خطاهایی در طیف نما ها
#1
سلام
طیف نما ها اولین بار برای استفاده در مورد خورشید به کار برده شدند. و به این ترتیب بخش هایی از نور خورشید رو که در طیف نما معلوم نبودند به جذب گاز های جو خورشید نسبت دادند و البته از اونجا که معلوم بود چه گازی چه موادی رو جذب می کنه به موادی که در خورشید وجود داره پی بردند.و این انقلابی در علم ستاره شناسی بود چراکه با همین روش مواد داخل ستارگان دیگر هم به دست امد.
البته فاصله ی خورشید تا زمین تنها صد و پنجاه ملیون کیلو متر است و تنها خطایی که وجوددارد جو زمین است که محتوای انرا از قبل می دانیم و خطای انرا حذف می کنیم اما اگر بین ما و ستارگان دوردست یک دسته غبار موجود باشد چه؟
ان غبار ها می تواند نور ستاره را تا حدی جذب کند و بخشی از اطلاعات به دست امده از مواد ان ستاره مربوط به مواد ان غبار در سر راه باشد.با این خطا چه باید کرد وایا اصلا این خطا پذیرفته است؟
قلمروی حکومت من در اسمان است "بتهوون"
پاسخ
#2
البته من خودم حدس هایی می زنم.مثلا فکر می کنم اگه این گاز ها به اندازه ای باشند که در نتیجه ی کار ما خطا ایجاد کنند با توج به فاصله ی زیادی که از ما دارند باید مانع دیدن ستاره شوند (همانطور که یک سحابی با تراکم خیلی کم مانع دیدن بعضی ستاره ها می شود همینطور یک کهکشان یا یک خوشه.و اگر هم ان غبار ها دیده نشوند خطای زیادی بوجود نمی اورند زیرا تراکمشان خیلی کم است
اما اگر این هم درست باشد با غبار ها و توده های گازی که شاید نزدیک نزدیک منظومه شمسی باشند چه باید کرد؟(خواهشا تو این بحث شرکت کنید)
قلمروی حکومت من در اسمان است "بتهوون"
پاسخ
#3
یعنی واقعا کسی راجع به این طیف نما ها چیزی نمی دونه؟حدسی هم نمی زنه؟
قلمروی حکومت من در اسمان است "بتهوون"
پاسخ
#4
در مورد طیف سنجی داستان بسیار جالبش در کتاب کسوف، نوشته‌ی زیرکر که فارسی هم شده، امده. اول بار کرومیم از طیف تاج خورشید بدست امد. در مورد طیف جواب ساده است. طیف جذبی داریم. یعنی نوری که از یک جرمی به ما می‌رسه اگر از محیطی غبارآلوده در فضا بگذره در واقع ترکیبات اتمی و مولکولی اون غبار رو نشون میده!!‌
این لینک خلاصه‌ای از این داستانه با یک شمایه از طیفهای جذبی و نشری. فکرکنم مفید باشه:
http://www.roshd.ir/Roshd/Default.aspx? ... eck&Rand=0
پس در واقع خطایی در کار نیست! کرا طیف سنجی بسیار حوصله می‌خواد. کتابی که گفتم حتما بخون. دوستان دیگه هم همین‌طور. تعجب می‌کنم کمتر از این کتاب اسمی برده میشه.
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool. Richard Feynman
پاسخ
#5
عالیه.خیلی ازتون متشکرم
قلمروی حکومت من در اسمان است "بتهوون"
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان