نیروگاههای فضائی خورشیدی
#1
[COLOR="#FF0000"]تلاش برای تاسیس نیروگاههای فضائی خورشیدی

استفاده از پرتوهای لیزری برای باز تاباندن انرژی خورشیدی که در فضا جمع آوری شده به سیاره زمین می تواند تا پنج سال دیگر و با آغاز پروژه مهندسان آژانس فضایی اروپا عملی شده و انرژی مورد نیاز خانه های مسکونی زیادی را تامین کند.

مهندسان قصد دارند ماهواره هایی را در مدار زمین قرار دهند تا به جمع آوری انرژی خورشیدی پرداخته و این انرژی را در پرتو قدرتمند لیزری متمرکز کرده و به زمین بازتاب دهند تا برای تامین انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد.

این تکنولوژی که اکنون کمی عجیب و شاید خطرناک به نظر بیاید می تواند راه حلی جدید را برای پشتیبانی از منابع رو به اتمام انرژی زمین به وجود آورد.

در حالی که دانشمندان در حدود ۳۰ سال به بررسی پدیده ذخیره انرژی از فضا پرداخته اند EADS Astrium، یکی از بزرگترین شرکتهای فضایی در اروپا اعلام کرده اند تکنولوژی مورد نیاز برای آغاز به ساخت سیستم انتقال انرژی از فضا به زمین وجود داشته و می توان این پروژه را آغاز کرد.

این مهندسان امیدوارند نمونه ای اجرایی از چنین نیروگاه فضایی با توانایی تولید ۱۰ تا ۲۰ کیلووات انرژی تا پنج سال آینده آماده استفاده باشد.

با استفاده از شبکه ای از چنین نیروگاه های خورشیدی امکان تولید انرژی مورد نیاز در ۲۴ ساعت روز به وجود خواهد آمد موفقیتی که امکان دستیابی به آن با کمک نیروگاه های خورشیدی زمینی وجود نخواهد داشت.

با وجود اینکه انرژی خورشیدی فضایی به نسبت استفاده از صفحات خورشیدی بر روی زمین با هزینه بسیار بیشتری تهیه خواهد شد اما به دلیل تولید انرژی پاک، بی پایان و نامحدود انرژی خورشیدی از جذابیت بسیار زیادی برخوردار است.

بیشترین بخش انرژی خورشیدی به واسطه اتمسفر و ابرهای زمین فیلتر می شود و فیلتر شب نیز از دیگر موانع تولید انرژی به صورت شبانه روزی در زمین به حساب می آید.

با این حال تابشهای خورشیدی در فضا بسیار قدرتمند بوده و قادر به تولید مقادیر زیادی انرژی است، در عین حال ماهواره های این سیستم قابلیت این را دارند تا در موقعیتی قرار بگیرند که در معرض تابش مستقیم و شدید نور خورشید قرار داشته باشند.

نیروگاههای فضایی خورشیدی در ارتفاع ۳۵ هزار کیلومتری از سطح زمین احداث خواهند شد و صفحات خورشیدی آن وسعتی برابر ۵۰ متر خواهند داشت که به دلیل بازتاب انرژی جذب شده در قالب تابشهای متمرکز لیزری، کاربردهای جدیدی در تامین انرژی وسایل نقلیه بزرگ مانند کشتی های باربری خورشیدی به وجود خواهد آمد.

در حال حاضر کار بر روی سیستم بازتابنده انرژی از فضا به زمین آغاز شده است و شرکت Astrium امیدوار است شانس همکاری با آژانسهای فضایی بین المللی را در توسعه این سیستم فضایی تامین انرژی به دست آورد.[/COLOR]
پاسخ
#2
اپل نيروگاه خورشيدي مي سازد[COLOR="#0000FF"]

شركت اپل با هدف استفاده از انرژيهاي پاك ساخت يك نيروگاه خورشيدي را در نزديك پايگاههاي اطلاعاتي خود آغاز كرده است.

"سيب سبز بزرگ" قصد دارد "سبزتر" شود. در حقيقت شركت اپل ساخت يك نيروگاه خورشيدي بزرگ را در كاروليناي شمالي آغاز كرده است.

شركت كوپرتينو اين نيروگاه را كه "پروژه مزرعه خورشيدي دلفين" نام دارد و در آينده "آي- ديتا سنتر" ناميده خواهد شد در زميني به وسعت 171 جريب مي سازد.

اپل در اين پروژه پاركهاي خورشيدي را در نزديكي پايگاههاي اطلاعاتي خود خواهد شد. اين كار نه تنها منجر به استفاده از انرژيهاي پاك و كاهش برخوردهاي زيست محيطي مي شود بلكه مي تواند در هزينه هاي توليد انرژي لازم براي پايگاههاي اطلاعاتي لازم براي سرويسهاي " iCloud" نيز صرفه جويي كند.

اين پروژه فتوولتائيك اپل در حدود 1 ميليارد دلار هزينه خواهد داشت بنابراين براي اپل به عنوان يك سرمايه گذاري قابل توجه شناخته مي شود.

پيش از اين شركتهايي چون گوگل و ياهو براي استفاده از منابع غيرتجديدپذير از سوي سازمانهاي حافظ محيط زيست متهم شده بودند و به همين دليل گوگل از مدتي قبل سرمايه گذاري در بخش انرژيهاي پاك را براي عملكردهاي سرورهاي خود آغاز كرده است، اما انرژي خورشيدي براي اپل تازگي دارد.

به طوريكه اين شركت در طبقه بندي سازمان بين المللي "صلح سبز" (Greenpeace) نشان F را دريافت كرده است. درحال حاضر تنها 6 درصد از توان اين شركت توسط انرژي پاك تامين مي شود.

براساس گزارش "گرين استايل"، انتخاب كاروليناي شمالي براي ساخت اين نيروگاه تصادفي نبوده است. درحقيقت، 61 درصد از انرژي كاروليناي شمالي از سوختهاي فسيلي و 31 درصد از سوخت هسته اي تامين مي شود و به همين دليل، اين ايالت يكي از آلوده ترين ايالات آمريكا به شمار مي رود.
[/COLOR][ATTACH=CONFIG]1027[/ATTACH]

منبع: مهر


فایل‌های پیوست
.jpeg   image.php.jpeg (اندازه 9.46 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
فوران تاج خورشیدی foroogh 4 5,008 10-26-2014, 02:46 PM
آخرین ارسال: mars
بزرگ ترین جرقه ی خورشیدی 2014 رضا باجلان 0 2,756 02-27-2014, 02:29 PM
آخرین ارسال: رضا باجلان
لکه های خورشیدی Castor va Pollux 47 26,562 12-03-2012, 11:45 PM
آخرین ارسال: amir adib
باد های خورشیدی mars 11 7,872 10-05-2012, 07:08 AM
آخرین ارسال: shabaviz
زبانه خورشیدی و شراره خورشیدی Castor va Pollux 5 4,263 07-01-2009, 01:18 AM
آخرین ارسال: doctorp30
گروه لکه های خورشیدی ar 1302 زبانه های آتش فوران می کنند 0 801 کمتر‌از 1 دقیقه قبل
آخرین ارسال:

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان