تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: پرتاب نخستین سفینه سرنشین دار ایران
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
سلام
رییس سازمان فضایی ایران اعلام کرده که تا سال 2012 ایران سفینه سرنشین دار به مدار زمین پرتاب می کند که این کار را با تکنولوژی 100% بومی انجام خواهد داد.
دوستان گرامی به نظر شما آیا کشور ما موفق به انجام این پروژه عظیم می شود؟
سوال دیگر این است که بهتر نیست سازمان فضایی ایران به جای اینکه هزینه و وقت خود را صرف سفر انسان به فضا کند روی پروژه های دیگری نظیر ربات های کاوشگر ، پروژه های تحقیقاتی و ... سرمایه گذاری کند؟
خب این خبر خیلی خوبیه. من اولین باره که با خبر میشم و لی منم با شما موافقم :!:
من فکر میکنم زمان و هزینه ها رو بهتره جاهای مفید تر استفاده کنیم.
اگه تا سال 2012 بتونیم فضا نورد راهی فضا کنیم پس حتماً بهترش رو هم میتونیم انجام بدیم. Arrow
سلام
رفتن انسان به مدار زمین مهم تره یا فرستادن کاوشگر به خاک ماه و یا مریخ و بالاتر از این تصورها به اقمار مشتری؟!!!!!!!!!!!
سلام
1) چنین تکنولوژی که فرموده‌اند تا 50 سال آینده هم در ایران نخواهد بود. اگر گفته‌ی ایشون بوده باشه. این پروژه نیاز هزینه‌های میلیارد دلاری داره که اصلاً ایران در شرایط کنونی قادر به انجام اون نیست. بیان این مسأله بیش‌تر شبیه رقابت تبلیغاتی جنگ سرد می‌مونه. ولی ما کجا و روسیه و آمریکا کجا!! اگر هزینه خارجی باشه معنی اش جز انجام بخش اعظم این پروژه توسط کشورهای دیگه نیست.
2) فرض کنیم که این بودجه و امکانات و دانش رو هم داشتیم و یا خواستیم که از دانش مهندسین و فیزیکدانان ایرانی هم استفاده کنیم (ما نه البته! سازمان فضایی) نیازی به این کار نیست! دلیلی وجود نداره! جز این نیست که مثل چین کشور جدا شده‌ای از جهان خودمون رو نشون بدیم. در حالی که بعد از جنگ جهانی و جنگ سرد،‌ تمام پروژه‌ها بین المللی انجام میشه.
از این قصه‌ها زیاد می‌شنویم. شاید برای همه نوای خوشی باشه، ولی از نظر اقتصادی هم به صرفه نیست که مثل کشور کمونسیتی در عین اینکه مردم در تنگنا هستند، چنین کاری انجام بشه. هنوز کتابخونه‌های دانشگاه‌ها کامل تجهیز نیستند. آزمایشگاه درست حسابی بخصوص در حوزه‌ی فیزیک وجود نداره. دانشگاه نداریم!