تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: سوال
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
اگه ممکنه درباره آزمایش مایکلسون - مورلی که با استفاده از اون ثابت شد محیطی به نام اتر که در آن سرعت نور ثابت است وجود نداره توضیح بدین. :roll:
من منتظر جواب هستم . خیلی هم عجله دارم :x
:twisted: :twisted: :evil: :evil: :x :x ( من عجله دارم) !!!!
سلام
در این آزمایش دو پرتو نور عمود بر هم یکی در راستای استوا و دیگری در راستای نصفالنهار یا در جهت قطبین زمین در یک تداخل سنج گسیل می شوند. اگر اتر وجود داشت. سرعت ایندو نوفه از هم متمایز بود و کمب با هم تفاوت داشتند. در شناساگر نهایی که به آن می رسیدند تاخیر زمانی دیده می شد. در حالی که در شناساگر نهایی چنین تاخیری دیده نشد و معلوم شد که چیزی به نام (احتمالا ) وجود ندارد. و گرنه به علت پاشیدگی در اندازه گیری سرعت فوتون ها کاهش پیدا می کرد. و اختلاف زمانی و فاز در تداخل سنج دیده میشد.
چرا اگر اتر وجود داشته باشد باید سرعت نور در این دو راستا متفاوت باشد؟؟؟
فرض کنید در جاپی تخت مانند یک صحرا ایستاده اید. در راستای وزش باد و در راستای عمود بر آن دو جسم نسبتا سبک پرتاب می کنید. سرعت اولیه ای که با صرف انرژی به آنها می دهید هم یکسان باشد. اگر اینها در جایی مشترکا قرار باشد پس از چند انعکاس به آشکارگر برسند. یک اختلاف زمانی در آنها مشاهده می کنید. فشار باد به راستای عمود بر جهت باد نیرویی وارد می کند که باعث می شود دیرتر برسد. به طور ذهنی هم می توانید تصور کنید که چه اتفاقی می افتد. باد اتری باعث کاستن سرعت یکی از آنها شده است که در جهت عمود بر باد قرار گرفته. اتر یک محیط قابل حس است. درحالی که خلا چنین نیست.میدانهای فیزیکی در آن وجود دارند ولی عاملی شبیه اصطکاک که مد نظر این آزمایش بود وجود ندارد.
بسیار خوب توضیح دادین.مرسی Big Grin