تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: خورشید
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
با سلام
چرا خورشید روی یکی از دو کانون مدار بیضی شکل زمین قرار دارد؟
با تشکر
6/3/1385
این مسئله را باید در دیدگاه های کلی از منظومه شمسی پیدا کرد. همانطور که می دانید دیدگاه زمین مرکزی با وجود پیچیدگ هایی که در آن وجود داشت و با رصدها هم زیاد نمی شد توصیف درستی از منظومه شمسی کرد، عملا جای خود را به مدل زمین مرکزی داد که در ایران مدلی مطرح بود ولی در اروپا پس از رنسانس جای زمین مرکزی را به طور قطعی گرفت. شاید جالب باشد که بشر همواره به توصیفی هندسی از عالم تمایل داشته است. سرآمد این دانشمندان نیوتن و کپلر و دانشمندان بزرگ عصر طلائی ستاره شناسی یعنی اوائل دوره اسلامی در ایران بودند. اگر ه متون کلاسیک علمی نگاهی بیاندازید توصیف هندسی طبیعت را حتی تا دوران باستان بین یونانیان هم می توانید دنبال کنید.
قوانین کپلر که خورشید را در یکی از کانون های مداار بیضوی خورشید قرار میدهد از این دست است. نیوتن بخصوص اعتقاد داشت فیزیک را میتوان بوسیله هندسه توصیف کرد. و همین باور باعث یکی از زیباترین و عجیب ترین توصیفات ساختار کیهان در ابعاد بزرگ شد(نسبیت عام). شما هم با نسبیت عام،یعنی خمش فضا و قید میدانهای گرانشی این مدل را میتوایند با دقت بالا محاسبه کنید و هم از طریق فیزیک کلاسیک یا همام فیزیک نیوتنی.
از نظر فیزیک کلاسیک نیروهای گرانشی مسبب این قید های مدار گونه هستند. و از نظر نسیت عام میدانهای گرانشی.
یادمان باشد اینها صرفا مدل هستند. مدل هایی هندسی که با تجربه در توافق هستند. با استفاده از این مدلهاست که می توان حرکت سیارات و ثوابت و خورشید و ماه و نیز فصلها و شب و روز را توصیف کرد. ما در علم به دنبال آن هستیم که همواره مدلهایی نظری ارائه دهیم که تجربه را تائید کنند. پس در واقع قرار گرفتن خورشید در یکی از کانون های بیضی که البته بیضی تندی هم نیست(دو قطر آن زیاد هم با هم احتلاف طولی ندارند) تمام ین موارد را توضیح می دهد.
موفق باشید

reza222

جنس خورشید از پلاسماست؟
بله خورشید محیطی پلاسمایی است ولی در دماهای مختلف عناصر را هم داریم. پلاسما یعنی گاز یونیده. و یونیزاسیون بسته به حرارتی است که طبیعت یا آزمایشگاه به مولکولهای سیال مانند هیدروژن یا هلیم میده. در دماهای بالا اتم از حالت پایدار خارج و الکترون های خود را از دست می دهد. و هسته ها در فرایندهایی به نام همجوشی بر دافعه ی بین خودشان در دمای بالا غلبه کرده و به هم برخورد می کنند. انرژی آزاد می شود. الان هسته ای کارها به دنبال ساخت راآکتورهای همجوشی هستند که آلودگی شکافت را ندارد. البته هزینه ها بسیار بیش از تولید انرژی بوده.
موفق باشید
سلام
یه سوال :?:
حالات ماده.رو میدونم..اما شنیدم اخیراْیک یا دوساله که دوحالت دیگه از ماده کشف شده.درسته؟
لطفاْتوضیح بدین. :wink:
من به شما دو لینک معرفی می کنم تا جوابتون رو بگیرید.
اگه انگلیسی خوندن براتون سخته سه تا پیشنهاد دارم:
1- حتماْ زبانتون رو قوی کنید!
2- (گذشته از شوخی) سایت رو ذخیره کنید و با نرم افزار ترجمه کنید
3- بگید که دوباره جواب بدم!

http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/g ... n01513.htm
http://www.edinformatics.com/math_scien ... matter.htm
تنها در همین حد اشاره می کنم که:
solid,
liquid,
gas,
plasma
, nuclear particles,
and quark soup
خوبه؟

reza222

سلام
من بعضی جاهاش رو متوجه شدم Big Grin .اما بعضی جاهاش بالا نمی یاد :?
سلام
خوب اگه جایی از اون بالا نمیاد بگین که براتون بذارم یا اگه سپوالی دارید مطرح کنید.
اگه بلد هم نباشم حداقل میگم از کجا بپرسید.