موضوعها: 53
سلام دوستان من یه سوال داشتم مگه ستاره ی نوترونی از نوترون تشکیل نشده. پس چرا منفجر نمی شه؟(با توجه به خواص نوترون)
و خداوند اسمان را آفرید..........
ببخشید کسی جواب نمی ده؟
موضوعها: 3
من عجالتاً به چندتا كتاب ارجاع ميدم. همين يكي دو روزه وقت كنم توضيح ميدم تا شما اگر خواستيد مطالعه داشته باشيد.
اخترفيزيك نوين-دكتر رياضي. اگر سطحش بالاست براتون. منتظر توضيح باشيد. من مطلبي همينجا مينويسم. انفجار شرايطي لازم داره و معنايي داره در فيزيك. شايد اگر ميگفتيد چرا رمبش نميكنه يعني در خودش تخريب نميشه اون هم ميشد يك داستن ديگه ديگه.
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool. Richard Feynman
این کتاب رو از کجا می شه تهیه کرد؟
موضوعها: 3
اين كتاب رو در همهي كتابفروشيهاي كتابهاي دانشگاهي و مراكز فروش كتابهاي نجومي ميتونيد تهيه كنيد. من متني خلاصه ولي زيبا مثل اين كتاب نديدم. اصل كتاب دكتر رياضي به انگليسي است كه در فرصت دكترا يا فرصت مطالعاتيشون در كانادا نوشتند.
جواب رو مينويسم. تصور ميكنم ممكنه برخي اصطلاحات سوال برانگيز باشه لطفاً سؤال كنيد تا توضيح بدم:
اگر نيروي گرانش به قدري قوي باشه كه فشار تبهگني الكترونهاي ستارهي در حال تحول نتونه اون رو تحمل كنه، يا به عبارتي با هم برابر نباشند، رمبش صورت ميگيره و در نهايت ستاره از نوترون تسكيل ميشه. البته فقط هستهي اصلي. جوي با تركيبات يا عناصر فلزي داره. اين رو در طيف سنجي ميشه فهميد.
اين فشار تبهگني وقتي با فشار گرانشي به تعادل ميرسه كه بالاخره هم اينطور ميشه (به جرم اوليهي ستاره بستگي داره)، رمبش متوقف و ستارهي نوتروني شكل ميگيره. اين تعادل در مرحلهي نهايي خودش كه ميخواد ستارهي نوتروني شكل بگيره با يك انفجار كه در همهي ستارگان در نهايت اتفاق ميافته، لايههاي بيروني رو از دست ميده. دماي اونها 10^10 است. (از همين كتاب صفحهي 95).
حقيقتش براي ادامهي توضيح كه در نهايت به حد چاندراسخار ميرسه،نميدونم توضيح بدم يا نه؟ چون حتي سختتر از كتاب حاضر هم ميشه كه خودش نياز به پيش زمينه ي دانشگاهي داره. برهمكنشي رو كه شما از اون سؤال داشتي، در ذرات بنيادي بسيار مورد بحث و تحقيق قرار گرفته و نيروي قوي رو اگر شنيده باشي در همين حيطه بايد به عنوان مفهوم و رياضيات استفاده كرد. فعل و انفعالاتب قبل از شكلگيري انجام ميشه كه خودش جواب اين سؤال رو روشنتر ميكنه. باز هم اگر خواستيد من توضيح مبسوطتر و واضحتري رو بدم كه جواب دقيق داده باشم. مجبورم از منابعي استفاده كنم كه به زبان سادهتر بيان كردند. بنابراين تا همين جا داشته باشيد و من دوباره مينويسم. و شما و دوستان هم اگر دوست دارند خودشون مطالعه كنند تا كمي توضيح بدم.
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool. Richard Feynman
خیلی خیلی ممنونم