دنباله*دار 67p بوی تخم*مرغ گندیده می*دهد!
#1
تحقیقات صورت گرفته توسط محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) نشان می*دهد، دنباله*دار 67P بویی شبیه تخم مرغ فاسد، ادرار اسب، الکل و بادام تلخ دارد.

[ATTACH=CONFIG]2129[/ATTACH]

فضاپیمای «روزتا» پس از گذشت یک دهه از زمان پرتاب، اواسط تابستان جاری در مدار دنباله*دار 67P/Churyumov-Gerasimenko قرار گرفت.

این فضاپیما شامل دو بخش اصلی متشکل از یک مدارگرد با 12 ابزار علمی و یک ربات کاوشگر به نام Philae با 10 ابزار علمی است *که طبق برنامه در تاریخ 12 نوامبر (21 آبان) بر سطح دنباله*دار چهار کیلومتری 67P فرود می*آید.

فرودگر 100 کیلوگرمی Philae در طول زمان فرود، تصاویری از سطح و محیط اطراف دنباله*دار تهیه خواهد کرد و پس از قرار گرفتن در معرض گرانش ضعیف دنباله*دار و فرود بر سطح آن، تصویر پانورامای 360 درجه*ای از محل فرود تهیه می*کند.

داده*های جمع*آوری شده توسط این فرودگر به کشف منشأ شکل*گیری آب و حیات بر روی زمین کمک می*کند.

از اوایل ماه اوت (مرداد ماه)، حسگر یون و تجزیه خنثی مدارگرد روزتا (ROSINA) با استفاده از دو طیف*سنج جرمی، مأموریت بو کشیدن دنباله*دار 67P را آغاز کرد؛ این بوی ناخوشایند ترکیبی از بوی تخم*مرغ فاسد، ادرار اسب، الکل و بادام تلخ است.

بوی تخم*مرغ گندیده مربوط به سولفید هیدروژن، ادرار اسب مربوط به آمونیاک، بوی تند و خفه*کننده مربوط به فرمالدئید است که با بویی شبیه بادام تلخ مربوط به سیانید هیدروژن ترکیب می*شود.

بوی الکل ناشی از متانول، عطری شبیه سرکه ناشی از دی*اکسید گوگرد و یک رایحه شیرین ناشی از دی*سولفید کربن است.

با ادامه فعالیت فضاپیمای روزتا و فرودگر Philae، جزئیات دقیق*تری از ترکیبات شیمیایی این دنباله*دار در اختیار محققان قرار خواهد گرفت.

این جزئیات به درک بهتر مواد شیمیایی اساسی شکل*دهنده سحابی خورشیدی که منظومه شمسی نیز بخشی از آن محسوب می شود، کمک می*کند.


فایل‌های پیوست
.jpg   67P.JPG (اندازه 11.77 KB / تعداد دانلود: 2)
پاسخ
#2
میگم شاید درصد کمی گوگرد هم داشته باشه چون گوگرد خیلی بوش شبیه تخم مرغ گندیده هست .
پاسخ
#3
رضا باجلان نوشته: میگم شاید درصد کمی گوگرد هم داشته باشه چون گوگرد خیلی بوش شبیه تخم مرغ گندیده هست .

یه نکته رو توجه نکردی.
اینا که از روی بو دارن نمیگن چه ترکیباتی داره، دارن از رو ترکیباتش بوش رو حدس میزنن. :lol:
پاسخ
#4
آها همون . ببخشید .
پاسخ
#5
فرودگر «روزتا» خاموش شد

فرودگر Philae پس از فرود تاریخی*اش بر روی دنباله*دار، به دلیل عدم دریافت نور کافی برای شارژ دوباره باتری*ها و در نتیجه افت نیرو، خاموش شده و آژانس فضایی اروپا از صبح دیروز (شنبه) هیچ سیگنالی از فرودگر دریافت نکرده است. اگرچه این فرودگر در آخرین فرصتش توانست تمامی داده*های علمی را که در طول نخستین آزمایش علمی*اش جمع*آوری کرده* بود، مخابره کند.

