تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: نقدو معرفی کتاب!
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
خیلی متشکرم.
کسی نمی خواد کتاب معرفی کنه.کتاب های من دارن تموم میشن
یه کتاب بسیار معروف:
نام کتاب: نجوم دینامیکی
نویسنده/مترجم:رابرت تی دیکسون/احمد خواجه نصیر طوسی
مشخصات:577 صفحه _ بر خلاف اسمش بسیار کتاب ساده و قابل فهمیه_یکی از منابع اولیه برای المپیاد نجومه_قیمت فعلی: 9000 تومان_چاپ مرکز نشر دانشگاهی_خلاصه همه جوره قبولش دارم Smile
متاسفانه عکس اسکن شدشو ندارم Sad
خیلی ازتون متشکرم اقای روشندل.من هم با شما موافقم.نجوم دینامیکی کتاب خیلی خوبیه.این هم عکسش
ممنون که عکس ها رو میزارید آقای اسماعیل پور
اینم یه کتاب دیگه:
نام کتاب:نجوم و اختر فیزیک مقدماتی
نویسنده /مترجم/ویراستار :زیلیک و اسمیت/ دکتر جمشید قنبری و دکتر تقی عدالتی/دکتر محسن سر بیشه ای
مشخصات: 552 صفحه_ کتابی دانشگاهی و دارای مطالب فیزیکی خوب به زبان ساده_ دو جلدی_ این کتاب برای علاقه مندان به شرکت در المپیاد توصیه میشه_چاپ دانشگاه شهر خودمون(دانشگاه امام رضا (ع))_ قیمت: 2500 تومان
که البته عکس اسکن شده این یکی رو هم ندارم
باید بعدا تمام کتابامو عکساشو بعدا اسکن کنم
متشکرم.این کتاب به نظر من هم خیلی خوبه و مدیران سایت در چندین پست این کتاب رو معرفی کردند.
فکر می کنم بی انصافی باشه که جایی رو به معرفی کتاب اختصاص بدیم و حرفی از استیون هاوکینگ برده نشه.شاید بشه گفت ایشون بزرگترین دانشمند فیزیک عصر ما هستند.کتاب های زیادی دارن ولی من فکر می کنم این کتاب بیشترین ارتباط رو با ستاره شناسی داره و با زبان خیلی خوبی بیان شده:
تاریخچه ی زمان:
این کتاب تاریخچه ی جهان را از دیدگاه کیهانشناسی امروز به طوری خیلی ساده توضیح داده است و همراه آن با بیانی بسیار ساده و جذاب نظریات گرانش در نسبیت عام را توضیح داده است
نویسنده: استیون هاوکینگ
مترجم: محمدرضا محجوب
ناشر: شرکت سهامی انتشار
قیمت فعلی:سه هزار و دویست و پنجاه تومان
Belder نوشته: ممنون که عکس ها رو میزارید آقای اسماعیل پور
اینم یه کتاب دیگه:
نام کتاب:نجوم و اختر فیزیک مقدماتی
نویسنده /مترجم/ویراستار :زیلیک و اسمیت/ دکتر جمشید قنبری و دکتر تقی عدالتی/دکتر محسن سر بیشه ای
مشخصات: 552 صفحه_ کتابی دانشگاهی و دارای مطالب فیزیکی خوب به زبان ساده_ دو جلدی_ این کتاب برای علاقه مندان به شرکت در المپیاد توصیه میشه_چاپ دانشگاه شهر خودمون(دانشگاه امام رضا (ع))_ قیمت: 2500 تومان
که البته عکس اسکن شده این یکی رو هم ندارم
باید بعدا تمام کتابامو عکساشو بعدا اسکن کنم


این کتاب رو من به چند دلیل توصیه می‌کنم: نخست اینکه سرفصلها و فرمول‌بندیهایی که در کتاب آمده، بسیار هدفمند بوده و کسانی که می‌خواهند حتی ستاره‌شناسی آماتوری را دنبال کنند و فقط پی خواندن کتابهای تعریفی بدون محتوی نباشند، این کتاب عالی است. دو اینکه، کتاب براساس درک مخاطب و با برنامه‌ی دقیق آموزشی نوشته شده. به همین دلیل علاقه‌مندان ستاره‌شناس آماتور باید تمام پایه‌های لازم فیزیک و ریاضیات رو بدونه. و این نکته رو هم تأکید می‌کنم که فیزیک و ریاضیات پایه‌‌ی لازم برای این کتاب و کار آماتور به هیچ وجهی سخت و پیچیده نیست.
