تالار گفتگو ستاره‌شناسان
نگاه به خورشید با دوربین - نسخه قابل چاپ

+- تالار گفتگو ستاره‌شناسان (https://www.astrotalk.ir)
+-- انجمن: ابزارهای ستاره شناسی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- انجمن: دوربین دوچشمی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=37)
+--- موضوع: نگاه به خورشید با دوربین (/showthread.php?tid=75)

صفحات 1 2


نگاه به خورشید با دوربین - sedighe - 09-10-2005

سلام
اگر با دوربین دوچشمی مستقیما به خورشید نگاه کنیم چه عوارضی داره؟
اصلا میشه با دوربین دوچشمی مستقیما به خورشید نگاه کرد یا مثل تلسکوپ باید با فیلتر نگاه کرد.


نگاه به خورشید با دوربین - مهمان - 09-10-2005

سلام
هیچگاه نباید به خورشید نگاه کنید چون سریعاٌ کور میشوید. من دارم یه مقاله می نویسم و. تا فردا تو سایت میزام


نگاه به خورشید با دوربین - sedighe - 09-11-2005

ممنون و منتظر مقالتون هم هستم


نگاه به خورشید با دوربین - teymoor - 09-11-2005

اگر یک عدد Floppy داشته باشید ... میتونیند باز کنید و اون حلقه توش رو در بیارین و یه طوری به جلوی دوربین وصل کنید ... اما اگر نور شدت دارد ( نور خورشید ) دهانه دوربین را کوچکتر کنید !


نگاه به خورشید با دوربین - مهمان - 09-11-2005

این کا را برای تازه کاران پیشنهاد نمیکنم . اگه فیلتر میخواهید با من تماس بگیرید


نگاه به خورشید با دوربین - Owl - 09-11-2005

من اگر جای شما بودم کلمه تازه کاران را هم حذف می کردم. بدون هیچ ابزار ستاره شناسیی استاندارد نباید از هیچ وسیله دیگری به عنوان ابزار فرعی استفاده کرد. حتی رصدگران متبهر آماتوری هم در هیچ مقاله ای چنین پیشنهادی به هیچ کس نمی کنند. تنها راه همان فیلترهای استاندارد است که دو نوع آن در بازار ابزار ستاره شناسیی دنیا موجود است. که نمونه شناخته شده آن برای منجمان داخل ایران فیلتر مایلار است که در قطع های مختلف هم می توانند تهیه کنند.برای آن هم می توان قاب ساخت تا با دو چشمیف آن هم در عدسی شی و نه چشمی در حالی که یکی از عدسی ها مسدود شده می توانند رصد کنند.(دو چشمی فیلتر گذاری شده) حتی در این صورت هم نباید مدت زیادی به خورشید نگاه کرد. به دلیل خطرات رصد خورشید و در عین حال جذاب بودن آن احتمال خطا و صدمه دیدگی بسیار زیاد است!
در ضمن از مدیر سایت هم تقاضا می کنم که در مقاله ای می خواهند در سایت قرار دهند ابزار های دیگری که در رصد خورشید به کارمی رود معرفی کنند. متاسفانه این بخش از ستاره شناسی آماتوری حتی در ستاره شناسی آماتوری دنیا هم کمتر مورد توجه قرار گرفته است.


نگاه به خورشید با دوربین - shahriard - 09-12-2005

خوب اول از همه من یه ایرادی رو تصحیح کنم. ما از 2 نوع فیلتر بیشتر داریم برای رصد خورشید. یکی مایلار بود که گفتین. یکی بادر. اچ-آلفا. سولار اسکرین. کلسیوم که در بعضی مواقع استفاده می شه


نگاه به خورشید با دوربین - teymoor - 09-12-2005

روی دوربین من جواب میده ! حتی روی تلسکوپم ... خورشید هم نارنجی رنگه ! هیچ نور شدیدی هم نداره ! اگه داشت باید دهانرو بست ! مثلا با یه 4 اینچ یه دهانه به قطر 2-3 سانتی متر !


