![]() |
پارادوکس های فیزیک و ریاضی - نسخه قابل چاپ +- تالار گفتگو ستارهشناسان (https://www.astrotalk.ir) +-- انجمن: اخترفیزیک و کیهانشناسی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=9) +--- انجمن: کیهانشناسی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=61) +--- موضوع: پارادوکس های فیزیک و ریاضی (/showthread.php?tid=1954) |
پارادوکس های فیزیک و ریاضی - supr nova - 07-31-2011 سلام. پارادوکس شماره ی2 : دایره ی لغزنده : پارادوکسِ شگفت انگیزی که در پی می آید ، با پرسش مربوط به ماه ارتباط نزدیکی دارد و می تواند در این زمینه موردِ بحث قرار گیرد. آزمایش زیر را انجام دهید : دو دایره ی مماس و مساوی رسم کنید که نشان دهنده ی دو صفحه باشند . یکی از دو صفحه بی آن که بلغزد ، به دور صفحه ی دیگر می گردد و همواره لبه های آن دو با هم مماس است. ( چرخشی همانندِ حرکت دو چرخ دنده ، با این تفاوت که یکی از آن ها ثابت است و دیگری با قِل خوردن محیط آن را طی می کند.) پس از انجام این آزمایش به پرسش زیر پاسخ دهید: دایره ی چرخان پس از اتمام مسیر و طی کردن _یک دور _ محیطِ دایره ی ثابت ، چند دور به دور خود گردید است ؟ منتظر پاسخ های شما هستم. پارادوکس های فیزیک و ریاضی - Sky_Watcher - 07-31-2011 supr nova نوشته: سلام.فکر کنم یک بار ، محیط دایره ی ثابت با محیط دایره ی در حال حرکت برابره ، دایره ی در حال حرکت میخواد محیط اونو طی کنه برای همین باید به اندازه ی محیط اون که در واقع محیط خودش هم هست حرکت کنه ، برای همین در حالی که به دور دایره ی ثابت میچرخه ، خود به خود یه بار به دور خودش میچرخه (البته من این چیزی که شما گفتید رو آزمایش نکردم و تصور کردم). پارادوکس های فیزیک و ریاضی - over sky - 07-31-2011 به نظر من اگر محیط دو دایره برابر باشد دایره چرخنده ، خود در هنگام چرخش یک دور نیز به دور خود میزند . پارادوکس های فیزیک و ریاضی - Artemis - 07-31-2011 بنظر من هم بخاطر هم اندازه بودن محیط دایره ها،هر یک دور،دور دایره مرکزی برابر میشه با یک دور،دور خوردن ئایره متحرک> ممنون از تاپیک جالبتون :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :!: پارادوکس های فیزیک و ریاضی - stella - 07-31-2011 دوستان لطفا يه ذره روحيه ي عملگرا داشته باشيد!!! چرا همه "نظر و فكر ذهنيشون" رو گفته اند! بابا ، بنده خدا گفت بريد آزمايش كنيد!!! :lol: ...همين الان با دوتا CD اين كار رو انجام دادم ، يه دور 360 درجه ، يعني يه دور كامل به دور خودش چرخيد!ولي حالا پارادوكس كجاست؟ پارادوکس های فیزیک و ریاضی - Regulus - 07-31-2011 supr nova نوشته:این که شما میگید یه نوع از قفل گرانشیه. قفل گرانشی در مورد مثلا سیارات هم وجود داره که فقط توش حرکت انتقالی مطرحه و دو سیاره تمام سیاره دیگه رو می بینن و فقط بین حرکت انتقالی اونا یه نسبت عددی وجود داره.Regulus نوشته: تا جایی که من می دونم قفل گرانشی بین دو جسم با دو مدار متفاوت بیان میشه که وقتی یه جسم برای مثال یه بار مدارشو دور میزنه جسم دیگه 2 بار مدار خودشو دور بزنه که می گن این دوتا تو تشدید مداری 2 به 1 اند.ببینید بنده تصور می کنم که قفل گرانشی همان قفل مداری هستش .بنابراین شرایطی که شما فرموید چه باشد و چه نباشد ، اگر هر دو چرخش وضعی و انتقالیِ جسم گردان باهم مساوی باشد ، جسم قفل گرانشی شده است. پارادوکس های فیزیک و ریاضی - supr nova - 08-01-2011 [ Regulus نوشته: این که شما میگید یه نوع از قفل گرانشیه. قفل گرانشی در مورد مثلا سیارات هم وجود داره که فقط توش حرکت انتقالی مطرحه و دو سیاره تمام سیاره دیگه رو می بینن و فقط بین حرکت انتقالی اونا یه نسبت عددی وجود داره.سلام . ببینید مقصود بنده این بود که اگر قفل مداری عطارد را در سامانه ی خورشیدی تصور کنیم ، در داستانِ ماه و زمین ، ماه حکمِ عطارد و زمین حکمِ خورشید را دارد ( جریان را به صورت کاملاً فرضی از دید ناظر خورشیدی و ناظر عطاردی بیان کردم.). درواقع منظورم ازمطرح کردنِ موضوع سیارات ، بیانِ مثالی بود برای درک بهتر . گذشته از این جریان نظر شما در رابطه با پاسخ آزمایش دایره ها چیست؟ پارادوکس های فیزیک و ریاضی - Regulus - 08-02-2011 به نظر من یه دور دور خودش می چرخه. حالا پارادوکسش کجاست؟ پارادوکس های فیزیک و ریاضی - supr nova - 08-02-2011 سلام از همگی متشکرم بابت پاسخ ها تون. و همچنین از کاربرِ محترم و عملگرا stella که این آزمایش رو با CD انجام دادن. اما حالا این آزمایش را با دو سکه ی هم اندازه انجام بدهید تا بخش پارادوکسیکال آزمایش مشخص گردد. پارادوکس های فیزیک و ریاضی - stella - 08-03-2011 اگه قراره اتفاقي غير از اين بيفته كه 360 درجه بچرخه ، پس يه جاي كار من ايراد داره ، چون همين الان با سكه هم امتحان كردم ، اما باز هم يه دور چرخيد!تمام سعيم رو هم كردم كنار هم نلغزن !! |