تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: تفاوت بین اصطلاحات نجوم
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2
دوباره سلام! نميدونين چقدر خوش حالم که همچين سايتی وجود داره! از آقای جعفری زاده ممنونم.
خب...ميريم سر اصل مطلب...

بياين با کمک هم اينجا يه تاپيک بسازيم که توش فرق های بين اصطلاحات ستاره شناسی که ممکنه با هم اشتباه گرفته بشن توضيح داده بشه.
به نظرتون بهتره مطلب به صورت يه خبر گذاشته بشه يا اينکه سؤال طرح بشه و اونوقت همه درموردش نظر بدن و بعد نتیجه گیری کنیم؟
لطفاً روش رو انتخاب کنين تا شروع کنيم.
مثلا چه جور اصطلاحات نجومی؟
مثلاً فرق بين سيارک و شهاب سنگ ، سيارات فرازمينی و زمين مانند و ...
شايد خيلياشو خيليا بدونن،ولی اگه موافقين يکی از دو روش رو انتخاب کنين لطفاً.
مرسی
آها به نظر من پرسش و پاسخ باشه بهتره
خوب اگه با اين روش موافقين پست خانوم زهرا رو like کنين ، اگه نه بگين!
برای شروع فرق بين سيارک و شهاب سنگ رو انتخاب کنيم خوبه؟ بعد از انتخاب روش ، لطفاً شروع کنين.
سلام.دوستان لطفاً عنوان سوژه ها رو طوری انتخاب کنید که برای افرادی که در جریان اون موضوع نیستند قابل استفاده باشه. و اگه اون موضوع مورد نظر کسی دیگه بود بتونه به راحتی پیداش کنه.فرق بین....، مشکل من یا منو راهنمایی کنین عنوان های مناسبی نیستند. لطفاً عنوان این سوژه رو ویرایش کنید.و یه نکته دیگه اینکه حالا که امکان تشکر توی تالار هست لطفاً دیگه پست تشکر ارسال نکنین اگه هم دیدین نمیشه ... لطفاً به صورت پیام خصوصی بفرستین. با تشکر:wink:
سلام. ببخشيد يه کم گرفتار بودم نتونستم به اين تاپيک سر بزنم.
اميدوارم يه کم به اين تاپيک بيشتر توجه بشه. البته تقصير خودمه ، اسمشو درست انتخاب نکردم. خانوم پرستو دارن کمک ميکنن اسمشو تغيير بديم.
برای اولين پست درمورد اين مطلب تفاوت بين شهاب و سيارک رو توضيح ميدم نه شهابسنگ و سيارک. تو پست های قبلی اشتباه نوشتم،ببخشيد!

بهترين راه برای شرح دادن تفاوت هاشون اينه که هر کدوم توضيح داده بشن تا خودتون قضاوت کنين. اصلی ترين تفاوتهای بين سيارک ها و شهاب ها در عملکرد و همچنين ترکيباتشونه.
اول با شهاب ها شروع ميکنيم:

شهاب ها اجسامی هستند که به صورت رگه های سفيدی در آسمان نمايان ميشوند. آن ها معمولا به اندازه يک نخود فرنگی هستند و برای زمين بي خطرند. اکثراً قبل از برخورد با سطح زمين به دليل اصطکاک با اتمسفر زمين ميسوزند.
باران شهاب (رگبار تیر شهاب) وقتی رخ ميدهد که مدار زمين آن را از ميان راه مداری يک ستاره دنباله دار که مقداری گرد و غبار پشت سر خود به جای گداشته ، بگذراند. اين رويداد زمانی شروع ميشود که اين گرد و غبار به اتمسفر زمين برخورد کند.
گاه گاهی يک سنگ آسمانی به اندازه کافی بزرگ خواهد بود که از اتمسفر زمين نجات پيدا کند و گلوله آتشی بسازد که بر زمين بيفتد. اين قطعات نجات يافته شهاب سنگ نام دارند.


حالا سيارک ها:

سيارک ها ميتوانند کوچک يا بزرگ باشند. برخی به اندازه کافی بزرگ هستند ( زمانی در رده سيارات دسته بندی ميشدند). امروزه آن ها سيارات کوتوله خوانده ميشوند. البته برخی از سیارک ها به اندازه ذرات غبار هستند. کوچک ترين آن ها تاکنون ديده نشده است اما وجودش اثبات شده.
بيشتر سيارک ها در فاصله بين مريخ و مشتری (همان کمربند اصلی يا سيارکی) به دور خورشيد در گردشند.
سيارک ها در آرايش ، اندازه و جرمشان با هم تفاوت دارند. اکثراً شکل های عجيبی دارند که حاصل از برخوردهايی است که ميليون ها سال پيش رخ داده است. بعضی از سيارک ها مداری دارند که آنها را به نزديکی زمين ميبرد. ناسا درحال بررسی اين سيارک هاست.
برخی از سيارک ها يک قمر کوچک دارند يا اينکه به صورت دوتايی سفر ميکنند.
در مواقع اندکی ميتوان سيارک ها را با چشم غير مسلح ديد، ولی معمولا يک دوربين دوچشمی يا تلسکوپ کوچک (میلیمتر100-76) مورد نياز است.

به نظر ميرسد تفاوت اصلی بين سيارک ها و شهاب ها در اين باشد که سيارک ها بر خلاف شهاب ها مدار مشخصی دارند. همچنين اين دو از نظر اندازه با هم متفاوتند. سيارک ها به کمک دوربين های دوچشمی يا تلسکوپ ها ديده ميشوند و شهاب ها معمولا فقط زمانی ديده ميشوند که وارد جو زمين شده باشند. همانطور که پيشتر گفته شد، مهمترين تفاوت بين اين دو ، در ترکيبات و عملکرد آن هاست.


منبع : Universe Today

لینک : What Are The Differences Between Asteroids And Meteors?
توضیح ساده تر در این مورد اینه که شهاب ها اجرامی هستن که وارد جو زمین میشن ولی سیارک ها بیرون از جو زمین هستن.
شهاب ها می تونن از جنس سیارک ها باشن ولی بیشترشون که از دنباله دار ها منشا میگیرن ترکیبات متفاوتی دارن. فکر کنم اگه قطعات مدارگرد ها هم وارد جو زمین بشن و بسوزن هم بهشون شهاب گفته میشه.
ممکنه یه سیارک به سمت زمین بیاد و وارد جو زمین بشه که در اون صورت تا وقتی به زمین نرسیده شهابه و بعد از برخورد به زمین به قطعاتی که ازش باقی می مونن شهابسنگ گفته میشه.
میگم اگه درباره انواع سحابی ها صحبت کنید هم خوبه. انواع سحابی ها رو نام ببرید و درباره ی اونا توضیحی بدید و اگه میشه یه عکس از هر کدوم هم اینجا بزارین.
من متأسفانه تا حالا درباره انواع سهابی ها مطاله نداشتم. يه کم توی نت ، هم تو سايت های انگليسی و هم فارسی گشتم اما نه سايت خيلی معتبری پيدا کردم راجع به اين موضوع ، نه مطالب سايت ها با هم همخونی داشتن.هنوز سراق کتاب ها نرفتم.
اين مطلب شايد کمی کمک کنه : سحابی ها و انواع آنها - گروه نجوم تیشتر لشت نشا (گیلان) البته مطمئن نيستم

سعی ميکنم در موردش مطالعه کنم ، فعلاً من چيز زيادی نميدونم. مرسی از سؤالتون که ما را به تفکر واداشت!
صفحات: 1 2