تعدادی از پنل*های خورشیدی مسئول شارژ کردن باتری*های این سامانه که به اندازه یک ماشین لباسشویی است، پس از فرود بر روی دنباله*دار 67P/Churyumov-Gerasimenko، در سایه صخره*ای که Philae نزدیکی آن فرود آمده بود، پنهان شدند و مابقی پنل*ها روزانه حدود 1.5 ساعت نور خورشید دریافت می*کردند. این میزان برای حفظ عملکرد سیستم*ها و گرم*نگه*داشتن فرودگر کافی نیست.

مهندسان حاضر در مرکز فضایی آلمان به فرودگر دستور دادند تا آنجا که می*تواند آزمایشاتش را انجام دهد و مخابره داده*ها از طریق روزتا را در اولویت بگذارد. آن*ها تایید کردند این سامانه نخستین حفاری*اش بر روی یک دنباله*دار را انجام داد. پیش از خاموش*شدن، فرودگر توانست تمامی داده*های علمی را که در طول نخستین آزمایش علمی*اش جمع*آوری کرده* بود، مخابره کند.

آژانس فضایی اروپا اعلام کرد در صورتی که نور کافی به این سیستم بخورد، می*تواند آزمایشات علمی*اش را از سر بگیرد اما این امر را بسیار بعید دانسته است. با این حال، کاوشگر روزتا طوری برنامه*ریزی شده که در عبور بعدی*اش از فراز محل فرود Philae، به سیگنال*های احتمالی آن گوش دهد.

این آژانس روز جمعه (23 آبان) سه ساعت پیش از خاموش شدن فرودگر، عملیات چرخش 35 درجه*ای آن را برای خارج*کردنش از سایه صخره در دستور کار قرار داد، به طوری که پنل*های خورشیدی* آن بتوانند باتری*های تخلیه*شده را دوباره شارژ کنند. اگرچه این دستور خیلی دیر صادر شد و حتی در صورت موفقیت چنین عملیاتی، چندین روز یا هفته طول می*کشد تا باتری*های Philae به اندازه*ای قوی شوند که بتوانند دوباره سیگنالی ارسال کنند. روز چهارشنبه (21 آبان) Philae نزدیک صخره*ای بر روی دنباله*دار فرود آمد که تا حد زیادی مانع از رسیدن نور خورشید به پنل*های خورشیدی*اش می*شد.

بسیار بعید به نظر می*رسد که دانشمندان بتوانند به زودی هر نوع ارتباطی با فرودگر برقرار کنند با این حال کاوشگر روزتا به گوش*دادن به سیگنال*های احتمالی ادامه خواهد داد.

همچنین روز جمعه علاوه بر دستور چرخش به فرودگر برای دریافت نور بیشتر، به این سامانه فرمان داده شد حفره*ای به عمق 25 سانتی*متر را در دنباله*دار حفر کند. ماده موجود در زیر سطح این دنباله*دار، حدود 4.5 میلیارد سال دست*نخورده باقی مانده، بنابراین نمونه*های حفاری*شده می*توانند کپسول زمانی باشند که دانشمندان علاقه*مند به بررسی آن هستند.

جامعه علمی امیدوار است پروژه 1.6 میلیارد دلاری روزتا به پرسش*های موجود درباره منشا جهان و حیات بر روی زمین پاسخ دهد. شاید ماموریت موردبحث در تایید این موضوع کمک کند که دنباله*دارها زمانی بلوک*های سازنده حیات (ماده آلی و آب) را به زمین آوردند.

محققان می*دانند دنباله*دارها حاوی آمینواسیدها هستند که جز کلیدی سلول*ها به شمار می*آیند. بنابراین، یافتن نوع مناسب آمینواسید و آب سرنخی مهم مبنی بر این موضوع خواهد بود که حیات از فضا آمده است. دانشمندان حجم* بزرگی از داده*ها را جمع*آوری کرده*اند و نخستین فرود بر روی دنباله*دار می*تواند به آن*ها در پاسخ*دادن به پرسش*هایشان کمک کند.

فرودگر Philae روز چهارشنبه (21 آبان) ساعت 16 به وقت گرینویچ (19:30 به وقت تهران) در محل موردنظر ملقب به Agilkia بر روی دنباله*دار 67P/Churyumov-Gerasimenko فرود آمد. میدان گرانشی دنباله*دار حین فرود، این فرودگر را با سرعت حدود یک متر در ثانیه به سمت خود کشید. میدان گرانشی دنباله*دار، یک صدهزارم میدان گرانش زمین است.

