر سطح سیاره سرخ تهیه کرده است.

[ATTACH=CONFIG]1768[/ATTACH]
مریخ نورد کنجکاوی طی پنج ماه گذشته حدود 700 متر بر سطح سیاره سرخ پیاده روی و بیش از 36 هزار تصویر تهیه کرده و این روزها خود را آماده نخستین استفاده از ابزار مته برای حفاری در نمونه سنگ های مریخی می*کند.

مدارگرد اکتشافی ناسا با کمک دوربین پرقدرت های رایز (HiRise) تصویر جدیدی از محل فرود و مسیر حرکت مریخ نورد کنجکاوی تهیه و به زمین مخابره کرده است.


در این تصویر که دوم ژانویه (13 دی) تهیه شده است، سایت فرود مریخ نورد بشکل یک لکه تیره در سمت چپ (و میان تصویر) دیده می شود و رد چرخ ها بسمت راست نیز بوضوح قابل مشاهده است.


مأموریت اولیه مریخ نورد ناسا، کشف نشانه هایی از احتمال وجود حیات میکروبی در دهانه گیل مریخ است و در ادامه مأموریت، کنجکاوی راهی دامنه کوه شارپ در فاصله 10 کیلومتری سایت فرود می شود.

مریخ نورد کنجکاوی مجهز به 17 دوربین و 10 ابزار علمی است و مته حفاری بعنوان آخرین ابزار تا چند هفته آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.


فایل‌های پیوست
.jpg   nasa.jpg (اندازه 22.34 KB / تعداد دانلود: 4)
پاسخ
#83
نخستین شکار شبانگاهی «کنجکاوی» در مریخ

ناسا روز پنج شنبه 24 ژانویه (پنجم بهمن) نخستین تصویر تهیه شده توسط «کنجکاوی» از یک منظره شبانگاهی مریخ را منتشر کرد.

[ATTACH=CONFIG]1776[/ATTACH]

مریخ نورد «کنجکاوی» ناسا از ماه آگوست 2012 (مرداد ماه) بر سطح سیاره سرخ فرود آمده و تاکنون بیش از 36 هزار تصویر تهیه و به زمین مخابره کرده است.


نخستین تصویر شبانگاهی «کنجکاوی» با کمک ابزار تصویرساز لنز دستی مریخ (MAHLI)* و منابع نورهای LED* و طول موج فرابنفش از یک تکه سنگ مریخی موسوم به Sayunei و با هدف آزمایش عملکرد عکسبرداری مریخ نورد در هنگام شب تهیه شده است.


به گفته محققان ناسا، علاوه بر به تصویر کشیدن نمای جدید از سیاره سرخ و آزمایش تجهیزات نوری مکمل برای عکسبرداری در هنگام شب، تهیه تصاویر شبانگاهی امکان مشاهده مواد معدنی فلورسنت در سطح سیاره سرخ را فراهم می کند.


«کن اجت» محقق اصلی ابزار MAHLI* مریخ نورد کنجکاوی تأکید می کند: هدف اصلی تهیه تصاویر در زیر منبع نوری LED* و طول موج فرابنفش، یافتن نشانه هایی از مواد معدنی فلورسنت است؛ مشاهده نمونه ای به رنگ سبز، زرد، نارنجی یا قرمز می تواند نشانه ای از فلورسنت باشد.


فایل‌های پیوست
.jpg   کنحکاوی.jpg (اندازه 94.93 KB / تعداد دانلود: 5)
پاسخ
#84
«کنجکاوی» برای نخستین حفاری با مته در مریخ دست به کار شد

ناسا اعلام کرد کاوشگر کنجکاوی این سازمان برای اولین بار از مته خود بر روی سنگی که در سطح دهانه گیل سیاره مریخ قرار داشته، استفاده کرده است.


تصاویر قبل و بعد از استفاده از مته توسط این کاوشگر 2.5 میلیارد دلاری برای نمایش نتایج به شکل دندانه*ای شدن سطح سنگ به زمین ارسال شده است.

[ATTACH=CONFIG]1787[/ATTACH]

به گفته ناسا، ابزار مته کنجکاوی قادر به انجام هر دو کار ضربه زدن و چرخش بوده و اگر سنگ انتخاب شده از شرایط خوب برای کار علمی بیشتر برخوردار باشد، چند سوراخ آزمایشی در آن برای دستیابی به نمونه جهت انتقال به آزمایشگاه*های آنبرد کاوشگر حفر خواهد شد.


همچنین به گفته این سازمان، اولین حفاری کنجکاوی بر روی یک سنگ رسوبی دانه ریز انجام شده است.

این نمونه*ها به عنوان بخشی از ماموریت اصلی این کاوشگر برای تعیین برخورداری محل فرود آن در سیاره مریخ از حیات باکتریایی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.


فایل‌های پیوست
.jpg   6-86.JPG (اندازه 40.6 KB / تعداد دانلود: 3)
پاسخ
#85
[COLOR="#0000FF"]
آخرین خبرهااز کاوشگرکنجکاوی :
بر اساس اعلام ناسا با اتمام تحقیقات علمی مریخ نورد کنجکاوی در سایت فرود، دور جدید راهپیمایی این کاوشگر در مریخ به زودی آغاز می*شود

به گزارش ایسنا، مریخ نورد جدید ناسا در آگوست سال 2012 میلادی (مرداد 91) بر سطح سیاره مریخ فرود آمد؛ کنجکاوی در طی این مدت مسافت زیادی را طی نکرده و فعالیت اکتشافی خود را در سایت فرود پیگیری می*کند.

دهانه گیل، سایت فرود مریخ نورد کنجکاوی است که ابعادی کوچک*تر از یک زمین فوتبال دارد و دو نمونه حفاری در دل سنگ*های مریخ و آنالیز پودر آنها در همین منطقه انجام شده است.

این کاوشگر 900 کیلوگرمی که اندازه*ای معادل یک خودروی معمولی دارد، نمی*تواند با سرعت یک خودرو حرکت کند و به همین دلیل تنها قادر به پیمودن مسیرهای کوتاه است.

حداکثر سرعت مریخ نورد کنجکاوی 1.5 اینچ در ثانیه (0.038 متر در ثانیه) است و در مدت یک دقیقه تنها 2.2 متر می*پیماید.

کوه شارپ (Mount Sharp) با ارتفاع پنج هزار و 471 متر از سطح سیاره مریخ، اصلی*ترین هدف اکتشافی کنجکاوی مطرح می*شود و محققان معتقدند که این منطقه پاسخگوی بسیاری از سوالات بی پاسخ در خصوص محیط و وجود حیات احتمالی در تاریخچه باستانی این سیاره است.

سفر به کوه شارپ با توجه به سرعت کم مریخ نورد کنجکاوی چندین ماه به طول خواهد انجامید.[/COLOR]
پاسخ
#86
دور جدید سفر «کنجکاوی» به مقصد «شارپ» آغاز شد

مریخ نورد کنجکاوی ناسا در یک سفر نسبتا طولانی راهی کوه شارپ در فاصله هشت کیلومتر دورتر شد.

[ATTACH=CONFIG]1797[/ATTACH]

کوه شارپ مقصد نهایی مأموریت اکتشافی مریخ نورد ناسا محسوب می شود و تیم مأموریت امیدوار است که کنجکاوی پس از رسیدن به دامنه و بالا رفتن از کوه، نشانه های قابل توجهی از تاریخچه سیاره سرخ بدست آورد.


مقامات ناسا معتقدند، کوه شارپ دارای لایه های متعددی است که می تواند به یافتن شواهدی چشمگیر در خصوص محیط باستانی، تغییرات و تکامل سیاره سرخ کمک کند.


نخستین مرحله از این سفر طولانی که دست کم یکسال بطول خواهد انجامید، چهارم جولای (13 تیر) به مسافت 18 متر انجام شد و دور دوم مسیرپیمایی به مسافت 40 متر نیز هفتم جولای (16 تیر) صورت گرفت.

