تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: اخبار مریخ
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3 4 5 6
گلوله یخی اعماق فضا امروز به مریخ نزدیک می*شود!

دنباله*داری به اندازه یک کوه کوچک قرار است امشب از کنار مریخ عبور کند و ناسا امیدوار است فضاپیماهایش بتوانند از این پدیده نادر تصویربرداری کنند. چنین پدیده*ای هر یک میلیون سال رخ می*دهد.

[ATTACH=CONFIG]2124[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2124[/ATTACH]

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دنباله*دار Siding Spring) C/2013 A1) ساعت 18:27 دقیقه امروز به وقت گرینویچ (21:57 دقیقه به وقت تهران) به نزدیک*ترین فاصله خود از مریخ می*رسد. منجمان انتظار ندارند این جرم کیهانی برخورد نزدیکی با سیاره سرخ داشته باشند اما امیدوارند به اندازه*ای به آن نزدیک شود که سرنخ*هایی درباره منشا منظومه شمسی ارائه دهد.

به گفته «دان براون»، کارشناس نجوم دانشگاه Nottingham Trent انگلستان، دنباله*دارهایی از این دست اساسا توپ*های یخی کثیف و دارای صخره* و غباری هستند که در گازهای منجمد جاسازی شده*اند.

این نخستین حرکت دنباله*دار به سمت مرکز منظومه شمسی است و ماده آن توسط پرتوهای خورشید تغییر نکرده بنابراین دیدگاهی درباره ترکیب مواد منظومه شمسی در 4.6 میلیارد سال پیش ارائه می*دهد.

دوربین*های دو کاوشگر کنجکاوی و فرصت رو به آسمان تنظیم شده*اند و تصاویری از گذر عبور دنباله*دار را ارائه خواهند داد. کاوشگرهای ناسا ابر گازی و غبار احاطه*کننده دنباله*دار و همچنین دم طولانی* آن را بررسی خواهند کرد و چگونگی تعامل گاز و غبار آن با جو مریخ را کنکاش می*کنند.

این دنباله*دار بیش از یک میلیون سال سفر کرده تا از کنار مریخ عبور کند و تا یک میلیون سال دیگر باز نخواهد گشت. جرم کیهانی مزبور یک میلیون سال دیگر مدارگردی طولانی و بعدی خود حول خورشید را تکمیل خواهد کرد.

رابرت مک*ناوت، شکارچی سرشناس دنباله*دارها در رصدخانه سایدینگ اسپرینگ استرالیا، ژانویه سال 2013 این دنباله*دار را کشف کرد.

این توپ یخی پیش از شکل*گیری زمین متولد شده و نخستین دنباله*دار از ابر اورت به شمار می*آید که توسط یک فضاپیما و از نزدیک مشاهده می*شود. این ابر، مجموعه*ای از اجرام یخی در لبه منظومه شمسی است.

«سایدینگ اسپرینگ» در چند میلیون* سال آغازین منظومه شمسی و احتمالا در جایی بین مدارهای مشتری و نپتون شکل گرفته یعنی جایی که بسیاری از اجرام مشابه به سیاره*های عظیم تبدیل شدند. با این حال، نوعی کشش گرانشی، دنباله*دار را به ابر اورت پرتاب کرد؛ همچنین ضربه*ای از ناحیه یک ستاره عبورکننده در یک میلیون سال گذشته موجب شد دنباله*دار به سمت داخل منظومه شمسی حرکت کند.

سایدینگ اسپرینگ اخیرا از «خط آب-یخ» عبور کرد، یعنی نقطه*ای که در آن آب می*تواند در منظومه شمسی در شکل مایع وجود داشته باشد.
سطح نورد بعدی ناسا از جو مریخ، اکسیژن بیرون میکشد!