نگاه به خورشید با دوربین - Owl - 09-12-2005

دوست گرامی خوب شد ایراد از نوشته گرفتید چون من باید کامل تر توضیح بدهم. منظور دوست گرامی که از فیلتر ها ژرسیده بودند فیلتر قابل استفاده برای خودشان بود. فیلتر های بسیار گران اچ-آلفا برای آماتورهایی که می خواهند شروع به رصد و مطالعه ی خورشید کنند به هیچ وجه ضروری نیست. و عموما وقتی از فیلتر های رصدی صحبت می شود آنهم با دوربین دوچشمی دو نوع فیلتر است که در بازار های ابزار ستاره شناسیی به فروش می رسد:
1) فیلتر های هایی که پوشش فلز بر پلاستیک دارند. 2) نوع دیگری که فلز بر شیشه است.
انعکاس هر دو هم مناسب است. فیلتر های فلز بر پلاستیک بیشتر جهت رصد بدون ابزار هستند. عینکک های رصد خورشید یا کسوف از این دسته هستند.
اچ الفا و اچ بتا و تاج نگار و خورطیفنگار و طیف نگارهای زبانه و چندین نوع فیلتر دیگر نه برای مبتدی و یا حتی منجم آماتور معمولی بلکه برای آماتورها یی مهم هستند که مشغول مطالعه جدی خورشید هستند و تحقیقات ایشان همراه با مراکز تحقیقاتی است که ارزش هزینه کردن و وقت صرف کردن را برای یک آماتور داشته باشد. یاد آوری کنم کلمه فیلتر یا صافی در اپتیک به معنای عبور دهنده ی یک یا چند طول موج خاص است. در ضمن همراه با فیلتر های خاص رصد خورشید برای گرفتن نمای تک رنگ پدیده ای که در حال رصد هستید می توانید از فیلتر های تک رنگ یا چند رنگ هم استفاده کنید. برای کاربرد و نحوه استفاده و حتی تعریف پدیده های خورشیدی به نظرم نیاز به متنی بسیار طولانی است که در تالار گفتگو نمی توان آن را جا داد. ونکته ای را متذکر شوم. در تلسکوپ های تال که در ایران هم به فروش می رسند فیلتر در ابتدای ورودی نور آینه به چشمی قرار می گیرد. این نوع فیلتر ها بسیار خطرناک هستند. اگر رصد گر خورشید هستید و از این نوع استفاده می کنید بهتر به فکر فیلتر روزنه باز باشید( در دهانه تلسکوپ). زیرا بر اثر کانونی شدن نور شدید خورشید فیلتر ترک ظرف مدتی نه چندان طولانی بر می دارد. البته تصور می کنم هیچ کس چنین ریسکی نمی کند.
فکر کنم اگر به تبلیغات ستاره شناسیی نگاهی بیندازید می بینید به غیر از شرکت های مایلار و بادر گونه گونی زیادی در بازار فیلتر های نورمرپی وجود دارد. پس به تعداد شرکت ها فیلتر داریم. حتی هر کدام زیر شاخه های دارند. آلومینیم - استیل ضد زنگ - آلیاژ نیکل و کرم و آهن و غیره. ( اینها برای عکاسی مناسب هستند زیرا گذردهی بیشتری دارند. ولی کمیت بادر و مایلار و بسیاری دیگر یکی است و فقط در کیفیت تفاوت دارند. نوع فیلتر را طول موجها معلوم می کنند. منحنی گذردهی و چگالی اپتیکی کیفیت فیلتر ها را معلوم می کنند)
بهنظرم باید منظم تر مطالب بیان می شدند ولی به هر حال امیدوارم قابل استفاده باشد.

و البته دوست گرامی که از فلاپی یا ابزار جانبی استفاده می کنند باید متوجه باشند عوارض مربوط به چشم عانی عمل نمی کندد مگر شدت صدمه دیدگی بسیار شدید باشد. پس از مدتی امکان صدمه دیدگی آرام و نامحسوس وجود دارد. البته امیدوارم چنین اتفاقی برای هیچ کداماز دوستان ستاره شناسیی و غیر ستاره شناسیی نیفتد.
چشمانی تیز بین داشته باشید! :wink:


نگاه به خورشید با دوربین - Castor va Pollux - 01-06-2009

من هفته پیش از روی کنجکاوی کاری کردم که تا چند روز چشمم درد میکرد وشانس اوردم که کور نشدم.
هنگام غروب (که نور خورشید کمه)یک تلق جلوی دوربین چسباندم و بعد با عینک افتابی ان را رصد کردم.واقعا زیبا بود ولی به عواقبش نمی ارزید توصیه میکنم هرگز اینکاررا نکنید!!!!!!!!!!