تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: نقدو معرفی کتاب!
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
در بین واژه‌نامه ها کامل‌ترین و نه الزاماً بهترین رو همان «واژه‌ نامه‌ی کیهان‌شناسی» دیدم. معادلهای متعددی برای بسیاری از کلمه ها در خودش داره. کتاب واژه‌نامه‌ی نجوم محمد طباطبایی جای نقد بسیاری داره. و البته زحمتی بوده ایشان کشیدند مدتها پیش. جایگزین مناسب لغت‌نامه‌ایه که مدتهاست خودم هم از اون استفاده می کنم. ولی توجه کنید که برای پیدا کردن معنی‌ها باید به لغت‌نامه‌های عربی-انگلیسی-لاتین و متن های قدیمی ایران هم برگردیم. البته برای دوستانی که وقت کافی جهت واژه‌شناسی و یا پیدا کردن معنی یک لغت خاص رو دارند. لغت‌نامه‌های فیزیک و ریاضی هم بسیار مفید هستند. ولی بخصوص برای فیزیک انتقادهای زیادی مواجه اساتیده.
یکی دو نمونه ی دیگر هم هستند که به هیچ وجه کامل نیستند. ولی ممکن است بارها به دلیل لغتهایی که گاهی معنی کردند مورد استفاده قرار بگیرند. عکس کتاب رو نداشتم اینجا قرار بدم.
خیلی از شما در پست های مختلف همین تارگاه دنبال منابعی برای المپیاد بودید
کتاب حاضر با همکاری کانون فرهنگی آموزش و مؤسسه ی نخبگان دانش واندیشه ی ایرانیان جهت آمادگی یکسان دانش آموزان برای شرکت در المپیاد نجوم تألیف گردیده و تفکیک مباحث به همراه خلاصه در ارتباط با هر فصل از ویژگی های این کتاب است.
نویسنده:اقایان:ایرجی،عظیم لو،مشحون
ناشر:کانون فرهنگی اموزش
قیمت فعلی:5600تومان
اضافه کنم که کتاب 188 صفحه دارد.
فکر می کنم دیگه باید کتاب های مرجع و معروف رو به شما معرفی کنیم.
از یک کتاب مهم اما اسون . ساده شروع می کنیم.
نجوم به زبان ساده
این کتاب بیشتر حالت مرجع دارد وتغریبا تمام مباحث ستاره شاسی اماتوری را در خود جای داده:
464 صفحه که شامل: تاریخچه ی نجوم، فصل 1:جهان، فصل2:رصد ستارگان، بدون تلسکوپ،فصل 3:اصول پیمایش، فصل 4:رصد ستاره ها با تلسکوپ های کوچک،فصل 5:تلسکوپ و کاربردهای آن،فصل6:طیف نمایی،فصل7:خواص فیزیکی ستارگان،فصل 8:ماده میان-ستاره ای و سحابی ها، فصل 9:ستارگان:انرژی و تکامل،فصل10:کهکشان ها،فصل11:منظومه شمسی،فصل12:سیارات زیرین(سفلی) ،فصل13:زمین و ماه،فصل 14:کسوف و خسوف،فصل15:سیارات زبرین،فصل 16:ستاره های دنباله دار و شهابوارها، فصل17:ماهواره ها، فصل18:پیدایش منظومه شمسی، ضمیمه، فرهنگ اصطلاحات
در چاپ جدید این کتاب در بین صفحات صفحات گلاسه ای وجود دارد که زیباترین عکس های مرتبط در انجا قرار دارند.مثل عکس خورشید،ایستگاه های فضایی،سحابی شکارچی ،خرچنگ و...
نویسنده:مایر دگانی
مترجم:محمد رضا خواجه پور
ناشر:موسسه جغرافیایی و کارتو گرافی گیتا شناسی
قیمت فعلی:6000تومان
نجوم به زبان ساده یکی از بهترین کتابهایی بود که میشد با اون نجوم رو شروع کرد. تقریبا راجع به اکثر کلمات مورد نیاز یک تازه کار در نجوم در این کتاب هست. ولی فقط اشاره‌ی نهایت یک صفحه‌ای. به دلیل فرم خاصی که مایر دگانی به این کتاب داده کتاب خاصی به حساب میاد. فکرکنم این‌طور بگم این در هر کتابخونه‌ای باشه خوبه.
مخصوصا چاپ جدیدش که صفحه های زیادیرو به عکس هایی از اجرام مسیه و... و اونهم با کاغذ گلاسه اختصاص داده.
اسمان پر ستاره
در پست های قبلی اشاره شد که بسیاری از ما می تونیم از نرم افزار هایی مثل استاری نایت (شب پر ستاره )در زمینه ی ستاره شناسی بهره ببریم اما کار با اونها همیشه اسان نیست.اسمان شب کتابی رو نشر کرده که استاری نایت 6 رو به صورت حرفه ای اموزش داده.