ناسا قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ مریخ*نورد دیگری را با الگوبرداری از مریخ*نورد کنجکاوی طراحی و راهی سیاره سرخ کند، روی این کاوشگر دستگاهی بنام Moxie قرار می گیرد که عملکرد معکوس موتور را داشته و قادر به تولید ۲۱ گرم اکسیژن در ساعت است.

[ATTACH=CONFIG]2125[/ATTACH]

این سطح نورد به راحتی می تواند با استفاده از ۷ ابزار مخصوصی که همراه دارد، دی اکسیدکربن اتمسفر مریخ را بشکند و اکسیژن خالص را از آن استخراج کند. به گفته مایکل مایر یکی از دانشمندان پروژه کاوش مریخ، انسان هایی که قرار است بر سطح این سیاره قدم بگذارند قادر به استفاده از این اکسیژن برای تنفس هستند. این سطح نورد که در سال ۲۰۲۰ به مریخ سفر می کند در همان مسیری که کاوشگر کنجکاوی در آگوست ۲۰۱۲ در آن فرود آمد، به کاوش می پردازد. کنجکاوی در دو سال اخیر موفق به یافتن نشانه هایی از جریانات گذشته آب و وجود ترکیبات شیمیایی ضروری برای ایجاد حیات شده است.

مریخ نورد جدید علاوه بر این ابزار که تامین کننده اکسیژن مورد نیاز تنفس افراد و سوخت مورد نیاز است، دارای یک ایستگاه هواشناسی است که قادر به سنجش درجه حرارت، سرعت و مسیر بادهای سطح مریخ و میزان رطوبت و خصوصیات غبار موجود در آن است که به راه اندازی بهتر ماموریت های آینده انسان کمک شایانی می کند.نکته جالب در طراحی این سطح نورد جدید، وجود فضای خالی تعبیه شده برای جمع آوری نمونه های مریخی و بازگشت آنها به زمین در تاریخ های تعیین شده در آینده است!
دنباله*دار «سایدینگ اسپرینگ» (Siding Spring) دیروز ساعت 21:57 دقیقه به وقت تهران با سرعت 203 هزار کیلومتر در ساعت به نزدیک*ترین فاصله خود از مریخ یعنی فاصله 139 هزار و 500 کیلومتری رسید.

آژانس فضایی اروپا اعلام کرد، سیگنال تاییدکننده نزدیک*ترین فاصله دنباله*دار از مریخ دریافت شده است.

گذر این جرم کیهانی از کنار مریخ، فرصتی استثنایی را برای مطالعه اثر آن بر جو این سیاره در اختیار دانشمندان گذاشت. این جسم آسمانی هنگام عبور از فضا، باران شهابی و پسماندی خلق کرد که عمدتا از غبار و تشکیل شده بود.

ناسا پیش از ورود دنباله*دار به مدار مریخ، مدارگرد شناسایی مریخ، کاوشگر ادیسه مریخ و فضاپیمای MAVEN را برای اجتناب از آسیب*دیدن توسط پسماندهای پرسرعت دنباله*دار جابجا کرد. همچنین هند نیز مدارگرد مانگلایان خود را که حدود یک ماه پیش به سیاره سرخ رسیده، برای اجتناب از برخورد به مدار دیگری منتقل کرده بود.

محققان دنباله*دارها را کپسول*های زمان می*نامند زیرا بقایایی از شکل*گیری منظومه شمسی در حدود 4.6 میلیارد سال پیش هستند و می*توانند دیدگاه*هایی درباره شرایط حاکم بر گردهم*آمدن سیارات برای نخستین بار ارائه دهند.

انتهای پیام
طولانی*ترین آزمایش زندگی ماجراجویان مریخی

در ماموریت آزمایشی ناسا، شش نفر در داخل ساختمان گنبدی*شکل وینیلی سفیدرنگ واقع در هاوایی مستقر شدند تا آزمایشات هشت ماهه بر روی بهداشت روانی آن*ها در طول سفرشان به مریخ اجرا شود.

این پروژه، طولانی*ترین شبیه*سازی مریخ تاکنون لقب گرفته و شامل سه مرد و سه زن است که هیچ گونه دسترسی به غذای تازه ندارند. آن*ها همچنین دسترسی محدودی به اینترنت دارند به طوری که فاصله بین کلیک و پاسخ*شان 20 دقیقه (درست مانند اینترنت موجود در اعماق فضا) طول می*کشد.

[ATTACH=CONFIG]2128[/ATTACH]

این افراد اجازه دارند فقط در صورت پوشیدن لباس فضایی از محوطه خود خارج شوند. قطر بنای کاربردی در این آزمایش 11 متر و ارتفاع آن شش متر اعلام شده است.

«جویسلین دان» از دانشگاه پوردو پس از سپری*کردن نخستین روز خود در این ماژول گفت: ما توسط گدازه بازالتی احاطه شده*ایم و در تنهایی در دامنه*های Mauna Loa زندگی می*کنیم؛ این ناحیه فاقد هر گونه حیات حیوان یا گیاه است.

ناسا 1.2 میلیون دلار هزینه صرف مجموعه*ای از سه پروژه از این دست کرده که به «آنالوگ و شبیه*سازی تفحص فضایی هاوایی» مشهور است. این آژانس به دنبال تعیین مشکلات بالقوه اعزام افراد برای گذراندن بازه*های زمانی طولانی بر روی سیاره*ای دوردست است.

ناسا به دنبال ماموریتی انسانی برای انجام ماموریت مریخ تا دهه 2030 است اما کارشناسان هنوز مطمئن نیستند آیا انسان*ها می*توانند تشعشع این سفر را تحمل کنند یا خیر.

رسیدن به مریخ احتمالا هشت ماه طول می*کشد و چنین موضوعی صرف*نظر از زمانی است که باید در جو نازک مریخ و بدون هیچ نوع منبع غذایی در مدار سپری شود. پس از آن مسافران مریخ باید به زمین بازگردند.

مطالعه اخیر نشان داده محدودیت*های کنونی فناوری موجب خواهد شد ماجراجویان مریخی ظرف 68 روز جان خود را از دست دهند.
دانشمند ارشد ناسا: انسان* تا دو دهه دیگر به مریخ قدم خواهد گذاشت

آژانس فضایی ناسااین روزها به دنبال تحقق سفر کیهانی خود است: سفر انسان به مریخ.
دکتر الن استوفان، دانشمند ارشد ناسا قصد دارد تا اواسط دهه 2030 انسان*ها را بر سطح چهارمین سیاره منظومه شمسی فرود آورد.

براساس گفته*های استوفان، مریخ می*تواند منطقی*ترین انتخاب به عنوان سیاره*ای برای اکتشافات بیرون از زمین باشد. او اشاره می*کند که انسان*ها می*توانند بدون این که لازم باشد تغییرات بزرگی بر سطح مریخ ایجاد کنند، در این سیاره احساس خوشبختی کنند. این امر درست شبیه به داستان*های علمی تخیلی ارسن ولز است، اما واقعیت این است که امکان حضور انسان*ها بر سطح مریخ، دیگر یک رویا نیست.

استوفان، راه اندازی یک آزمایشگاه در مریخ را منطقی می*داند چرا که احتمال زیادی از کشف نشانه*های مربوط به حیات در حال رشد بر سطح این سیاره وجود دارد. وی همچنین اعلام کرد که وجود آزمایشگاهی در مریخ به معنای گام*های علمی اساسی جهت تحقق رویای زندگی در مریخ است.

نزدیک به 6 ماه طول می*کشد تا یک انسان بتواند به سطح مریخ برسد. در عین حال، زنده ماندن در حین این سفر شاید چندان هم ساده نباشد.

