ادامه - چینی ها جزو نخستین کسانی بودند که در تقویم آنها، خصوصیات افراد متولد در هر ماه نیز مبتنی بر صورت های فلکی که خورشید، ماه یا ستارگان دیگر در آنها مستقر بودند، پیش بینی می شد.
البته ایرانیان و یونانیان نیز تقویم های مشابهی با همین زمینه ها تنظیم کرده و ارائه می دادند، ولی تاکید آنها بیشتر روی پیش بینی رویدادهای آینده متمرکز بود تا اینکه بخواهند به ویژگی های افراد متولد هر ماه بپردازند.
در اساطیر چینیان، جهان هستی از دو جزء با نام های « یِن » و « یانگ » تشکیل شده است که این دو جزء، جدایی ناپذیر و مکمل یکدیگرند. « ین » سرد و تاریک است و به دلیل سنگینی به پایین آمده و زمین و کوه ها و دریاها را به وجود آورده، ولی «یانگ » گرم و روشن است و به دلیل سبکی به بالا رفته و آسمان ها و ستارگان را پدید آورده است.
ادامه - یِن در اساطیر چینیان نُماد بارور شدن، سرسبزی، طراوت و زندگی و همچنین تاثیرپذیری است و بخش مادینه یا زنانه جهان را تشکیل می دهد و در عوض یانگ نماد بارور کردن و تاثیرگذاری است و بخش نرینه یا مردانه جهان را تشکیل می دهد.
در زمان اعتدال بهاری، ین و یانگ به بیشترین حد نزدیکی خود به یکدیگر می رسند و در این زمان، یانگ با بارش های مکرر، باعث باروری ین شده و جهان سرسبز و درختان شکوفه دار و گلها با طراوت می شوند.
در زمان اعتدال پاییزی این دو به دورترین نقطه از یکدیگر خواهند رسید و پس از آن مجددا شروع به نزدیک شدن می کنند.
ادامه - شاید همه دوستان تصویر زیر را روی اشیاء و در مکان های مختلف دیده باشند، اما افراد زیادی نیستند که مفهوم آن را بدانند:
[ATTACH=CONFIG]1399[/ATTACH]
این نماد یکی از مفاهیم اولیه و بنیادین رشته کونگ فو است که تمام جهان هستی را در غالب « ین » و « یانگ » تفسیر می کند.
در این تصویر بخش سفید رنگ، یانگ است و بخش سیاه رنگ، ین می باشد. که وقتی ین به کمترین میزان خود می رسد، در حقیقت یانگ در آن زمان در بیشترین اندازه خود به سر می برد و بر عکس زمانی که یانگ در کمترین اندازه است، ین بیشترین حد خود را دارد.
دایره کوچک تاریک در دل یانگ، نشانه مادینگی و تاریکی پنهانی است که در آن وجود دارد و دایره سپید در دل یِن، نماد روشنایی است متعلق به آسمان که در نهاد زمین پنهان است و این همان روح انسانی است.
ادامه - درباره این دو مفهوم و تفسیر آنها، موضوعات بسیار زیادی مطرح است که من فقط بخشی از آن را جهت آگاهی نسبی عنوان کردم و علاقمندان می توانند برای اطلاعات بیشتر به کتاب « اسطوره های چینی » ترجمه عباس مخبر و یا به کتابهایی که مفاهیم بنیادین فلسفه کونگ فو می پردازند، مراجعه نمایند.
چیزی از این اطلاعات که به بحث این تاپیک مرتبط است، این قضیه است که چینیان برخی از ماه های سال را زمان سیطره « ین » و دیگر ماه ها را زمان سیطره « یانگ » به حساب می آوردند و افرادی را که در ماه های « ین » به دنیا می آمدند را دارای اخلاق و رفتاری متناسب با این عنصر می دانستند.
مثلا اگر شما متولد تیر ماه باشید در طالع بینی چینی برای شما اینگونه نوشته است:
همیشه دوست دارید، دیگران را فرماندهی کنید.
مدیریت جزو خصوصیات ذاتی شماست به شرط آنکه بتوانید در هنگام لازم بر خشم خود مسلط شوید و ...
این تعاریف نشانه این است که تیرماه یکی از ماه های « یانگ » است ولی در مورد خردادماه نوشته شده:
زیرک و انعطاف پذیر ، از خشونت پرهیز می کنید. همیشه به دنبال ساختن هستید نه تخریب کردن.
همه اینها نشانه آن است که خرداد ماه جزو ماه های « ین » به شمار می رود.
با عرض سلام خدمت شما .
تشکر میکنم از مطالب این تاپیک .
عذر می خوام بنده چون مطالعه ی این تاپیک رو تازه شروع کردم سوالاتی از اوایل صحبت های شما دارم .
بنده این قسمت از صحبت های شما رو متوجه نشدم . :confused:
یعنی نتونستم تصورش بکنم .
alimohamadi74 نوشته: چون زمين به دور خورشيد مي گردد، در نگاه كسي كه روي زمين قرار دارد اين تصور به وجود مي آيد كه خورشيد (علاوه بر طلوع و غروبش كه هر روز تكرار مي شود) در دو روز مختلف نيز در دو ناحيه از آسمان ديده مي شود كه البته ميزان اين جابجايي به حدي كم است كه در طول يك هفته يا يك ماه محسوس است و بين دو روز متوالي خيلي نمي شود اين جابجايي را حس كرد. اين جابجايي در هر روز در حدود يك درجه هندسي است به طوري كه در طول سال جابجايي خورشيد در آسمان به اندازه 360 درجه يعني يك دور كامل خواهد بود. باز يادآور مي شوم اين جابجايي با طلوع و غروب روزانه خورشيد متفاوت است.
