تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: یک سال با کاووشگر کنجکاوی
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
[عکس: Curiosity-Self-Portrait-2560x1600-HD-Wal...10x250.png]

6 آگوست (امروز) اولین سالروز پرتاب مریخ نورد Curiosity به سیاره سرخ است . در همین مدت سازه کنجکاوی ، که از ابزار آلات پیشرفته ای برای کند و کاو سطح مریخ بهره مند است ، اطلاعات و دستاورد های ارزشمندی را به زمیین ارسال کرده است .

حیات

پی بردن به وجود آثار حیات در گذشته مریخ یکی از مهمترین دستاورد های مریخ نورد کنجکاوی است . همچنین این مریخ نورد با مطالعه و تحقیق بر روی سنگ ها و صخره های سطح مریخ به وجود عناصر کربن ، هیدروژن ، اکسیژن ، فسفر و گوگرد پی برد که عناصر اصلی در شکل گیری حیات است. خاک رس و مقداری نمک از دیگر کشفیات کنجکاوی در سیاره سرخ بوده که نشان دهنده وجود جریان آب (احتمالا قابل شرب) در گذشته این سیاره است .

جریان بستر رودخانه

تحقیقات کنجکاوی حاکی از لایه های سنگی است که از به هم پیوستن تکه های سیمان تشکیل شده اند ، این لایه های سنگی که چندین کیلو متر طول دارند در ظاهر همانند تخته سنگ هایی هستند که بدلیل غلتیدن صیقل یافته و به صورت لایه لایه در آمده اند. این مشاهدات مریخ نورد کنجکاوی حاکی از است که در گذشته سیاره سرخ آب در این منطقه تا زانو یک انسان بالغ بالا آمده است.

پرتو های کشنده کیهانی

مریخ نورد در طول یک سال فعالیت خود در سطح کره مریخ از پرتو های پرانرژی خبر می دهد که جان انسان ها را به خطر می اندازد . بدین ترتیب داده های بدست آمده از این ماموریت کنجکاوی باعث شده است تا محققان آژانس فضایی آمریکا (ناسا) برای یافتن راهی برای مقابله با این پرتو های کیهانی و نجات جان فضانوردان آینده عازم مریخ ، چاره اندیشی کنند.

متان نه !

مطالعات انجام گرفته توسط کاووشگر کنجکاوی از اتمسفر سیاره سرخ هیچ گونه از اثری از ترکیب متان را گزارش نمی کنند ؛ این درحالی است که دانشمندان جهت یافتن این ترکیب در جو مریخ اشتیاق فراوان داشتند چرا که متان یکی از مواد تولید شده پس از زندگی جانوران است . با این همه مطالعات در این باره کماکان ادامه دارد .

خاک غنی محل فرود

شن*ریزه*ها٬ بسترهای ته*نشین*شده*ی رودخانه٬ گونه*ای غیرعادی از سنگ آتشفشانی٬ تپه*های شنی که با آب منتقل شده*اند٬ سنگ*های گلی و شکاف*هایی که با مواد معدنی پر شده*اند ، همگی در گودال معروف گیل )GALE( ، یا همان محل فرود کاووشگر کنجکاوی توسط این سازه به ثبت رسیده اند که حاکی از غنی بودن این ناحیه از انواع گونه های خاکی است.

به نقل از : سفید مشکی (SefidMeshki.ir)
لینک مطلب
مریخ*نورد کنجکاوی آماده بررسی سنگ*های اسرارآمیز

ناسا از دور جدید اهداف تحقیقاتی و آمادگی مریخ*نورد کنجکاوی برای سنگ*های اسرارآمیز سیاره سرخ خبر داد.

کنجکاوی در مسیر حرکت بسمت کوه شارپ، مشغول بررسی منطقه*ای موسوم به Pahrump Hills است.

«آشوین واساوادا» معاون پروژه کنجکاوی تأکید کرد: در این منطقه با تنوع چشمگیری از بافت*های مختلف مواجه هستیم که بخش*هایی بصورت لایه لایه و بخش*هایی بصورت ریز دانه هستند و سایر قسمت*ها در برابر فرسایش بسیار مقاوم بوده*اند.

نخستین مأموریت اکتشافی کنجکاوی در دامنه کوه شارپ سال 2013 به پایان رسید و محققان ناسا اکنون قصد دارند، با صعود مریخ*نورد به ارتفاع 5.5 کیلومتری این کوه، سنگ*های اسرارآمیز این منطقه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

هدف از انجام مطالعه بر روی بافت*های چند لایه این منطقه، کشف احتمال میزبانی از حیات بر سطح سیاره سرخ است.
و محققان ناسا اکنون قصد دارند، با صعود مریخ*نورد به ارتفاع 5.5 کیلومتری این کوه، سنگ*های اسرارآمیز این منطقه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

جای سوال برای شما پیش نمیاد که چطور مریخ نورد کنجکاوی میخواد ارتفاع رو بالا بره همین الانش هم فکر کنم با توجه به سطح دریای فرضی در سطح بالایی از ارتفاع قرار داره . روی زمین از طریق جاده های آسفالت هم پیمودن ارتفاع کوهها به آسونی صورت نمیگره .اونم 5000 متر .؟؟؟