تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: اخبار مربوط به وویجر
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.

[B]نخستین پیام «وویجر1» از فضای بین ستاره ای به زمین مخابره شد


فضاپیمای وویجر 1 پس از خروج از منظومه شمسی و ورود به فضای بین ستاره*ای، نخستین پیام خود را به زمین مخابره کرد.

فضاپیماهای دوقلوی وویجر 2 و 1 با هدف بررسی سیارات منظومه شمسی بویژه مشتری و زحل در سال 1977 میلادی به فاصله 16 روز از یکدیگر به فضا پرتاب شدند.

[ATTACH=CONFIG]1882[/ATTACH]

ناسا روز پنج شنبه 12 سپتامبر (21 شهریور) بطور رسمی از خروج فضاپیمای وویجر 1 از منظومه شمسی و ورود به فضای بین ستاره*ای در آگوست 2012 میلادی خبر داد؛ بر اساس داده*های دریافتی، این فضاپیما در یک منطقه انتقالی خارج از حباب منظومه شمسی در مکانی که تأثیرات خورشید هنوز در آن مشهود است، حضور دارد.

فضاپیمای وویجر 1 پس از گذشت 36 سال از آغاز مأموریت بررسی سیارات منظومه شمسی، در حال حاضر در بخش تاریک و سرد فضا جایی بین ستارگان قرار دارد.

بر اساس اعلام ناسا، نخستین فضاپیمایی که موفق به خروج از منظومه شمسی شده است، پیامی را از فضای بین ستاره ای ارسال کرده که شامل ارتعاش پلاسمای متراکم یا گازهای یونیزه شده است که توسط ابزار موج پلاسمای فضاپیما ضبط شده است.

«دان گارنت» محقق اصلی ابزار موج پلاسمای وویجر 1 در یک کنفرانس مطبوعاتی تأکید کرد: برای نخستین بار موفق به ضبط صدایی در فضای بین ستاره*ای شده*ایم و شنیدن این صدای ضبط شده یک رویداد تاریخی و مهم محسوب می*شود.

به گفته «گارنت»، ابزار پلاسمای فضاپیما تاکنون دوبار این صدای ارتعاش را شنیده است که شامل اکتبر تا نوامبر 2012 و آوریل تا می 2013 میلادی است.

در هر دو مورد ضبط شده افزایش میزان صدا به گوش می*رسد که می*تواند به معنای افزایش مداوم تراکم باشد.

محققان ناسا بصورت مستمر با دو فضاپیمای وویجر 2 و 1 در ارتباط هستند؛ اما حضور وویجر 1 در فضای بسیار دور دست خارج از منطقه هلیوسفر، ارسال پیام را دشوار کرده است؛ با توجه به فاصله 19 میلیارد کیلومتری فضاپیما از زمین، ارسال هر پیام 17 ساعت بطول می انجامد.

فضاپیمای وویجر 1 در حال حاضر مشغول بررسی ذرات بیگانه و پدیده*های تاکنون مشاهده نشده در فضای بین ستاره*ای است.

با پایان یافتن سوخت هسته*ای دو فضاپیما، ابزار علمی و تحقیقاتی آنها در سال 2025 میلادی خاموش خواهند شد. [/B]
میگم ویجر 1 چه زمانی پرتاب شد ؟
پنجم سپتامبر سال 1977
وای از این بفهمید که چه قدر منظومه ی خورشیدی بزرگه که از اون موقع تا حالا تازه الان وویجر از منظومه ی خورشیدی خارج شده.
بزرگ به نسبت چی؟زمین؟
ستاره هایی هستند که کل مدار زمین یا حتی منظومه شمسی رو تو دل خودشون جا میدند،اینها هم بزرگ هستند؟
سیاه چاله،کهکشان،کلاستر،سوپر کلاستر و ...
واقعا زیباست
واسه اینکه خیلی بی ربط به موضوع تاپیک نباشه عرض کنم حداکثر سرعت وویجر 1 به 62136 کیلومتر در ساعت رسیده و هزینه این ماموریت 250 میلیون دلار بوده
اطلاعاتی درباره فضاپیمای وویجر

چندی پیش ناسا اعلام کرد فضاپیمای وویجر 1 که 36 سال پیش به فضا پرتاب شد، رسما از منظومه شمسی خارج شده و پا به فضای میان ستاره*ای گذاشته است. این خبر اگرچه در ذات خود خبر بسیار مهیجی است؛ اما در عین حال، سوالات زیادی را ایجاد کرده است: چه اطلاعاتی را می*توان از وویجر 1 دریافت کرد؟ چطور با گذشت این همه سال وویجر 1 هنوز نیروی مورد نیاز خود را تامین می*کند؟ چه زمانی وویجر 1 با آدم فضایی*ها مواجه خواهد شد؟

[ATTACH=CONFIG]1900[/ATTACH]

خوشبختانه، دانشمندان و مهندسان پشت سر این پروژه به بسیاری از این سوالات پاسخ داده*اند که گزیده آنها را با هم مرور می*کنیم.


با توجه به اینکه وویجر 1 هم اکنون بسیار دورتر از آنچه انتظار می*رفت قرار دارد، چطور هنوز می*توان اطلاعات ارسالی آن را دریافت کرد؟

بخش اعظم آن مرهون پیشرفت چشمگیر فناوری روی زمین طی دهه گذشته است که ما را قادر ساخته سیگنال*های بسیار ضعیف رادیویی را از فاصله*ای بسیار دور دریافت کنیم.

[ATTACH=CONFIG]1901[/ATTACH]

آیا وویجر 1 هنوز قادر به گرفتن عکس و ارسال آن به زمین است؟

پس از گرفتن عکس معروف «نقطه آبی کم*فروغ» در سال 1990 / بهمن 1368، دوربین*های وویجر 1 خاموش شدند تا در انرژی مصرفی و حافظه رایانه*ای آن صرفه*جویی شود.

تمایز میان فضای میان ستاره*ای و فضایی که به عنوان منظومه شمسی شناخته می*شود چیست؟

در اصل هنوز هم تفاوت کاملا واضحی میان این دو وجود ندارد. هم اکنون تفاوت این دو بر مبنای تعریف پلاسما و ذرات است. در حال حاضر، وویجر 1 توسط ذراتی احاطه شده که از سایر ستارگان، و نه از خورشید آمده*اند. اما پیش از این، وویجر در احاطه ذراتی با منشاء خورشید بود. سایر تعاریف نیز در بر گیرنده الزامات تغییرات جهت میدان مغناطیسی است.

[ATTACH=CONFIG]1902[/ATTACH]

چه مدت طول می*کشد تا سیگنالی از وویجر 1 به زمین برسد؟

سیگنال*های ارسالی توسط وویجر با سرعت نور حرکت می*کنند، 17 ساعت طول می*کشد تا به زمین برسد.

وویجر 1 چه نوع اطلاعاتی را به زمین ارسال می*کند؟

اطلاعات علمی که در حال حاضر توسط وویجر 1 به زمین ارسال می*شود عبارتند از: اندازه*گیری*های ذرات پر انرژی، داده*های مغناطیس*سنجی، داده*های امواج رادیو پلاسما، اندازه*گیری*های طیف فرابنفش (که در حال حاضر به نفوذ ذرات میان ستاره*ای واکنش می*دهد).

چه مدت طول می*کشد تا انرژی وویجر 1 تمام شود؟

انرژی کافی برای کار کردن فضاپیما و همه ابزارهای علمی آن تا سال 2020 / 1399 وجود دارد. در آن زمان، ما شروع به خاموش کردن تدریجی ابزارهای علمی آن می*کنیم که تا سال 2025 / 1404 طول خواهد کشید. در نهایت، ماموریت صرفا مهندسی وویجر 1 تا سال 2036 / 1415 امکان*پذیر است.

پس از آنکه وویجرها خاموش شدند، آیا ما کماکان قادر به ردیابی آنها خواهیم بود؟

متاسفانه خیر. بدون وجود سیگنال ارسالی از فضاپیما نمی*توان موقعیت آن را در فضا شناسایی کرد.

آیا وویجر تا ابد به راه خود ادامه خواهد داد؟

سرعت فعلی ویجر 60 هزار کیلومتر بر ساعت است و تغییری در آن ایجاد نخواهد شد. بنابراین ویجر تا ابد به حرکت خود ادامه می*دهد.

در مقایسه با گوشی*های همراه هوشمند امروزی، پردازشگر و حافظه وویجر 1 چه وضعیتی دارد؟

حافظه آن 270 هزار بار ضعیف*تر است، و عملا هیچ پردازنده واقعی به معنای امروزی در آن وجود ندارد.

[ATTACH=CONFIG]1903[/ATTACH]

[COLOR="#FF0000"]در صورتی*که وویجر 1 با نشانه*ای تردیدناپذیر از حیات بیگانه روبه*رو شود، آیا پروسه عملیاتی خاص یا رسمی برای مواجهه با آن وجود دارد؟
[/COLOR]

متاسفانه در دفترچه راهنمای علمی ماموریت، هیچ اشاره*ای به این نکته نشده است!