حین فرود، نور خورشید به اندازه*ای کافی بود که فرودگر را نیرودهی کند اما به اندازه*ای نبود که فعالیت دنباله*دار را خطرناک کند.

تیم ماموریت اعلام کرد حین فرود سامانه بر روی دنباله*دار، چنگال*های فرود آن طور که برنامه*ریزی شده بود، عمل نکردند و فرودگر از سطح بلند شد و در دومین تلاش توانست بار دیگر بر روی بدنه یخی دنباله*دار فرود آید و فرود خود را تثبیت کند.
پاسخ
#6
فعلا تا شارژ شدن باطری های فیلای که تقریبا غیر ممکنن خواهد بود ارتباط با دنباله دار از طریق کاوشگر روزتا صورت میگیرد .
پاسخ
#7
امیدواری محققان به بیدار شدن فرودگر Philae


محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) امیدوارند که با نزدیک شدن دنباله*دار 67P به خورشید، امکان بیدار کردن و برقراری ارتباط مجدد با فرودگر Philae* فراهم شود.

فرودگر Philae* بعنوان بخشی از برنامه فضاپیمای روزتا 12 نوامبر (21 آبان) در یک مأموریت تاریخی بر سطح دنباله*دار 67P/Churyumov-Gerasimenko فرود آمد.

این فرودگر در مدت فعالیت، اطلاعات ارزشمندی شامل وجود یخ آب و مولکول*های آلی بر سطح دنباله*دار به زمین مخابره کرد؛ اما مدت مأموریت بدلیل اتمام باتری بسیار کوتاه بود.
[ATTACH=CONFIG]2169[/ATTACH]

در تصاویر مخابره شده توسط فضاپیمای مادر (روزتا)، فرودگر Philae* در سایه یک صخره قرار گرفته است که دریافت نور خورشید و شارژ باتری را غیرممکن می*کند.

محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) پیش از اتمام باتری، در یک اقدام موثر اقدام به چرخاندن پنل خورشیدی بزرگ فرودگر بسمت خورشید کردند.

«استفان اولامک» مدیر پروژه فرودگر Philae* عنوان کرد: امید زیادی به شارژ باتری و برقراری ارتباط مجدد با فرودگر داریم.

امکان برقراری ارتباط مجدد با فرودگر در بهار 2015 (بهار 94) پیش*بینی شده است، زمانیکه دنباله*دار و فرودگر بر روی آن به خورشید نزدیک*تر شوند؛ چند روز قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای شارژ کامل باتری با استفاده از پنل* خورشیدی کفایت می*کند.

در صورت شارژ شدن مجدد باتری* Philae، این فرودگر می*تواند دور جدیدی از تحقیقات علمی خود را بر سطح دنباله*دار 67P آغاز کند.


فایل‌های پیوست
.jpg   phila.jpg (اندازه 13.93 KB / تعداد دانلود: 0)
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
عبور دنباله دار کاتالینا از نزدیک ترین فاصله با زمین M_Saturn 6 7,324 08-13-2016, 08:56 PM
آخرین ارسال: irantrn
دیدن دنباله دار Lovejoy را از دست ندهید M_Saturn 29 14,667 01-14-2015, 11:03 AM
آخرین ارسال: x935418
گزارش هفتگی دنباله دار ها Regulus 8 5,951 06-02-2014, 03:23 PM
آخرین ارسال: Regulus
دنباله دار c/2012 s1 ison M_Saturn 75 36,644 01-05-2014, 06:41 PM
آخرین ارسال: Regulus
دنباله دار پن استارز (c\2011 L4 PanSTARRS) Regulus 18 11,645 07-02-2013, 05:29 PM
آخرین ارسال: Regulus
چند دنباله دار در آسمان 8 9,286 01-12-2013, 02:19 PM
آخرین ارسال: Regulus
رصد دنباله دار ها only orion 8 9,561 09-16-2011, 10:32 AM
آخرین ارسال: only orion
نقشه ای برای رصد دنباله دار گاراد یاc/2009p1 ngk 13 9,558 09-06-2011, 01:27 AM
آخرین ارسال: ali_solo_ejay
رصد دنباله دار m mehdi 2 4,180 12-01-2010, 12:44 AM
آخرین ارسال: m mehdi
رصد دنباله دار 10p tempel sky2010 2 3,831 09-04-2010, 01:53 PM
آخرین ارسال: only orion

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان