تالار گفتگو ستاره‌شناسان

نسخه‌ی کامل: قرار دادن سیاهچاله به جای خورشید!!!!
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3
من فکر میکنم :
دینامیک حرکت دوار کره زمین در اثر جایگزینی خورشید با یک سیاهچاله بر اساس قوانین مکانیک کلاسیک نیوتون که فقط براساس جرم و فاصله تعیین شدند، هیچ تغییری پیدا نکنه! چون در این قوانین نیز جرم بصورت متمرکز در مرکز ثقل در نظر گرفته میشه و چون مرکز ثقل سیاهچاله بدلیل تقارن کروی دقیقاً در همان مکان مرکز ثقل خورشید قرار میگیره، لذا به اصطلاح آب از آب تکون نخوره. چون جرم و فاصله در روابط کپلر و نیوتون تغییری نخواهد کرد.

اما اگر بخوایم براساس نسبیت عام و معادله میدان انیشتین دینامیک جدید حرکت دوار زمین را در اثر این جایگزینی بررسی کنیم (که البته فعلاً از حوصله من و این تالار خارجه :wink: ) چون احتمالاً (به سئوال مطرح شده در پایین مربوطه) انحنای فضا و زمان نسبت به گذشته تغییر میکنه، در نتیجه مدار حرکت زمین و سرعت چرخش اون نیز دستخوش تغییراتی خواهد شد تا به تعادل جدید بین نیروها منجر بشه.

اما با تبدیل شدن خورشید به سیاهچاله چون هیچ نوری از افق رویداد اون نمیتونه بگریزه در نتیجه منظومه شمسی تبدیل میشه به منظومه تاریکی و جو زمین تدریجاً خنک و منقبض شده و دمای گازهای تشکیل دهنده اون بشدت کاهش یافته و این روند ادامه پیدا میکنه تا اینکه غلظت هوا و دمای آن به دلیل گرانش خود زمین و نبود منبع حرارت (خورشید قبلی) به حد کشنده‌ای برسه و حیات روی این کره به مرور از بین میره.

البته اینجا یه سئوال دیگه مطرح میشه که خواهش دارم از کسانی که با نسبیت عام آشنایی بیشتری دارند پاسخ بدند.
تغییر شعاع یک جرم ثابت آیا تاثیری بر انحنای فضا زمان داره؟ و اگر داره به چه صورت هست؟

مثلاً اگر کل جرم يك سحابی بصورت یک ستاره در بیاد چه تاثیری بر نیروی گرانش اون داره؟

در واقع رابطه g با r چیه: (g=?f(r

مثلاً اگر با کاهش شعاع یک جرم مادی، نیروی گرانش یا به عبارت بهتر انحنای فضا و زمان افزایش پیدا کنه در نتیجه زمین از مدار خودش خارج شده و بدلیل غلبه نیروی جاذبه بر نیروی گریز از مرکز فعلی زمین که دیگه عاملی هم برای افزایش اون وجود نداره طی یک مسیر مارپیچ به سمت سیاهچاله نزدیک شده و تدریجاً سرعت نزدیک شدن نیز افزایش پیدا میکنه تا اینکه به افق رویداد اون رسیده و بلعیده میشه.

وقت کردم یه انیمیشن مشابه این حالت میذارم.

ممنون/.
گفتم چرا این سوال اینقدر آشناس
چون تو کتاب تئوری و مسائل نجوم قبلا دیدمش

[عکس: 1264047506.jpg]
abadanastro نوشته: این سوال امتحان ترم دانشگاه بود

جسمی را با سرعت اولیه .v و زاویه تتا از سطح زمین نسبت به افق پرتاب نموده ایم . در نقطه ای از حرکت مقدار عددی مسافت افقی و قائم برابر شده است ، حدود تتا را بدست آورید

خود استاد هم گفت باید برای تتا یه بازه (محدوده) بدست بیارید
من که نتونستم
لطفا شما حلش کنید


سلام

من این مسئله رو براتون حل کردم. امیدوارم مفید باشه.

جواب رو از اینجا بگیرید.

ممنون و موفق باشید/.
از پاسخی که دادید ممنونم
اما به نظرتون این سوال یه کم مسخره و بی معنی نیست !!
حالا بالفرض درست باشه
جواب اصلی که باید بدس بیاد میشه بازه (45و90) که بازم نمیشه به این گفت سوال !
صفحات: 1 2 3