جلوتر کتابهای پایه‌ی لازم رو حتماً معرفی می‌کنم تا هر کسی که علاقه داشت بتونه با چند کتاب به سطح لازم برسه.
و نکته‌ی دوم اینکه در تمامی کشورها ستاره‌شناسان آماتور دوره‌های مختلفی رو می‌بینند تا ریاضیات و فیزیک پایه رو بدونند. ولی در ایران متأسفانه کتابهای مرجع ما که دوستان آماتور و نه همه، می‌شناسند و یا کار می‌کنند در بهترین حالت به کتاب نجوم دینامیکی یا نجوم به زبان ساده ختم میشه.
مایکل زیلیک این کتاب رو برای هر دو قشر آماتور و دانشجویانی که می‌خواهند با ستاره‌شناسی آشنا بشن، نوشته و می‌نویسه.

و نقد منفی:‌ ترجمه‌ی به عهده‌ی دانشجویان متعددی بوده و بسیار ناهماهنگه. و ویراستاری اصلاً صورت نگرفته. بسیاری از جملات در کل دو جلد اصلاً فعل ندارند!!؟ یا پس و پیش شدند و مفهوم رو شخصی که اول بار می‌خواد با این کتاب با ستاره‌شناسی آشنا بشه (بخصوص دانشجویان) نمِ‌تونه درست درک کنه. منتهی بچه‌های آماتور از این لحاظ زیاد مشکلی نخواهند داشت. چون از قبل با بخضی از مفاهیم و اصطلاحات آشنایی دارند.
kastor va polux نوشته: خیلی ازتون متشکرم اقای روشندل.من هم با شما موافقم.نجوم دینامیکی کتاب خیلی خوبیه.این هم عکسش


نجوم دینامیکی کتابیه که هر شخصی با هر زمینه‌ای می‌تونه شروع کنه و خوشبختانه با نگاهی که من به کتاب انداختم به شخصه مشکل خاصی ندیدم. مگر اینکه دوستان کتاب رو خونده باشند و ایرادهایی رو پیدا کرده باشند. استاندارد یک کتاب ترجمه شده حداقل در ایران اینه که ساختار کتاب، مفهوم و امانت محتوا حفظ بشن. اینکه حتی یک کلمه هم اشتباه نباشه ایده‌اله و کم‌تر اتفاق می‌افته. شیوه‌ی نگارش مترجم هم در اثر کاملاً دخیله.
ولی در کتابهای علمی حداقل از این نوع زیاد شیوه‌ی نگارش مهم نیست. ساختار جملاتی که من دیدم مناسب بود.
نقد منفی: وقتی کتاب را می‌خوانید به هیچ تصور نکنید چیزی از نجوم به معنای کمی جدی یاد گرفته‌اید. شما در حقیقت با مفاهیم فقط به واسطه‌ی کلمات آشنا شده‌اید. از نظر آموزشی نباید خودتون رو به همین مرحله که تازه مرحله‌ی آشناییه قانع کنید. تازه اول کار شماست در نجوم آماتوری (کسانی که ستاره‌شناسی رو تازه شروع می‌کنند و یا کسانی که کار خودشون رو با کتابهایی مثل کتاب زیلیک شروع نکردند).
توجه داشت باشید درک زیبایی‌های ستاره‌شناسی در یادگیری مفاهیم زیبای فیزیک و تقارن‌های فیزیکی و ریاضیاتی در اونه. پس راه خودتون رو باید بعد از این کتاب با جدیت بیشتری ادامه بدید.