استوفان افزود: ستاره*شناسان ممکن است در معرض سطوح بالای تشعشعات قرار بگیرند و ناسا فعلا راه حلی برای در امان ماندن از این تشعشعات ندارد.

علاوه بر این، جو بسیار نازک مریخ می*تواند فرود فضاپیمای حاوی انسان و تجهیزات وی را با دشواری رو به رو کند لذا روشی برای کاهش سرعت و امکان یک فرود موفقیت آمیز ضروری به نظر می*رسد.

گذشته از تشعشعات بسیار زیاد و جو نازک، تنها غلبه بر یک موضوع زمینی باقی می*ماند تا آرزوی زندگی در مریخ را به یک واقعیت تبدیل کند و آن سرمایه*گذاری به ارزش میلیون*ها دلار در این مسیر است.
فضاپیمای روزتا و سطح نشین Philae متعلق به سازمان فضایی اروپا ESA هستن، نه ناسا.
بله حق با شماست . اصلاح میکنم .
ماموریت* شبیه*سازی مریخ به آتش کشیده شد

ماموریت شبیه*سازی مریخ با یک آتش*سوزی بزرگ در وسط بیابان یوتا پایان یافت.

[ATTACH=CONFIG]2211[/ATTACH]

این ماموریت شامل چهار فضانورد بود که به امید بازسازی تاثیرات فیزیولوژیکی زندگی در مریخ برای دو هفته در انزوا زندگی می*کردند.

اما در عوض آن*ها با یک شرایط واقعی اورژانسی روبرو شدند که طی آن، آتش*سوزی به ارتفاع سه متر بخشی از ایستگاه تحقیقاتی صحرایی مریخ را از بین برد.

به گفته انجمن مریخ که مسئول برپایی این ماموریت*هاست، هیچ یک از افراد گروه که برای بیش از یک ساعت با آتش مبارزه کرده بودند، آسیب ندیده است.

نیک اورنشتاین، فرمانده گروه ماموریت شبیه*سازی مریخ، ابتدا دود را که از گلخانه ایستگاه بیرون می*آمد مشاهده کرده بود و عملیات اطفای حریق را آغاز کرده بود. وسط گلخانه موسوم به «GreenHab» کاملا نابود شد و بررسی*های بیشتر نشان داد که قرار گرفتن یک بخاری برقی در فاصله نزدیک به قفسه*ها باعث بروز آتش*سوزی شده بود.

گروه اورنشتاین تا مدتی در نزدیکی ایستگاه تحقیقاتی*شان باقی مانده و به ماموران اورژانس کمک می کردند و در نهایت در روز 31 دسامبر (10 دی) تصمیم به پایان ماموریت شبیه*سازی گرفتند.

بخش تخریب*شده GreenHab دومین نمونه*ای بود که توسط ایستگاه تحقیقاتی صحرایی مریخ ساخته شد. نمونه اول در اثر بادهای شدید از بین رفته بود.

فضانوردان در زمان اقامت خود در بخش ماژول سکونتگاه زندگی می*کردند که شامل یک ساختمان دو طبقه سیلو شکل دارای فضاهای آزمایشگاهی و همچنین فضای سکونتی بود که قطر هر کدام هشت متر بود.

برای ترک ماژول سکونتگاه، ساکنان باید یک روز جلوتر از پشتیبانی ماموریت کسب اجازه کنند. حتی در آن زمان نیز فضانوردان باید یک لباس فضایی بسیار بزرگ را بپوشند که دارای تهویه هوای داخلی، واحدهای رادیویی، کلاه سنگین و چکمه است.

ارتباط* گرفتن با جهان خارج بسیار محدود بوده و ارتباط اینترنتی بسیار کندی در اختیار اعضای این ماموریت قرار دارد که با آن تنها می*توان چند ایمیل در روز ارسال کرد.

بیشتر ارتباطات با کنترل ماموریت بوده که گزارش اعضا در مورد همه جوانب زندگی آن*ها را در طول دوره دو هفته اقامتشان جمع*آوری می*کرد. این اطلاعات شامل جزئیاتی در مورد تغذیه، ورش و حالت فیزیولوژیکی آن*ها بود.

آزمایشات انجام شده در یوتا و ایستگاه خواهر آن در قطب جنوب برای کمک به فضانوردان در یادگیری بهتر شرایط پیش*رو در سفرهای مشابه طراحی شده است.

کوتاهترین سفر ممکن به مریخ 225 میلیون کیلومتر بوده که حدود هفت ماه طول خواهد کشید.
افشای دو چهره کاملا متفاوت از مریخ در جدیدترین شبیه*سازی*ها

محققان سوییسی دریافته*اند، مریخ دارای دو نیمکره شمالی و جنوبی بسیار متفاوت*تر از آنچه است که تاکنون در منظومه شمسی مشاهده شده است.

گفته می*شود این دو نیمکره دارای اشکالی کاملا متفاوت هستند، زیرا نیمکره شمالی دارای دشت*های پست، مسطح و غیرآتشفشانی است، در حالیکه نیمکره جنوبی دارای زمین*های مرتفع و آتشفشان*های بی*شمار است.

محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ به رهبری «جیووانی لئونسای» دریافته*اند، یک جرم کیهانی عظیم در ابتدای تاریخ منظومه شمسی به قطب جنوب مریخ برخورد کرده و موجب بروز تغییراتی در چهره* این سیاره شد؛ شبیه*سازی جدید تیم علمی نشان می*دهد، این برخورد انرژی زیادی تولید کرد که این انرژی به نوبه خود اقیانوسی از ماگما را ایجاد و این اقیانوس در سراسر نیمکره جنوبی مریخ گسترده شد.

به گفته محققان، جرم کیهانی که به سیاره سرخ برخورد کرد، احتمالا دست کم یک دهم جرم مریخ را داشته تا بتواند انرژی کافی برای ایجاد این اقیانوس ماگما را آزاد کند.

شبیه*سازی* جدید نشان می*دهد، این سنگ حاوی حجم بالایی از آهن بوده و شعاع آن دست کم 1600 کیلومتر بوده است؛ گفته می*شود این شیئ با سرعت پنج کیلومتر در ثانیه به مریخ برخورد کرد.

چنین رویدادی احتمالا حدود چهار تا 15 میلیون سال پس از شکل*گیری مریخ به وقوع پیوسته و در آن زمان، پوسته این سیاره بسیار نازک بوده و زیر سطح آن مایع وجود داشته است. زمانی که این جرم کیهانی به مریخ برخورد کرد، جرم بیشتری به ویژه آهن را به آن افزود.

[ATTACH=CONFIG]2212[/ATTACH]

بر اساس شبیه*سازی*های انجام*شده این برخورد، فعالیت آتشفشانی قوی ایجاد کرد که حدود سه میلیارد سال طول کشید؛ همچنین، در نتیجه این برخورد، در اطراف استوای مریخ، پلوم*های جبه*ای فراوانی ایجاد شدند که هنگام پایان فعالیتشان به سمت قطب جنوب حرکت کردند. پلوم*های جبه*ای، ستون*های ماگمایی هستند که ماده مایع را از جبه به سطح می*آورند.

در مدل ارائه*شده، محققان دریافتند چنین فعالیتی بر روی مریخ پس از حدود سه میلیارد سال فروکش کرد و پس از آن، سیاره سرخ نه دارای فعالیت آتشفشانی و نه میدان مغناطیسی بود.

این مدل در حالی ارائه شده که نظریه*های پیشین اعلام کرده بودند در زمان*های دوردست، یک برخورد عظیم یا برخوردهای کوچک*تر به نیمکره شمالی و نه نیمکره جنوبی مریخ به وقوع پیوستند.
15 نظر3 لایک A-AA+
Mars One 2025 settlement
شرکت هلندی مارس وان، پس از برگزاری مصاحبه*های دور دوم مراحل انتخاب فضانورد، از میان 663 داوطلب، 100 داوطلب را انتخاب کرد. در میان این 100 نفر، نام سه ایرانی نیز هست، صادق مدرسی و الهه نوری مقیم ایران و سعید قندهاری مقیم نیوزلند.

index

شرکت غیرانتفاعی هلندی مارس وان، قرار است سال 2025 یک گروه چهارنفره از فضانوردان را روی مریخ پیاده کرده و یک مهاجرنشین دائمی روی سطح سیاره سرخ تأسیس کند. روز دوشنبه 16 فوریه، اسامی این 100 نفر اعلام شد. تعداد ثبت نامی های دور اول حدود 202 هزار نفر بود و در آوریل 2013 ثبت*نام آغازشده بود.

به گفته باس لنسدورپ، مدیرعامل مارس وان، این حذف چشمگیر در تعداد داوطلبان گامی مهم در راستای پیدا کردن مناسب*ترین افراد برای این مأموریت حساس است. باس لنسدورپ در یک بیانیه گفت: “این مریخی*های بلندپرواز به دنیا نشان می*دهند که کاوشگران دنیای مدرن چه کسانی خواهند بود.”

1355471204Copy-of-Bas-lansdorp

افراد باقی*مانده، در محدوده سنی 19 تا 60 سال و متشکل از 50 مرد و 50 زن هستند. 39 نفر از آمریکای شمالی (33 نفر آن*ها از ایالات*متحده*اند)، 31 نفر از اروپا، 16 نفر از آسیا، هفت نفر از آفریقا و هفت نفر از اقیانوسیه هستند.

افراد باقی*مانده، در ادامه در رقابت*های گروهی شرکت خواهند کرد تا قابلیت*ها و انگیزه خود در دست*وپنجه نرم کردن با دشواری*های زندگی مریخی را نشان دهند. بعدازاین مرحله رقابت نهایتاً 24 نفر نهایی انتخاب می*شوند و در شش گروه چهارنفره آموزش*های آن*ها آغاز می*شود تا برای شرایط دشوار سفر به مریخ و زندگی در مریخ آماده شوند. طی دوره آموزشی، این افراد جزو کارکنان تمام*وقت مارس وان محسوب می*شوند.

دکتر نوربرت کرافت، سرپرست پزشکی مارس وان و شخص مصاحبه*کننده با داوطلبان گفته: “جزو یکی از بهترین داوطلبان بودن به*خودی*خود شمارا به بهترین عضو گروه بدل نمی*کند، بنابراین من مشتاقم که در چالش پیش رو ببینم که داوطلبان چطور باهم کار و پیشرفت می*کنند.”

20140312131717

مارس وان قصد دارد پس از اولین فرود، هر دو سال یک گروه چهارنفره دیگر به سیاره سرخ اعزام کند. در حال حاضر هیچ تصمیم و طرحی برای بازگرداندن این افراد به زمین وجود ندارد.

مارس وان قبل از مأموریت اصلی، هشت مأموریت بدون سرنشین برای آماده*سازی مهاجرنشین در نظر گرفته است. اولین مأموریت قرار است یک کاوشگر اثباتگر فناوری و یک ماهواره مخابراتی به مریخ بفرستد و قرار است در سال 2018 پرتاب شود. خود مارس وان قرار نیست کاوشگر و پرتابگر و هر نوع سخت*افزاری بسازد، بلکه با شرکت*های بزرگ هوافضایی قرارداد خواهد بست.

این سازمان قرار است بودجه این برنامه بلندپروازانه را عمدتاً از طریق حق پخش برنامه تلویزیونی انتخاب فضانوردان، آموزش آن*ها و تمام فرآیند مأموریت تأمین کند.
صفحات: 1 2 3 4 5 6