مترجم:اویس محمودی
ناشر:اسمان شب
قیمت فعلی:شش هزار تومان
با این کتاب من هم بخوبی آشنا هستم! امیدوارم بسیار مفید باشه برای علاقه‌مندان. الان که دارم خیلی اتفاقی جلوی دستم کتاب رو ورق می‌زنم یاد زحمات زیادی در مورد این کتاب می‌افتم. این رو هم در همینجا گفته باشم که وقتی کتابی وارد مرحله‌ی چاپ میشه مترجم یا نویسنده و ویراستار ساعتهای زیادی رو رنج کشیدن تا کتابی بدون سود مالی زیاد دست خواننده برسه. البته همه‌ی کتابها اینطور نیستند. کم کم که کتابها رو دوستان معرفی کنند من نقدهای خودم رو اینجا می‌نویسم در کنار دوستان دیگه. چون مسأله زیاد داریم با کتابهای فارسی شده. امیدوارم هر هفته حداقل چند کتاب به این بخش معرفی بشه. خیلی برای همه‌ی علاقه‌مندان مفیده. الان بیش از 200 کتاب فارسی شده داریم.
خیلی ازتون متشکرم.خب حالا که استقبال کردید اجازه بدید من یک کتاب دیگه هم معرفی کنم.
نجوم کروی
خب فکر می کنم همتون این کتاب رو بشناسید.فکر می کنم این تنها کتاب یا حد اقل از محدود کتاب هایی باشه که راجع به کره ی سماوی ونجوم کروی توضیح داده و یک مرجع مناسب برای ستاره شناس های اماتوذه.البته سطح کتاب یک مقدار بالاست و از محاسبات ریاضی در اون استفاده شده
این کتاب بر اساس درسهایی تدوین شده که هر سال در دانشگاه کمبریج و همراه با یک دوره آموزش نجوم عملی در رصدخانه تدریس می‌شوند. این کتاب به قصد پر کردن شکاف حاصل از پیشرفتهای جدید تهیه شده است. کتاب ، علاوه بر مسائل کلاسیک نجوم کروی ، حاوی مباحث اساسی درباره موضوعات مهمی از قبیل مختصات خورشید نگاشتی ، حرکتهای خاصه ، تعیین مکان در دریا ، کاربرد عکسبرداری در اندازه گیریهای دقیق نجومی و مدار ستاره‌های دوتایی است، مباحثی که عموما به آنها در کتابهایی از این دست کمتر پرداخته شده است.
کتاب استاری نایت رو توصیه می کنم بگیرید چون من که فکر می کردم از استاری نایت خیلی بارمه دیدم یه چیزای خیلی جالبی داره که تا حالا ندیده بودم
و اما نجوم کروی که همه منجمان و المپیادی ها اونو میشناسند و من توصیه میکنم که المپیادی ها اونو از همه کتابا مهمتر بدونن و بیشتر هم بخونن چون برای مرحله دوم منو خیلی کمک کرد
اعتراف می‌کنم،‌ خیلی وقت بود که کتاب نجوم کروی رو گرفته بودم ولی چند سال پیش که فرصتی شد تا جایی نجوم کروی درس بدم، مجبور شدم این کتاب خاک خورده‌ی خودم رو که فکر می‌کردم ساختار خوبی نداره، مطالعه کنم تا با قاعده جلو برم.
این کتاب رو بسیار پسندیدم. برخلاف ظاهرش که کلی فرمولهای مثلثاتی تو در تو داره و مخاطب اول دچار زدگی ممکنه بشه،‌ توضیحات بسیار مقدماتی و زیبا هستند. متأسفانه همین یک کتاب رو به فارسی داریم در این زمینه. به‌جای کتابهای عامه فهم باید اول این کتابها چاپ بشه. ولی نوید بدم که تا الان تعدادی چاپ شده و باز هم ادامه داره. و می‌دونم که بزودی کتابخانه‌های بچه‌های نجوم رو کتابهای خوبی پر خواهد کرد. و باز هم معمای کتابهای جدید! منتهی این دفعه کمی دیرتر معما حل میشه. با کتاب استاری نایت اولین معمایی که درست کردم حل شد!
ترجمه‌ی کتاب نجوم کروی هم بد نیست. مشکل اساسی نداره. مشکلی با نوشتار اون نخواهید داشت. و اگر پر کار باشید خودتون هم موقع مطالعه محاسباتی رو باید انجام بدید تا مطلب کاملا جا بیفته. تمرینات هم مثل همیشه مهم هستند.
و همچنان امیدوارم معرفی کتابها به سرعت ادامه پیدا کنه تا تنها جایی باشه این تالار که روی کتابها نظر هم داده میشه و مرجع مناسبی برای همه‌ی علاقه‌مندان باشه.
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27