[ATTACH=CONFIG]1798[/ATTACH]

دو راهپیمایی جدید به سمت کوه شارپ یک دستاورد بسیار مهم برای مریخ نورد کنجکاوی محسوب می شود، چراکه از آگوست 2012 میلادی (مرداد 91) این مریخ نورد تنها در محل فرود (دهانه گیل) مشغول فعالیت اکتشافی بوده است.


در طی این مدت کنجکاوی تنها مسیرهای کوتاهی را پیموده و با استفاده از ابزار مته حفاری، دو حفاری در دل سنگ های مریخ انجام داده که به شواهدی در خصوص احتمال جریان داشتن آب بشکل مایع در چند میلیارد سال قبل اشاره دارد.


حداکثر سرعت مریخ نورد کنجکاوی 0.14 کیلومتر در ساعت است و پیش بینی می*شود که مسیرپیمایی بسمت کوه شارپ که در فاصله هشت کیلومتری از محل فعلی مریخ نورد قرار دارد، حدود یکسال بطول بینجامد.


فایل‌های پیوست
.jpg   150-8.jpg (اندازه 86.68 KB / تعداد دانلود: 2)
.jpg   133-4.JPG (اندازه 15 KB / تعداد دانلود: 1)
پاسخ
#87
درود . اگر میشه یک لیست کامل از دستاورد های کنجکاوی رو تاکنون در اینجا بنویسید .
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ
#88
[B]اینکه به چه نتایجی دست یافته که تدریجی هر چی بوده ذکر شده اما اینم یه

تصویر جالبی از پیشرفت کاوشگر کنجکاوی تا به امروز

[ATTACH=CONFIG]1820[/ATTACH]

جدیدترین تصویر ناسا از مدارگرد اکتشافی مریخ که در روز چهارشنبه(دوم مرداد) منتشر شده، کاوشگر کنجکاوی و مسیر چرخ*های آن را در نیمه اول سال 2013 نشان می*دهد.


دوربین تصویربرداری وضوح بالای HiRISE مدارگرد، شواهدی از سفر کنجکاوی از محل فرود تا منطقه گلنلگ که در نیمه نخست سال جاری در آنجا مشغول کار بوده را ارائه کرده است.


این تصویر در تاریخ 27 ژوئن(ششم تیر) ثبت شده که در آن زمان مریخ*نورد کنجکاوی در حال بررسی رخنمون «شالر»، آخرین هدف علمی در منطقه گلنلگ بوده و پس از آن یک سفر چند ماهه به سمت جنوب*غرب در نقطه*ای در لایه*های پائینی کوهستان شارپ آغاز کرده است.


ظاهر کنجکاوی به شکل یک نقطه درخشان آبی*رنگ در سمت چپ پایین تصویر رنگی بوده که در انتهای خط چرخهای آن بر سطح مریخ قابل مشاهده است.


همچنین در این تصویر دو نقطه درخشان نسبتا آبی*رنگ در بخشهای تاریک*تر دیده می*شود که در آن جتهای فرودگر فضاپیمای آزمایشگاه علمی مریخ، غبار سطحی قرمز رنگ محل فرود را پاک کرده*اند.


[/B]


فایل‌های پیوست
.jpg   کنجکاوی.jpg (اندازه 97.47 KB / تعداد دانلود: 4)
پاسخ
#89
[b]برای اطلاعات بیشتر از کنجکاوی به اینجا سری بزنید..

کنجکاوی

وقتی صفحه باز شد بالای صفحه قسمت جستجو تایپ کنید کنجکاوی
پاسخ
#90
[COLOR="#008000"]
کاوشگر کنجکاوی ناسا که تاکنون توانسته به هدف اصلی ماموریت خود در مورد امکان وجود حیات در مریخ باستانی دست یابد، فردا (دوشنبه) اولین سالگرد حضور خود در مریخ را جشن خواهد گرفت.

این آزمایشگاه متحرک همچنین به هدایت طرحهایی برای ماموریت های سیاره ای آینده می پردازد.

چارلز بولدن، رئیس ناسا اظهار کرد: موفقیت های کنجکاوی که شامل فرود چشمگیر در سال گذشته و کشف یافته های علمی از آن زمان تاکنون بوده، ما را به سمت اکتشافات بیشتر مانند ارسال انسان به یک سیارک یا مریخ پیش برده است. جای چرخهای کنونی بعدها به جای پا منجر خواهد شد.

