اخبار ماموریت های فضایی
#11
این قطعه شش ضلعی طلایی که 20 میلیون دلار برای ساخت آن هزینه شده، یکی از 18 تکه شش ضلعی است که آینه اصلی 6.5 متری تلسکوپ فضایی جیمز وب را تشکیل خواهد داد. جیمز وب قرار است سال 2018/1397 به فضا پرتاب شود.
http://www.astroupload.com/uploads/13473160321.jpg

این تلسکوپ شش مرتبه از تلسکوپ فضایی هابل بزرگ تر است و جهان را در نورهای مرئی و فروسرخ رصد خواهد کرد. هر یک از این 18 قطعه آینه مقعر از برلیوم ساخته شده و با روکشی از طلا پوشانده شده است. برلیوم فلزی است سبک و مقاوم که می تواند هم ضربات ناشی از پرتاب را تحمل کند و هم در دماهای پایین تر از منفی 223 درجه سانتی گراد استحکام خود را حفظ کند.
آینه تلسکوپ فضایی جیمز وب برخلاف تلسکوپ های فضایی فعلی یکپارچه نخواهد بود، بلکه این 18 قطعه در قالب 3 قطعه بزرگ تر کنار یکدیگر قرار خواهند گرفت. دلیل این طراحی پیچیده به این دلیل است که در حال حاضر فقط 3 نوع موشک آمریکایی دلتا، روسی پروتون و اروپایی آریان5 می توانند این تلسکوپ را به جایگاه خود (نقطه لاگرانژی دوم در فاصله 1.5 میلیون کیلومتری زمین) برسانند و مخزن بار هر سه موشک نمی تواند آینه یکپارچه ای به قطر 6.5 متر را در خود جای دهد.
پاسخ
#12
[h=1]امکان همکاری*های بیشتر سازمان فضایی اروپا با چین برای اعزام فضانوردان به مدار[/h]


یک مقام ارشد سازمان فضایی اروپا اخیرا از امکان سفر فضانوردان اروپایی به مدار بر روی یفضاپیمای چینی پیش از پایان دهه جاری خبر داده است.


[عکس: China_Tianlian-I-03-300x211.jpg]
یک مقام ارشد سازمان فضایی اروپا اخیرا از امکان سفر فضانوردان اروپایی به مدار بر روی یک فضاپیمای چینی پیش از پایان دهه جاری خبر داده است.

به گزارش ایسنا، توماس رایتر، رئیس بخش پرواز فضایی انسانی سازمان اسا اظهار کرد که این سازمان در حال بررسی امکان ماموریتهای فضایی مشترک با چین به عنوان بخشی از یک همکاری گسترده*تر با این کشور است.
در سال ۲۰۰۳ چین به یکی از سه کشوری تبدیل شد که پس از روسیه و آمریکا از قابلیت اعزام انسان به فضا برخوردار است.
این فضانورد سابق آلمانی افزود که اسا در حال برنامه*ریزی برای تعمیق آرام همکاری*ها با همتای چینی خود بوده و احتمالا در نیمه دوم دهه جاری به ماموریتهای مشترک منجر شود.
وی گفت: در حقیقت برخی از فضانوردان این سازمان در حال حاضر آموزش زبان چینی را آغاز کرده*اند.
سازمان اسا با اینکه عضوی از برنامه ایستگاه فضایی بین*المللی بوده اما از ابزار خود برای ارسال فضانوردان اروپایی به مدار برخوردار نبوده و در عوض از پروازهای روسی و آمریکایی با خرید هر صندلی استفاده می*کند.
پس از پایان یافتن برنامه ۳۰ ساله شاتل ناسا، سازمان اسا نیز مجبور به تکیه بر روسیه برای سفر به فضا شده است.
رایتر از برنامه این سازمان ۱۹ ملیتی برای برگزاری یک مجموعه از نشستها با همتای چینی خود،*سازمان ملی فضایی چین خبر داد که به بررسی همکاری*های نزدیکی در زمینه*های آموزش فضانوردان، الحاق به ایستگاه فضایی و ساخت سیستمهای پشتیبانی از حیات خواهند پرداخت.
وی همچنین از تمایل نهایی این سازمان برای پیوستن چین به برنامه ایستگاه فضایی بین*المللی و غلبه بر مخالفت*های آمریکا در این مورد خبر داد.
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#13
رکورد شکن فضانوردان زن ناسا فرمانده ایستگاه فضایی شد
سونیتا ویلیامز، فضانورد ناسا که از رکورد طولانی*ترین پرواز فضایی در میان زنان برخوردار بوده، فرماندهی ایستگاه فضایی بین*المللی را بر عهده گرفت.
به گزارش ایسنا، در تاریخ ۱۴ ساله ایستگاه فضایی این دومین بار است که یک فضانورد زن، فرماندهی این آزمایشگاه مدارگرد را بر عهده می*گیرد.ویلیامز در پس پایان دوره گنادی پادالکا، فضانورد روسی و فرمانده پیشین ایستگاه در اکسپدیشن ۳۲ و سفر وی به زمین، فرماندهی را بر عهده گرفت. ویلیامز در ماه ژوئیه سال جاری به ایستگاه سفر کرده و سکنه ایستگاه را در ماموریت اکسپدیشن ۳۳ تا زمان پایان ماموریتش در ماه نوامبر رهبری خواهد کرد.[عکس: sunita-williams-international-space-station.jpg]مراسم تفویض عنوان فرماندهی از گنادی پادالکا به سونیتا ویلیامز

پادالکا و دو تن دیگر از سکنه ایستگاه، سرگئی روین و جو آکابا روز گذشته ایستگاه فضایی را ترک کرده و به سوی زمین رهسپار شدند.پیش از این پرواز، پادالکا طی مراسمی عنوان فرماندهی را به ویلیامز تفویض کرد. این فضانورد ۴۶ ساله یک سروان نیروی دریایی آمریکا بوده که اکنون دومین سفر طولانی*مدت خود را به فضا سپری می*کند.ویلیامز برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ به فضا پرواز کرده و ۱۹۵ روز متوالی را در فضا گذراند که رکورد طولانی*ترین سفر فضایی در میان فضانوردان زن را برای وی به ارمغان آورد. وی همچنین در روزهای آینده سالگرد تولد خود را نیز در ایستگاه جشن خواهد گرفت.اولین فرمانده زن ایستگاه فضایی پگی ویتسون، فضانورد ناسا بود که رهبری ماموریت اکسپدیشن ۱۶ را بین پائیز ۲۰۰۷ و بهار ۲۰۰۸ بر عهده داشت. از دیگر زنان نامدار در عرصه فضایی می*توان به ایلین کالینز و پم ملروی اشاره کرد که فرماندهی شاتلهای ناسا را بر عهده داشته*اند.
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#14
ممنون هلیا جان. خیلی وقت بود از ایستگاه فضایی خبری نداشتیم. امیدوارم بتونیم همیشه بخش فضایی رو فعال نگه داریم.خیلی به این بخش علاقمندمRolleyes
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاکSmile
پاسخ
#15
ناسا از انجام موفقیت*آمیز دومین مانور فضاپیمای «جونو» در مسیری بسمت سیاره مشتری خبر داد. به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این فضاپیمای رباتیک آگوست سال 2011 میلادی با هدف بررسی بزرگترین سیاره منظومه شمسی به فضا پرتاب شد و بر اساس پیش بینی محققان، «جونو» تا سال 2016 به مشتری می رسد. این فضاپیما مجهز به هشت ابزار علمی پیشرفته برای بررسی ماهیت، ساختار، مگنتوسفر و هسته جامد احتمالی مشتری است. اولین مانور «جونو» در اعماق فضا در تاریخ 30 آگوست (نهم شهریور) و دومین مانور 16 سپتامبر (26 شهریور) در فاصله 480 کیلومتری زمین انجام شد و موتور اصلی Leros-1b* بمدت 29 دقیقه و 39 ثانیه روشن شد. با افزایش سرعت فضاپیما به 7.3 کیلومتر در ثانیه «جونو» در اکتبر سال 2013 میلادی به فاصله 500 هزار کیلومتری زمین خواهد رسید. «اسکات بولتون» محقق اصلی پروژه در موسسه تحقیقاتی ساوت وست تأکید می کند: هدف از پرتاب فضاپیما، بررسی تاریخچه شکل گیری زمین است. سیارات با گرفتن مواد باقی مانده از تشکیل خورشید شکل گرفته اند و مشتری بعنوان بزرگترین سیاره منظومه شمسی از پتانسیل بالایی برخوردار است؛ در حقیقت برای بررسی عناصر شکل دهنده زمین در درجه نخست باید نحوه شکل گیری و اتفاقات روی داده در مشتری را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
دوشنبه , 18 مهر 1384.گاهی یه تاریخ آدمو پر انرژی تر میکنه.منو استروتاکSmile
پاسخ
#16
http://www.youtube.com/watch?v=FJEnmKa9ORk

