تالار گفتگو ستاره‌شناسان
بزرگترين تلسكوپ جهان فعال شد - نسخه قابل چاپ

+- تالار گفتگو ستاره‌شناسان (https://www.astrotalk.ir)
+-- انجمن: ابزارهای ستاره شناسی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- انجمن: تلسکوپ (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=36)
+--- موضوع: بزرگترين تلسكوپ جهان فعال شد (/showthread.php?tid=1138)



بزرگترين تلسكوپ جهان فعال شد - Virologist - 10-08-2009

تلسكوپ GTC واقع در مرتفع ترين قسمتهاي جزاير قناري به منظور مطالعه دقيق سياره ها، كهكشانها و ستاره ها در دورترين نقاط فضا از زمين، فعال شده و مورد استفاده دانشمندان قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاري مهر، تلسكوپ بزرگ قناري يا GTC به عنوان بزرگترين تلسكوپ جهان هفته گذشته توسط پادشاه خوان كارلوس در جزاير قناري در خاك اسپانيا افتتاح شد اين تلسكوپ عظيم با هزينه اي برابر 180 ميليون دلار بنا شده و به كشورهاي اسپانيا، مكزيك و دانشگاه فلوريداي ايالات متحده تعلق دارد.

تلسكوپ GTC با داشتن آينه تركيبي با وسعت 10.4 متر به يكي از بزرگترين تلسكوپهاي كنوني جهان تبديل شده است سه تلسكوپ عظيم ديگر نيز تا سال 2018 تكميل خواهند شد تلسكوپ 30 متري با آينه اي با وسعت 30 متر بر فراز آتشفشان ماونا كي در هاوايي و تلسكوپ ماژلان بزرگ با آينه اي 24.5 متري در كوه هاي لاس كامپاناس در شيلي از جمله اين تلسكوپهاي در دست احداث هستند. تلسكوپ عظيم اروپا كه هنوز مكاني براي استقرار آن تعيين نشده است، نيز از آيينه اي وسيع با ابعاد 42 متر برخوردار خواهد بود.



GTC در ارتفاع 2 هزار و 400 متري از سطح آب دريا در بالاترين ارتفاعات جزيره لاپالما قرار گرفته است اين منطقه از آلودگي نوري بسيار كم، آسماني بدون ابر و اتمسفري رقيق برخودار است و همين شرايط عالي مي تواند موقعيت اخترشناسي مادون قرمز و نوري را در حد ايده آل در اين تلسكوپ به وجود آورد.

كلاهك تلسكوپ بر فراز GTC از اين سازه در برابر باد و ديگر امواج شديد مخرب كه مي تواند بر روي كيفيت تصاوير تاثيري نامناسب داشته باشد، محافظت مي كند در عين حال دوربيني مجهز به لنز Fish eye به صورت مداوم ساختار 6 ضلعي كه آينه تلسكوپ را نگاه داشته است، تحت نظر دارد.



اين آينه از 36 آينه 6 ضلعي كوچكتر ساخته شده است كه مانند كندوي زنبور عسل در كنار يكديگر قرار گرفته اند. دليل استفاده از آينه هاي چند قطعه به جاي آينه اي يك تكه، سنگين وزن بودن آينه يكپارچه است كه مي تواند باعث تغيير شكل كل آينه شده و نور تابيده شده از اجرام كيهاني دوردست را تغيير دهد در اين صورت اطلاعاتي كه از اين اجرام به ثبت مي رسند، تقريبا بي استفاده خواهند بود.

هر يك از 36 قطعه از آينه مي توانند در ثانيه بالغ بر هزاران بار حركت كرده و تغيير شكل دهند تا به اين شكل تاثيرات مخرب اتمسفر زمين بر روي تصاوير را خنثي كنند. چنين سيستم رصدي امكان مشاهده سياهچاله ها و كهكشانها در فاصله ميليونها سال نوري از زمين را به GTC خواهد داد.

آينه اوليه اين تلسكوپ در ماه آپريل 2009 تكميل شده و دانشمندان دانشگاه فلوريدا اولين مطالعات علمي خود را با استفاده از اين تلسكوپ در ماه مي به انجام رساندند. از جمله مطالعاتي كه در مراحل اوليه به كمك اين تلسكوپ به انجام رسيده است، مطالعه بر روي ستاره اي است كه سياره اي در ابعاد مشتري در مدار آن در گردش است.

بر اساس گزارش نشنال جئوگرافي، مديريت پروژه ساخت GTC اميدورار است تلسكوپ جديد بتواند براي مطالعه بر روي جهان اوليه، تولد و مرگ كهكشانها، ستاره ها و سياره ها و همچنين كشف سياره هاي شبه زميني كاربردي و موثر واقع شود.


بزرگترين تلسكوپ جهان فعال شد - ehsaan - 10-09-2009

مطلب بسيار جالبي بود .
راستي كسي خبر جديدي از تلسكوپ 3متري ملي نداره؟! كي قراره اين ابزار علمي مهم به نتيجه برسه؟! من يادمه گفته بودن شايد تا 10 سال هم طول بكشه، درسته؟


بزرگترين تلسكوپ جهان فعال شد - Sun girl - 10-09-2009

چرا یک تلسکوپ با این اندازه به فضا نمیفرستند؟


بزرگترين تلسكوپ جهان فعال شد - Belder - 10-09-2009

ehsaan نوشته: مطلب بسيار جالبي بود .
راستي كسي خبر جديدي از تلسكوپ 3متري ملي نداره؟! كي قراره اين ابزار علمي مهم به نتيجه برسه؟! من يادمه گفته بودن شايد تا 10 سال هم طول بكشه، درسته؟
تا یکی دو روز دیگه (8سال دیگه) افتتاح میشه :lol:


بزرگترين تلسكوپ جهان فعال شد - ehsaan - 10-09-2009

واقعا فكر مي كنيد ساخت و كنترل چنين تلسكوپي در فضا راحته؟ براي ساخت همچين غولهايي روي زمين هزاران فاكتور رو در نظر مي گيرند و چند تا دونه ميسازند ،چه برسه به فضاييش. در ضمن يه آينه 3 متري تو فضا ميتونه اندازه همه اينا كار كنه چه نيازي هست هزينه فرستادن آينه 10 متري به فضا رو متحمل بشند؟ مخصوصا الان كه ناسا با مشكلات بودجه اي مواجه.


بزرگترين تلسكوپ جهان فعال شد - Sun girl - 10-14-2009

خوب اونوقت خیلی بیشتر می بینیم. Big Grin Big Grin Big Grin