بعد عذر می خوام این نرم افزار مرتبط با نجوم گزینه ای که فر مودید باید از کجا گیر بیارم ؟
بعد اون لینکی رو که فرمودید بنده رفتم ولی باز اون سوالات بالا استواره !
alimohamadi74 نوشته: به دوستان علاقمند یادآور می شود که برخی نرم افزارهای مرتبط با نجوم گزینه ای برای شبیه سازی و مشاهده حرکت نمادین خورشید در بروج دوازده گانه دارد که پیشنهاد می کنم پیش از ادامه مبحث نیم نگاهی به آن بخش نیز داشته باشید. مثلا در نرم افزار Starry Night می توانید از منوی Favourites به گزینه Constellations رفته و از آنجا Zodiac را انتخاب کنید. با تغییر گزینه های زمانی می توانید شاهد تغییر محل خورشید در منطقه البروج باشید. و دوستانی که نرم افزار نجومی را نصب نکرده اند می توانند از این شبیه ساز اینترنتی مبتنی بر فلاش استفاده کنند:
Ecliptic (Zodiac) Simulator
Galaxy عزیز به انجمن خوش اومدی. بعضی توضیحاتی که میدهم ممکن است خیلی ابتدایی باشد ولی چون نمی دانم سطح اطلاعات شما چه اندازه است، آنها را بیان می کنم، امیدوارم برخورنده نباشد.
1- زمین در هر شبانه روز یک بار به دور خودش می چرخد که باعث پدید آمدن شب و روز می شود. به این حرکت زمین، حرکت وضعی می گویند. علاوه بر این حرکت، زمین هر سال یکبار هم به دور خورشید می گردد که به آن حرکت انتقالی می گویند.
مبحث اینجای ما در ارتباط با حرکت زمین به دور خورشید است یعنی حرکت انتقالی. شما زمین، خورشید و همه ستارگان را به صورت توپهای معلقی در نظر بگیرید که در فضا پراکنده اند. چون در طول یک سال زمین یک دور کامل به دور خورشید می زند پس مثلا با گذشت 3 ماه، زمین ربع دور منتقل شده و ما خورشید و آسمانٍ پشتٍ آن را از زاویه دیگری مشاهده می کنیم. یعنی ستارگان و اجرام پشت سر خورشید متعلق به قسمت دیگری از آسمان خواهند بود.
ما از روی زمین حرکت خورشید را می بینیم و آسمان و ترکیب ستارگان و صورت های فلکی موجود برای ما دائما در حال تغییر است. بنابراین می گوییم مثلا در فروردین ماه، صورت فلکی بره یا همان حمل در مسیر عبور خورشید در آسمان قرار می گیرد ولی در اردیبهشت ماه، صورت فلکی ثور یا همان گاو در این مسیر دیده می شود.
2- نرم افزار Starry Night را می توانید از بخش نرم افزارهای نجومی در انجمن دریافت کنید ولی با توجه به حجم زیاد آن پیشنهاد می کنم از فروشگاه های نرم افزار آن را خریداری نمایید.
alimohamadi74 نوشته: Galaxy عزیز به انجمن خوش اومدی. بعضی توضیحاتی که میدهم ممکن است خیلی ابتدایی باشد ولی چون نمی دانم سطح اطلاعات شما چه اندازه است، آنها را بیان می کنم، امیدوارم برخورنده نباشد.
سلام .
ممنون .
بنده مبتدی هستم در این زمینه ...
راستش بنده توو یه سایت مذهبی عضو هستم , اونجا یک تاپیکی با عنوان روزهای نحس سال که تو یه کتابی دیده بودم دایر کردم , توو اون تاپیک یکی از دوستان سخنرانی های علم هیأت رو در اختیارمون گذاشتن . بنده که چند تا از سخنرا نی ها رو که گوش دادم خیلی خیلی به این علم علاقه پیدا کردم . ایشون خیلی بنده رو راهنمایی می کردن و با حوصله سؤالاتم رو پاسخ می دادن , ولی چون شکل نداشتن دیگه قادر به ادامه دادن نشدیم .
خیلی بابت این موضوع ناراحت بودم که دیگه کسی نیست سؤالاتم رو ازش بپرسم , خدا این سایت رو سر راهم قرار داد.
امیدوارم بتونم اینجا به جواب سؤالاتم برسم .
اگه بنده یک موقع سؤالات ابتدایی پرسیدم در ادامه , پیشاپیش عذر می خوام . چون عرض کردم , مبتدی هستم .
در مورد راهنمایی که فرمودید بابت تهیه نرم افزار هم ازتون سپاسگزارم .
با سلام
چرا تاپیک ادامه پیدا نمی کنه ؟!
بنده خیلی مشتاق هستم ادامه مطلب رو پیگیری کنم .
میتونم خواهش کنم ادامه بدید؟