تالار گفتگو ستاره‌شناسان
یک سوال - نسخه قابل چاپ

+- تالار گفتگو ستاره‌شناسان (https://www.astrotalk.ir)
+-- انجمن: اخترفیزیک و کیهانشناسی (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=9)
+--- انجمن: اخترفیزیک تئوری (https://www.astrotalk.ir/forumdisplay.php?fid=60)
+--- موضوع: یک سوال (/showthread.php?tid=562)

صفحات 1 2 3 4

یک سوال - Ahmad Alasti - 02-10-2009

دوست عزیز مطمئنا شما می دانید تفاوت سیاهچاله های چرخان و ثابت را می دانید اما باید ذکر کنم که چه در سیاهچاله های ثابت چه در سیاهچاله های چرخان همگی از این روش استفاده می شود
باید ذکر کنم که سیاهچاله ثابت به این معنا نیست که سیاهچاله حرکت وضعی ندارد ممنون حرف شما ممکن است که توجیهی برای سیاهچاله های چرخان باشد اما برای تمامی سیاهچاله ها باید جسارتا عرض کنم که صادق نیست!

به نظر من سیاهچاله ها آنقدر جاذبه اشان زیاد است و این پرتو ایکس در اجرام خارج از افق رویداد می آید مثل اینکه من در میدان شلوغ آنقدر به اجرام نیرو وارد کنم که آنها رو وادار به گسیل کنم...

یک سوال - Shirmardi - 02-10-2009

اما راجع به سیاه چاله غیر چرخشی.
فوتون کره یک سیاهچاله غیر چرخشی، محدوده ای است کروی که با ضخامت صفر و فوتون هایی که در طول مسیر مماس بر این کره حرکت می کنند، در مداری دایره ای آن به دام افتاده اند. در سیاهچاله غیر چرخشی، شعاع فوتون کره یک و نیم برابر شعاع افق رویداد است. هیچ فوتونی برای مدت طولانی در این مدار باقی نمی ماند. این مسئله دو دلیل دارد.
اول اینکه به احتمال زیاد، فوتون ها با موادی که در اطراف سیاهچاله در حال سقوط هستند، برخورد می کنند و در نتیجه این برخوردها، جذب و یا پراکنده می شوند.
دلیل دوم این است که مداری که فوتون در آن در حال حرکت است. از لحاظ دینامیکی ناپایدار است.
در نتیجه، انحرافات کوچک از مسیر دایره می تواند خیلی سریع به انحرافات بزرگتری منجر شود که به سقوط فوتون به درون سیاهچاله و یا گریز از آن سیاه چاله بیانجامد.
( این هم دلیل محکم و قانع کننده در مورد غیر چرخشی ها)

Star نوشته: اما راجع به سیاه چاله غیر چرخشی.
فوتون کره یک سیاهچاله غیر چرخشی، محدوده ای است کروی که با ضخامت صفر و فوتون هایی که در طول مسیر مماس بر این کره حرکت می کنند، در مداری دایره ای آن به دام افتاده اند. در سیاهچاله غیر چرخشی، شعاع فوتون کره یک و نیم برابر شعاع افق رویداد است. هیچ فوتونی برای مدت طولانی در این مدار باقی نمی ماند. این مسئله دو دلیل دارد.
اول اینکه به احتمال زیاد، فوتون ها با موادی که در اطراف سیاهچاله در حال سقوط هستند، برخورد می کنند و در نتیجه این برخوردها، جذب و یا پراکنده می شوند.
دلیل دوم این است که مداری که فوتون در آن در حال حرکت است. از لحاظ دینامیکی ناپایدار است.
در نتیجه، انحرافات کوچک از مسیر دایره می تواند خیلی سریع به انحرافات بزرگتری منجر شود که به سقوط فوتون به درون سیاهچاله و یا گریز از آن سیاه چاله بیانجامد.
( این هم دلیل محکم و قانع کننده در مورد غیر چرخشی ها)

جناب شیر مردی من هنوز پاسخ سوال خودم رو نگرفتم
اطلاعاتی که درباره سیاهچاله دادین بسیار خوب بود اما پاسخ سوال من چیزی دیگری بود!
لطفا واضح تر برایم بنویسید

وقتی مواد به راحتی از فوتون کره خارج می شوند به همین راحتی پرتوهای ایکس هم می توانند از آنجا خارج شوند.