این کاوشگر پس از الهام بخشیدن به میلیونها انسان در سراسر جهان با فرود موفق آن در دهانه گیل سیاره قرمز در روز شش اوت(12 مرداد)، به ارائه بیش از 190 گیگابایت داده، بیش از 36 هزار تصویر کامل و 35 هزار تصویر کوچک، انتشار بیش از 75 هزار اشعه لیزر برای بررسی ترکیبات هدفها، جمع آوری و بررسی مواد نمونه از دو سنگ و طی بیش از 1.6 کیلومتر مسیر پرداخته است.

کنجکاوی که به اندازه یک خودرور بوده، در چهار هفته گذشته پس از ترک برخی از اهداف علمی که شش ماه را به بررسی آنها پرداخته بود، با سرعت 0.14 کیلومتر در ساعت، 699 متر را طی کرده است. این کاوشگر مسیر خود را به سمت دامنه کوهستان شارپ ادامه داده که در آنها به بررسی لایه های پایینی این کوه 4.8 کیلومتری خواهد پرداخت.

سال گذشته فضاپیمای آزمایشگاه علمی مریخ و سیستم فرود جرثقیل آسمانی بی نظیر آن، کاوشگر کنجکاوی را در نزدیکی دامنه کوه شارپ فرود آورد.این کوه از لایه زمین شناسی قابل مشاهده ای مانند نمونه ای که توسط مدارگردهای مریخ به عنوان منشأ دارای محیط مرطوب شناسایی شده، برخوردار است. کنجکاوی در فاصله 1.6 کیلومتری از مرکز هدف 20 کیلومتری فرود آمده بود.

دانشمندان ابتدا تصمیم گرفتند تا رخنمونهای نزدیکتر را بررسی کنند که طی آن این ماموریت به سرعت توانست نشانه هایی از جریان آب شدید باستانی را کشف کند. اینها اولین رسوبات ریگی رودخانه بودند که از نزدیک در مریخ بررسی شدند.

کشف شواهد یک محیط مناسب برای پشتیبانی از حیات میکروبی در گذشته نیز با بررسی اولین ماده نمونه بدست آمده با حفر یک سنگ مریخی در هشت ماه اول از ماموریت اولیه 23 ماهه کنجکاوی رخ داد.

این مأموریت همچنین سطوح طبیعی تابش را در مسیر سفر به مریخ سنجیده و اکنون در حال ارزیابی تابش و آب وهوا در سطح این سیاره است که می تواند برای طراحی ماموریتهای آینده سرنشین دار به سیارات مفید باشد.

از دیگر یافته های این ماموریت آن بود که سیاره مریخ بیشتر جو اولیه خود را در جریان فرآیندهایی در بالای جو آن از دست داده است. ماموریت بعدی ناسا به مریخ موسوم به تکامل ترکیبات فرار و جو مریخ (ماون) به منظور بررسی این فرآیندها در جو بالایی در حال آماده سازی برای پرتاب در ماه نوامبر است.

ناسا برای جشن یکسالگی کنجکاوی در مریخ یک فیلم دو دقیقه ای از اولین سال اکتشاف این کاوشگر را منتشر کرده است. این ویدئوی جدید شامل 548 تصویر چشم ماهی از دوربین جلوی اجتناب از خطر کنجکاوی بوده که بین اوت 2012 و ژوئیه 2013 ثبت شده اند.
[/COLOR]

برای دیدن فیلم میتوانید به لینک زیر بروید
ایسنا - جشن یکسالگی «کنجکاوی» در مریخ + فیلم
منبع : ایسنا
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
اخبار نجومی جدید mahdad_haghighi 0 2,949 12-06-2011, 05:48 PM
آخرین ارسال: mahdad_haghighi
پایگاه خبری اخبار نجوم Shirmardi 4 2,296 06-24-2009, 03:16 PM
آخرین ارسال: Shirmardi
اخبار نجوم akhtar shenas 10 5,002 06-10-2009, 03:03 PM
آخرین ارسال: Castor va Pollux

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان