گربه شرودینگر و وجود جهان‌های موازی
#11
بحث سر این بوده که چند درصد این گربه می میره یا چند درصد زنده می مونه! تاویل های متعددی براش وجود داره که بهترینشون همین تاویل چند جهانی هست که می گه در برخی جهان ها زنده و در برخی دیگه گربه می میره(که البته فاصله ی این 2 فقط 1 لحظه است). که جهان ما هم یکی از این جهان هاست که جایی از قول انشتین خوندم که محدود ولی بی مرزه(جریان کره و مورچه ای که بر سطحش راه میره!) اما توی مشاهدات وازمایشات جدید دیگه بحث سر این گربه نیست بلکه به صورت تجربی اثبات شده! که در مجله ی نیوساینتیست به این شرح توضیح داده بود:

نزدیک به یک قرن پس از مطرح شدن ایده‌های اولیه مکانیک کوانتومی و مشاهده غیرمستقیم پیش‌بینی‌های آن، پژوهشگران موفق شده‌اند برای نخستین بار، نخستین تاثیرات کوانتومی را در یک جسم مرئی ایجاد کنند:
به گزارش نیوساینتیست، آرون اوکانل و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا در سانتاباربارا، آزمایشی را ترتیب داده‌اند که طی آن، یک نوار فلزی کوچک مرتعش می‌تواند در آن واحد هم نوسان کند و هم نوسان نکند! این نوار تنها 60 میکرومتر طول دارد، اما به اندازه کافی بزرگ است تا از درون میکروسکوپ دیده شود. افسوس که شما نمی‌توانید آن‌چه را در عمل رخ می‌دهد، ببینید؛ زیرا خود عمل مشاهده، نوار را از حالت سوپرپوزیشن (برهم‌نهی) خارج می‌کند!
اوکانل می‌گوید: «ما درباره خواص مرموز کوانتومی صحبت می‌کنیم، چیزهایی که در یک لحظه می‌توانند در دو مکان مختلف باشند. اما تمام اینها در اندازه اتم‌ها و مولکول‌ها است.»

پلی بین دنیاها
اثبات این‌که تمام اجسام، صرف‌نظر از اندازه‌شان از قوانین واحدی پیروی می‌کنند، هدف نهایی فیزیک‌دانان است. با این وجود، در مکانیک کوانتومی این‌طور نیست. هر چقدر که یک جسم بزرگ‌تر باشد، وضعیت کوانتومی شکننده آن راحت‌تر توسط تاثیرات مختل‌کننده دنیای پیرامون آن نابود می‌شود. آزمایشات اوکانل به کنترل دقیقی نیاز دارد و در درجه حرارتی معادل 25هزارم درجه بالای صفر کلوین انجام می‌شود. این شرایط برای اندازه‌گیری وضعیت نوار، در چند نانو ثانیه قبل از شکسته شدن آن به‌واسطه تاثیرات مختل‌کننده خارجی ضروری است.

مارکوس آسپل مایر از دانشگاه وین در این رابطه می‌گوید: «این آزمایش یک حالت مرزی دارد، اما برای مشاهده ردپای کوانتوم کافی است.»
نکته کلیدی آزمایش، اتصال نوار مرتعش به یک کیوبیت ابررسانا است؛ یک مدار الکتریکی کوچک که به راحتی در یک برهم‌نهی کوانتومی با دو وضعیت انرژی تولید می‌شود. به گفته اوکانل، کیوبیت به صورت یک پل بین دنیای میکروسکوپی و ماکروسکوپی عمل می‌کند. با تنظیم فرکانس کیوبیت بین دو وضعیت مختلف آن و هماهنگ‌سازی آن با فرکانس تشدید نوار فلزی، وضعیت کوانتومی کیوبیت می‌تواند به‌طور دلخواه به تشدیدگر منتقل شود.
اندازه‌گیری‌ها نشان داد که تشدیدگر گاهی در حالت پایه غیرنوسانی و گاهی در حالت برانگیخته نوسانی قرار دارد. طبق اندازه‌گیری‌ها، تعداد دفعاتی که تشدیدگر در هر کدام از این وضعیت‌ها قرار داشت، از قوانین احتمالی مکانیک کوانتوم پیروی می‌کرد.

قدم بعدی، گربه شرودینگر؟
اوکانل می‌گوید: «این وضعیت مانند سر و کار داشتن با یک تاب بچه است که عقب و جلو می‌رود. ما فقط تاب را هل دادیم.»
خالد کارای از دانشگاه لودویگ ماکسیمیلان مونیخ می‌گوید: «آزمایش اوکانل این یک کار پرچالش و خلاقانه است. اگر نتایج به‌دست آمده درست باشد، یک پیشرفت عظیم محسوب می‌شود.»
بعید است که گربه شرودینگر بتواند سرمای منجمد کننده چنین آزمایش‌هایی را تحمل کند. بنابراین این گربه هدف بعدی فیزیک‌دانان نخواهد بود. اما اکنون تاثیر شبح‌وار فیزیک کوانتوم بر اجسام قابل رویت اثبات شده است. در حال حاضر سوال این است که آیا ما می‌توانیم که در آینده نزدیک، جسمی به بزرگی یک تاب بچه را در یک وضعیت نامعین کوانتومی قرار دهیم؟ جواب اوکانل به این سوال مثبت است. وی می‌گوید: «به نظر من به زودی و طی 20 سال آینده این کار انجام خواهد شد.»

_____________________________

سوال های زیادی پیش می اد که به نظرم نیاز به مطالعه ی بیش تر قضیه ی کوانتوم داره!؟
شجاعت همیشه فریاد زدن نیست، گاهی صدای آرامی است در انتهای روز که فردا دوباره تلاش خواهم کرد.
پاسخ
#12
ببخشید، لطفا" راحع به تابع تقلیل موج هم توضیح بدید اگه می شه! و همین طور اسپین ها!!!
شجاعت همیشه فریاد زدن نیست، گاهی صدای آرامی است در انتهای روز که فردا دوباره تلاش خواهم کرد.
پاسخ
#13
من تو تاريخچه زمان و نسبيت دارم درجا مي زنم
شما ها راجع به كوانتم صحبت ميكنين ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
:lol:

ولي جدي بحث جالبي بود
پاسخ
#14
اسپين :
از خاصیت‌های بنیادی ذرات زیراتمی است که معادل کلاسیک ندارد و یک خاصیت کوانتومی بشمار می‌آید. نزدیک‌ترین خاصیت کلاسیک به اسپین اندازه‌حرکت زاویه‌ای است. در مکانیک کوانتوم عملگر اسپین درست از همان قانون جابجایی عملگر اندازه‌حرکت زاویه‌ای پیروی می‌کند. از لحاظ ریاضی اسپین‌های گوناگون جنبه‌های نمایش‌یافته (Representation) مختلف گروه (SU(2 هستند در حالی که اندازه‌حرکت زاویه‌ای از جبر لی (SO(3 پیروی می‌کند. همانطور که ذره‌های بنیادی جرم و بار متفاوت دارند اسپین متفاوت نیز دارند. اسپین یک ذره می‌تواند صفر یا هرعدد صحیح و نیم‌صحیح بزرگ‌تر از صفر باشد یعنی ‎ ۱/۲ یا ‎۱ یا ‎ ۳/۲ و الی آخر. مثلاً اسپین الکترون ‎۱/۲ و اسپین فوتون ۱ و اسپین گراویتون ۲ است. به ذراتی که اسپین نیم‌صحیح دارند اصطلاحاً فرمیون و به ذراتی که اسپین صحیح دارند بوزون می‌گویند. ثابت می‌شود که فرموین‌ها و بوزون‌ها از قوانین آماری متفاوتی پیروی می‌کنند. که به اولی آمار فرمی-دیراک و به دومی آمار بوز-اینشتین می‌گویند.
--------------------------------
توضيح بيشتر :
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8% ... B%8C%D9%86
و بصورت pdf :
http://olympiad.roshd.ir/chemistry/content/pdf/0129.pdf
--------------------------------------

البته در صفحه 91 و 92 كتاب تاريخچه زمان بصورت خيلي ساده قضيه اسپين توضيح داده شده پيشنهاد ميكنم مطالعه كنيد...
پاسخ
#15
در صفحه ی 91 کتاب تاریخجه ی زمان اسپین این گونه توضیح داده شده:خاصیتی که بما می گوید ذره از جهات مختلف به چه شکل است.یک ذره بااسپین صفر از هر سو که نگاهش کنیم به یک شکل است.و ذره ای با اسپین یک از هر سو به شکل های متفاوتی دیده می شود و تنها زمانی یکسان بنظر می رسد که یک دور کامل آنرا بچرخانیم.
پایین همین صفحه در باره ی ذراتی نوشته که اسپین آن ها نیم هست. و گفته شده که با یک دور چرخش کامل یکسان به نظر نمی رسد بلکه باید دو دور کامل آن ها را دوران داد .
من این قسمت اخر رو درست متوجه نمی شم ! یعنی این ذرات ظاهرشون متغیره ؟؟؟
نامفهوم ترین جمله ی دنیا این است که انسان بداند دنیا قابل فهم است
آلبرت انیشتین
غیر ممکن هیچ گاه غیر ممکن باقی نمی ماند...
http://persiansky2010.blogfa.com
پاسخ
#16
اگه باز هم مشكل داريد در درك اين قضيه به صفحه
80 و 81 كتاب جهان در پوست گردو مراجعه كنيد آقاي هاوكينگ با شكل اسپين 2/1 را توضيح دادند
فكر كنم قابل درك باشه !!!!!!
به هر حال تنها كاري كه از دستم براومده بازم معرفي كتابه!
پاسخ
#17
سلام
بالاخره جوابم رو توی صفحه های 93و94پیدا کردم.این گونه ذرات در کنار خود ذرات کوچکی(پاد ذره) دارند که این ذرات کوچکتر به دوره ذره ی اصلی می چرخد .مانند چرخش ماه به دور زمین.و این گونه است که با یک دور کامل (360درجه)یکسان به نظر نمی رسند.باید دو دورکامل دوران داده شوند تا پاد ذره در جای اول خود قرار گیرد.
نامفهوم ترین جمله ی دنیا این است که انسان بداند دنیا قابل فهم است
آلبرت انیشتین
غیر ممکن هیچ گاه غیر ممکن باقی نمی ماند...
http://persiansky2010.blogfa.com
پاسخ
#18
سلام دوستان، خیلی ممنون Smile
گرچه هنوز مبهمه ولی خودم هم اگه به نتیجه ای رسیدم اینجا می ذارم حتما". :?:
شجاعت همیشه فریاد زدن نیست، گاهی صدای آرامی است در انتهای روز که فردا دوباره تلاش خواهم کرد.
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
قويترين حد جرم ماده تاريك جهان تعيين شد mars 0 2,172 11-27-2011, 11:29 AM
آخرین ارسال: mars
تکرار، سرنوشت شوم جهان ما!!! Shirmardi 36 14,025 04-05-2009, 06:49 PM
آخرین ارسال: Owl

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان