سلام وقت بخیر چند سوال داشتم. کهکشانهایی هستند به نام کهکشانهای فعال که بیش از چندین یا چندصد برابر کهکشانهای معمولی نورافشانی میکنند و اندازه آنها به صورت باورنکردنی بسیار بسیار کوچکتر از کهکشانهای عادی است . مثلا از چند سال نوری تا 100 سال نوری . اما مسئله مهمی که اینجا مطرح میشه این است که کهکشان این همه انرژی را از کجا بدست می آورد ؟ بی شک در مرکز کهکشان یک سیاهچاله عظیم نهفته است و احتمالا به خاطر غظمت این سیاهچاله است که این همه انرژی آزاد می شود و می توان بنا به نظریه استیون هاوکینگ در مورد کهکشانهای فعال گفت که جرم این سیاهچاله ها به بیش از 3000000 برابر جرم خورشید می رسد ( بنا بر نظریه استیون هاوکینگ کهکشانهایی در این جهان وجود دارد که ممکن است بیش از 4500000 برابر خورشید جرم داشته باشد ) . اما یک سوال در اینجا مطرح میشود که چقدر جرم و ماده در این کهکشانها وجود داره که این همه انرژی آزاد می شه ؟ آیا بخاطر وسعت سیاهچاله است ؟ آیا با این وسعت کم کهکشان سیاهجاله میتواند آن را ببلعد ؟
سلام .
1. فرق کهکشانهای سیفرت با کهکشانهای فعال در چیست ؟
2. از نظر مسافت کهکشانهای سیفرت به ما نزدیکترند یا کهکشانهای فعال ؟
3. بنا به نظریه استیون هاوکینگ واقعا سیاهچاله هایی وجود دارند که جرمشان سه تا بیش از چهار و نیم میلیون برابر جرم خورشید باشد ؟
4. آیا می توان این سیاهچاله را در کهکشانهای سیفرت و فعال یافت ؟
NARUTO نوشته: سلام وقت بخیر چند سوال داشتم. کهکشانهایی هستند به نام کهکشانهای فعال که بیش از چندین یا چندصد برابر کهکشانهای معمولی نورافشانی میکنند و اندازه آنها به صورت باورنکردنی بسیار بسیار کوچکتر از کهکشانهای عادی است . مثلا از چند سال نوری تا 100 سال نوری . اما مسئله مهمی که اینجا مطرح میشه این است که کهکشان این همه انرژی را از کجا بدست می آورد ؟ بی شک در مرکز کهکشان یک سیاهچاله عظیم نهفته است و احتمالا به خاطر غظمت این سیاهچاله است که این همه انرژی آزاد می شود و می توان بنا به نظریه استیون هاوکینگ در مورد کهکشانهای فعال گفت که جرم این سیاهچاله ها به بیش از 3000000 برابر جرم خورشید می رسد ( بنا بر نظریه استیون هاوکینگ کهکشانهایی در این جهان وجود دارد که ممکن است بیش از 4500000 برابر خورشید جرم داشته باشد ) . اما یک سوال در اینجا مطرح میشود که چقدر جرم و ماده در این کهکشانها وجود داره که این همه انرژی آزاد می شه ؟ آیا بخاطر وسعت سیاهچاله است ؟ آیا با این وسعت کم کهکشان سیاهجاله میتواند آن را ببلعد ؟
درود بر شما
سوال شما بیشتر شبیه تعریف یک موضوع بود دوست من. درست است، کهکشانها در مجموع انرژی بسیار زیادی دارند. ما خودمان در کهکشان راه شیری زندگی می کنیم که قطر آن 100 هزار سال نوری است و ما 30 هزار سال نوری از مرکز آن فاصله داریم. بیشتر تجمع ستاره ها در نزدیکی مرکز کهکشان است و در آن مکان رویدادهای مختلف و غیر قابل باوری صورت می گیرد ( مانند انحراف در مسیر حرکت ستاره ها که در صورت نزدیک شدن دو یا چند ستاره به یکدیگر است. )
مقدار جرم و ماه در کهکشان ها بسته به تعداد ستاره ها و غبار بین ستاره ای دارد. این مقدار حجم و جرم نیز به دور مرکزی که ممکن است سیاهچاله و یا ترکیبی از مکانیک چند ستاره ای باشد در گردش هستند. بنابراین موضوع زیاد عجیبی نیست و این مورد بسیار جذاب هم است.
با تشکر