شناخت گيتي
به طور خلاصه كتابي است ساده. البته مناسب تدريس هم نيست. علي رغم نوشتهي روي جلد. در كلاسهاي عمومي بايد به روش كاملاً علمي و نه مطالبي كه شخص از كتاب به راحتي و بدون كمك مدرس ميتواند بخواند، تدريس كرد.
سطح كتاب عمومي است. نمونهي موفق اين نوع كتابها رو قبلاً معرفي كرديم. اين كتاب هم براي كساني كه ميخواهند صرفاً با نحوم آشنا شوند منبع مناسبي است.
نويسنده: پروفسور باربارا رایدن
مترجم: مهندس افشین آزادمنش
ناشر: انتشارات معین
نوبت چاپ: اول
سال چاپ: 1381
تعداد صفحات: 203
سطح كتاب: ساده
كتاب الفباي نورشناخت+فيزيك پايه جلد4 فرانك جي. بلت+فيزيك هاليدي جلد4+دورهي درسي فيزيك جلد3+فيزيك مفهومي جلد4.
دوتاي اول و آخري رو مشكلي نخواهيد داشت.
drdehghani نوشته: یه کتاب هدیه گرفتم به اسم:
Universe: Stunning Satellite Imagery from Outer Space
فوق العاده نفیس هست. جنس عالی کاغذ و عکس های بزرگ رنگی, خیلی زیبا. بچه هایی که تهران هستند احتمالا خیابون انقلاب گیرشون میاد
کتابو منم دارم عالیه و روونه و از نظر چاپ و ......... هم عالیه
Owl نوشته: شناخت گيتي
به طور خلاصه كتابي است ساده. البته مناسب تدريس هم نيست. علي رغم نوشتهي روي جلد. در كلاسهاي عمومي بايد به روش كاملاً علمي و نه مطالبي كه شخص از كتاب به راحتي و بدون كمك مدرس ميتواند بخواند، تدريس كرد.
سطح كتاب عمومي است. نمونهي موفق اين نوع كتابها رو قبلاً معرفي كرديم. اين كتاب هم براي كساني كه ميخواهند صرفاً با نحوم آشنا شوند منبع مناسبي است.
نويسنده: پروفسور باربارا رایدن
مترجم: مهندس افشین آزادمنش
ناشر: انتشارات معین
نوبت چاپ: اول
سال چاپ: 1381
تعداد صفحات: 203
سطح كتاب: ساده
اين كتاب از لحاظ اينكه اطلاعات رو بصورت خلاصه ارائه ميده بد نيست. ولي به نظر من براي شروع يا تدريس اصلا كتاب خوبي نيست.
منم موافقم
کتاب های زیاد دیگه ای هست که اگه آدم رو اونا وقت بذاره خیلی بهتره مثل <پس از اولین سه دقیقه>
كتاب بعدي كه معرفي ميكنم، نامش كمي نا آشناست براي اكثر بچهها:
اپتيك، نويسنده: هِشت
اين كتاب فوق/ العاده در سطح فيزيك هاليدي نوشته شده. موضوع كاملاً به اپتيك اختصاص داره. يكي ار بهترينهاي اپتيكه. به نظر من بين كتابهاي فيزيكي همردهي هاليدي-فولز و ديگر كتابهاست. ترجمه رو كه گذري ديدم، عادي است. البته بايد نگاه دقيقتري به ترجمهي فارسي بندازم.
فكر نميكنم جاي توضيح اضافهاي لازم باشه براي اين كتاب- اين كتاب براي نجوميها جزو واجبات است! حالا چرا زندگينامه و چرا آسيموف؟ دليل واضح است. آسيموف، تأثيرگذارترين و پرطرفدارترين نويسندهي علمي-تخيلي و كتابهاي علم به زبان ساده در ايران هم طرفداران قابل توجهي دارد. آسيموف فقيد نويسندهي فعال با بيش از 450 جلد كتاب بخش اعظم كتابهاي علمياش همانطور كه در انتهاي كتاب هم آمده، نجومي هستند.
http://www.caravan.ir/BookDetails.aspx? ... egoryId=21
البته خود كتابهاي علمياش هم اگر پيدا شوند هنوز توصيه ميكنم. من و بسياري ديگر از نجوميهاي ايران و حتي فيزيكيها از جمله خود من(!!؟)تمام انگيزه و جذابيت اين دو رشتهي يك ريشه را از داستانهاي علمي و كتابهاي نجومي آسيموف گرفتيم. توضيح مترجم و ناشر:
آیزاک آسیموف یکی از شناخته شده ترین نویسندههای علم به زبان ساده و داستانهای علمی تخیلی در ایران و البته جهان است؛ بسیاری او را موفقترین و در مجموع کتابهایش پرفروشترین علمی نویس دنیا میدانند و آثار علمی تخیلی او همواره در بین مهمترین آثار «عصر طلایی» این شاخه از ادبیات قرارمیگیرد. او به خاطر نوشتن چنین آثاری تاکنون دهها جایزه و افتخار را نصیب خود کرده؛ من جمله 14 دکترای افتخاری از دانشگاه های مختلف جهان گرفت، سیارکی را به افتخار او «سیارک آسیموف5020» نامگذاری کردند، جایزه ی بنیاد توماس آلوا ادیسون را به خاطر نوشتن یکی از کتاب های علم به زبان سادهاش دریافت کرد. بیش از ده بار جوایز هیوگو و نبیولا (مهم ترین جوایز ادبیات علمی تخیلی و فانتزی) را از آن خود کرد و ... او تنها کسی است که تاکنون در تمام رده های سیستم دیویی کتابخانه ها (به جز فلسفه) کتاب نوشته است و شاید بتوان گفت گسترده ترین طیف نوشتهها را در میان نویسندگان دنیا دارد.
او از نخستین نویسندگانی بود که ادبیات علمی تخیلی را از ژانری حاشیهای و مخصوص مجلات خارج کرد و به درون مایههایی جدیتر پرداخت. می توان گفت اگر امثال او نبودند امروزه قدرت ادبیات علمی تخیلی چنین گسترده نمیشد که تأثیرش بر ادبیات جریان اصلی تا این اندازه عظیم باشد. در ادبیات علمی تخیلی، نگاه او به نوع انسان و روابط انسان با مخلوقات تکنولوژیکش، به طور خاص روبوتها، چنان دقیق و ملموس بود که به جرئت میتوان گفت امروزه کسی نمیتواند در این باب قلم بزند و زیر سایهی او نباشد. نگاه ساده اما دقیق او به مقولات علمی در کتابهای علمیاش، در کنار زبان شیرینش، الگوی بسیاری از نویسندگان بعدی شد.
من. آسیموف زندگینامهی اوست به قلم خودش دربارهی روابطش با نویسندگان و دانشمندان دیگر، عقایدش، شیوهی نویسندگیاش، روابط خانوادگیاش و غیره. من. آسیموف به اعتقاد بسیاری در میان بهترین اتوبیوگرافیهای قرن بیستم جای دارد. آسیموف در مقام نویسندهای پرکار و شناخته شده و صاحب نظر از وقایع تلخ و شیرین و مشاجرات متعددی میگوید که میان او و نویسندگان دیگر گذشته؛ در مقام علمی نویسی مطرح و مؤثر از شیوهی آموزش دروس در امریکا میگوید و انتقاد میکند؛ در مقام رییس انجمن اومانیستهای امریکا از سیر تطور اندیشه در امریکا در طول عمرش مینویسد؛ و از همه مهمتر در مقام یکی از اثرگذارترین علمی تخیلی نویسان تاریخ از هر آن چیزی که به زندگیاش مربوط است. ضمن آنکه همهی اینها با لحن شیرین و سرشار از طنز آسیموف همراه است که او را در میان تکرار نشدنیترین نویسندههای تاریخ ادبیات امریکا جای داده است.
مشخصات کتاب
تعداد صفحه: 220
نشر: دانشگاه مازندران (25 اسفند، 1386)
شابک: 978-964-2571-19-2
قطع کتاب: وزیری
وزن: 550 گرم
كتابي است از يك استاد فيزيك كه در سطح خودشون بسيار پر مطالعه و به روز هستند. كارذ ايشان نسبيت عام و كيهانشناسي است. يقيناً كتاب مجموعهاي است بهترين كتابهاي تخصصي در زمينه ي نسبيت عام. البته با تبع دكتر كوروش نوذري كه بين فيزيك پيشههاي ايران در اين حوزه نامي شناخته شده است. كتاب ساختار بسيار مناسبي دارد و من براي كساني كه با فيزيك آشنايي دارند اين كتاب رو توصيه ميكنم. كساني كه نسبيت خاص و عام ريندلر و يا فضا-زمان تخت و خميده رو خوندند و يا تورق كردند با اين كتاب مشكلي ندارند. كتاب بسيار منظمتر و بهتر از اين دو كتاب است. البته منظور ساختار درسي آن است. چون دو كتاب مذكور به هيچ وجهي كتاب درسي نيستند كه خواننده بتواند از آنها پله پله نسبيت را ياد بگيرد.
نگارش: دان ناردو
مترجم: ابوالفضل حقيري
نوع جلد: شوميز
قطع: جيبي
ناشر: بصیرت
نوبت چاپ: اول
تاريخ چاپ: 1387
قيمت: : 2200 تومان
سياهچالهها يكي از عجايب جهان علمي جديدند كه از زمان طرح، مباحث گوناگوني را در جهان علم ايجاد كردهاند. اين كتاب با زباني ساده اما دقيق و بدون استفاده از رياضيات پيچيده سعي در آشنا ساختن خوانندگان خود با سياهچالهها دارد.
نظر من: كتاب بدون فرمول و به زبان ساده و شمايهي تاريخي اين مبحث جالب از نسبيت عام و اخترفيزيك رو بررسي كرده. خود من هم بدم نيمد كتاب رو نگاهي انداختم و مطالعهاي كردم. مباحث تاريخي براي كساني كه فقط نام آينشتاين رو شوارتزشيلد رو شنيدند لازمه. چون در واقع تعداد زيادي از فيزيكدانان در اين حيطه كار كردند. اين در واقع تاريخچه و مروري بر فيزيك سياه چالههاست. ولي طرح جلد آن واقعاً بيارتباط و بسيار انتقاد برانگيز است.