تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: نزدیک ترین ستاره
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2
نزدیک ترین ستاره Confusedhock: به زمین بعد از خورشید چقدر با ما فاصله دارد :wink:
نزدیکترین ستاره به خورشید ستاره آلفا_قنطورس است که 3/4 سال نوری با ما فاصله داره
فکر می کنم اشتباه کردید.چهار و سه دهم نه سه و چهار دهم! :wink: درسته؟
منم نوشتم چهار و سه دهم دیگه :lol: : 3/4
اهان.این مشکل توی تایپ پیش میاد ببخشید.از این به بعد بیاید اعداد رو به حروف بنویسیم
شم از این به بعد با حروف می نویسم Smile
خیلی ازتون متشکرم.پس دوستان از این به بعد همه لطف کنید اعداد رو به حروف بنویسید تا اطلاعات دقیق به دست کاربران برسه
نزدیک ترین ستاره به زمین ستاره پروکسیمای قنطورس بخشی از صورت فلکی قنطورس است با فاصله ی 3/4 سال نوری :lol: :lol
پروکسیما قنطورس(به انگلیسی: Proxima Centauri)(به لاتین: proximus, proxima, proximum ) یک ستاره کوتوله قرمز با فاصله ۴.۲ (چهار و دو ) سال نوری و نزدیک‌ترین ستاره به زمین در صورت فلکی قنطورس است. و در سال ۱۹۱۵ و توسط رابرت اینز , رییس رصدخانه ملی آفریقای جنوبی کشف شد. این ستاره یک بخش از سامانه ستاره‌ای آلفا قنطورس است, و نزدیک‌ترین ستاره به خورشید است. از آنجایی که این ستاره به زمین بسیار نزدیک است می‌توان اندازه قطر زاویه‌ای آن را به طور مستقیم اندازه گرفت, و این مقدار یک هفتم قطر زاویه‌ای خورشید است. پروکسیما قنطورس جرمی حدود یک هشتم جرم خورشید دارد, و میانگین چگالی آن ۴۰ برابر خورشید است و درخشندگی بسیار پائینی دارد , این ستاره یک ستاره شراره‌ای است و تغییرات زیادی در قدر ظاهری آن دیده می‌شود.

میدان مغناطیسی این ستاره از انتقال گرما درون و بیرون ستاره تشکیل شده‌است.نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد پرتوهای ایکس منتشر شده از ستاره بسیار به خورشید شبیه است , و تولید انرژی پائین در ستاره نشان می‌دهد که این ستاره ۴ تریلیون سال دیگر در رشته اصلی خواهد ماند , یا حدود ۳۰۰ برابر سن جهان !

جستجوها جهت پیدا کردن همدم این ستاره ناموفق بوده ‌است, اگرچه این تلاش‌ها نشان داد که این همدم می‌تواند فقط در کنار یک کوتوله قهوه‌ای یا یک سیاره پرجرم باشد. برای کشف این‌گونه اجرام نیز نیز ماموریت فضایی Interferometery نیز انجام شده‌است. از آنجایی که پروکسیما قنطورس یک کوتوله قرمز و یک ستاره شعله‌زن است در صورت داشتن سیاره‌ای قطعا فاقد حیات خواهد بود و به علت نزدیک بودن , یکی از گزینه‌های مسافرت بین‌ستاره‌ای پیشنهاد شده‌است !
اطلاعات بیشتر


پروکسیما قنطورس به عنوان یک ستاره کوتوله قرمز شناخته می‌شود زیرا این ستاره در رشته اصلی قرار داشته و رده طیفی M 5.5 را دارد به همین دلیل در دسته ستارگان کوتوله جای می‌گیرد , معنی M 5.5 این است که این ستاره جرم بسیار کمی دارد. قدر مطلق این ستاره (یعنی قدر ظاهری آن اگر در فاصله ۱۰ پارسکی قرار داشت) برابر ۱۵.۵ است. درخشندگی آن در مجموع تمام طول موج‌ها برابر ۰.۱۷٪ خورشید است , ولی هنگامی از نور مرئی آن دیده می‌شود درخشندگی آن فقط ۰.۰۰۵۶ درصد درخشندگی خورشید در نور مرئی است. بیش از ۸۵ درصد تابش در طول موج مادون قرمز است.

در سال ۲۰۰۲, بررسی نوری تلسکوپ بزرگ (VLTI) قطر زاویه‌ای پروکسیما قنطورس را 1.02 ± 0.08 میلی‌ثانیه قوسی اندازه گرفت.از آنجایی که فاصله آن معلوم است محاسبه می‌شود که قطر واقعی آن یک هفتم قطر خورشید و ۱.۵ برابر قطر مشتری است. جرم آن ۱۲.۳٪ جرم خورشید و ۱۲۹ برابر جرم مشتری است. در ستارگان رشته اصلی چگالی با کاهش جرم افزایش می‌یابد , و پروکسیما قنطورس استثنا نیست به همین جهت چگالی آن 56,800 kg/m3 تخمین زده می‌شود , و چگالی خورشید برابر است با 1,409 kg/m3.

