تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: قوانین کپلر
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
[size=12]قوانین کپلر[/size]
مطابق این نظریه که نخستین قانون از قوانین سه گانه کپلر به شمار می آید ، مدار گردش سیارات به دور خورشید شکلی است بیضی که خورشید در یکی از دو کانون آن جای دارد و اگر بخواهیم علمی تر صحبت کنیم ، باید بگوییم که خورشید و سیارات آن پیرامون گرانیگاه منظومه شمسی یعنی نقطه ای که بر مرکز واقعی خورشید منطبق نبوده و کمی نسبت به آن فاصله دارد گردش می کند .
برابر قانون دوم کپلر ، شعاع حامل سیاره ( یعنی خط واسل میان خورشید و سیاره ) در زمان های مساوی سطوح برابر می پیماید ، به همین مناسبت سیارات هنگام عبور از نزدیکی خورشید سریع تر از زمانی که از آن دورند حرکت می کنند . نقطه ای ازمدار گردش هر سیاره که نزدیک ترین فاصله از خورشید را داراست حضیض و آن که دورترین فاصله را داراست اوج نام دارد .
سومین قانون کپلر رابطه ی میان زمان گردش سیاره و فاصله متوسط آن را از خورشید بیان می دارد . اگر سال زمینی را به عنوان واحد اندازه گیری زمان و فاصله ی میان زمین تا خورشید یعنی واحد ستاره شناسیی را واحد اندازه گیری فاصله محسوب داریم ، در این حال فرمول p2 = a3 که در آن p زمان و a فاصله متوسط از خورشید است ، بیان کننده ی سومین قانون از قوانین سه گانه کپلر خواهد بود .
کپلر موفق شد که چگونگی حرکت سیارات را کشف کند . اما آیزاک نیوتون ریاضیدان انگلیسی ، دریافت که عامل نگه دارنده ی سیاره ها در مدار هایشان ، نیروی گرانش است . نیروی گرانش زمین سبب می شود که همه ی اجسام به سطح آن سقوط کنند . اگر نیروی گرانش خورشید همواره سیارات را به طرف خود نمی کشید ، همه ی آن ها در اعماق فضا پراکنده می شدند .
مطلب فوق العاده جالب و آموزنده ای بود آقای افشار پور :wink:
سلام
شما نمیدونین خود کپلر چطور بیضی بودن مدار سیارات رو اثبات کرد؟
سؤال جالبيه . اگر سيارات دايره وار به دور خورشيد مي گشتند بايد همواره در زمانهاي مساوي مسافتهاي مساوي رو در آسمان طي ميكردند در حاليكه سيارات زماني سريعتر و زماني ديگر آهسته تر در آسمان سير ميكنند . البته اين ساده ترين و روشن ترين دليله .