mohsensh نوشته: :lol: نه اتفاقا خیلی تاکید ندارم که حتما شکستی باشه. آخه اونجور که من فهمیدم تلسکوپهای نیوتونی لوله ی باز دارن و انگار آینه اون با هوا در ارتباطه واسه همین توی شهر ما که هر هفته گرد و غبار داره به نظرم اذیت کنه.
این تلسکوپ دومی هم فیلمشو دیدم به نظرم خوب بود فردا باید قیمتشو گیر بیارم ببینم چجوریه.
آقا ببخشید من زیاد سوال پرسیدم. فقط یه سوال دیگه در خصوص تلسکوپ اول اینه که آیا تفاوت اپوکروماتیک با آکروماتیک اونقدر قابل حس هست که ارزش داشته باشه یه همچین اختلاف قیمت هایی رو پرداخت کنه ؟
بازم ببخشید که طولانی شد
خودم به شخصه تا حالا با هر دو رصد نکردم. فکر کنم فقط شکستی اکروماتیک رو باهاش رصد کرده باشم. ولی خیلی وقت پیش بود، یادم نمیاد.
تو رصد اجرام گسترده که تاثیری نداره خطای رنگی. فقط تو رصد اجرام پر نور ممکنه اذیت کنه، مثل ماه و سیارات. بخصوص سیارات که کوچکتر هم هستن و خط ابی یا قرمز که در اثر خطای رنگی ایجاد میشه بیشتر جلب توجه میکنه.
ولی اینکه می ارزه این اختلاف قیمت یا نه، به نظرم برای رصد نه.
ولی تو عکاسی قطعا بله.
در مورد گرد و خاک در اهواز و لوله باز، حق با شماست، من اصلا به ذهنم نرسیده بود. فکر کنم یکی دو هفته ای یک سانت خاک بشینه رو اینه.
من تو تهران تلسکوپم (8 دابسونی) گوشه اتاق، با بستن دهانه لوله بعد از 5، 6 ماه خاک میشینه رو اینه و باید بشورمش.
سوالم هر وقت داشتید در حد توانم در خدمتم.
administrator نوشته: تلسکوپ باید وسیله*ای باشد که نیازهای شما را برطرف کند. نیازی مانند دیدن سیارات، ماه کمترین توقع هست و بیشتر از آن شامل سحابی ها و کهکشان*ها می شود.
یکی از تلسکوپ*های خوب که در حال حاضر حرف اول را در رصد می زند تلسکوپ 130 میلیمتری بازتابی شرکت Meade هست که در لینک زیر می توانید مشاهده کنید.
تلسکوپ نیوتنی POLARIS 130mm - فروشگاه ایران اپتیک - تلسکوپ، دوربین دوچشمی و عکاسی، میکروسکوپ، آسمان شب، رصدخانه
اما در مورد وضعیت هوای اهواز.
من خودم اهوازی هستم و هنوز هم برنامه*های رصدی در شهر اهواز برگزار می کنم. مشکلی از نظر خاک و این موارد وجود ندارد. بعد از 2 سال با تمیز کردن آینه دوباره همان شفافیت روز اول را دارد.
در مورد آکروماتیک و آپوکروماتیک
این دو در وضوح تصویر تفارت بسیار زیادی دارند مثل قیمتشان هست. برای شروع کار رصد آپو پیشنهاد نمی کنم. دلیل آن گرانی است. بعد از یاد گرفتن آسمان شب می توانید به بنا به سلیقه و استفاده تلسکوپ خوبی تهیه کنید.
برای آگاهی بیشتر از برنامه*های انجمن ستاره شناسی اهواز :
انجمن ستاره*شناسی اهواز ( انجمن نجوم اهواز ) | باشگاه ستاره شناسی اهواز ( باشگاه نجوم اهواز ) - صفحه اصلی
https://t.me/ahvazastro
با تشکر
ولی من با توجه به تجربه استفاده از تلسکوپ 114 میلیمتری نیوتنی، اصلا این 130 میلیمتری رو توصیه نمیکنم.
نیوتنی زیر 8 اینچ انتظارات رو براورده نمیکنه.
شما سخت در اشتباه هستید.
تلسکوپ 8 اینچ درسته که خوب هست. ولی دلیل نمیشه هر شخصی تهیه نکنه. من الان 80 میلیمتری شکستی، 5 اینچی بازتابی، 8 اینچ بازتابی، 10 بازتابی دارم. ولی هر کدام برای خودش و در نوع خوش خوب هست.
تجربه رصدی نشان داده که 130 میلیمتری ( 5 اینچی ) بازتابی دارای اپتیک مناسب برای شروع رصد هست.
ممنونم
مرسی از شما دو عزیز به خاطر راهنماییهاتون . خیلی خیلی لطف کردین و از مطالبی که گفتین چیزای خوبی یاد گرفتم
سلام به همگی من 1200000 بودجه دارم درموردصورت فلکی چهارتا کتاب خوندم یک سال صرف کردم قبلن هم تلسکوپ معمولی داشتم حالا با این بودجه شما چی پیشنهاد میدید برا سحابی خوشه و سیارات میخوام اگه بشه عکاسی ممنون میشم راهنمایی کنید