جناب owl در مورد نقد منفی که در باره کتاب نجوم و اختر فیزیک مقدماتی کردید باهاتون کاملا موافقم
این کتاب از نظر علمی عالی ولی از نظر ادبیات و نگارشی ضعیفه امیدوارم در چاپ های بعدی درست شه
حالا هم من کمی کتاب معرفی کنم: «اتم های سکوت»
نوشته‌ی اوبر ریوز فرانسوی. کتابی است ترکیبی از ذهن زیبای ادبیات فرانسه و اخترفیزیک! یکی از معدود کتاب‌های به زبان ساده است که واقعاً با خوندن اون آرامش گرفتم. شاید از خودتون بپرسید مگه در این کتاب از شعر و ادبیات خبری هست و علم نقشی جز اسمش در اون نداره. برعکس ادبیات در خدمت مفاهیم علمی در اومده. به‌جای کتابهای هاوکنیگ که اونها رو هم نقد میکنم،‌ این کتاب رو پیشنهاد می‌کنم. چرا؟
علت مشخصه: اخترفیزیک علمی‌است کاملاً تجربی و حیطه‌ی نظری اون برپایه‌ی یافته‌های تجربی است. و شاید براتون جالب باشه که تنها شاخه‌ای از فیزیک و علم است آنقدر داده‌های تجربی داریم و نتوانستیم فیزیک و ریاضیات اون رو توجیه کنیم که در هیچ جای فیزیک حتی فیزیک تجربی روزمره و صنعتی نمی شود پیدا کرد. هنوز انقطاع میدان‌های مغناطیسی و توجیه شاره‌های پلاسمایی، دینامیک پیچیده‌ی سحابی‌ها، سیاه‌چاله‌ها و رصد انواع پدیده‌های زیبا و عجیب کم‌تر وارد معالادت ما شدند. پس زمینه‌ی تجربی در این حیطه قوی است و کتاب به زبان ساده نوشتن معقول (منتهی مثل همیشه نه برای یادگیری). حتی برای ذهن فیزیکی‌ها هم استراحت ذهم گاهی لازمه. و کتاب وقتی غلط انداز نباشه، می‌تونه این کارو انجام بده. و «اوبر ریوز» به خوبی نشان داده که این کار رو به کمال می تونه برسونه.
من تعجب می‌کنم واقعاً چرا بین ما ایرانی‌ها نامی‌ها فقط مورد توجه قرار میگیرند. آیا از عدم شناخت معرفی کننده‌های کتابهاست در انجمن‌ها یا مدرسین و گروه‌های نجوم. وقتی با انتشارات مرکز تماس گرفتم. متوجه شدم این کتاب هنوز بعد از چند سال چاپ اول باقی مانده.
اینقدر که این کتاب و چند کتابی که در ادامه معرفی می‌کنم، خوب هستند که ارزش آن را دارند که من هم (مخالف کتابهای ساده‌نویسی شده) کتاب رو نقد مثبت کنم.
نقد منفی ندارم. ترجمه بسیار زیباست. عباس مخبر مترجمی‌است که با ترجمه‌های فلسفی می‌شناسیمش. من در کتاب 4 غلط پیدا کردم. یکیش نوشتن نام آندرومدیا به جای آندرومدا بود! یکی نوشتن دونام غلط قمرهای زحل و مشتری که در زیرنوسی دو شکل دیدم. و یک ایراد که الان یادم نمیاد. همین! این به نظرم برای یک مترجم کتابهای غیرمرتبط با نجوم بسیار عالیه. البته استاد خواجه پور با ترجمه‌های خوب خودشون هم راهنمای لغتهای تخصصی بودند.
این کتاب رو به همه‌ی علاقه‌مندان به زیبایی‌های نجوم و اخترفیزیک توصیه می‌کنم.

http://telescope.ir/index.aspx?siteid=1 ... 3&proid=79
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27