اینم فیلم پرتاب اندروید
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#17
فضاپیمای شرکت اسپیس اکس راهی ایستگاه فضایی بین*المللی شدپرتاب این فضاپیما، از سرگیری مجدد خط تدارکاتی آمریکا به ایستگاه فضایی بین المللی پس از کنار گذاشته شدن فضاپیماهای شاتل محسوب می شود.
به گزارش علم پرس به نقل از رویترز از کیپ کاناورال، موشک فالکون ۹ که ساخت شرکت خصوصی تکنولوژی اکتشاف فضا (اسپیس اکس) است در ساعت ۰۰:۳۵ بامداد دوشنبه به وقت گرینویچ از پایگاه کیپ کاناورال به فضا پرتاب شد. در صورتی که همه چیز طبق برنامه پیش برود این فضا پیما روز چهارشنبه به ایستگاه فضایی بین المللی که در چهارصد کیلومتری سطح زمین در حرکت است ملحق خواهد شد. [عکس: spaceX.jpg]
فضاپیمای دراگون حامل حدود چهارصد کیلوگرم مواد غذایی و لباس و تجهیزات علمی و تدارکاتی برای ایستگاه فضایی است. ایستگاه فضایی را پانزده کشور با هزینه یکصد میلیارد دلار راه اندازی کرده اند.
شرکت خصوصی اسپس اکس در ماه مه نیز پروازی به ایستگاه فضایی بین المللی انجام داد که زمینه را برای اجرای قراردادی به ارزش ۱٫۶ میلیارد دلار برای انتقال دوازده محموله به ایستگاه فضایی بین المللی به سفارش سازمان ناسا هموار کرد.
پس از کنار گذاشته شدن شاتل ها در سال گذشته، ناسا برای انتقال تدارکات به ایستگاه فضایی به بخش خصوصی روی آورد و امیدوار است در آینده برای اعزام فضانوردان به این ایستگاه نیز از بخش خصوصی کمک بگیرد. فضاپیمای دراگون به شکلی طراحی شده است که برعکس موشک های روسی و اروپایی که وظیفه انتقال تدارکات به ایستگاه فضایی بین المللی را بر عهده دارند، به جای آن که پس از برخورد با جو بسوزد، سالم به زمین بازگردد به همین علت می تواند نتایج تحقیقات و همچنین تجهیزاتی را از ایستگاه فضایی به زمین منتقل کند.
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ
#18
بر اساس اعلام سازمان تحقيقات فضايي هند (isro) مأموريت*هاي فضايي اين كشور شامل ارسال فضاپيما به ماه و مريخ، پرتاب نسل جديد ماهواره*هاي ارتباطي پيشرفته و استقرار صدها فرستنده تا پنج سال آينده خواهد بود.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دولت هند هفته گذشته طرح استقرار سيستم موقعيت ياب جهاني (gps)* اختصاصي اين كشور را از طريق قرار دادن هفت ماهواره سيستم ناوبري منطقه اي در طول دوازدهمين برنامه پنج ساله فضايي تصويب كرد.

دوازدهمين برنامه فضايي هند (2017-2012 ) با بودجه*اي در حدود هفت ميليارد دلار، شامل پرتاب 33 ماهواره ارتباطي- مخابراتي و پرتاب 25 فضاپيما خواهد بود.

همچنين نسل پيشرفته*اي از ماهواره تصويربرداري جغرافيايي طراحي شده كه پس از قرار گرفتن در ارتفاع 36 هزار كيلومتري بالاي زمين، براي رصد بلاياي طبيعي، وقوع سيل، آتش سوزي جنگل ها و محافظت از مناطق مرزي حساس مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
نجومبرترینعلم دنیاست ...
پاسخ
#19
چین هم کاوشگر به مریخ می*فرستد
به گزارش علم پرس به نقل از خبرگزاری شین*هوا از پکن، اویانگ ژییوئان مسئول برنامه کاوشگرهای ماه در چین در کنفرانسی مطبوعاتی با اعلام این خبر افزود، سه مرحله این برنامه عبارتند: از رهگیری از راه دور، فرود آرام و کاوش ، و بازگشت به زمین پس از نمونه برداری از خاک مریخ.

این مسئول چینی همچنین شرح مختصری از آزمایش*های آینده کاوشگر چینی ماه موسوم به چانگ*ئی-سه Chang apostrophe e-3 را ارائه داد. این کاوشگر قرار است نیمه دوم سال دو هزار و سیزده به ماه اعزام شود.
اویانگ گفت طرح چانگ*ئی-سه بخشی از طرح احداث یک شبکه ارتباطات از راه دور است که کاوشگر مریخ هم در آن سهیم است.
«اهورامزدا گفت ای زرتشت اسپنتمان تو نباید که عهد و پیمان بشکنی
چه آن عهدی که تو با یک دروغ پرست بستی و
نه آن عهدی که با یک راستی پرست بستی
چه معاهده با هر دو درست است خواه یکتاپرست خواه مشرک»
مهریشت فقره 2
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان