تالار گفتگو ستاره‌شناسان
پارادوکس های فیزیک و ریاضی - نسخه قابل چاپ

+- تالار گفتگو ستاره‌شناسان (https://www.astrotalk.ir)
+-- انجمن: اخترفیزیک و کیهانشناسی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=9)
+--- انجمن: کیهانشناسی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=61)
+--- موضوع: پارادوکس های فیزیک و ریاضی (/showthread.php?tid=1954)

صفحات 1 2 3 4

پارادوکس های فیزیک و ریاضی - supr nova - 08-03-2011

سلام
ابتدا از همکاری همه ی دوستان تشکر می کنم و همچنین اظهار شرمندگی می کنم به این خاطر که منتظر گذاشتمتون.
اما نکته ی این پارادوکس :
اکثرِ افراد صرفاً با تکیه بر این واقعیت که محیطِ دو دایره با هم برابر است ، پاسخِ آزمایش را یک دور می دانند.
اما اگر همین کار را با دو سکه ی هم اندازه انجام دهند ، در کمال شگفتی خواهند دید که سکه ی گردان دو دور به گرد خود می گردد !
ببینید اگر ما این آزمایش را با دو سکه ی 50 تومانی انجام دهیم ، در هر نیم دور یک بار دیگر نوشته ی 500ریال را می بینیم. بنابراین پس از یک دور گردش ، دو بار سکه به دور خود گردیده. سکه گردان ، نسبت به نقطه ی اولیه ی تماسش با سکه ی ثابت ، یک بار دور خود می چرخد ، ولی نسبت به شما که از بالا به سکه ها می نگرید ، دو بار می گردد.

پارادوکس های فیزیک و ریاضی - supr nova - 08-03-2011

stella نوشته: اگه قراره اتفاقي غير از اين بيفته كه 360 درجه بچرخه ، پس يه جاي كار من ايراد داره ، چون همين الان با سكه هم امتحان كردم ، اما باز هم يه دور چرخيد!تمام سعيم رو هم كردم كنار هم نلغزن !!
فقط باید با یک مقدار دقت سکه را بگردانید و توجه داشته باشید که سکه ی دیگر ثابت بماند.
متشکرم که آزمایش را با سکه نیز انجام دادید.

پارادوکس های فیزیک و ریاضی - supr nova - 08-04-2011

دوستان اگر سوال در رابطه با پاسخِ فوق دارید بفرمایید و اگر خیر هم به بنده اعلام کنید که پارادوکس بعد را شروع کنم.

پارادوکس های فیزیک و ریاضی - sirius - 08-04-2011

سلام
بالاخره عمل گرا شدم اين آزمايش رو با سی دی انجام دادم و سی دی دوبار چرخيد؛اما دليلش چيه؟ Idea :?:

پارادوکس های فیزیک و ریاضی - supr nova - 08-05-2011

sirius نوشته: سلام
بالاخره عمل گرا شدم اين آزمايش رو با سی دی انجام دادم و سی دی دوبار چرخيد؛اما دليلش چيه؟ Idea :?:
سلام
بله با سمت طرح دارِ CD هم نکته ی آزمایش کاملاً مشخص می شود. همان طور که در پست های قبلی هم عرض کردم ، در هر نیم دور گردش به دورِ سکه یا CD ثابت ، جسم دایره ای شکلِ گردان یک دور به دور خود می گردد.
در واقع باز هم بر می گردیم به نسبیت انیشتین.
ممنونم از توجهتون

پارادوکس های فیزیک و ریاضی - Regulus - 08-06-2011

[SIZE=2]supr nova[/SIZE]می خواستم جواب پارادوکسو بدم ولی تالار در حال به روز شدن بود پستام ارسال نمی شد.
درسته اگه عددو ببینیم سکه دو بار دور خودش چرخیده ولی در واقع همون یه دورو به دور خودش زده.
راستی وقتی ظاهر جدید تالارو دیدم خیلی حال کردم. دست اقای جعفری زاده درد نکنه.

پارادوکس های فیزیک و ریاضی - sirius - 08-07-2011

سلام؛ميشه مفصل تر توضيح بدين؟

پارادوکس های فیزیک و ریاضی - Regulus - 08-07-2011

supr nova عکسی که برای چرخش سکه گذاشتید اشتباهه. وقتی سکه یک چهارم محیط سکه دیگه رو دور زده عدد سکه 180 درجه می چرخه نه 90 درجه.
در مورد پاردوکس هم بگم که علت اینه که وقتی سکه نصف محیط اونیکی سکه رو دور میزنه و 180 درجه دور سکه دیگه جابه جا میشه خودش هم 180 درجه دور خودش چرخیده که در مجموع میشه 360 درجه و عدد سکه مثل حالت اولیه حرکت دیده میشه. ولی در عین حال هنوز یک دور کامل دور خودش نچرخیده و وقتی یه دور کامل دور خودش می چرخه که یک دور, دور اونیکی سکه هم چرخیده باشه.