یک کوتوله قرمز با جرم پروکسیما قنطورس حدود چهار تریلیون سال در رشته اصلی می‌ماند.در این مدت به آرامی هیدروژن ستاره از طریق گداخت به هلیوم تبدیل شده و به همین علت داغ‌تر و کوچکتر می‌شود و رنگش به آبی می‌گراید. و در نزدیکی پایان این دوره درخشندگی‌اش به ۲.۵ درصد درخشندگی خورشید می‌رسد و هنگامی که سوخت هیدروژن آن تمام شد به یک کوتوله سفید تبدیل می‌شود (بدون رد کردن فاز غول سرخی) و به طور ثابت انرژی از دست می‌دهد.

از آنجایی که این ستاره جرم کمی دارد پس انتقال حرارتی آن بسیار خوب انجام می‌شود , به همین علت انتقال انرژی آن مستقیم و از طریق حرکت‌های فیزیکی انجام می‌شود. برخلاف خورشید که اگر ۱۰٪ هیدروژنش را از دست بدهد از رشته اصلی خارج خواهد شد این ستاره تا زمانی که سوخت هیدروژن دارد از رشته اصلی خارج نخواهد شد.

این انتقال گرما همراه با مقاومت میدان مغناطیسی به دلیل همین کش‌مکش سطح ستاره ناپایدار شده و شعله‌های خاصی نسبت زیاد ببیرون زده و قدر ستاره تغییر می‌دهد این شعله‌های می‌توانند دمای سطح ستاره را تا ۲۷ میلیون درجه کلوین افزایش دهند . گرمایی که برای تابش پرتو ایکس کافی است ! شار خروجی پرتو ایکس این ستاره حدودا (4–16) × ۱۰26 ارگ/s ((4–16) × ۱۰19 W) تخمین زده می‌شود , این مقدار از شار خروجی خورشید بیشتر است. قله‌های پرتو ایکس این ستاره تا مقدار 1028 erg/s (1021 W.) نیز رسیده‌اند.

از طریق بررسی خطوط طیفی کشف شده‌ است که کروموسفر ستاره دارای مقادیر قابل توجهی منگنز با طول موج نشری 280 ن‌م است. گمان می‌رود ۸۸ درصد سطح ستاره فعال باشد که این از خورشید و حتی در دوره خورشید نیز که هر ۱۱ سال یک‌بار رخ می‌دهد نیز بیش‌تراست. و محاسبه شده‌است که تاج این ستاره تا 3.5 میلیون K دما دارد, در صورتی که این مقدار برای خورشید فقط 2 میلیون درجه کلوین است. اگرچه این ستاره در رده M قرار می‌گیرد و یک کوتوله قرمز است . این ستاره هر ۴۴۲ روز یک‌بار فعال می‌شود که این مقدار از ۱۱ سال دوره خورشیدی بسیار کوتاه‌تر است.

پروکسیما قنطورس بادهای ستاره ‌ای ضعیفی دارد , که جرم این بادها ۲۰ درصد بادهای خورشیدی هستند. زیرا این ستاره بسیار از خورشید کوچک‌تر است, اگرچه مقدار کاهش جرم بر واحد سطح پروکسیما قنطورس هشت برابر خورشید است .



فاصله و حرکت

با اختلاف منظر ۷۷۲٫۳ ± ۲٫۴ دقیقه قوسی اندازه گیری شده توسط ابرخس(اندازه گیری توسط تلسکوپ فضایی هابل مقدار ۷۶۸٫۷ ± ۰٫۳ دقیقه قوسی می‌دهد) پروکسیما قنطورس با زمین ۴٫۲ سال نوری فاصله دارد , یا ۲۷۰٬۰۰۰ برابر فاصله خورشید تا زمین. از بهترین نقطه زمین زاویه جدایی برابر ۲٫۱۸° خواهد بود یا چهار برابر قطر زاویه‌ای ماه کامل. پروکسیما همچنین حرکت مخصوص ۳٫۸۵ ثانیه قوسی در هر سال دارد. و سرعت شعاعی km/s۲۱٫۷ نیز دارد.

به علت حرکت پروکسیما قنطورس، این ستاره فقط در ۳۲٬۰۰۰ سال آینده نزدیک‌ترین ستاره به زمین خواهد بود و بعد از آن ستاره‌ای با نام رز ۲۴۸ نزدیک‌ترین ستاره به زمین خواهد بود. فاصله پروکسیما قنطورس تا زمین ۳٫۱۱ سال نوری است و تا ۲۶٬۷۰۰ سال آینده همین مقدار را تقریبا خواهد داشت. فاصلهٔ چرخش پروکسیما قنطورس از مرکز کهکشان راه شیری بین ۸٫۳ تا ۹٫۵ کیلوپارسک متغیر است و خروج از مرکز این مدار ۰٫۰۰۷ محاسبه شده‌است.
صفحات: 1 2