Star نوشته: وقتی مواد به راحتی از فوتون کره خارج می شوند به همین راحتی پرتوهای ایکس هم می توانند از آنجا خارج شوند.

حرف من این است که اگر یک سیاهچاله بخواهد پرتو ایکس گسیل کند دیگر سیاهچاله نیست!

طبق تعریف منجمان تا امروز که به آنها سیاه چاله می گویند.
آیا شما تعریف دیگری از سیاه چاله دارید؟

یک سوال - abadanastro - 02-11-2009

آقای الستی عزیز من سوال شما رو کاملا متوجه شدم
شما می پرسید چرا سیاهچاله پرتو ایکس تابش می کنه ؟ و نباید چیزی رو تابش کنه !!!
اما مطمئنا پرتو ایکس تابش میشه
پرتو ایکس و گاما پر انرژی ترین بخش تابش الکترو مغناطیس هستن شدت انرژی بالا در محیط اطراف سیاه چاله باعث این تابش شدید میشه
هیچ نوع پرتو از سیاه چاله تابش نمیشه بلکه از قرص بر افزایشی اطراف سیاه چاله که ناشی از فرو ریزی جرم به درون سیاه چاله است تابش میشه

در ضمن کتاب ساختار ستارگان و کهکشان ها نوشته پاول هاج ، و مترجمش توفیق حیدرزاده است

همچنین من فکر می کنم همیشه آدم ها واسه چیزی که نمی تونند ببینند قصه در میارند مثل روح ، جن ، خدا ، سیاهچاله !!

یک سوال - Ahmad Alasti - 02-11-2009

abadanastr نوشته: آقای الستی عزیز من سوال شما رو کاملا متوجه شدم
شما می پرسید چرا سیاهچاله پرتو ایکس تابش می کنه ؟ و نباید چیزی رو تابش کنه !!!
اما مطمئنا پرتو ایکس تابش میشه
پرتو ایکس و گاما پر انرژی ترین بخش تابش الکترو مغناطیس هستن شدت انرژی بالا در محیط اطراف سیاه چاله باعث این تابش شدید میشه
هیچ نوع پرتو از سیاه چاله تابش نمیشه بلکه از قرص بر افزایشی اطراف سیاه چاله که ناشی از فرو ریزی جرم به درون سیاه چاله است تابش میشه

در ضمن کتاب ساختار ستارگان و کهکشان ها نوشته پاول هاج ، و مترجمش توفیق حیدرزاده است

همچنین من فکر می کنم همیشه آدم ها واسه چیزی که نمی تونند ببینند قصه در میارند مثل روح ، جن ، خدا ، سیاهچاله !!

سلام
دقیقا من هم همینو می گم!
دیروز فرصتی برام پیش آمد و در یک میتینگ نجومی! من این سوالو مطرح کردم و همگی با من اتفاق نظر داشتند! پس با این احتساب بحث تمام شده است! درست نمی گویم؟

یک سوال - Shirmardi - 02-11-2009

نتیجه میتینگ شما چه بوده و شرکت کنندگان در آن چه کسانی بوده اند.
در ضمن من هنوز جواب سوالم رو از شما نگرفته ام؟
سیاه چاله رو لطفا برای من تعریف کنید.

یک سوال - Ahmad Alasti - 02-11-2009

Star نوشته: نتیجه میتینگ شما چه بوده و شرکت کنندگان در آن چه کسانی بوده اند.
در ضمن من هنوز جواب سوالم رو از شما نگرفته ام؟
سیاه چاله رو لطفا برای من تعریف کنید.

خوب من و آقای نیک مهر و استاد خودم آقای حاجی علی بیگی که دانشجوی فیزیکه
نتیجه همون حرفی شد که من گفتم!
متوجه نمی شم؟ یعنی چجوری تعریف کنم؟ آخر هزار جور تعریف داره!